Προς το περιεχόμενο

Κάτι έκαψα στο μπάσο μου, αλλά δεν ξέρω τι....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Απ'ότι βλέπω εδω πέρα,από τον μαγνήτη,βγαίνει ένα μαύρο καλώδιο που γειώνεται στο treble του eq (οπότε αυτό το πετάω) και ένα παχύ κόκκινο καλώδιο το οποίο χωρίζεται σε:ένα μαύρο που γειώνεται στο volume,  ένα κόκκινο που με τη σειρά του και αυτό χωρίζεται σε δύο κόκκινα που πάνε,το ένα στη τροφοδοσία της προενίσχυσης και το άλλο στη μπαταρία,

Tσεκαρε πρωτα αν ο μαγνητης μπορει να παιξει χωρις μπαταρια!!

Τραβα και καμμια φωτο....

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν,έχουμε εξελίξεις...Τα έβγαλα όλα!!Τα μόνα που έχουν μείνει είναι αυτά που θα μου χρησιμεύσουν(μάλλον...)!Βάζω και μία φωτο για να δείτε τι παίζει,αλλά κυρίως να μου πείτε τι θα κολλήσω που!

Και κάτι ακόμα...Τα ποτ που έχει τώρα το μπάσο ειναι 50 kOhm!Θεωρητικά,αφού το μπάσο μου έχει ΕΝΑΝ διπλό μαγνήτη,θα χρησιμοποιήσω 2 ποτς των 500kOhm,ένα για volume και ένα για tone,σωστά????

Αν όντως ισχύει αυτό,τα ποτς, πως τα αλλάζω???

ΥΓ:Φίλτατε yann,για 8η φορά,το μπάσο δεν παίζει ούτε χωρίς μπαταρία,ούτε αν γυρίσω το switchακι,ουτε αν κάνω ****τούμπες...Αν και τώρα που το σκέφτομαι θα δοκιμάσω κανενα frontflip μπας και πιάσει.... :P

SNC00277.thumb.jpg.74462bc4b51dd8d4dea119486581c031.jpg

Ο μαγνήτης πόσα καλώδια έχει; Μπορείς να βρεις ένα πολύμετρο και να μετρήσεις την έξοδο του;

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Θα μας σκασεις βρε καφετζη... ;D

Οταν λεω ανεβασε φωτο,δεν εννοω μια (και θεοθωλη ;D) ουτε μονο...τα μισα!!

Αυτο που θελω να δω ειναι αν ο μαγνητης ειναι οντως passive (νομιζω οτι αυτο γραφτηκε σε καποιο προηγουμενο ποστ) ή και αυτος ειναι "εξαρτημενος" απο την μπαταρια...(αφου καλώδιο του πηγαινε στην μπαταρια..)

Παρε το βισμα που παει στον ενισχυτη σου,και βαλε πανω του (με το χερι) τη γειωση του μαγνητη στο πλην (-) του βισματος,και δοκιμασε στο tip του βισματος τα αλλα 2,

(ενα τη φορα) να δουμε αν ο μαγνητης δουλευει ως παθητικος!!

Μετα,βλεπουμε και τη συνεχεια...

Ο μαγνήτης πόσα καλώδια έχει; Μπορείς να βρεις ένα πολύμετρο και να μετρήσεις την έξοδο του;

Το καλώδιο του μαγνήτη είναι το χοντρό κόκκινο που βγάζει σε 3:ένα μαύρο,ένα κόκκινο και ένα άσπρο.Και βγαίνει και ένα ακόμη μαύρο καλώδιο απο το cavity(κάτω απο τον μαγνήτη που είναι κολλημένο σε μία μεταλλική πλακέτα) που σίγουρα είναι η γείωση.Το πράσινο καλώδιο δεξιά-δεξιά λογικά είναι η γείωση από το bridge και τα 2 καλώδια ακριβώς δεξιά απο το πράσινο (το κόκκινο και το μαύρο δηλαδή) βγαίνουν από την μπαταρία.Το θέμα είναι τι κολλάω που....

Δυστυχώς πολύμετρο δεν έχω...

Θα μας σκασεις βρε καφετζη... ;D

Οταν λεω ανεβασε φωτο,δεν εννοω μια (και θεοθωλη ;D) ουτε μονο...τα μισα!!

Αυτο που θελω να δω ειναι αν ο μαγνητης ειναι οντως passive (νομιζω οτι αυτο γραφτηκε σε καποιο προηγουμενο ποστ) ή και αυτος ειναι "εξαρτημενος" απο την μπαταρια...(αφου καλώδιο του πηγαινε στην μπαταρια..)

Παρε το βισμα που παει στον ενισχυτη σου,και βαλε πανω του (με το χερι) τη γειωση του μαγνητη στο πλην (-) του βισματος,και δοκιμασε στο tip του βισματος τα αλλα 2,

(ενα τη φορα) να δουμε αν ο μαγνητης δουλευει ως παθητικος!!

Μετα,βλεπουμε και τη συνεχεια...

Ο μαγνήτης είναι παθητικός στάνταρ...Στάνταρ όμως!!!Δηλαδή,το ξέρω...

Αλλά πες μου ρε yann...Σχετικά με τις προηγούμενες μου ερωτήσεις με τα ποτενσιόμετρα...Σε παρακαλώ απάντησε μου γιατί είναι το μόνο που έχω απορία...(καλά είναι και μερικά ακόμα...)

Ο μαγνήτης είναι παθητικός στάνταρ...Στάνταρ όμως!!!Δηλαδή,το ξέρω...

Αλλά πες μου ρε yann...Σχετικά με τις προηγούμενες μου ερωτήσεις με τα ποτενσιόμετρα...Σε παρακαλώ απάντησε μου γιατί είναι το μόνο που έχω απορία...(καλά είναι και μερικά ακόμα...)

Οκ,αφου ειναι στανταρ,..τοτε:

Απο το κοκκινο χοντρο,κολλησε το μαυρο πανω σε ενα απο τα 2 καινουρια 500αρια,

και τα αλλα 2 (καλωδιακια του μαγνητη) δοκιμασε τα (αλλαζουν τα χρωματα απο κατ/στη σε κατ/στη).

Το ενα θα μπει στην εισοδο του vol. (οπως στο σχεδιο σου) και το αλλο στη γειωση μαζι με το μαυρο.Δες μονο ποιο ειναι το σωστο...

Πανω στο vol. και το χοντρο της γειωσης απο την πλακα,και για σιγουρια περνα και αλλο ενα κομματι χοντρο απ'το vol. στο tone και απο κει στο πλην του Jack...

(τωρα θα μου πεις,..o Jack εχει μονο συν and lives everywhere... ;D )

Εντιτ.

Αν ειναι στανταρ παθητικος ο μαγνητης...θα δουλεψει!

Οκ,αφου ειναι στανταρ,..τοτε:

Απο το κοκκινο χοντρο,κολλησε το μαυρο πανω σε ενα απο τα 2 καινουρια 500αρια,

και τα αλλα 2 (καλωδιακια του μαγνητη) δοκιμασε τα (αλλαζουν τα χρωματα απο κατ/στη σε κατ/στη).

Το ενα θα μπει στην εισοδο του vol. (οπως στο σχεδιο σου) και το αλλο στη γειωση μαζι με το μαυρο.Δες μονο ποιο ειναι το σωστο...

Πανω στο vol. και το χοντρο της γειωσης απο την πλακα,και για σιγουρια περνα και αλλο ενα κομματι χοντρο απ'το vol. στο tone και απο κει στο πλην του Jack...

(τωρα θα μου πεις,..o Jack εχει μονο συν and lives everywhere... ;D )

Εντιτ.

Αν ειναι στανταρ παθητικος ο μαγνητης...θα δουλεψει!

Οπότε...Στάνταρ θα πάρω 500άρια ποτενσιόμετρα!Θα τα κάνω αυτά που μου είπες και πριν το δοκιμάσω θα βγάλω και μία φωτο να μου πεις και εσύ την γνώμη σου!Thanx για μια ακόμη φορά yann!!

Οκ,και κάτι τελευταίο...Πως βγάζω τα ποτς???Ή μάλλον,πως βγάζω τα knobs των pots???(για knobs έχω αυτά τα σιδερένια που έχουν και μια τρύπα στη μέση...)

edit:ok,το βρήκα...

Για ακόμη μια φορά προβληματίζομαι με τα ποτενσιόμετρα...(το ξέρω οτι σας τα έχω πρήξει αλλά...)Υπάρχουν ποτενσιόμετρα για volume και ποτενσιόμετρα για tone??Δηλαδή είναι διαφορετικά??Δε μπορώ απλά να πάρω 2 ποτενσιόμετρα που απλά να κάνουν και να κάνω την δουλειά μου???

Επίσης,γιατί το ποτενσιόμετρο του volume μου ήταν 50kOhm ενώ τα άλλα ήταν 25 kOhm??(τα άλλα ήταν το eq bass,mid,tremble)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου