Προς το περιεχόμενο

Ακριβές κιθάρες? Ναί γιατρέ μου, τις προτιμώ!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και οι δυο κιθαρες ειναι οργανα μουσικα ή αλλιως το εργαλειο που θα μετατρεψει τα συναισθηματα σου και τις  ιδεες σου σε ήχο.

Φυσικα όμως ενα ποιοτικότερο κ καλυτερο Οργανο...θα εχει σαφως καλυτερο κ ποιοτικοτερο αποτελεσμα,

τι είναι η μουσική; είναι ηχόχρωμα; αυτό που λέμε tone στην περίπτωση του κιθαρίστα;

αν ναι, έχεις δίκιο

αν είναι μελωδία, ρυθμός, αρμονία... αυτά δεν θα βελτιωθούν με μια ανώτερη κιθάρα... ούτε στο ελάχιστο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

αν είναι μελωδία, ρυθμός, αρμονία... αυτά δεν θα βελτιωθούν με μια ανώτερη κιθάρα... ούτε στο ελάχιστο...

Διαφωνω. Εχεις καποια βασιμη λογικη που να εξηγει γιατι μια καλη κιθαρα, με πολυ καλο set up που σε προκαλει να παιξεις, που σε ευχαριστει καθε φορα που την πιανεις στα χερια σου, ΔΕΝ σε βοηθαει να αποδωσεις καλυτερα αυτο που εχεις στο μυαλο σου, να δημιουργησεις μουσικη?

Και εγώ διαφωνώ. Μια καλή κιθάρα που θα σου κάνει στο στυλ που θέλεις να παίξεις πάντα θα σε βοηθάει να εκφραστείς καλύτερα.

Φίλε gdevelek, χωρίς ίχνος ειρωνίας, έχεις παίξει για αρκετό καιρό με κάποια από τις λεγόμενες "ακριβές" κιθάρες? Ειδικά ερχόμενος από ένα πιο φτηνό όργανο?

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Και οι δυο κιθαρες ειναι οργανα μουσικα ή αλλιως το εργαλειο που θα μετατρεψει τα συναισθηματα σου και τις  ιδεες σου σε ήχο.

Φυσικα όμως ενα ποιοτικότερο κ καλυτερο Οργανο...θα εχει σαφως καλυτερο κ ποιοτικοτερο αποτελεσμα,

τι είναι η μουσική; είναι ηχόχρωμα; αυτό που λέμε tone στην περίπτωση του κιθαρίστα;

αν ναι, έχεις δίκιο

A melody (from Greek μελῳδία - melōidía, "singing, chanting"[1]), also tune, voice, or line, is a linear succession of musical tones which is perceived as a single entity. In its most literal sense a melody is a sequence of pitches and durations, while more figuratively the term has occasionally been extended to include successions of other musical elements such as tone color.

Music is an art form whose medium is sound. Common elements of music are pitch (which governs melody and harmony), rhythm (and its associated concepts tempo, meter, and articulation), dynamics, and the sonic qualities of timbre and texture. The word derives from Greek μουσική (mousike), "(art) of the Muses".[1]

καθαρά τεχνικά και μόνο  η κιθαρα στην περιπτωση μας ειναι το μέσο που <εκπέμπει> ηχο.  ;)

Παιδια μη κοροιδευομαστε. ΟΚ ειπαμε η ψυχη του ανθρωπου, η γνωση κ η τεχνική μετράει πρωτα αλλά τα εργαλεια σε καθε δουλεια....ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ .  /

Αν εισαι κιθαριστας μια καλη κιθαρα θα σε βοηθησει

Αν εισαι ο οδηγος...ενα καλο οχημα παλι θα βοηθησει.

Τωρα για την κιθαρα..ενας ακομας λογος παραπανω να παιζει το όργανο..Σωστα

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

@genius:

το δέχομαι όπως έγραψα παραπάνω αλλά μόνο ως ελάχιστη και έμμεση "βοήθεια"

όχι δεν έχω παίξει ποτέ με ακριβή κιθάρα, είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν το κανω θα συμπεράνω ό,τι κι ο Τακ στο άρθρο παραπάνω, "θα ακούγομαι ακριβώς σαν εμένα", με ΜΟΝΗ εξαίρεση το ηχόχρωμα

σημειώνω επίσης πως το σωστό σέταπ που είναι σημαντικό επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε φτηνή κιθάρα, με καμια 50αριά ευρώ από κάποιο ικανό μάστορα

τώρα, το - ακριβό τουλάχιστον όσο η αφίνιτι στρατ μου - φινίρισμα νίτρου που επεσήμανε ένας φίλος τις προάλλες, δεν ξέρω πόσο βοηθά στο παίξιμο,  άμεσα ή έμμεσα ή έμμμμμμεσα

και κάτι τελευταίο:

πριν κάνα μήνα προσπαθούσα να πείσω φίλο στο γραφείο πως οι χάρλεϋ μπέντον δεν είναι καυσόξυλα

του έβαλα να ακούσει ένα κλιπάκι ενός μέλους, με τίτλο california sound, όπου το παλικάρι κεντούσε σε μια χάρλεϋ

το τελικό συμπέρασμα του φίλου μου ήταν πως επρόκειτο για ψέμα, και ο συμφορουμίτης στην πραγματικότητα έπαιζε με πολυ καλύτερη κιθάρα και για κρυφούς και μυστήριους λόγους έλεγε πως δήθεν έπαιζε με χάρλεϋ

με βάση τα παραπάνω (και τα λίγα ακόμη που έχω γράψει στο τόπικ), τα πράγματα είναι στο δικό μου μυαλό απολύτως ξεκάθαρα και ορθολογικά, από κει και πέρα  ο καθένας έχει τις απόψεις και τα βιώματά του   :)

πριν κάνα μήνα προσπαθούσα να πείσω φίλο στο γραφείο πως οι χάρλεϋ μπέντον δεν είναι καυσόξυλα

του έβαλα να ακούσει ένα κλιπάκι ενός μέλους, με τίτλο california sound, όπου το παλικάρι κεντούσε σε μια χάρλεϋ

και είναι το ΑΠΟΛΥΤΑ λάθος τέστ.Επειδή και εγώ όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι το έχω κάνει.  Έχω πεί (και θα το λέω συνέχεια) ότι με τη σημερινή τεχνολογία ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Christ από το τί όργανο παίζει.

Θα υπενθυμίσω δικό μου κλιπ με 2 κιθάρες, που η μία ήταν πιάνο και πολλοί λίγοι κατάλαβαν την ηχητική διαφορά.

τώρα, το - ακριβό τουλάχιστον όσο η αφίνιτι στρατ μου - φινίρισμα νίτρου που επεσήμανε ένας φίλος τις προάλλες, δεν ξέρω πόσο βοηθά στο παίξιμο,  άμεσα ή έμμεσα ή έμμμμμμεσα

Αυτό δείχνει ότι

1) Δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραφα περί νίτρου, ούτε άμεσα ή έμμεσα ή έμμμμμμεσα

2) ότι πράγματι δεν έχεις στη κατοχή σου ακριβά όργανα (ή καλό εξοπλισμό), πράγμα που εάν είναι αληθεια δεν σε βοηθάει καθόλου να έχεις τελική άποψη.

Δεν τα λέω καθόλου για να σε προσβάλω, απλά μοιράζομαι μαζί σου εμπειρίες κάποιου που τα έχει "χώσει"...Θα σου δώσω ένα αναλογικό παράδειγμα. Έχω μια Eastwood (made in China) και την είχα αγοράσει γύρω στα 400 ευρώ από Γερμανία για τον piezo της. Μου φαινόταν καταπληκτική και ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο της...μέχρι που έβαλα στις κιθάρες μου (ηλεκτρική και ακουστική) Fishmann συστήματα. Το Fishmann Εarth κάνει γύρω στα 300 ευρώ (για να έχουμε και μία αίσθηση κόστους). Η διαφορά στην ηχογράφηση είναι η μέρα με τη νύχτα, τόση που η Eastwood να μην αντέχει καμμία σύγκριση.

Προφανώς και ο καθένας έχει τις απόψεις και τα βιώματά του, δεν προσπαθεί κανένας με το ζόρι να πείσει τον άλλο, απλά μοιραζόμαστε σκέψεις, ανάλογα με τις πόσες "ώρες πτήσεις" έχει ο καθένας

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

όχι δεν έχω παίξει ποτέ με ακριβή κιθάρα

::) ::)

Εκφέρεις λοιπόν γνώμη για κάτι για το οποίο έχεις πλήρη άγνοια??

Δηλαδή την απλή υποθετική σκέψη σου μας την παρουσίαζες σαν ασφαλές συμπέρασμα?!!

Μας διαβάζουν άνθρωποι που έχουν εμπειρία ακόμη μικρότερη κι απο σένα σε θέματα οργάνων.

Δείξε τους λίγο σεβασμό...Προσπαθούν να μάθουν 5-10 πράγματα... ;)

Προφανώς και ο καθένας έχει τις απόψεις και τα βιώματά του, δεν προσπαθεί κανένας με το ζόρι να πείσει τον άλλο, απλά μοιραζόμαστε σκέψεις, ανάλογα με τις πόσες "ώρες πτήσεις" έχει ο καθένας

σε νιώθωωωωωω

πτήσεις......

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου