Προς το περιεχόμενο

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΠΑΣΟΥ ΜΕ ΠΥΚΝΩΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα.

Δέν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί σε άλλο topic, μια ερώτηση σχετική με recording μπάσου.

Θέλω να ηχογραφήσω μπάσο με πυκνωτικό μικρόφωνο. Ο εξοπλισμός θα είναι μια κεφαλή 180Watt, δύο καμπίνες 2χ10 και 1χ15 και ένα BEHRINGER Β2 PRO με έναν προενισχυτή, σε χώρο περίπου ενός κανονικού δωματίου (περίπου 3χ4) με ξύλινες επιφάνειες. Μπροστά από τις καμπίνες σκοπεύω να τοποθετήσω μια επιφάνεια από αφρώδες υλικό για να αποφύγω όσο γίνεται τυχόν αντηχησεις (περιγράφω την συνολική εικόνα) Προτείνεται? Έχει δοκιμάσει κανείς πυκνωτικό σε μπάσο? Ή τι άλλες προτάσεις θα μπορούσα να έχω?

Σας ευχαριστώ πολύ!

Bass, amps and R'n'R!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλά θα κάνεις να σκεπάσεις τον ενισχυτή αν έχει πολλές ανακλάσεις ο χώρος. Δοκίμασε να βάλεις το mic και στα 2 ηχεία και δες ποιο θα σου ακουστεί καλύτερα. Μπορείς φυσικά να τοποθετήσεις το Mic ακόμη και ανάμεσα για να πάρεις ένα blend από τα 2 ηχεία, απλώς βάλτο όσο πιο μακριά τους μπορείς κάτω από την κουβέρτα (ή ότι τοποθετήσεις για σκέπασμα τέλος πάντων).

Μην κολλάς στο τι μικρόφωνο να χρησιμοποιήσεις και σε τι ενισχυτή. Ήχο θα πάρεις. Απλά αν τυχόν έχεις και άλλα μικρόφωνα, δοκίμασε και αυτά για να δεις ποιο θα σου αρέσει καλύτερα.

Εγώ έχω γράψει μπάσσο με έναν ενισχυτή κιθάρας Mesa Boοgie dual rectifier (στο clean channel φυσικά! ;D) και το έγραψα με ένα sm-57 και βγήκε πολύ καλός ήχος.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί, μόνο φαντασία, μηχανήματα και να σου αρέσει αυτό που ακούς.

Γράψε τίποτα και ανέβασε το κιόλας να ακούσουμε και εμείς.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου