Προς το περιεχόμενο

Πως καταλαβαίνω αν το ξυλο της κιθαρας μου ειναι καλο;

ex-PitDealer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά πιστεύω οτι το "παιχνίδι" αρχίζει και τελειώνει από τα ξύλα.

ή δηλαδή οι κιθάρες που είναι από γραφίτη είναι εκτός παιχνιδιού?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το εννοείς 100% ή όπως λέμε "η σκηνή αυτή ήταν όλη η ταινία"?

Αν είχες και μία ακόμα επιλογή όπως "Η σκηνή αυτή ήταν ΣΧΕΔΟΝ όλη η ταινία" αυτή θα επέλεγα. ;D

Προς Θεού,δεν απορρίπτω τη συνεισφορά όλων των άλλων παραγόντων,αλλά όλα αυτά αλλάζονται.Τα ξύλα οχι! ;)

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

αλλά όλα αυτά αλλάζονται.Τα ξύλα οχι! ;)

Άρα αλλάζοντας όλα αυτά, αλλάζεις και τον ήχο...άρα ποιά η συμβολή του ξύλου όταν απλά αλλάζοντας μαγνήτες (ή ακόμα απλούστερα χορδές) αλλάζει ηχητική συμπεριφορά το όργανο?

Αφου σοβαρευει η κουβεντα,

ας καταθεσω οβολον σοβαρον,

(και ας κανω διακοπες στο σπιτι σημερα!)

Ολα τα υλικα ειναι ηδη δοκιμασμενα.

Τα τεχνιτα ειναι στανταρ και προβλεψιμα.Καποια φυσικα ειναι και αυτα προβλεψιμα.

Το ξυλο ομως ειναι απροβλεπτο καθε φορα και σε αλλο πραγμα.

Η ιστορια μας διδαξε οτι στα οργανα χωρις (η με οχι αρκετο ξυλο) κατι δεν παει καλα.

Οποτε η απλη λογικη και μονο,λεει οτι καπως καπου παιζει το ρολο του...

Ολα παιζουν ρολο στην αλυσιδα που λεγεται οργανο,

αν καποιος κρικος ειναι αδυναμος,λεπτος,χοντρος,στραβος,κουλος,κατι δεν παει καλα...

Πχ: οσο σουπερ μαγνητες και σπεσιαλ ταστωμα να εχεις,συν τα μειπλ τιγρε και λεοπαρδαλε,συν καρμπον λειζερ τουιτερ και cnc,αν το ποκετ (σε bolt on,η κολληση σε set neck) δεν ειναι σωστα,κατι σε χαλαει....

Άρα αλλάζοντας όλα αυτά, αλλάζεις και τον ήχο...άρα ποιά η συμβολή του ξύλου όταν απλά αλλάζοντας μαγνήτες (ή ακόμα απλούστερα χορδές) αλλάζει ηχητική συμπεριφορά το όργανο?

Τον ηχο τον αλλαζεις,τη χροια του ομως?Την ατακα?Το σωμα? Το κρατημα?

...Τους συντονισμους....

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

...Τους συντονισμους....

Συμφωνούμε, αλλά αυτό (για μένα) δεν είναι ήχος είναι συμπεριφορά και χαρακτήρας οργάνου...προφανώς και δεν είναι απαρατήρητη η ποιότητα του ξύλου στο όλο όργανο αλλά όχι ότι το "παιχνίδι" αρχίζει και τελειώνει με τα ξύλα...έρχεται η κεραμική να δώ τι θα πείτε...

Όχι φίλε μου,το καλό ή κακό "ηχητικό DNA" του ξύλου πάντα θα είναι εκεί και θα "υπογράφει" - θετικά ή αρνητικά αντιστοίχως - τον ήχο ανεξαρτήτως των αλλαγών στους μαγνήτες/χορδες κτλ. που θα κάνεις.Αν τα ξύλα(body,neck,fingerboard wood) είναι μάπα,το αποτέλεσμα θα είναι να "πνίγουν" και να θάβουν όλες τις συχνότητες που το όργανο,οι μαγνήτες,οι χορδές κτλ. "θέλουν" να βγάλουν.

Εκτός αν καταφέρεις και μου αποδείξεις ότι φυσικοί νόμοι περί "συχνότητας συντονισμού","τονική συχνοτική απόκριση" κ.α. υλικών σωμάτων δεν ισχύουν,οπότε εκτός του οτι θα σου βγάλω το καπέλο,πας και για Νομπέλ Φυσικής και θα γίνεις και διάσημος! ;)

Είμαι κιθαρίστας και υπάρχει περίπτωση να αγνοώ βασικά στοιχεία περί μπάσσων,αλλά και το μπάσσο στην κατηγορία των εγχόρδων κατατάσσεται οπότε στους ίδιους νόμους φυσικής υπακούει.

Προφανώς φίλε marathon είσαι κατά των "κουρδισμένων ξύλων"...Απολύτως σεβαστό,μια συζήτηση κάνουμε εδώ,δεν είναι κακό να διαφωνούμε,τουναντίον. :)

SF

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Αφου σοβαρευει η κουβεντα,

ας καταθεσω οβολον σοβαρον,

(και ας κανω διακοπες στο σπιτι σημερα!)

Ολα τα υλικα ειναι ηδη δοκιμασμενα.

Τα τεχνιτα ειναι στανταρ και προβλεψιμα.Καποια φυσικα ειναι και αυτα προβλεψιμα.

Το ξυλο ομως ειναι απροβλεπτο καθε φορα και σε αλλο πραγμα.

Η ιστορια μας διδαξε οτι στα οργανα χωρις (η με οχι αρκετο ξυλο) κατι δεν παει καλα.

Οποτε η απλη λογικη και μονο,λεει οτι καπως καπου παιζει το ρολο του...

Ολα παιζουν ρολο στην αλυσιδα που λεγεται οργανο,

αν καποιος κρικος ειναι αδυναμος,λεπτος,χοντρος,στραβος,κουλος,κατι δεν παει καλα...

Πχ: οσο σουπερ μαγνητες και σπεσιαλ ταστωμα να εχεις,συν τα μειπλ τιγρε και λεοπαρδαλε,συν καρμπον λειζερ τουιτερ και cnc,αν το ποκετ (σε bolt on,η κολληση σε set neck) δεν ειναι σωστα,κατι σε χαλαει....

...Τους συντονισμους....

Αδελφέ yann υποκλίνομαι ενωπίων σου... :-X

SF

Και εάν θέλεις ας κάνουμε ένα πείραμα τώρα που είναι στην αρχή. Παρέλαβα χθές το Carvin Kit (μπάσο) με Walnut body

https://www.carvinworld.com/catalog/guitars/index.php?model=bk4a

Δεν το έχω βγάλει ακόμα από τις ζελατίνες...πές μου τι ήχο θα βγάλει...

Με ή χωρίς τις ζελατίνες ;

:D

Με ή χωρίς τις ζελατίνες ;

Σωστός...πρίν...μετά ξέρουμε!!!!

Προφανώς φίλε marathon είσαι κατά των "κουρδισμένων ξύλων"...Απολύτως σεβαστό,μια συζήτηση κάνουμε εδώ,δεν είναι κακό να διαφωνούμε,τουναντίον. :)

Eίμαι κατά της υπερβολής (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα). Και βέβαια το Νομπέλ Φυσικής το έχουν πάρει οι διάφοροι Τσεχοκινέζοι με τα όργανα που κατασκευάζουν και έχουν πνίξει το κόσμο και δεν έγιναν απλά διάσημοι αλλά και πολύ πλούσιοι.

Εκτός εάν πιστεύεις ότι και αυτοί κουρδίζουν τα ξύλα τους. Έχω επισκευθεί εργοστάσιο κατασκευής parts στη Κίνα και να είσαι σίγουρος ότι το "κούρδισμα" έπεφτε σύνεφο ;D

Επαναλαμβάνω το παράδειγμα για τις συνθετικές κιθάρες ή τις κιθάρες από μίγματα (Flaxwood) για να σκεφτούμε ότι οι νόμοι που αναφέρεις "συχνότητας συντονισμού","τονική συχνοτική απόκριση" κ.α., χρησιμοποιούνται και αλλού με περισσότερη (ίσως) επιτυχία, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Yann.

Eπειδή τυχαίνει και έχω και ακριβά και φτηνά όργανα και αρκετά τα έχω φτιάξει κοματάκι-κοματάκι, πιστεύω ότι τη διαφορά τη κάνει το ακριβό-ποιοτικό hardware.

Kαι προφανώς δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας...φάντάζεσαι ενα τέτοιο forum πόσο βαρετό θα ήταν? ;D

Εκτός αν καταφέρεις και μου αποδείξεις ότι φυσικοί νόμοι περί "συχνότητας συντονισμού","τονική συχνοτική απόκριση" κ.α. υλικών σωμάτων δεν ισχύουν,οπότε εκτός του οτι θα σου βγάλω το καπέλο,πας και για Νομπέλ Φυσικής και θα γίνεις και διάσημος!

Επειδή είμαι άνθρωπος της πράξης και όχι της θεωρίας, έχω ένα σώμα από κινέζικο Alder και ένα από Αμερικάνικο...ποιό λές ότι συντονίζεται καλύτερα και γιατί...όποτε θέλεις το βλέπουμε παρέα γιατί με ενδιαφέρει η μετρήσιμη μέθοδος.

Και κερνάω και τις μπύρες.

Είμαι κιθαρίστας

Και εγώ...το πρώτο μου μπάσο είναι, οπότε καταλαβαίνεις ότι θα ζητήσω τη βοήθεια του Yann

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου