Προς το περιεχόμενο

Ακριβές κιθάρες? Ναί γιατρέ μου, τις προτιμώ!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

longshadow, πες και στον Tuck (που εκφράζει στο άρθρο του 100% ό,τι κι εγώ πιστεύω) ότι έχει "πλήρη άγνοια"...

και είναι το ΑΠΟΛΥΤΑ λάθος τέστ.Επειδή και εγώ όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι το έχω κάνει.  Έχω (και το ξαναλέω) ότι με τη σημερινή τεχνολογία ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Christ από το τί όργανο παίζει.

...

...

Η διαφορά στην ηχογράφηση είναι η μέρα με τη νύχτα, τόση που η Eastwood να μην αντέχει καμμία σύγκριση.

τελικά είναι λάθος ή σωστό τεστ να συγκρίνουμε με βάση την ηχογράφηση; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

τεστ νομιζω μονο με προσωπικη δοκιμη.

Αν πιστευουμε πως δεν ειμαστε σε θεση κ επιπεδο να κρινουμε σωστα τοτε περνουμε καποιον μαζι μας που να τον εμπιστευόμαστε.

Πριν 10χρονια που ειχα βαλει στο ματι κιθαρόνι τρελό..(για τα τότε μυαλα μου μια JEM7DBK)

πριν το κλείσω, πηρα μαζι μου τον τοτε δασκαλό μου, να την δοκιμασει-παίξει.

Ε γιατι ήξερα...αφου δεν εixa καταφερει να παιξv σωστα μια νοτα ακομα...πως θα την ακουγα ωστε να την κρίνω κιόλας?

:)

και να θες κ την γνωμη μου,.,,οταν τεσταρεις ενα οργανο..πρωτα δοκιμασε το και παιξε...UNPLUGED

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

τελικά είναι λάθος ή σωστό τεστ να συγκρίνουμε με βάση την ηχογράφηση;  

Νομίζω ότι η μόνη ασφαλής σύγκριση, είναι εσύ και το όργανο face to face. Και πάλι δεν είναι απόλυτο γιατί χρειάζεσαι χρόνο "συμβίωσης"...σου είπα δε και το παράδειγμα με την Eastwood. Ο εχθρός του καλού, είναι ο καλύτερος!

Εγώ, λοιπόν, νομίζω ότι η σύγκριση με βάση την ηχογράφηση, από ανθρώπους που δεν ξέρουν να ακούνε και τι ακούνε, είναι ολέθριο λάθος.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Η κοινή λογική λέει ότι οι παρακάτω (κλισέ) δηλώσεις δεν είναι αντικρουόμενες, αλλά μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα.

-οι ακριβές κιθάρες έχουν λόγο ύπαρξης και καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες ενός επαγγελματία ή ενός έμπειρου μουσικού

-ένας ερασιτέχνης μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του με φτηνές κιθάρες

-ο ήχος ενός κιθαρίστα βρίσκεται πρωτίστως στα δάχτυλα και κατά δεύτερο λόγο στον εξοπλισμό

-με το σύγχρονο εξοπλισμό ηχογράφησης μπορείς να καλύψεις κάποιες ατέλειες ενός ηλεκτρικού οργάνου

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κόντρες εκεί που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο για να γίνεται κουβέντα. :)

longshadow, πες και στον Tuck (που εκφράζει στο άρθρο του 100% ό,τι κι εγώ πιστεύω) ότι έχει "πλήρη άγνοια"...

Δεν καταλαβες μαλλον τι λεει ο Tuck στο αρθρο του...

Ενας πολυ καλος παιχτης με μια μετρια κιθαρα θα ακουστει πολυ καλυτερα απο οτι εγω με την ιδια κιθαρα. Αυτο δεν παει να πει οτι αν δωσω στον πολυ καλο παικτη μια παρα πολυ καλη κιθαρα δεν θα ακουστει καλυτερα.

Σου θυμιζω αυτο που αναφερθηκε πρωτυτερα, οτι οι κιθαρες του Tuck κοστιζουν περιπου οσο το διαμερισμα σου. Γιατι μπορει ο Tuck να ακουγεται πολυ καλα με την affinity σου, αλλα με τις L5 του ακουγεται απλα θεικα.

Η κοινή λογική λέει ότι οι παρακάτω (κλισέ) δηλώσεις δεν είναι αντικρουόμενες, αλλά μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα.

-οι ακριβές κιθάρες έχουν λόγο ύπαρξης και καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες ενός επαγγελματία ή ενός έμπειρου μουσικού

-ένας ερασιτέχνης μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του με φτηνές κιθάρες

-ο ήχος ενός κιθαρίστα βρίσκεται πρωτίστως στα δάχτυλα και κατά δεύτερο λόγο στον εξοπλισμό

-με το σύγχρονο εξοπλισμό ηχογράφησης μπορείς να καλύψεις κάποιες ατέλειες ενός ηλεκτρικού οργάνου

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κόντρες εκεί που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο για να γίνεται κουβέντα. :)

επισης μια καλη κιθαρα εναν ερασιτέχνη μπορει να του..<ανοίξει> τα αυτιά και να τον βελτιωσει

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

Ο Μπάμπης, που είναι φοιτητής, αγόρασε ένα κατσαβίδι με 2 ευρά για να διορθώσει μια βίδα στην ντουλάπα του που είχε χαλαρώσει. Μετά το πέταξε γιατί του ήταν άχρηστο.

Ο Μάκης, ερασιτέχνης ξυλουργός, αγόρασε ένα κατσαβίδι με 20 ευρά γιατί δεν ήθελε κάθε λίγο και λιγάκι να το αλλάζει επειδή του έτρωγε τα κεφάλια από τις βίδες.

Ο Κώστας, επαγγελματίας ξυλουργός, αγόρασε ένα κατσαβίδι με 70 ευρά γιατί θέλει να ξέρει ότι έχει ένα εργαλείο με σταθερή απόδοση στη δουλειά του.

Αν ο Μπάμπης πάρει κατσαβίδι σαν του Μάκη, θα σφίξει πάλι τη βίδα. Όπως και ο Μάκης, αν πάρει κατσαβίδι σαν του Κώστα, δεν θα τρώγονται τα κεφάλια από τις βίδες.

Το ανάποδο ΔΕΝ ισχύει.

(πάντα, βέβαια, εκφράζω την προσωπική μου άποψη.)

RANDOMIZE USR 0

Δεν καταλαβες μαλλον τι λεει ο Tuck στο αρθρο του...

μπα... μια χαρά κατάλαβα... ήταν τόσο σαφής...  ;)  επώδυνα σαφής, τουλάχιστον για τα αυτιά του  τμήματος μάρκετινγκ των μουράτων... από τα άρθρα που έχουν κάθε συμφέρον να θάβουν...

αυτό έλειπε ένας πολύ παλιός και επαγγελματίας κιθαρίστας να μην έχει 1-2-3 σπάνια πανάκριβα όργανα... και μόνο πόσες θα του έχουν κάνει δώρο να μετρήσει κανείς...

μόνο που το άρθρο του δεν αναφέρεται σ' αυτό, έτσι; άλλα λέει για την σημασία των ακριβών οργάνων...  ;)

@DMILO

ο κόσμος είναι γεμάτος Μάκηδες που παίρνουν ό,τι παίρνει κι ο Κώστας, αν και δεν πολυ-ξέρουν γιατί... μια χαρά βιδώνει το κατσαβίδι των 20Ε του Μάκη, ούτε κεφαλές τρώει... απλά δεν γράφει "facom" επάνω...

ο κόσμος είναι γεμάτος Μάκηδες που παίρνουν ό,τι παίρνει κι ο Κώστας, αν και δεν πολυ-ξέρουν γιατί... μια χαρά βιδώνει το κατσαβίδι των 20Ε του Μάκη, ούτε κεφαλές τρώει... απλά δεν γράφει "facom" επάνω...

Όμως, υπάρχουν και οι ΛΑΚΗΔΕΣ, ερασιτέχνες ξυλουργοί που παίρνουν το κατσαβίδι των 20 ευρώ και περισσότερο τους ενδιαφέρει να αποδείξουν ότι ο Μπάμπης είναι "screwdriver junkie" παρά να ...βιδώσουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου