gdevelek Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 " Ο Σακης και η Κουλα πανε διακοπες στην Αγγλια . Εμεις γιατι παλι καμπινγκ στις Κουκουβαουνες ? " κτλ κτλ κτλ >:( ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Απο το διδακτικό 1ο ποστ του Τόλη: ...αλλά κρατάω στην άκρη του μυαλού μου πως ούτε κάνας σπουδαίος μουσικός είμαι, και κυρίως ούτε κάνας σοβαρός ακροατής του οργάνου είμαι και άρα πραγματικά μπορεί να υπάρχουν ηχητικές ποιότητες τις οποίες δεν αντιλαμβάνομαι ή δεν μου είναι ακόμη χρήσιμες, και επομένως καλό θα είναι να μην αφορίζω κάτι το οποίο απλά δεν καταλαβαίνω (- ή δεν μπορω να ακούσω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Wild_Rose Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 κανείς δεν θα βγει ποτέ στο φόρουμ να παραδεχθεί πως μετάνιωσε που έσκασε 2.000Ε σε μια κιθάρα... δεν έχει σημασία γιατί αυτός θα παίζει την κιθάρα και θα στριφνιάζει με τον ήχο και όχι όλοι οι υπόλοιποι ;) I'd die without music... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
skantzos Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Απο το διδακτικό 1ο ποστ του Τόλη: ...αλλά κρατάω στην άκρη του μυαλού μου πως ούτε κάνας σπουδαίος μουσικός είμαι, και κυρίως ούτε κάνας σοβαρός ακροατής του οργάνου είμαι και άρα πραγματικά μπορεί να υπάρχουν ηχητικές ποιότητες τις οποίες δεν αντιλαμβάνομαι ή δεν μου είναι ακόμη χρήσιμες, και επομένως καλό θα είναι να μην αφορίζω κάτι το οποίο απλά δεν καταλαβαίνω (- ή δεν μπορω να ακούσω). Μου θυμίζουν θρησκεία όλα αυτά :) και δεν λεώ να αφορίσουμε, αλλά: Γιατί να μην εμπιστευτούμε τα αυτιά μας, τα χέρια μας και τα μάτια μας; Δεν είμαστε σπουδαίοι μουσικοί αλλά δεν είμαστε και κουφοί "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Το πρόβλημα δεν είναι αν επιλέγει κάποιος αυτό που βολεύει την τσέπη του. Αυτό είναι θεμητό και είναι κυρίως θέμα των οικονομικών προτεραιοτήτων που θέτει ο καθένας μας. Άλλοι δίνουν 2.000 ευρώ για μία καινούρια tv, άλλοι για μια κιθάρα... Το θέμα (ειδικά εδω μέσα) είναι ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ) ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. Αυτή η λογική του..."εφόσον κι εγω κιθάρα παίζω όπως και ο άλλος, άρα ξέρω και αντιλαμβάνομαι ακριβώς τα ίδια με αυτόν, ανεξαρτήτως μουσικού ταλέντου και εμπειρίας"...είναι τελείως λανθασμένη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Εγώ πάλι βλέπω σ'ένα thread πολλών σελίδων, πως προσπαθούμε να "δικαιολογήσουμε" τις φθηνές ή ακριβές μας κιθάρες βάσει αυτιών, ταλέντου, επαγγελματικού/ερασιτεχνικού παιξίματος κι ένα σωρό άλλα ωραία, και στην τελική καταπιανόμαστε τόσο πολύ με το τι είναι η κιθάρα μας και τι γράφει πάνω και πόσο καλύτερα/χειρότερα μπορεί ν'ακούγεται από κάποια άλλη (κ.α.), παρά με το ίδιο το παίξιμο και την ευχαρίστηση που μπορούμε κι έχουμε την ευκαιρία/άνεση/πολυτέλεια/whatever και το παίζουμε το ρημάδι. Φθηνές, ακριβές, tele, strat, warlock, 7χορδες, 10χορδες, μαύρες, κίτρινες, hollow, solid body... ότι γουστάρει ο καθένας κι ότι σηκώνει η τσέπη του. Τη στιγμή που θα (κατα)κρίνω κάποιον επειδή επιλέγει φθηνή ή ακριβή κιθάρα το'χω χάσει το παιχνίδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Εγώ πάλι βλέπω σ'ένα thread πολλών σελίδων, πως προσπαθούμε να "δικαιολογήσουμε" τις φθηνές ή ακριβές μας κιθάρες βάσει αυτιών, ταλέντου, επαγγελματικού/ερασιτεχνικού παιξίματος κι ένα σωρό άλλα ωραία, και στην τελική καταπιανόμαστε τόσο πολύ με το τι είναι η κιθάρα μας και τι γράφει πάνω και πόσο καλύτερα/χειρότερα μπορεί ν'ακούγεται από κάποια άλλη (κ.α.), παρά με το ίδιο το παίξιμο και την ευχαρίστηση που μπορούμε κι έχουμε την ευκαιρία/άνεση/πολυτέλεια/whatever και το παίζουμε το ρημάδι. Φθηνές, ακριβές, tele, strat, warlock, 7χορδες, 10χορδες, μαύρες, κίτρινες, hollow, solid body... ότι γουστάρει ο καθένας κι ότι σηκώνει η τσέπη του. Τη στιγμή που θα (κατα)κρίνω κάποιον επειδή επιλέγει φθηνή ή ακριβή κιθάρα το'χω χάσει το παιχνίδι. Η πρώτη παράγραφος σου βρίσκω οτι είναι κάπως εκτός θέματος, μας παραπέμπει να ασχοληθούμε μόνο με το παίξιμο (αν ήταν έτσι δεν θα πόσταρε κανένας τίποτα εδω μέσα... ;D) Εξάλλου η συμμετοχή μας εδω υφίσταται επειδή ασχολιόμαστε με το να παίζουμε, αλλιώς δεν θα γραφόμασταν καν... ;) Δεν μπορούμε όμως να παίζουμε συνεχώς.Θα ασχοληθούμε και λίγο με θέματα εξοπλισμού... Με την δεύτερη παράγραφο συμφωνώ απόλυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Παρεξήγησες longshadow. Δεν εννοούσα ν'ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το παίξιμο. Σαφώς και το να ασχολείσαι με την κιθάρα σαν όργανο, δυνατότητες, πιθανά mods κλπ. κλπ. κλπ. είναι (κατ'εμέ) απαραίτητο για κάθε κιθαρίστα που θέλει να κάνει κάποια διαφορά. Αυτό που βλέπω στο συγκεκριμένο thread όμως, δεν είναι θέμα κιθάρας γενικώς ή και ειδικώς, είναι θέμα headstock και τιμής, και το αρχικό post ακόμα ήταν ουσιαστικά ένα κείμενο που αιτιολογούσε την προτίμηση του φίλτατου Silot στις ακριβές κιθάρες. Καταλαβαίνω εν μέρει την ανάγκη κάποιου (οποιουδήποτε, δεν μιλώ συγκεκριμένα και δεν επιτίθεμαι σε κανέναν) να αιτιολογήσει και να "δηλώσει" τις προτιμήσεις του σε ακριβά ή φθηνά όργανα, αλλά γνώμη μου είναι πως το έχουμε παρακάνει με το headstock loving ώστε αρκετές φορές να παρασυρόμαστε απ'αυτά και να βλέπουμε ποιότητα και value for money εκεί που δεν υπάρχει - και σαφώς και το αντίθετο. Τεράστια δηλαδή values σε πολύ φθηνά όργανα, που αντικειμενικά δεν είναι και top of the pops. Εννοείται πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι αγοράζει ο καθένας και τι βολεύει τον καθένα μας, απλά το μόνο που θέλω να περάσω είναι να μην ασχολούμαστε τόσο τραγικά πια με το τι λέει το headstock και το price tag, και λίγο περισσότερο με το όργανο καθ'αυτό. Φιλικά. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
orbital Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Το ιδανικο θα ηταν να μην κατακρινουμε ουτε αυτον που γουσταρει να διαθεσει ενα σεβαστο ποσο για μια κιθαρα (ακομα και αν ειναι κουλαδι bedroom player - κ γω κουλαδι ειμαι, δεν θελω να μειωσω καποιον) αλλα ουτε και αυτον που προτιμα να τα διαθεσει αλλου και τη βγαζει με κινεζες και τσεχες :) Τεσπα.. εγω λεω, αγοραστε κιθαρες για να κινηθει το χρημα.. ειμαστε και εν μεσω οικονομικης κρισης 8) :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2009 Δυστυχώς για όλους μας το price tag λέει αρκετά για ένα όργανο... Δεν μιλάω βέβαια για υπερβολές μοντέλων που έχουν κυρίως συλλεκτικό χαρακτήρα (limited runs κλπ..) γιατί δεν είμαι συλλέκτης αλλά παίχτης, αλλά σε γενικές γραμμές η τιμή είναι μια ένδειξη για το τί όργανο έχουμε μπροστά μας. Ούτε είμαι λάτρης κάποιου συγκεκριμένου headstock, θα μπορούσα άνετα αντί για gibson να αγόραζα πχ μια collings city limits αν διαπίστωνα οτι μου "κάθεται καλύτερα".. ...Ή αν ήθελα μια μοντέρνα strat να επέλεγα πχ μια james tyler, ακόμα κι αν έπρεπε να ζω κάθε μέρα με αυτό το headstock... ;D ;D Έχω πάντως και μεξικάνα tele η οποία παίζει.....σαν μια καλή μεξικάνα tele!! Δεν έχω παραπάνω προσδοκίες απο αυτήν όμως, ξέρω τί πήρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις