Προς το περιεχόμενο

Κάτι έκαψα στο μπάσο μου, αλλά δεν ξέρω τι....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χοντρικά, είναι μια πλακέτα μ'ένα EQ "καρφωμένο", που συνδέεται και με μια μπαταρία για τροφοδοσία. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν είναι απαραίτητη για μπάσσα με passive μαγνήτες (και γενικά δεν τις πολυπάω αλλά άλλο καπέλο αυτό  ;D). Το πόσο θα σου κοστίσει εξαρτάται από το τι προενίσχυση θα βάλεις. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς την ίδια (είναι μια κορεάτικη ρέπλικα της bartolini - κακή ρέπλικα), αλλά υπάρχουν διάφορες. Duncan, MM, Aguilar κλπ.

Εγω παλι που τις παω τις προενισχυσεις, το φανταζομαι ηδη το Cortακι με μια OBP-3... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Τι παίζει με τον OBP-3 και γιατί να μην προτιμήσω αυτόν?

http://www.bestbassgear.com/bartolini-preamps-ntmb.htm

Τον δεύτερο με 1 pickup,4 knobs.

Όλα θέμα προτίμησης είναι, απλά η Aguilar είναι μια πολύ... "προσφιλής" προενίσχυση στους μπασσιστικούς κύκλους, και ομολογώ πως είναι πολύ καλή, αν και όπως ξαναείπα, δεν τα πολυσυμπαθώ τα μαραφέτια!  ;D

Εννοείται πως και τα Bartolini είναι απίστευτα, αλλά προσωπικά προτιμώ τους μαγνήτες τους παρά τις προενισχύσεις - αλλά γούστα είναι αυτά!

Όσον αφορά το Curbow. Το συγκεκριμένο σύστημα που έχει είναι λίγο περίεργο, επειδή έχει και το slap switch, και διαφέρει αρκετά από τις συνηθισμένες προενισχύσεις. Προφανώς, χρειάζεσαι κάτι με 2band EQ, single volume και pickup panner σύστημα, εφόσον είναι έτσι το όλο layout της προυπάρχουσας προενίσχυσης (4 knobs κι ένα switch δηλαδή). Μπορείς βέβαια να πας και σε 3band EQ αν χρησιμοποιήσεις το switch-άκι που έχει ως pickup selector (αν και θα χρειαστεί να το αλλάξεις με τριθέσιο, εκτός αν θες μόνο bridge/neck επιλογές, και όχι middle). Επίσης, πολύ βασικό είναι το ότι θα ναι λίγο δύσκολο να βάλεις board προενίσχυση (δηλαδή πλακέτα ολόκληρη) γιατί πρέπει να ταιριάζει ΑΚΡΙΒΩΣ στο cavity, πράγμα δύσκολο στο curbow (είχα κι εγώ και ξέρω). Οπότε μάλλον πας για κάτι πιο "free", χωρίς να'ναι όλα "καρφωμένα" πάνω στην πλακέτα. Τέτοια συστήματα εχουν οι περισσότεροι, οπότε ψάξ'το το θέμα.

Πάνω απ'όλα όμως πάρε πρώτα τη γνώμη κάποιου σωστού μάστορα (κι όχι κάποιου που θα σου πασάρει με το ζόρι κάτι "δικό του") και μετά αποφασίζεις. Και πάλι, εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις πρώτα το μπάσσο passive, μια και τους MK1 δεν τους βρήκα καθόλου άσχημους, σε ότι μπάσσο κι αν τους έχω ακούσει. Αν δεν σου αρέσει, τότε κοιτάς για κάποια προενίσχυση.

Επίσης, έχε υπ'όψη σου πως υπάρχουν και outboard προενισχύσεις, δηλαδή ουσιαστικά πετάλια που λειτουργούν ως προενισχύσεις, οπότε και passive να το κρατήσεις (πράγμα το οποίο δεν είναι και τεράστια δουλειά) μπορείς να πάρεις μια outboard αργότερα. :)

Μέτρα τους μαγνήτες και αν είναι καλοί σου στέλνω έναν προενισχυτή.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

... Επίσης, πολύ βασικό είναι το ότι θα ναι λίγο δύσκολο να βάλεις board προενίσχυση (δηλαδή πλακέτα ολόκληρη) γιατί πρέπει να ταιριάζει ΑΚΡΙΒΩΣ στο cavity, πράγμα δύσκολο στο curbow (είχα κι εγώ και ξέρω). Οπότε μάλλον πας για κάτι πιο "free", χωρίς να'ναι όλα "καρφωμένα" πάνω στην πλακέτα. Τέτοια συστήματα εχουν οι περισσότεροι, οπότε ψάξ'το το θέμα.

Εδώ σε έχασα τελείως...Εννοείς την περίπτωση να μην ταιριάζει μέσα στο μπάσο και να πρέπει να το μοντιφάρω για να το στερεώσω??Και τι εννοείς καρφωμένα στην πλακέτα??

1 μαγνήτης είναι 108x34 mm.

"Μέτρα τους μαγνήτες και αν είναι καλοί σου στέλνω έναν προενισχυτή."

Κάτι έκαψα στο μπάσο μου,

Λογικό... λογικότατο.

Την ωμική αντίσταση στα άκρα μέτρα, δουλεύουν οι μαγνήτες ή όχι?

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Νταξει!!! Ο μαγνητης ειναι καλος!!

Μετρα και τον αλλο τωρα να σιγουρευτουμε!!  ;) ;D ;D ;D

Την ωμική αντίσταση στα άκρα μέτρα, δουλεύουν οι μαγνήτες ή όχι?

Ααααα....Πως την μετράω???

Με τον ωμο,μεχρι τον αγκωνα περιπου.

Αν ειναι πανω απο 35 ποντους χρειαζεσαι και καινουριο μπασσο.. ;D

εντιτ,

ξεχασα τη ζωνη,πρεπει και αυτη να μακρυνει!

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου