Προς το περιεχόμενο

Κάτι έκαψα στο μπάσο μου, αλλά δεν ξέρω τι....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aκομα δεν τα πηρες? ???  >:( ;D

Δηλαδη αμα σου παραγγειλω καφε,ποτε θα μου τον φερεις?? ::) ;D

Vol και tone ειναι ιδια,η καλωδιωση κανει τη διαφορα,(το βλεπεις και στα σχεδια)!

Αστα τα 50 και 25 και ακτιβ,αυτα ειναι για...ηλεκτρονικους! ;D

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Aκομα δεν τα πηρες? ???  >:( ;D

Δηλαδη αμα σου παραγγειλω καφε,ποτε θα μου τον φερεις?? ::) ;D

Vol και tone ειναι ιδια,η καλωδιωση κανει τη διαφορα,(το βλεπεις και στα σχεδια)!

Αστα τα 50 και 25 και ακτιβ,αυτα ειναι για...ηλεκτρονικους! ;D

Thanx once again yann!

Τωρα για τον καφε...ανάλογα!Freddακι θες φραπεδια??Ή παραδοσιακός ελληνάρας με τρεις φουσκάλες στον ελληνικό??? :P

Καφετζή, επειδή παιδεύεσαι ήδη 10 σελίδες...αμάν πιά. Πήγαινε το μπάσο στον Yann...και πληρώνω εγώ την επισκευή.!!!! Θα πάθεις καμμιά ηλεκτροπληξία στο τέλος.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Καφετζή, επειδή παιδεύεσαι ήδη 10 σελίδες...αμάν πιά. Πήγαινε το μπάσο στον Yann...και πληρώνω εγώ την επισκευή.!!!! Θα πάθεις καμμιά ηλεκτροπληξία στο τέλος.

:o :oΤι λες τώρα????Είσαι σοβαρός???Τώρα που έχω πωρωθεί που το φτιάχνω μόνος μου???

:o :oΤι λες τώρα????Είσαι σοβαρός???Τώρα που έχω πωρωθεί που το φτιάχνω μόνος μου???

Μεχρι στιγμης το'χεις χαλασει μονο... ;D ;D

Αντε ντε,αποδειξε μας την αξια σου! ;)

Και κοιτα,..μαγκα,εδω ειναι φορουμ,τα μεροκαματα μετρανε με τη σελιδα! ;D

Τωρα καταλαβα γιατι το'καψε...

Ητανε 220v το μπασσο και αυτος του'βαλε 9αρα μπαταρια... ;D ;D ;D

-Αστονε να "ψηθει" λιγο...τα'θελε ο νιουμπης... ;D 8)

Εσυ θα κερασεις μονο τον καφε! :)

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Και επιστρέφω με ακόμα μία απορία...Τελικά βρήκα ποτενσιόμετρα τα οποία...ΔΕΝ χωράγανε στις τρύπες του μπάσου,οπότε η μόνη λύση είναι να το "σκάψω", που γενικότερα έχω ένα θέμα διότι το μπάσο είναι φτιαγμένο όχι απο ξύλο αλλά απο luthite (το οποίο δεν ξέρω καν τι είναι...)

Anyway,σκεφτόμουν τις προάλλες οτι και να βάλω τα ίδια ποτενσιόμετρα πανω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα διότι:

-Τα ποτενσιόμετρα έχουν μέσα μία αντισταση σωστά??Όταν το knob είναι στο μηδέν η αντισταση είναι στο τέρμα.Όταν το knob είναι στο 10 η αντίσταση είναι στο μηδέν.Εφόσον το volume εγώ το έχω πάντα στο 10 πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει καμία διαφορα!Το ιδιο και για το tone.

Πείτε μου αν κάνω λάθος πουθενά ή αν υπάρχει ρίσκο να κάψω τίποτα,αφού αντί για 500αρι ποτενσιόμετρο που χρειάζεται εχω θα βάλω το 50αρι που είχε!

Αν δεν χρησιμοποιείς ποτέ το volume και το tone του μπάσου, μπορείς να κολλήσεις κατευθείαν τον μαγνήτη στο output jack και να είσαι κομπλέ. Το έχω κάνει σε μια κόπια presicion που έχω.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Αν δεν χρησιμοποιείς ποτέ το volume και το tone του μπάσου, μπορείς να κολλήσεις κατευθείαν τον μαγνήτη στο output jack και να είσαι κομπλέ. Το έχω κάνει σε μια κόπια presicion που έχω.

Πωωωωω.....Σωστός????Δεν το είχα σκεφτεί....Ωραίος ρε φίλε thnx!!

EDIT:Λοιπόν,μόλις έκανα τις κολλήσεις!Από τον μαγνήτη,βγαίνουν 3 καλώδια...1 άσπρο,ένα κόκκινο και ένα μαύρο.Έχω καταλήξει οτι το μαύρο είναι η γείωση και το κόκκινο είναι το + αλλά δεν ξέρω τι είναι το άσπρο μιας και αυτό πήγαινε στην πρωην-προενίσχυση(ζωή σε μας!).Οπότε έχω βάλει το μαύρο κατευθείαν στο - του jack και το κόκκινο στο + του jack(ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!!) αλλά το λευκό το έχω αφήσει στον αέρα!

Επίσης έχω γειώσει το καλώδιο που φεύγει απο την πλακέτα κάτω απο τον μαγνήτη,σε ένα από τα ποτενσιόμετρα...στο οποίο έχω επίσης γειώσει και το καλώδιο που φεύγει απο το bridge!

Έχω κάνει τίποτα λάθος???Το άσπρο καλώδιο τι να το κάνω???

Έχεις πολύμετρο να μετρήσεις την έξοδο του μαγνήτη; Λογικά το κόκκινο είναι το + και το λευκό και το μαύρο τα κολλάς στην γείωση (το ένα είναι το - του πηνίου και το άλλο η θωράκιση του μαγνήτη).

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Και επιστρέφω με ακόμα μία απορία...Τελικά βρήκα ποτενσιόμετρα τα οποία...ΔΕΝ χωράγανε στις τρύπες του μπάσου,οπότε η μόνη λύση είναι να το "σκάψω", που γενικότερα έχω ένα θέμα διότι το μπάσο είναι φτιαγμένο όχι απο ξύλο αλλά απο luthite (το οποίο δεν ξέρω καν τι είναι...)

Anyway,σκεφτόμουν τις προάλλες οτι και να βάλω τα ίδια ποτενσιόμετρα πανω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα διότι:

-Τα ποτενσιόμετρα έχουν μέσα μία αντισταση σωστά??Όταν το knob είναι στο μηδέν η αντισταση είναι στο τέρμα.Όταν το knob είναι στο 10 η αντίσταση είναι στο μηδέν.Εφόσον το volume εγώ το έχω πάντα στο 10 πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει καμία διαφορα!Το ιδιο και για το tone.

Πείτε μου αν κάνω λάθος πουθενά ή αν υπάρχει ρίσκο να κάψω τίποτα,αφού αντί για 500αρι ποτενσιόμετρο που χρειάζεται εχω θα βάλω το 50αρι που είχε!

Mην ανοιξεις τις τρυπες!! Καλυτερα να βρεις ποτ που να χωραει!

Και οχι το 500αρι δεν θα ειναι το ιδιο με το 50αρι, οταν θα ειναι τερμα! Το ποτ μαζι με το μαγνητη καθοριζει την "αντισταση εξοδου" του μπασου.

EDIT:Λοιπόν,μόλις έκανα τις κολλήσεις!Από τον μαγνήτη,βγαίνουν 3 καλώδια...1 άσπρο,ένα κόκκινο και ένα μαύρο.Έχω καταλήξει οτι το μαύρο είναι η γείωση και το κόκκινο είναι το + αλλά δεν ξέρω τι είναι το άσπρο μιας και αυτό πήγαινε στην πρωην-προενίσχυση(ζωή σε μας!).Οπότε έχω βάλει το μαύρο κατευθείαν στο - του jack και το κόκκινο στο + του jack(ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!!) αλλά το λευκό το έχω αφήσει στον αέρα!

Επίσης έχω γειώσει το καλώδιο που φεύγει απο την πλακέτα κάτω απο τον μαγνήτη,σε ένα από τα ποτενσιόμετρα...στο οποίο έχω επίσης γειώσει και το καλώδιο που φεύγει απο το bridge!

Έχω κάνει τίποτα λάθος???Το άσπρο καλώδιο τι να το κάνω???

Ναι το μαυρο ειναι η θωρακιση του μαγνητη και το ασπρο το (-) του πηνιου. Ασπρο και μαυρο θα τα κολλησεις μαζι στο ποτ που κολλησες και το καλωδιο της γεφυρας. Το κοκκινο στο jack και απο το (-) του jack ενα καλωδιο που θα παει στο καπακι του ποτ. Εισαι ετοιμος!

Ωστοσο αν ΔΕΝ χρησιμοποιησεις κανενα ποτ, καλυτερα ασπρο-μαυρο και καλωδιο γεφυρας κατ'ευθειαν στο (-) του jack! Και εννοειται το κοκκινο στο (+) του βυσματος...

Το πλην της πλακετας τι το θες? Αφου ειναι νεκρη! Ωστοσο εισαι σιγουρος οτι δεν επισκευαζεται η προενισχυση? 'Η θελεις να πας ουτως ή αλλως passive?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου