Προς το περιεχόμενο

Διακοπές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατά τα άλλα, αν θέλετε ποτέ πραγματικά να τρελαθείτε και να καταλήξετε να πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο να εργάζεται κανείς από το να κάνει διακοπές, τότε δεν έχετε παρά να πιάσετε κουβέντα μαζί μου με αυτό το θέμα....

Χωρίς να ξέρω τι δουλειά κάνεις, πόσο χρόνων είσαι ή ποιός είσαι.. Νομίζω οτι είτε η δουλειά σου είναι μια σχετικά ξεκούραστη δουλειά με καλά λεφτά, είτε κάνεις κάτι που γουστάρεις, είτε χρωστάς, πάλι δεν θα έπρεπε να είχες τέτοια αντίληψη για τον χόνο εργασίας και τον χρόνο ξεκούρασης-αναψυχής..

Φυσικά γνώμη σου και γνώμη μου και πάντα σεβαστή, αλλά έχω περιέργεια να δω πως στηρίζεις αυτή σου την αντίληψη..

Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι κάθε επάγγελμα πέραν των..''καλλητεχνικων'', θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο ωράριο (οκτάωρο), καθώς και τις ανάλογες διακοπές-άδεια το καλοκαίρι. Φυσικά εδώ μπαίνουν και άλλα πολλά εργατικά θέματα (δώρο άδειας, έγκρυση άδειας, κτλ κτλ)..

Τώρα αν το επάγγελμα (σου) είναι καλλητεχνικής φύσεως, τότε νομίζω οι κανόνες είναι λίγο..ανύπαρκτοι εφόσον είναι κάτι το οποίο, διαφέρει απο την βάση του απο τα άλλα επαγγέλματα.. Λέω όμως λίγο ανύπαρκτοι, αυτό γιατί (ακόμη και) ο καλλητέχνης πρέπει να δει πράγματα, να γυρίσει, να αφουγκραστεί, να αλληλεπιδράσει..να εμπνευστεί..

Υπάρχει και το σενάριο να είσαι 40άρης κοσμογυρισμένος και μπουχτισμένος πλέον και ευτυχισμένος με το οικογ. του περιβάλλον να παραμένει εκεί..

Φιλικά πάντα και με πολύ περιέργια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Περιέργως, ενώ με τον Eyeprotocol "μαλώνουμε" (τουλάχιστον) μία φορά την εβδομάδα, συμφωνούμε σε πάρα πολλά. Ίσως στη κανονική ζωή να ήμασταν και φίλοι...εδώ μέσα όμως έχουμε να προστατέψουμε τους ψηφιακούς εαυτούς μας.

Συμφωνώ (και πράττω) σε όλα όσα γράφεις.

Ο αρχικός σκοπός του post μου ήταν να διερευνήσω, εάν ο Playloud (και ο οποισδήποτε σαν τον Playloud δηλ εκτός πόλεως), όπως και εγώ... έχει ανάγκη από διακοπές τον Αύγουστο.

Προφανώς και αυτό έχει εξάρτηση από το είδος εργασίας και εργασιακής σχέσης, αλλά είμαι από τους "τυχερούς" (από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας) που πέρνω άδεια όταν κουράζομαι.

Έχω δε καθιερώσει να εξαφανίζομαι Πέμπτη απόγευμα με επιστροφή Δευτέρα πρωϊ κατευθείαν στο γραφείο...οπότε δεν λείπω από κανένα.

Άρα αποφεύγω συνήθως τον Αυγουστο (με το κακό σέρβις, τον πολύ κόσμο, το τρελοκομείο στους δρόμους...κλπ)

Αργότερα, όταν μεγαλώσει λίγο και η μικρή, σκοπεύουμε να σταθεροποιήσουμε ένα πρόγραμμα ταξιδιών στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής.

Αυτό δε, είναι το μεγαλύτερο δώρο. Πρόσφατα πήγα με το μικρό (17 χρόνων) γιό μου να δούμε συναυλία στο εξωτερικό. Περίμενα χρόνια να μεγαλώσουνε τα παιδιά μου ώστε να έχω τόσο καλή παρέα...το καλυτερο δε είναι ότι παράτησα τη γυναίκα μου πίσω...αγαπητέ Eye στο συστήνω αβλεπεί!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι κάθε επάγγελμα πέραν των..''καλλητεχνικων'', θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο ωράριο (οκτάωρο), \

Τώρα αν το επάγγελμα (σου) είναι καλλητεχνικής φύσεως, τότε νομίζω οι κανόνες είναι λίγο..ανύπαρκτοι εφόσον είναι κάτι το οποίο, διαφέρει απο την βάση του απο τα άλλα επαγγέλματα..

Υπάρχει και το σενάριο να είσαι 40άρης κοσμογυρισμένος και μπουχτισμένος πλέον και ευτυχισμένος με το οικογ. του περιβάλλον να παραμένει εκεί..

Φιλικά πάντα και με πολύ περιέργια...

Ασχετο, αλλα οπως εξελιχθηκε το θεμα βαζω και εγω μερικες εναλλακτικες, εκτος καλλιτεχνιων:

Παιζει να ειναι ψαρας και να μην μπορει να εξηγησει στους σαργους οτι θα λειπει αυτο το 20ημερο, να παραμεινουν στις θεσεις τους για μετα να τους πιασει οταν τον βολευει και θα ειναι ξεκουραστος .

Παιζει να ειναι γεωργος η να εχει μποστανια και οι ακαρδες ντοματες να μην καταλαβαινουν γιατι να μεινουν αποτιστες, αραντιστες, ασκαλιστες τον Αυγουστο για να το ριξει εξω και να πηγαινουν οι χαζες και να μαραινονται.

Παιζει να εχει μια δικη του επιχειρηση με 2 υπαλληλους και να μην μπορει να λειψει γιατι τοτε θα αρχισει να λειπει εμπορευμα, οι υπαλληλοι θα λουφαρουν, θα πληρωνει μισθους στο βροντο, το ταμειο θα αδειαζει (αμα λειπει το αφεντικο ως γνωστον...)

Παιζει να εχει μια μικρη εταιριουλα πληροφορικης αυτος και ενας φιλος με αναληψη διαφορων support contracts, υποχρεωση αποκρισης στον πελατη σε 8 ωρες, παρακολουθηση των sites πελατων (εντος και εκτος Ελλαδας) all day long για προβληματα κλπ, να τρεχουν τα δανεια, οι υποχρεωσεις, η δουλεια και να μην γινεται να λειψει κανενας για διακοπες γιατι μετα θα λειψουν μονιμα λογω λουκετου σε ενα τοσο πιεσμενο και ανταγωνιστικο περιβαλλον, αφου οι πελατες θα πανε σε μια αλλη εταιρια που μπορει και τους καλυπτει καλυτερα οσο οι πελατες πανε διακοπες και οι εταιριες καθονται και δουλευουν.

Παιζει να εχει ιχθυοκαλλιεργιες και να μην θελει να αφησει τις τσιπουρες του αταιστες για ενα μηνα στη μεση της θαλασσας και να δωσουν ραντεβου απο Σεπτεμβρη με οσες επιβιωσαν.

Παιζει να ειναι εισοδηματιας και καθε μερα να την περναει πηγαινοντας απο δω και απο κει σε ολη την επικρατεια μαζευοντας νοικια στην Πατρα, Βολο κλπ και να μην μπορει να παρει διακοπες απο τον ιδιο του τον εαυτο και να αφησει 1 μηνα, 100 σπιτια χωρις να εισπραξει γιατι μετα δεν θα μαζευεται το πραγμα.

Παιζει να ειναι μοναχος στο Αγιο Ορος και να μην μπορει να παρει διακοπες απο το λειτουργημα του, ο Θεος ειναι αλλωστε παντου, οπου και να παει στη δουλεια θα βρισκεται κλπ.

Παιζει να εχουν καποια οικοτεχνια με την οικογενεια του: ενας να κανει πηλινα αγαλματα, ενας να τα βαφει, ενας να τα ψηνει στο φουρνο, ενας να τα πηγαινει στο μοναστηρακι κλπ και αν σταματησει ενας χανουν ολοι τους το εισοδημα τους, αφου η αλυσιδα παραγωγης σταματαει.

Παιζει να νοικιαζουν σπιτια σε τουριστες και το 8ωρο να μην ειναι απλα an option, να θελει να ειναι καποιος εκει all day long, οταν διψανε, γκρινιαζουν, χαλαει το aircondition, ρωτανε πληροφοριες, ξυπνανε νωρις, γυριζουν αργα και εχουν χασει τα κλειδια τους, ειναι Σαββατο η ειναι Κυριακη.

Γενικα, η ιδεα της αποσχισης της εργασιας απο την καθημερινη ζωη ως κατι διακριτο, καλα καθορισμενου ωραριου με αρχη και ληξη που χωριζει την μερα σε ωρες δουλειας, σε μερες εργασιας και σε μερες διακοπων, η εννοια της διαφορετικοτητας της Κυριακης ως μερα που ενας καθεται απο μια Τριτη ως μερα που δουλευει κλπ ειναι κατι σχετικα καινουριο στον πλανητη μας και αφορα κατα κυριο λογο τους υπαλληλους.

Κατα τα αλλα μια τσιπουρα μπορει να πεινασει η μια ντοματα να διψασει η μια ιδεα να ερθει η το σκασιμο ενος σερβερ μπορει να γινει η ο τουριστας μπορει να λερωσει το σεντονι του ακομα και Κυριακη, το ιδιο τους κανει...

Προσωπικα παντως νομιζω οτι ο λογος που ο eye δεν κανει πολλες διακοπες ΕΔΩ ειναι κυριως αισθητικης φυσης. Σας σνομπαρει ως εθνος. :P  

Ο λογος που δεν κανει (αν δεν κανει) διακοπες ΕΞΩ φανταζομαι ειναι μονο πρακτικος (θελει οργανωση το ταξιδι με μικρο παιδι για να μη σε περιορισει, το μικρο δεν περπαταει ευκολα μεγαλες αποστασεις, θελει κουβαληματα ολα του τα προκια κλπ)

My love for you is ticking clock, Berserker

Μπράβο στον Evris.

Το ελάχιστα δεδομένο κάποιου είναι το ευκτέον κάποιου άλλου. Δεν είναι όλος ο κόσμος ο δικός μας.

Ο λογος που δεν κανει (αν δεν κανει) διακοπες ΕΞΩ φανταζομαι ειναι μονο πρακτικος (θελει οργανωση το ταξιδι με μικρο παιδι για να μη σε περιορισει, το μικρο δεν περπαταει ευκολα μεγαλες αποστασεις, θελει κουβαληματα ολα του τα προκια κλπ)

Καλά αυτό άστο.... Το χρησιμοποιώ δικαιολογία στη μούχλα μου εδώ και καιρό.

Και κάνεις μια βόλτα (Αθήνα ή νησιά) και βλέπεις όλους αυτούς τους κουτόφραγκους που τα έχουν μαζί τους από 0 χρονών. Εχοντας το μειονέκτημα κιόλας ότι έρχονται από χώρες με ευκολίες στην οικογενειακή πρόσβαση στην ........... Ελλάδα. Το αντίθετο είναι πολύ πιο εύκολο.  ;)

Αλλά φέτος (που πάνε σχολείο πλέον) υπέγραψα ότι πρίν τη συμπλήρωση του έτους, η οικογένεια θα εκδράμει στας Ευρώπας.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Vodkapower, όλα όσα γράφεις για 'μένα ισχύουν (οπότε, ελπίζω να τα λες καλοπροαίρετα).

Η απάντηση του Evris ελπίζω ότι σου θύμισε μερικές από τις εκατοντάδες περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει στη ζωή του από... διακοπές. Άλλωστε δεν είναι όλες οι ηλικίες το ίδιο.. κάποια στιγμή θα σοβαρευτεί κάποιος και αν δεν το κάνει στα 20 (η καλύτερη περίπτωση) θα το κάνει λαχανιάζοντας στα 35. Πίστεψέ με.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ένα επάγγελμα πρέπει να έχει συγκεκριμένο ωράριο (και μάλιστα οκτάωρο.. γιατί όχι εννιάωρο ή επτάωρο..; ), αλλά εγώ δεν γνωρίζω κανέναν επιτυχημένο (υπάλληλο ή επιχειρηματία) που να κανονίζει τις ώρες εργασίας του με αυτό το κριτήριο. Όλοι πληρωνόμαστε σύμφωνα με το αποτέλεσμα, όχι την προσπάθεια.

Και μη βιαστεί κανείς να νομίσει ότι επιχειρώ να πολιτικολογήσω: τα γράφω αυτά ακριβώς διότι για να πάει ένας άνθρωπος διακοπές, πρέπει 50 άλλοι να εργάζονται (οδηγοί, ταμείες, καπετάνιοι, πιλότοι, ψαράδες, εστιάτορες, γκαρσόνια, μπάρμεν, νεοκόροι, φύλακες μουσείων, ναυαγοσώστες κλπ) και οι πιο πολλοί από αυτούς πρέπει να εργάζονται χωρίς να έχουν αντίληψη οκταώρου.

Μόνο οι αρκετά πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να επιδιώκουν να εργάζονται για προκαθορισμένο σύνολο ωρών ανά ημέρα... οι υπόλοιποι καλά θα κάνουμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν ρολόγια, ειδικά αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την εθνική μιζέρια μας*.

* Στο τέλος ο Marathon θα με αγαπήσει με αυτά που λέω

Εγω παλι ποτε δεν καταλαβα γιατι διακοπες=Αυγουστος

Οι αλλοι μηνες τι εχουν δηλαδη (και οι χειμερινοι, ανοιξιατικοι, φθινωπορινοι μεσα)??

Make me fries...

Οι αλλοι μηνες τι εχουν δηλαδη (και οι χειμερινοι, ανοιξιατικοι, φθινωπορινοι μεσα)??

+2.000.0000

Γιατί δεν κλείνει η εταιρεία σου Αύγουστο και ο εργοδότης σου σε "προτρέπει" να πάρεις εκείνες τις μέρες  ;)

Eye για πες μου ακριβώς τι εννοείς γιατί δεν κατάλαβα. Επειδή δεν είμαι πλούσιος, τι εννοείς "Μόνο οι αρκετά πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να επιδιώκουν να εργάζονται για προκαθορισμένο σύνολο ωρών ανά ημέρα... οι υπόλοιποι καλά θα κάνουμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν ρολόγια, ειδικά αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την εθνική μιζέρια μας". Ποιός θα αποφασίζει; Ο φόρτος μου που δεν τελειώνει; ο εργοδότης μου που θέλει μεγαλύτερη παραγωγή από λιγώτερα χέρια με μικρότερο μισθό; η ΓΣΕΕ; ο συνεργάτης μου; ο εγωισμός μου;

Οσο για την εθνική μιζέρια, έχοντας εργαστεί (όχι απλώς συνεργαστεί) σε Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία αλλά και συνεργαστεί με δεκάδες χώρες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ο σεβασμός στις συμφωνημένες σε εθνικό επίπεδο ώρες εργασίες  είναι δεδομένος και από τον εργαζόμενο αλλά και από τον εργοδότη. Αντίθετα με εδώ....

Γιατί δεν κλείνει η εταιρεία σου Αύγουστο και ο εργοδότης σου σε "προτρέπει" να πάρεις εκείνες τις μέρες  ;)

Ναι, δεν το εννοουσα ετσι. Αλλο να πρεπει να παρεις τον Αυγουστο αδεια γιατι τοτε κλεινει η εταιρια (μου εχει συμβει κι εμενα αυτο) και αλλο να ΚΑΙΓΕΣΑΙ να φυγεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον Αυγουστο γιατι τοτε (και καλα) ειναι ο καλλιτερος μηνας "Μ@λακιες, μου δωσε αδεια τον Ιουνη. Που να πας? μ@λακια θα ειναι ολα"

Make me fries...

Ετσι, όχι απλώς συμφωνούμε αλλά θα έλεγα ότι προσωπικά θεωρώ τον Αύγουστο ως τον χειρότερο μήνα για διακοπές.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου