evris Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Είναι λοιπόν πρέπον ένας μουσικός, οποιουδήποτε επιπέδου, να χαρακτηρίζει "συναδέλφους" του ως headstock junkies επειδή υποστηρίζουν οτι μια high end κιθάρα τους κάνει να ακούγονται καλύτερα?? Όλα αυτα τα αναφέρω γιατί έχω την αίσθηση οτι ο silot ένιωσε την ανάγκη να κάνει αυτήν την εξομολόγηση διαβάζοντας κάποια θέματα στα οποία υπάρχει τελευταία μια γενική απαξίωση (χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου) για τα ακριβά όργανα και όσους τα προτιμούν.. Εισαγγελατος ο φιλος longshadow λοιπον :P Αυταπαγγελτα η σε διορισε ο silot? Το ρωταω αυτο γιατι με εκπληξη βλεπω να θετεις θεμα στην 10τοσο σελιδα που δεν εθεσε καν ο ιδιος στην αρχη (οπου με μεγαλη δοση χιουμορ εβαλε αρθρο "γιατρε μου ... ακριβες κιθαρες..." σε φορουμς για "συναδελφους" για να προκαλεσει φανταζομαι καποια συζητηση επ' αυτου). Επειδη λοιπον εγω χρησιμοποιησα τον ορο headstock junkie και θεωρω οτι εγω προκαλεσα την τοσο μεγαλη ενοχληση σου με αυτο, ωστε να αρχισεις να μιλας για λογαριασμο τριτων θετοντας θεμα πρεπουσας συμπεριφορας, ηθικων δικαιωματων, αισθηση περι δικαιου/κοινου καλου/κοσμιοτητας κλπ δινω δυο quotes. Ενα ειναι του ιδιου του silot. Παρμενο απο την εξομολογηση/αρθρο του. Η παραθεση εχει σα σκοπο να δειξει οτι και ο ιδιος ειναι familiar με ορους που μπορει να σε ξενιζουν (junkies κλπ), τους χρησιμοποιει ανετα στη ροη του λογου του, με μηδενικη προθεση να προσβαλει (και ορθως και δεν νομιζω καποιος να ενιωσε προσβεβλημενος) quote νο 1 Μου είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψω πως για ένα λάτρη του μπουζουκιού ιδανικοί κατασκευαστές είναι οι Ινδονήσιοι και αντίστοιχα για ένα guitar junkie γή της επαγγελίας είναι η Κίνα Το δευτερο quote ειναι το δικο μου με την φραση-κλειδι για την οποια μιλας εκ μερους του "θιγομενου" quote νο 2 Νομιζω οτι η παραθεση ολων αυτων που εγραψες, μαζεμενων τεινει να ολοκληρωνει σιγα - σιγα εναν πληρη ορισμο του τι ειναι ο headstock-junkie (η οπως αλλιως ονομαζουν εκτος κιθαρων την επιτυχημενη ψυχολογικη επιδραση του brand name στον καταναλωτη οι μαρκετιστες και οι διαφημιστες Οπως και να το διαβασει κανεις, με οσο επικριτικη διαθεση και να εχει ,θα δει οτι ο ορος headstock-junkie (γνωστος στο χωρο κλπ) χρησιμοποιεται (οπως και στο quote νο1 και ακομα πιο ευκρινως) στα πλαισια ενος πολυ συγκεκριμενου νοηματος που απεχει μιλια μακρια απο την προσβολη: Μιλαει για αυτον που εντυπωσιαζεται, λατρευει, κυνηγαει, μενει πιστος, προτιμαει τις επωνυμες μαρκες (ο headstock junkie στις κιθαρες), ο λατρης της μαρκας η οπως αλλιως το ονομαζουν σε οποιοδηποτε αλλο τομεα (fashion victims, brandname victims, company loyalty, σταθερο ποσοστο του πολιτικου κομματος-οι αμετακινητοι, βαμμενοι, πορωμενοι, ΜΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ, αυτοι που κοιτανε την ουγια να λεει Πειραικη Πατραικη ...) και δεν εχει τιποτα κακο ως εννοια η ως κατασταση. Τεσπα, επειδη ειναι καλοκαιρι, τα αιματα βραζουν κλπ... αν ο longshadow ειναι σωστος και εκτροχιαστηκα με τη χρηση του ορου τοτε ζητω απο τον silot δημοσια συγνωμη, ο σκοπος ηταν η συζητηση και οχι η προσβολη. Αν ο longshadow δεν ηταν σωστος, τοτε θα κανει και αυτος το ιδιο και θα παει τα κριτηρια του περι ηθικων δικαιωματων για μινι ευθυγραμμιση/ζυγοσταθμιση και κανα μπανακι :) Στα δε θεματα στα οποια υπαρχει μια "απαξιωση" οπως λεει ο longshadow θεωρω οτι αυτο που υπαρχει και μονο ειναι μια τεκμηριωμενη διαφωνια. (Και καποιο χιουμορ εκατερωθεν που παρα πολυ σπανια ξεφευγει της ευπρεπειας) Η απαξιωση, την οποια αναφερει, μονο ως τεχνητη κατασταση, ως στρατηγικο εφευρημα την παρατηρω. Και αποτελει την αμυνα της αλλης οχθης που επιλεγει στη μεση μιας συζητησης να θεωρησει εαυτους ως "προσωπικα θιγμενους" (πραγμα που μετα οδηγει τον διαλογο σε flame και κανει ματαιη καθε συνεχιση του αρχικου ζητηματος αφου οδηγει σε προσωπικες αντιπαραθεσεις) παρα να συνεχισει την επικοδομητικη διαφωνια με μετρησιμα/αποδειξιμα/στερεα/θετικα/επιχειρηματα. Θεωρω σε αυτα τα θεματα (κουρδισμενα ξυλα, εκλυση απλετου mojo απο κιθαρες του 50, τριδιαστατοι πυκνωτες, ακριβα headstocks κλπ) οτι η μια πλευρα δειχνει αυτο που θα ελεγα (ελειψει καλυτερης εκφρασης) θρησκευτικη αντιμετωπιση: "Εγω το βλεπω, το ξερω, το νιωθω, εσεις δεν μπορειτε, οι επιστημονες δεν μπορουν, τα οργανα δεν το πιανουν, δε με νοιαζει τι λενε, τι αποδεικνυεται, τι μετριεται, με νοιαζει οτι μιλαει μεσα μου... υπαρχει, ειναι εκει, ειναι μονο για οποιον επιλεξει να του φανερωθει". Και μαλιστα η αποψη μου ενισχυεται ακομα περισσοτερο απο το οτι εχει φτασει και εδω στο φορουμ να χρησιμοποιειται ο ορος "τεχνοκρατης" με την θρησκευτικη του ρετσινια (δηλαδη αυτος που δεν πιστευει σε τιποτα που δεν μετραει ο παλμογραφος και δεν βλεπει στο τηλεσκοπιο του) τυπου: αστον αυτον, τι του μιλας, δεν θα ακουσει ποτε τη συνεισφορα του καλωδιου απο τον μαγνητη μεχρι τον 5θεσιο διακοπτη, ειναι τεχνοκρατης, εχει καρδια απο καλωδια :) κλπ . Υ.Γ. Επεστρεψα για δυο μερες. Θα συμμετεχω μονο για λιγο καιρο σε flames, προλαβετε... My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 ο Μπάμπης είναι "screw junkie" http://www.youtube.com/watch?v=ZEKTSO1scaI LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 gdevelek, όπως είπες, δεν έχεις παίξει με ακριβή κιθάρα. Μέσω της κοινής λογικής που διαθέτει ο καθένας μας μπορούμε να βγάζουμε διάφορα συμπεράσματα, άλλες φορές περισσότερο και αλλες φορές λιγότερο επιτυχημένα. Στην προκείμενη, μπορεί να (θεωρείς οτι) ασπάζεσαι την άποψη ενος καταξιωμένου και εμπειρότατου μουσικού. Σωστό ή λάθος, βρίσκεσαι στα χωράφια της θεωρίας και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πράξη. ΙΜΗΟ οι θέσεις σου σχετικά με τις κιθάρες, τις κατηγορίες και τα κόστη τους θα έπρεπε να βασίζονται ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ στις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ εμπειρίες. Οι προσωπικές απόψεις των διάφορων μουσικών είναι ακριβώς ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ απόψεις. Βασική προϋπόθεση σχηματισμού προσωπικής αποψης είναι η προσωπική εμπειρία. For the record, δεν έχω αποκτήσει ποτέ κιθάρα αξίας πάνω από 900 Ευρώ (σε ηλεκτρικές κιθάρες μάλιστα το ποσό μειώνεται στα...700 Έουρος) αλλά είχα την τύχη να παίξω με αρκετές ακριβές κιθάρες διαφόρων σχολών και προσανατολισμών ώστε να μπορέσω να σχηματίσω μια προσωπική άποψη. Δεν προτείνω να αλλάξεις γνώμη, παροτρύνω να αποκτήσεις τις εμπειρίες που θα αποτελέσουν τις πραγματικές βάσεις της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ άποψης ;) Όμως, υπάρχουν και οι ΛΑΚΗΔΕΣ, ερασιτέχνες ξυλουργοί που παίρνουν το κατσαβίδι των 20 ευρώ και περισσότερο τους ενδιαφέρει να αποδείξουν ότι ο Μπάμπης είναι "screwdriver junkie" παρά να ...βιδώσουν. True, δήλωση με muchas maracas 8) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dmilo Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Πόσο κοστίζει μια "ακριβή" κιθάρα? Για μένα, για σένα, για όλους, κατά μέσο όρο? Δε νομίζω να υπάρχει απάντηση εδώ. Άρα το ζητούμενο δεν είναι αν προτιμώ ακριβές κιθάρες. Είναι αν προτιμώ καλές κιθάρες. Θα πει βέβαια κάποιος "καλά ρε φίλε, και το καλός είναι υποκειμενικό". Δεν διαφωνώ. Αλλά αν μια κιθάρα ΔΙΑΤΗΡΕΙ σε βάθος χρόνου αυτήν την υποκειμενική έννοια του "καλού", τότε για μένα αξίζει τα λεφτά της. Όσα κι αν είναι αυτά, ΛΙΓΑ ή ΠΟΛΛΑ. Και αν το πάπλωμά σου φτάνει μέχρι εκεί, με γειά την κιθάρα. Γιατί καλόπαιχτη θα είναι σίγουρα. RANDOMIZE USR 0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Στην προκείμενη, μπορεί να (θεωρείς οτι) ασπάζεσαι την άποψη ενος καταξιωμένου και εμπειρότατου μουσικού. δεν "θεωρώ", έτσι είναι, 100% Σωστό ή λάθος, βρίσκεσαι στα χωράφια της θεωρίας και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πράξη. αυτός μιλούσε πρακτικά... όχι "θεωρητικά"... τι να κάνουμε... εγώ παραδέχθηκα πως δεν έχω παίξει ποτέ με ακριβή κιθάρα... αυτός όμως έχει παίξει με άπειρες... και συμφωνεί μαζί μου (ή μαλλον εγώ μ' αυτόν) κι έτσι το πάτημα που έχεις απέναντί μου το χάνεις μ' αυτόν... ούτε πρόκειται ποτέ να βγω να ψάξω να δοκιμάσω ακριβή κιθάρα, θα ήταν αρκετά αστείο... τώρα που θα πάρω άδεια θα πάω τις δύο που έχω σε μάστορα για σετάρισμα και αλλαγή ηλεκτρικών, ίσως και αλλαγή μαγνητών από GFS, και θα το λήξω το θέμα "εξοπλισμός"... δεν είναι εκεί το έλλειμά μου... αλλά η τεχνική και το συνθετικό ταλέντο δεν αγοράζονται... το ξέρω καλά αυτό... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 αλλά η τεχνική και το συνθετικό ταλέντο δεν αγοράζονται... το ξέρω καλά αυτό... ;) Προφανώς, και βέβαια (νομίζω) ότι όλοι συμφωνούμε με αυτό. Αλλά δεν έχει καμμία σχέση με το τίτλο του θέματος. Και όλοι αυτοί που θαυμάζουμε που έχουν τεχνική και το συνθετικό ταλέντο (ατυχώς) δεν παίζουν με φτηνά όργανα. Ίσως λοιπόν ξέρουν κάτι περισσότερο Το ότι τους τα χώνουν οι εταιρίες, ελπίζω να καταλαβαίνεις, ότι δεν ευσταθεί. Η Harley Bendon κάνει περισσότερες πωλήσεις από την Carvin (ας πούμε...εδώ έχει φτάσει η Bach να κάνει με τις βλακείες σας!! ;D). Άρα εύκολα θα μπορούσε να πληρώσει έναν από αυτούς για να τη διαφημίσει...δεν ξέρω όμως κανέναν... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Άλλα γράφω, άλλα μου απαντάς ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Φίλε gdevelek δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάποιος συζήτηση μαζί σου. :-\ Όπως βλέπεις, η αποψή σου, το να παίζεις δηλαδή με φτηνά όργανα και αυτό να είναι αρκετό για σένα, είναι σεβαστή από όλους. Εσύ όμως αδυνατείς να δείξεις σεβασμό στην αντίθετη άποψη, που λέει ότι για κάποιους άλλους ένα ακριβό (ή ακριβότερο) όργανο είναι αυτό που θέλουν και αποζητούν. @ evris Κακώς παρεξηγήθηκες, και θα σε παρακαλούσα να μου πεις τη γνώμη σου για το ποιος δείχνει μεγαλύτερο "θρησκευτικό ζήλο" και εμμονή σε δογματικές απόψεις στις τελευταίες σελίδες του θέματος. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Evris να ζητήσω όσες συγγνώμες θέλεις αν νομίζεις οτι σε προσέβαλα, είναι γεγονός όμως οτι με πείραξε λίγο ο τρόπος αντιμετώπισης σου στο θέμα που έθιξε ο silot.. Επίσης αρκετά προσβλητικό ήταν κι αυτό.. Εισαγγελατος ο φιλος longshadow λοιπον :P Αυταπαγγελτα η σε διορισε ο silot? ...αλλά έτσι κι αλλιώς εγω δεν προσβάλομαι εύκολα, ξέρω οτι είσαι και καλό παιδί και δεν δίνω πολύ σημασία στο παραπάνω... Αυτό όμως που με έχει προβληματίσει τελευταία είναι η εμμονή που έχεις στο να προσπαθείς να περάσεις την άποψη οτι ένα ακριβό high end όργανο είναι αχρείαστο όχι μόνο σε σένα που έχεις αποφασίσει να πορευτείς αλλιώς, αλλά και στον καθένα απο εμάς... Κάνω λάθος σε αυτό? Είναι η ιδέα μου ή συμβαίνει πραγματικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2009 Και όλοι αυτοί που θαυμάζουμε που έχουν τεχνική και το συνθετικό ταλέντο (ατυχώς) δεν παίζουν με φτηνά όργανα. Ίσως λοιπόν ξέρουν κάτι περισσότερο αν κάποιος είναι επαγγελματίας και μάλιστα πετυχημένος, βρίσκεται εκτός αυτής της συζήτησης... το κόστος μιας ακριβής είναι ψίχουλα γι' αυτόν... κι εγώ αν μου κάτσει το κιθαριστικό περιστέρι στο κεφάλι και γίνω διάσημος, λες να βγω να παίξω με αφίνιτι σκουάιερ; θα πάρω μια τσέχα να τελειώνω ;D @jasemeister πες μου τι δεν σου απάντησα να στο απαντήσω @genius, θες να μου δείξεις πού ακριβώς αμφισβήτησα πως "για κάποιους άλλους είναι κατάλληλη μια ακριβή κιθάρα"; το θέμα είναι από ποιο επίπεδο και πάνω βρίσκονται αυτοί οι άλλοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις