Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις για ποστς εκτός θέματος και για 'σπαμ'

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τα λεφτά αυτής http://www.thomann.de/gr/gibson_billy_gibbons_59_lpaged_signed.htm παίρνεις περίπου 217 τέτοιες http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ms15bk.htm. Γιατί? (πραγματικά αναρωτιέμαι, δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Sorry αλλά έπρεπε να το πώ.  :))

Γιατί "έπρεπε να το πεις"? Έχει την παραμικρή σχέση η μια με την άλλη? Εκτός από το γεγονός ότι με το ερώτημα "ποια επένδυση είναι καλύτερη?" βρίσκεσαι εκτός θέματος, πιστεύεις ότι το προηγούμενο σχόλιο προσφέρει κάτι στην συζήτηση, η οποία μάλιστα έχει ήδη ξαναγίνει με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα (άλλα πιο αξιόλογα όπως του Silot, του Makam, του Alter κλπ. κι άλλα επιπέδου φραπέ, τσιγάρου και ταβλιού) σε δεκαεφτά χιλιάδες τριακόσια πενηντατέσσερα προηγούμενα θρεντς?

Ας κάνουμε οικονομία στα ποστς παιδιά... το πρώτο του Silot ηταν ένα από τα λίγα που γράφει, και η γνώμη του τολμώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να υπογραμμίσει μάλλον το αντίθετο. Αυτή την διάθεση εξομολόγησης ας μην του τη βγάλουμε ξυνή, ειδικά με κάτι ποστς που βλέπω ότι υποφέρουν από... θερμοπληξία!  ;D

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί "έπρεπε να το πεις"? Έχει την παραμικρή σχέση η μια με την άλλη? Εκτός από το γεγονός ότι με το ερώτημα "ποια επένδυση είναι καλύτερη?" βρίσκεσαι εκτός θέματος, πιστεύεις ότι το προηγούμενο σχόλιο προσφέρει κάτι στην συζήτηση, η οποία μάλιστα έχει ήδη ξαναγίνει με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα (άλλα πιο αξιόλογα όπως του Silot, του Makam, του Alter κλπ. κι άλλα επιπέδου φραπέ, τσιγάρου και ταβλιού) σε δεκαεφτά χιλιάδες τριακόσια πενηντατέσσερα προηγούμενα θρεντς?

Ας κάνουμε οικονομία στα ποστς παιδιά... το πρώτο του Silot ηταν ένα από τα λίγα που γράφει, και η γνώμη του τολμώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να υπογραμμίσει μάλλον το αντίθετο. Αυτή την διάθεση εξομολόγησης ας μην του τη βγάλουμε ξυνή, ειδικά με κάτι ποστς που βλέπω ότι υποφέρουν από... θερμοπληξία!  ;D

Καταρχάς, φίλε bloody_sunday hold your horses, όπως λένε και οι αγγλοσάξωνες. Νίωθω λες και γράφω έκθεση στις πανελλήνιες και φοβάμαι μην βγώ εκτός θέματος (ή τουλάχιστον μην νομίζουν κάποιοι ότι είμαι εκτός θέματος) Ο λόγος που ανάφερα αυτό το παράδειγμα είναι απλός και απορώ με την απορία σου.

Λοιπόν στο ψητό, θες φτηνή κιθάρα που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να σε ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα ως καυσόξυλο, υπάρχει. Θές κιθάρα που να πρέπει να πουλήσεις το νεφρό σου για να την αγοράσεις, υπάρχει. Θές κάτι ενδιάμεσο, υπάρχει. Οτι γουστάρεις έχω έλα πάρε καλέ κυρία. Τι συζητάμε λοιπόν. Αν ο Χ θέλει να χαλάσει ένα μικρό ποσό για κιθάρα, οκ. Αν θέλει κάτι ακριβότερο πάλι οκ. Αν το φτηνό του φαίνεται καλύτερο από το ακριβό, μαντέψτε, πάλι οκ. Η συζήτηση θα είχε νόημα αν συγκρίναμε την Χ φτηνή κιθάρα με την Ψ ακριβή, αλλιώς δεν θα τελείσουμε ποτέ (εξού και το διψήφιο πλήθος σελίδων). Έχετε ποτέ βρεθεί σε συζήτηση σε ταβέρνα για το αν το χύμα κρασί είναι καλύτερο από το ακριβό εμφιαλωμένο; Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και εδώ. Καταλήγει ποτέ σε συμπέρασμα η προαναφερθείσα συζήτηση; Όχι. Την ίδια μοίρα έχει και αυτή η συζήτηση. Σε ελεύθερο κόσμο ζούμε (ή μήπως όχι) και μπορούμε να ξοδεύουμε τα λεφτά μας όπως θέλουμε. Τι άλλο να πώ. Τέλος, fin, the end, ende.

(και αν το σχόλιο δεν προσφέρει κάτι στην τρέχουσα συζήτηση, ζητώ ταπεινά συγνώμη, δεν θα το ξανακάνω και θα γράψω και 100 φορές τιμωρία "είμαι εκτός θέματος"  ;))

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Τα δυο ανωτέρω ποστς μεταφέρθηκαν εδώ από: http://www.noiz.gr/index.php?topic=169942.0  Όσα πω παρακάτω έχουν συζητηθεί πολλάκις και στο παρελθόν, αλλά φαίνεται πως αυτό χρειάζεται να ξαναγίνει.

Tα περισσότερα από αυτά που γράφεις όχι μόνο είναι εντός θέματος, αλλά τυχαίνει να συμφωνώ και προσωπικά. Όπως έχουμε ξαναπεί, και βέβαια θέλουμε απόψεις, ακόμη και για χιλιοσυζητημένα θέματα, αρκεί αυτές να προσθέτουν κάτι καινούργιο ή έστω τουλάχιστον να προσφέρουν ένα ΑΞΙΟΛΟΓΟ βήμα συζήτησης.

ΟΜΩΣ, για την εκάστοτε συζήτηση υπάρχουν μερικά στάνταρτς που την κρατούν σε ένα επίπεδο (όχι τσατ, όχι στυλ "Καφενείου των Φιλάθλων" όπως σε άλλα φόρουμ, όχι τρόλινγκ - εκτροχιασμοί θρεντς προς άσχετες κατευθύνσεις - τεχνητές εντάσεις, όχι ανούσιες φούσκες-φιγούρες του γραπτού μας λόγου κλπ κλπ).

Αυτή η ποιότητα στις συζητήσεις επιθυμούμε να αντικατοπτρίζεται και στο επίπεδο του φόρουμ γενικά. Το πρώτο ποστ σου που προσπάθησα να καυτηριάσω προηγουμένως ανήκε ακριβώς σε αυτήν την sub-standard κατηγορία. Προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία μεταξύ χαλαρότητας και ουσίας, με το βάρος όμως στο δεύτερο και όχι στο πρώτο, και μην αφήνοντας το πρώτο να μετατραπεί σε waste of forum space.

Θα μου πεις, "και πότε ο οποιοσδήποτε θα γνωρίζει ότι αυτό που θέλει να πει είναι sub-standard? Πρέπει δλδ να αυτοφιμώνεται?" Θα σου απαντήσω: "εννοείται όχι - είναι πάντα θέμα προσωπικής επιλογής και εκτίμησης." Όταν όμως μια συζήτηση (τεχνική-φιλοσοφική-μουσική κλπ) είναι φανερό πως εξελίσσεται καλά, θέλω να ελπίζω πως αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει "έι, είμαι κι εγώ εδώ και θέλω να συμμετέχω" ΜΠΟΡΕΙ να κάνει μια στοιχειώδη σύγκριση του ποστ του με την αξία των υπολοίπων.

Έχετε ποτέ βρεθεί σε συζήτηση σε ταβέρνα για το αν το χύμα κρασί είναι καλύτερο από το ακριβό εμφιαλωμένο; Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και εδώ.

(α) Ποτέ δεν έχω βρεθεί σε τέτοια συζήτηση (και πάλι καλά γιατί θα ήταν εντελώς άκυρη, και μίζερο ξόδεμα φαιάς ουσίας και ψυχικής ενέργειας). (β) Σε απολύτως καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να κάνουμε το ίδιο εδώ σε στυλ ταβέρνας, όπως προσπάθησα να εξηγήσω πιο πάνω.

Disclaimer:Εννοείται πως αυτές είναι ως επί το πλείστον προσωπικές απόψεις, και πως τον μόνο που αντιπροσωπεύουν με βεβαιότητα είναι εμένα και όχι πχ. την πολιτική του φόρουμ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου