Προς το περιεχόμενο

Roland GP16, Behringer V-amp Pro, ή...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια.ειμαι καινουργιος στο site αλλα παρακολουθω κατα καιρους διαφορες συζητησεις και βλεπω οτι υπαρχουν πολυ καλοι γνωστες πανω στο θεμα κιθαρα.θα ηθελα λοιπον την συμβουλη σας για το εξης:

εχω το rocktron chameleon 2000 και το πουλαω 1ον επειδη δεν μπορω αλλο τον ψηφιακο ηχο και 2ον επειδη εχει πολλα πραγματα που δεν μου χρειαζονται.Πανω λοιπον που ειχα καταληξει να παρω κατι πεταλακια της behringer μου παρουσιαζεται μια ''ευκαιρια'' που λεει οτι μου ανταλλασει το παραπανω πολυεφε με το roland gp16+footcontroler('93 μοντελο) η με το κανουργιο πολυεφε της behringer v-amp pro + καποια χρηματικη διαφορα.Θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να κανω κινηση,τι ξερετε για το εργαλειο της roland και τι για το behringer?

(Το σιγουρο ειναι οτι το rocktron θα το σπρωξω οπως και να'χει :? .)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΓΙΑΤΡΕ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ CHAMELEONAKI ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΠΑΤΗ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟ CHAMELEON USA (ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΥΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ VOODOVALVE..

TO ROLAND ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΕΦΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΡΑΚ(ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ STEREO) H ΣΤΗ ΛΟΥΠΑ ΛΑΜΠΑΤΟΥ. ΣΕΙΡΙΑΚΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΘΟΡΥΒΟ!

Η ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 2 Η 3 ΠΕΤΑΛ (ΚΑΝΕΝΑ DELAY ANALOG Η ΜΗ(ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ MS ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ DIGITAL ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ CHORYS ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.

www.myspace.com/costaexarhos

Α ΓΙΑΤΡΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΝΗΝ ΠΑΡΕΙΣ BE....KAI NA KANEIΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΤΑΛ ,ΚΑΝΕΝΑ BOSS ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,& Η ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ROLAND ΑΝ ΘΕΣ ΡΑΚ. Η ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟ CHAM ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ G-MAJOR ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

http://www.thomann.de/thoiw2_tc_electronic_gmajor_prodinfo.html

ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΟΥΛΑ..

ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ Ε?&

www.myspace.com/costaexarhos

Γιατρέ μου,

καλλίτερα να ξεκινήσεις μιλώντας για το πρόβλημα που σε απασχολεί ;-)

δηλαδή ποιες είναι οι ανάγκες σου και οι βλέψεις σου στο θέμα του ήχου, σε τι ενισχυτή θα παίζεις αν έχεις "εμμονές" με τον λαμπάτο ήχο ή δεν σε νοιάζει και πολύ κλπ

Γεια σου και από μένα. Η δική μου εμπειρία έχει να κάνει με το Roland, αλλα όχι το GP-16, αλλά με το GP-100(preamp+effects), μεταγενέστερο. Το έχω εδώ και 3 χρόνια, πλέον βέβαια πήρε τη θέση του δίπλα στον ύπολογιστή μου, και με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε ότι και αν του ζήτησα. Μεγάλη ποικιλία εφφέ, κάποια από τα οποία ήταν και πολύ καλά, και αρκετά καλή προσωμοίωση ενισχυτών καμπινων κτλ. Οι δυνατότητες editing ήταν αρκετές εως πολλές και βέβαια "γράφει" και πολύ ωραία απευθείας στον υπολογιστή (νομίζω πως αυτή είναι η καλύτερη χρήση που μπορεί να έχει). Ελπίζω το GP-16 να είναι "κοντά" στο GP-100 (δεν το έχω ακούσει). Ωστόσο, και εδώ δώσε βάση, ο λόγος που το αντικατέστησα (για το set up με το οποίο θέλω να παίζω live) είναι το ότι στα γκάζια φαινόταν η ψηφιακίλα του.

Όχι πολύ, αλλά φαινόταν. Έτσι αν δεν θες κάτι τέτοιο (όπως διαβάζω) μείνε μακρυά, γιατί πάντα θα σου χτυπάει κάτι άσχημα, και μετά από λίγο καιρό θα είσαι για νέες αγοραπωλησίες.

Και για ακόμα καλύτερες συμβούλές, απάντησε σε άλλα βασικά ερωτήματα, όπως αυτά που αναφέρει ο ¶γγελος.

Καταρχην θελω να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας και για το ενδιαφερον που δειχνετε.Εν συνεχεια,για να απαντησω και στον φιλο Αγγελο,για το θεμα του ηχου που με ενδιαφερει,τα πραγματα εχουν ως εξης:

Μεχρι προτινος ελεγα να παρω(απ'τον Θωμα παντα) τον αναλογικο ενισχυτη της Behringer V-Tone GMX210 και καποια πεταλια της ιδιας εταιριας,καθως,η μουσικη που παιζω ειναι(αναλογα με την διαθεση παντα) blues,rock και metal.Κατεληξα ομως στο συμπερασμα οτι τιποτα δεν ειναι σαν την λαμπα οσον αναφορα τον ηχο.Οποτε,πλεον,κοιταζω για καποιο λαμπατο μηχανημα ειτε combo(MARSHALL MRDSL 401 JCM 2000 DSL-Combo, 40 Watt ή 201 στα 20 watt) ειτε κεφαλη+καμπινα(οπου εδω βεβαια κανω και ''μπασταρδεμα'' εταιριων πχ.κεφαλη(λαμπατη παντα) Laney ή Randall + καμπινα Laney ή Vox.Το θεμα ειναι οτι θελω λιγα Watt γιατι δεν ζω μονος και δευτερον 20watt λαμπα αντιστοιχουν σε πόσο?50 watt transistor ας πουμε?

Τωρα οσον αναφορα τα πεταλια θελω να εχω οπωσδηποτε εναν στακατο+γεματο γκαζια ηχο(χωρις να τζιτζικιζει σαν ψηφιακος),καποια απαραιτητα εφε οπως flanger,chorus,reverb,delay ,μια γλυκια παραμορφωση για blues και βεβαια εναν ''πεντακαθαρο'' ηχο στα καθαρα.

Το budget που διαθετω ειναι γυρω στα 1000 eur. ισως και λιγοτερα γι'αυτο και σκεφτομουν την λυση(αναγκαστικα) της Behringer για τα πεταλια.

Μεσα στα λεφτα αυτα υπολογιστε και ενα σετακι μαγνητες που θελω να βαλω στην Jackson μου (seymour dunkan sh2 / sh4)οπου στον Θωμα εχει 120eur.

Λοιπον, ακουω...

(σας τρελανα ε?)

Εγω έχω μια GT-8 που μπορείς να την πάρεις άνετα 450 ευρώ απο Ελλάδα. Εχει αυτά που περιγράφεις, είναι εξαιρετική στα εφφε και με λίγη προσοχή στην ρύθμιση θα σου δώσει και πολυ καλό ήχο στους προενισχυτές και δεν ακούγεται καθόλπυ ψηφιακή. Θελει βέβαια και ένα καλό ενισχυτή και ηχείο.

Εγω στις παραστάσεις την χρησιμοποιώ κατευθείαν στην κονσόλα και μετά σε ένα αυτοενισχυόμενο μονιτορ και στο σπίτι σε έναν Roland Cube 30 που έχει πολύ καλό ηχείο για τα λεφτά του.

Επίσης έχω ακούσει παρα πολύ καλά λόγια για την Tonelab SE σχετικά με τον λαμπάτο ήχο (ρωτα και τον Superfunk)

Δεν αμφισβητώ την ποιότητα της λάμπας, αλλα σπίτι δεν κατάφερα ποτέ να έχω καλό ήχο απο λαμπάτο ενισχυτή γιατί όπως και να το κανουμε την λάμπα πρέπει να την γκαζώσεις. Αλλα με τωρινό μου setup είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Πάντως δεν είναι ο Θωμάς φτηνότερος σε όλα τα πραγματα, έχουν κατέβει οι τιμές και στην Ελλάδα.

Ευχαριστω Αγγελε.Αλλα εχω ενδοιασμους για την οποιαδηποτε πεταλιερα.Δηλαδη να δωσω 450eur. gia 7-8 βαρβατους ηχους,και τους συνδιασμους αυτων,που πραγματικα μου χρειαζονται?

Superfunk εσυ τι λες για ολα τα παραπανω?

Τι προτινεις για την συγκεκριμενη περιπτωση?

Γνωμη απο οποιονδηποτε,που γνωριζει,ειναι καλοδεχουμενη. :roll:

Το καταλαβαίνω αυτό, αλλα υπάρχει μια παροιμία που λέει "τρωγοντας έρχεται η όρεξη".

Εγω, για παράδειγμα, ψάχνοντας τους διάφορους ενισχυτες βρήκα ήχους που δεν είχα φανταστεί ποτέ.

Βέβαια όλα είναι σχετικά με το τι ανάγκες έχει ο καθένας ..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου