arpegios Δημοσιευμένο 2 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 2 Ιανουαρίου 2006 Λύνεται κάπως αυτό;Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν το εξάληψα τελείως το περιόρισα κάπως Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς... Εμένα το βαγονέτο κρατιέται σε κάποια θέση όσον αφορά το μπρός-πίσω απο μία κάθετη σε αυτό βίδα. Το floyd έχει δύο τρύπες σε κάθε θέση (χορδή) για τη βίδα αυτή, και απο κει και πέρα όπως ξέρεις το βαγονέτο έχει ένα περιθώριο μπρος-πίσω κίνησης με κέντρο τη θέση της βίδας. Εμένα, απλώς η θέση που πρέπει να έχει το βαγονέτο είναι τόσο πίσω, που η βίδα πρέπει να είναι και αυτή στην πίσω απο τις δύο τρύπες, σε καμία θέση απο αυτές που μου επιτρέπει η μπροστά τρύπα δεν πετυχαίνω σωστές αρμονικές. Αν εννοείς πως τις ρύθμισα, έβλεπα αν χρειαζόταν το βαγονέτο να πάει πίσω (στην περίπτωση που η νότα πατημένη ήταν ψηλότερη απο την αρμονική), ξεβίδωνα λίγο τη βίδα κρατώντας το βαγονέτο με μια πένσα, το τράβαγα λίγο πίσω, και μετά βίδωνα-κούρδιζα-ξαναδοκίμαζα... Εξαρτάται τώρα πως είναι το floyd σου... (Οι Τέλε είναι θεικές σε αυτό παρεπιπτόντως, απο πίσω έχουν απλώς βιδες που βιδώνεις-ξεβιδώνεις και ρυθμίζεις κατευθείαν το saddle άμα έχεις δει... αυτά είναι... κολο-φλόυντ...) leep is a symptom of caffeine deprivation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Goatbarber Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 DDDDD. IIIII. YYYYY. :!: :roll: :D :) Kαι με τον καιρο θα μαθεις!!! "Simplicity is gold" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 αληθεια απο που μπορω να παρω εργαλειακια για να κανω setup Μονος μου την κιθαρα μου? Το αλεν για την βεργα θυμαται κανεις τι διασταση εχει? (αλεν δεν ειναι?) τι αλλα θα χρειαστω ? μικρα αλενακια για τις οκταβες (εχω stratocaster) , ενα πριονι :) χε χε sf κουνησου παιδι μου γραφε , θα γινω μαστορας..!!! :) πες τι να παρω ? κερματα του ενος ευρω? που θα βρω? :) * θα φτιαξω την ταστιερα , θα την φερω δηλαδη στα ισα . εχει παρει προς τα πισω και απο το πεμπτο ταστο και μετα τασταρει . πρεπει να ειναι και λιγο στραβα περιστροφικα προς τα κατω γιατι καποιες χορδες σε ταστο οπου δεν τασταρουν μολις κανεις σηκωμα τασταρει και σβηνει η νοτα!!! (χαλια, πως παιζω μονο εγω το ξερω) * θα φτιαξω τις οκταβες γιατι ετσι οπως ειναι η μι μπασα δε ερχεται με τιποτα , τερματιζει η βιδα πριν γινει μι στο 12..! * θα αλλαξω τον διακοπτη δυο θεσεων που σπλιταρει τον bridge (εχω humbucker εκει) γιατι ειναι λες και περασε τρενο απο πανω του. * θα πειραματιστω με τις αποστασεις των μαγνητων συμφωνα με το κατα sf ευαγγελιον (οπως δηλαδη και στα παραπανω) * στο nut πως θα καταλαβω αν πρεπει να κανω κατι? * θα φτιαξω το υψος των χορδων γιατι τωρα μοιαζει με κλασσικη κιθαρα και η καμπυλη που πρεπει να ακολουθει μοιαζει με κατσαρη τριχα.. οτι ναναι δηλαδη . * θα ανοιξω ποστ σε αλλο φορουμ και θα δινω συμβουλες για setup Κιθαρας...!!! :) * μετα απ ολα αυτα θα αλλαξει η ζωη μου (ασχετα με το αν επικειται αγορα νεας κιθαρας που σημαινει οτι θα ξαναλλαξει η ζωη μου) πως με βλεπετε? εχω ελπιδες? http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 πρεπει να ειναι και λιγο στραβα περιστροφικα προς τα κατω γιατι καποιες χορδες σε ταστο οπου δεν τασταρουν μολις κανεις σηκωμα τασταρει και σβηνει η νοτα!!! (χαλια' date=' πως παιζω μονο εγω το ξερω) [/quote'] αυτο μπορει να εχει σχεση και με φαγωμενα ταστα? μπορει να μην ισχυει αυτο που ειπα παραπανω αλλα το συμπτωμα που ανεφερα υφισταται. http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2006 Λύνεται κάπως αυτό;Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν το εξάληψα τελείως το περιόρισα κάπως Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς... Εμένα το βαγονέτο κρατιέται σε κάποια θέση όσον αφορά το μπρός-πίσω απο μία κάθετη σε αυτό βίδα. Το floyd έχει δύο τρύπες σε κάθε θέση (χορδή) για τη βίδα αυτή' date=' και απο κει και πέρα όπως ξέρεις το βαγονέτο έχει ένα περιθώριο μπρος-πίσω κίνησης με κέντρο τη θέση της βίδας. Εμένα, απλώς η θέση που πρέπει να έχει το βαγονέτο είναι τόσο πίσω, που η βίδα πρέπει να είναι και αυτή στην πίσω απο τις δύο τρύπες, σε καμία θέση απο αυτές που μου επιτρέπει η μπροστά τρύπα δεν πετυχαίνω σωστές αρμονικές. Αν εννοείς πως τις ρύθμισα, έβλεπα αν χρειαζόταν το βαγονέτο να πάει πίσω (στην περίπτωση που η νότα πατημένη ήταν ψηλότερη απο την αρμονική), ξεβίδωνα λίγο τη βίδα κρατώντας το βαγονέτο με μια πένσα, το τράβαγα λίγο πίσω, και μετά βίδωνα-κούρδιζα-ξαναδοκίμαζα... Εξαρτάται τώρα πως είναι το floyd σου... (Οι Τέλε είναι θεικές σε αυτό παρεπιπτόντως, απο πίσω έχουν απλώς βιδες που βιδώνεις-ξεβιδώνεις και ρυθμίζεις κατευθείαν το saddle άμα έχεις δει... αυτά είναι... κολο-φλόυντ...)[/quote'] Να το θέσω αλλίως... Το ότι δεν μπορείς να βρείς τις σωστές αρμονικές μήπως οφείλεται στην "λάθος" κατασκευή της κιθάρας; You are wrong f**ked and overatted... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
arpegios Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 κοίτα όλη η ιστορία είναι η εξής, μετακινώντας το saddle αλλάζεις το μήκος της χορδής.Αυτή η αλλαγή πρέπει να είναι ρυθμίσιμη, για τους εξής λόγους: Όταν πιέζεις μια χορδή στην ταστιέρα, δεν κόβεις απλώς το μήκος της (πχ αν πιέζεις στο 12ο τάστο την κόβεις στη μέση) αλλά την τεντώνεις κιόλας, μιας και η χορδή πρέπει απο τη φυσική της θέσει να "πέσει" προς την ταστιέρα.Όταν η χορδή παίζεται ανοιχτή, ή παίζεις αρμονικές, τότε κόβεις το μήκος χωρίς το τέντωμα, το οποίο παρεπιπτόντως είναι τόσο μεγαλύτερο όσο μεγαλύτερο είναι το action (το οποίο συνήθως είναι μεγαλύτερο στις μπάσες χορδές). Οι πιο λεπτές χορδές μάλιστα τεντώνονται ακόμα περισσότερο, αν και αυτό εξαρτάται και απο το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένες. Όταν η χορδή απο τον πάνω στον κάτω καβαλάρη είναι μακρύτερη (πιο μακρύ μπράτσο), η χορδή για να φτάσει το ύψος του ήχου που πρέπει να έχει ανοιχτή, χρειάζεται περισσότερο τέντωμα απο ότι σε μία κιθάρα με κοντύτερο μπράτσο, οπότε συγκριτικά το εξτρά τέντωμα που προκαλέιται όταν την πιέζουμε σε ένα τάστο επηρρεάζει τον ήχο λιγότερο. οπότε, ανάλογα 1)με το μήκος του μπράτσου ή τη θέση του κάτω καβαλάρη στο σώμα [μήκος χορδής] 2) το υλικό και το πάχος των χορδών 3) το action , η επιρροή του τεντώματος των χορδών απο την πίεση τους στην ταστιέρα είναι διαφορετική, οπότε και η μικρορύθμιση της σχέσης μήκους-τεντώματος τους πρέπει να αλλάζει, και αυτό το κάνουμε μετακινώντας το saddle. αυτά ξέρω για την ανάγκη ρύθμισης των αρμονικών.Πάμε στις υποθέσεις τώρα: Για να μην ρυθμίζεται σωστά η σχέση αυτή με τίποτα, πρέπει θεωρητικά 1) το μήκος της χορδής να είναι τέτοιο, που με καμμία παναγία να μην φτάνει η μικρορύθμιση του saddle για να αντισταθμίσουμε την επιρροή του τεντώματος. Πχ, λάθος θέση του κάτω καβαλάρη πάνω στην κιθάρα, ή κουνημένο μπροστά,πίσω,πλάγια μπράτσο [ή παραμορφωμένο] 2)Χορδές απίστευτου πάχους και εξωτικών υλικών που επηρρεάζονται απίστευτα απο μικροαλλαγές στην τάση τους [πχ 7άρες άμα υπήρχανε] 3) Ελεεινά ψηλό action, λόγω οποιουδήποτε παράγοντα μπορεί να το προκαλέσει. Αυτά βασισμένα σε απλή σκέψη, άμα κάποιος έχει πείρα απο κάτι άλλο που κάνει αδύνατο το σωστό intonation ας μας πει leep is a symptom of caffeine deprivation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
arpegios Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 πρεπει να ειναι και λιγο στραβα περιστροφικα προς τα κατω Αυτό αν ξέρει ο sf ας μας πει πως φτιάχνεται αλλά νομίζω οτι απλώς πρέπει να πάρεις άλλο μπράτσο... * θα φτιαξω τις οκταβες γιατι ετσι οπως ειναι η μι μπασα δε ερχεται με τιποτα , τερματιζει η βιδα πριν γινει μι στο 12..! Τι εννοείς? leep is a symptom of caffeine deprivation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 εννοω οτι εχω τερμα σφιγμενη την βιδιτσα στον καβαλαρη ωστε να ειναι σχεδον οκ στο 12 ταστο (θελει δηλαδη λιγο βιδωμα ακομη αλλα δε παιρνει) . σοβαρο φαινεται ε? http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 καλα ολα αυτα,πριν αλλαξεις ομως μπρατσο και κιθαρα ΒΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΧΟΡΔΕΣ :wink: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2006 εβαλα . με καινουργιες το τσεκαρα. εχω παρει απο θωμα χορδες για δεκα χρονια...! :) τοσο σοβαρα ειναι τα πραματα? δεν ερχεται στα ισα? http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση