S9F Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Στα ακουστικά όργανα σίγουρα. Στα ηλεκτρικά κράτα μια πισινή... Και εάν θέλεις ας κάνουμε ένα πείραμα τώρα που είναι στην αρχή. Παρέλαβα χθές το Carvin Kit (μπάσο) με Walnut body https://www.carvinworld.com/catalog/guitars/index.php?model=bk4a Δεν το έχω βγάλει ακόμα από τις ζελατίνες...πές μου τι ήχο θα βγάλει... Είδα τα specs του μπάσσου σου,οπότε έχουμε και λέμε: 1.Walnut body 2.Hardrock maple,bolt-on neck με inline headstock 3.Ebony fingerboard Τολμώ την εξής (πολύ χοντρική) πρόβλεψη σχετικά με τον ήχο που θα βγάλει: Υπερβολικά bright ήχο με ελάχιστο sustain.Επίσης θα έιναι σχετικά βαρύ μπάσσο,επειδή το Walnut είναι γενικά βαρύ ξύλο.(Το βλέπω τώρα να με κυνηγάς με το μπάσσο για να μου δώσεις...βαρύ ξύλο! ;D) "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Τολμώ την εξής (πολύ χοντρική) πρόβλεψη σχετικά με τον ήχο που θα βγάλει: Υπερβολικά bright ήχο με ελάχιστο sustain.Επίσης θα έιναι σχετικά βαρύ μπάσσο,επειδή το Walnut είναι γενικά βαρύ ξύλο.(Το βλέπω τώρα να με κυνηγάς με το μπάσσο για να μου δώσεις...βαρύ ξύλο! ;D) Είναι ενδιαφέρουσα η πρόβλεψή σου...αλλά πως μπορεί να γίνει χωρίς να ξέρεις από τι ηχητική έξοδο θα βγώ (ενισχυτής, κονσόλα...)...bright ήχο με όλο αυτό το active σύστημα που έχει επάνω? Είδωμεν...Όταν θα βιδωθεί, είσαι προσκαλεσμένος στου Yann να το ακούσουμε και οι 3 παρέα. Για το βάρος, δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πούπουλο μπροστα την Peavy t60 που έχω ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 1.Walnut body Να προσθέσω (αφού είμαστε τόσο τελειομανείς) ότι δεν ξέρεις-ξέρω εάν το σώμα περαστεί με Tung Oil, Nitro ή πολυουρεθάνη...εκτός εάν και αυτά δεν παίζουν το ρόλο τους.... Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι είναι τόσες πολλές οι λεπτομέρειες για να μπορούμε να είμαστε τόσο απόλυτοι... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Ε καλά βρε Marathon, δε σου είπε πως θα ακούγεται το μπάσο σου. Για αυτό υπάρχουν ενισχυτές και μαγνήτες και εφφέ και πάει λέγοντας. Αλλά έχει δίκιο καθότι καρυδιά σώμα, με σφένδαμο στο μπράτσο και έβενο ταστιέρα συνηγορούν, all things considered, σε πρίμο ήχο και βαρύ όργανο. Αντε ρε, μεγειές. Ανοιξε thread και ανέβαζε φωτο συναρμολόγησης. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 .... Αλλά έχει δίκιο καθότι καρυδιά σώμα, με σφένδαμο στο μπράτσο και έβενο ταστιέρα συνηγορούν, all things considered, σε πρίμο ήχο και βαρύ όργανο. .... Ναι αλλά θα έχει και "ελάχιστο sustain" μάλλον επειδή δεν έχει ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ (το οποίο έχει sustain από μόνο του ( ;D) ). merathon, αν θέλεις sustain βάλε κομματάκι μαχόγκανη κάτω από το pickguard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 marathon, αν θέλεις sustain βάλε κομματάκι μαχόγκανη κάτω από το pickguard. Mα το μπάσο ΔΕΝ έχει pickguard...τι να κάνω γιατρέ μου? Μήπως μια φωτογραφία κάποιου αγίου στο cavity των ηλεκτρικών βοηθήσει? Ανοιξε thread και ανέβαζε φωτο συναρμολόγησης. Εσύ δεν είσαι διακοπές? Κάνε λίγο αποτοξίνωση από το Noiz... thread μετά τις διακοπές. Έτσι κι αλλιώς και αυτό θα ακολουθήσει τη κανονική πορεία του Customshop μου...επεξεργασίες, εικαστικά...και αυτό πέρνει χρόνο Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 αν το ποκετ (σε bolt on,η κολληση σε set neck) δεν ειναι σωστα,κατι σε χαλαει.... εμενα παντως δε με.... χαλαει καθολου... ;D,αν πεσει στα χερια σου καμμια Fender του 50-75 (η συντριπτικη πλειοψηφια των οποιψν εχει ΑΘΛΙΑ neck pocket) χαρισε τη μου ...(μη σου πιανει και το χωρο δηλαδη.... ;D ;D) εξω απο τη πλακα τωρα,η συζητηση εχει γινει δεκαδες φορες εδω μεσα και δυστυχως ή ευτυχως συμπερασμα δεν εχει βγει,οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα γιατι απλα δεν...μπορει να βγει.... ;D ειναι τοσο διαφορετικα τα ΓΟΥΣΤΑ των ανθρωπων γυρω απο τον ηχο (εγω ας πουμε το ...συγκεκριμενο μπασο ουτε που θα το εβαζα στον ενισχυτη....(κατευθειαν για πουλημα η για καυσοξυλα θα πηγαινε... ;D μια και σιγουρα δεν θα ειχε αυτο που εγω εννοω ηχο μπασου,δηλ.ηχο Fender P/J bass .. ;D) που οσο και να διαφωνουμε και να κουβεντιαζουμε θα μιλαμε ... υποκειμενικα.. προσωπικα πιστευω οτι φυσικα και εχει "ρολο" το ξυλο σε μια ηλεκτρικη κιθαρα (αλλοιως θα ακουγονταν ολες ιδιες με τους ιδιους μαγνητες και σετ απ) ομως δεν μπορει κανεις να ισχυριστει σοβαρα οτι καποιο "ειδος" ξυλου θα εχει παντα τον ιδιο "ηχο" μια και ακομα και στα ιδια "ειδη" ξυλων οι φυσικες ιδιοτητες (βαρος,πυκνοτητα κτλ) διαφερουν πολυ. επισης μετα απο ...χροοοονια ενασχολησης με τις αγαπημενες μου Fender (η της δεκαδες partscaster που εχω μονταρει) εχω καταληξει οτι για τον ηχο που μου αρεσει (γεματος,με αττακα αλλα οχι πολυ sustain το οποιο αντιπαθω σφοδρα.... :) ) ενα ελαφρυ σωμα και ενα παχυ μπρατσο με low output μαγνητες και ελαφρυ vintage style hardware σπανια απογοητευουν... καλως ή κακως ομως σε κιθαρες μαζικης παραγωγης το να σου πεσει καποια "ιδιαιτερη" κιθαρα στα χερια ειναι ζητημα τυχης,το μεγαλο καλο ειναι οτι πλεον στις μερες μας ΠΟΛΥ σπανια θα πετυχεις "κακια" κιθαρα σε οτιδηποτε επιπεδο τιμης.... επισης δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ακομα και η καλυτερη κιθαρα του κοσμου θα ακουστει χαλια σε εναν κακο ενισχυτη σε σχεση με τη...χειροτερη σε εναν καλο ενισχυτη.... ;D Η ιστορια μας διδαξε οτι στα οργανα χωρις (η με οχι αρκετο ξυλο) κατι δεν παει καλα. Οποτε η απλη λογικη και μονο,λεει οτι καπως καπου παιζει το ρολο του... δε νομιζω...... :) :) http://www.youtube.com/watch?v=03YUgHAshSo&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=qZ27hbMimcM http://www.youtube.com/watch?v=H-odr7cw2Hw&feature=related www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 ΠΩΠΩ ΧΑΛΙΑ αυτή η τελευταία, δεν πρέπει να έχει και πολύ ξύλο πάνω της, ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ απορώ πραγματικά ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Στην Γερμανία θα είχαν κάνει τον ιδιοκτήτη αφρόλουτρο για ευαίσθητες επιδερμίδες. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bsiap Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Mr Marathon εχω την εντυπωση οτι πρεπει σιγα σιγα να ανοιξεις ενα θεματακι σχετικα με το καινουριο σου αποκτημα, με φωτογραφιες πολλες ομως γιατι εχω ψηθει για το κιτακι που αγορασες. Αυτα. Ευχαριστω. https://www.facebook.com/pages/gnu/309711957521?ref=%20ts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yann Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2009 Συμφωνούμε, αλλά αυτό (για μένα) δεν είναι ήχος είναι συμπεριφορά και χαρακτήρας οργάνου...προφανώς και δεν είναι απαρατήρητη η ποιότητα του ξύλου στο όλο όργανο αλλά όχι ότι το "παιχνίδι" αρχίζει και τελειώνει με τα ξύλα...έρχεται η κεραμική να δώ τι θα πείτε... Ακριβως για τον χαρακτηρα και την συμπεριφορα του ηχου ενος οργανου μιλαω... Ολα τα αλλα γινονται και μετα! Η ποιοτητα του ξυλου χωριζεται σε δυο: -τη φυσικη του ποιοτητα (απο εμφανιση και κατευθυνση "νερων" εως σπανιοτητα) και, -την ηχητικη του ποιοτητα (ποσο "ζυγισμενο" συχνοτικα ειναι,πως ανταποκρινεται ενα κομματι ξυλο στις διαφορες ζητουμενες συχνοτητες). Στην αγορα τα ξυλα δεν πωλουνται συμφωνα με την ηχητικη τους ποιοτητα, (ποιος ξυλεμπορος μπορει να το κρινει αυτοκαι σε αυτα τα μεγεθη κορμων), αλλα με το ειδος (tonewoods η οχι,αυτο ειναι πια "κλισε" στην αγορα ξυλειας) την εμφανιση,κατευθυνση κοπης και σπανιοτητα. Για την κεραμικη εχω να πω: Καιραμηκι μαγνιτεθ η πιω καλι για μεταλ!! ;D (οχι τι νομιδεθ?) Αδελφέ yann υποκλίνομαι ενωπίων σου... :-X SF Επισης αδελφε μου,βοηθεια μας... Θεος σ'χωρεσ' τους απιστους... ;D ;D το πρώτο μου μπάσο είναι, οπότε καταλαβαίνεις ότι θα ζητήσω τη βοήθεια του Yann Και κερνάω και τις μπύρες. ΟΚ!Τι γουσταρεις να σου παιξω? :) :D ;D ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση