gkou Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2009 Έχετε δίκιο ίσως να αδικώ λίγο τα νέα παιδιά, αλλά είμαι πολύ φανατική της δεκαετίας του 80 ,όπου το ελληνικό ροκ ανέδειξε πολλά όμορφα κομμάτια,τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά... :) https://myspace.com/gkou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Panagiotisrx7 Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2009 Έπειτα από 7 σελίδες, δεν έχει αναφερθεί κανείς στον Ronnie Van Zant και τους Lynyrd Skynyrd. Μιλούσαν για πράγματα που απασχολούσαν την κοινωνία τους και πάντα ήταν simple and to the point, χωρίς αέναες αναζητήσεις και λόγια που χρειάζεσαι λεξικό για να καταλάβεις. Ποιος δεν μπορεί να ταυτιστεί μέχρι ενός σημείου με το Simple Man όταν θυμάται έναν δικό του άνθρωπο να του δίνει συμβουλές για το καλό του; ...When i got the music i gotta place to go... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
relayer Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η "γλώσσα" του ροκ είναι τα αγγλικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι μάγκες και ότι θεωρείται "ελληνικό ροκ", στιχουργικά θα πάσχει, διότι όπως προαναφέρθηκε, αυτός που έχει τα Αγγλικά για μητρική γλώσσα θα γράψει πολύ καλύτερο στίχο από οποιονδήποτε άλλον, όχι μόνο από τον Έλληνα αλλά και από τον Γάλλο, τον Ιταλό, το Γερμανό κτλ.κτλ.κτλ. Έπειτα πρέπει να διαχωρίσουμε τον έρωτα και την αγάπη με τα οποία ασχολείται το "ξένο" ΡΟΚ, από την καψούρα και την ερωτική μιζέρια της Ελληνικής πραγματικότητας. Για αυτό και τα "babe" του Plant ή του Jagger π.χ. είναι τόσο εύηχα συγκρινόμενα με τα εμετικά "μωρό μου", "μάτια μου" , "καρδιά μου", "ψυχή μου" κτλ. κτλ. κτλ. του Ελληνικού "σκυλο-εντεχνο-ποπ-ροκ" αχταρμά. Το μεγαλύτερο κακό που υπάρχει στην Ελληνική μουσική είναι ότι ΟΛΟΙ πηγαίνουνε όπου φυσάει ο άνεμος και όπου βρέχει χρήμα, είναι δε τραγικό το γεγονός ότι όλες οι "διασκευομπάντες" που έχουν γίνει μόδα και τείνουν να αντικαταστήσουν το κλασικό σκυλάδικο έχουν (σχεδόν) το ίδιο playlist!!! Επομένως πιστέυω ότι οι περισσότεροι Έλληνες που ασχολούνται με τη μουσική απλά δεν ψάχνονται όσο χρειάζεται για να ξεχωρίσουν και μουσικά και στιχουργικά... Όχι το ροκ δεν είναι μόνο ορχηστρική μουσική!!! Σίγουρα στο "ξένο" ροκ το πρώτο που θα προσέξει κάποιος που δεν έχει ως μητρική γλώσσα την αγγλική είναι η μουσική, αλλά εάν σέβεται τον εαυτό του ως ακροατή, οφείλει να ασχοληθεί και με το στίχο και μάλιστα στις περιπτώσεις μεγαθηρίων τύπου pink floyd, genesis, yes, rush, marillion κτλ. κτλ. κτλ. όπου θα διδαχθεί πολλά και θα αποκτήσει έρεισμα να γράψει κι αυτός κάτι που θα ξεφεύγει από το "I'm walking in the darkness and I'm searching for the light..." Τέλος κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό "ροκ" δεν πάσχει μόνο στιχουργικά αλλά και μουσικά σε σύγκριση με το "ξένο", τουλάχιστον εάν κρίνω από τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο topic όπως Παπακωνσταντίνου, Αγγέλακας, Παυλίδης, Σαββόπουλος, Διάφανα Κρίνα κτλ. κτλ. κτλ. Πολύ καλή η αναφορά στους Twisted Sister στο rockwave του 2005, άκουσα κι εγώ το λογύδριό τους και έχουν απόλυτο δίκιο, όμως οι περισσότεροι στίχοι τους είναι τουλάχιστον αφελείς, αν και στο φινάλε χρειάζονται ΚΑΙ τέτοιοι στίχοι, ΔΙΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ... YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι μάγκες και ότι θεωρείται "ελληνικό ροκ", στιχουργικά θα πάσχει, διότι όπως προαναφέρθηκε, αυτός που έχει τα Αγγλικά για μητρική γλώσσα θα γράψει πολύ καλύτερο στίχο από οποιονδήποτε άλλον, με ολο το σεβασμο,εχεις μπερδεψει τη βουρτσα με τη λουτσα και τον παστουρμα με τη λακερδα..... ο καλος στιχος ειναι καλος στιχος ειτε ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ,ειτε ειναι ΑΓΓΛΙΚΟΣ .ειτε ειναι ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΣ και δεν εχει καμμια σχεση αν "ντυνει" ροκ,σκυλαδικα,σαμπες,ρουμπες ή αριες.... καλα ξεμπερδεματα.... (εκτος και αν μιλας για αγγλικο στιχο που γραφεται απο Ελληνες οποτε φυσικα και θα ειναι αστειος & αρα συμφωνω μαζι σου και ...επαυξανω ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnyOh Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 (εκτος και αν μιλας για αγγλικο στιχο που γραφεται απο Ελληνες οποτε φυσικα και θα ειναι αστειος & αρα συμφωνω μαζι σου και ...επαυξανω ;D) Δεν είναι κρίμα να ακυρώνεις όλη την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή; Στην τελική η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο για να αποτυπώσεις τα όποια συναισθήματα σου.. Τι σημασία έχει από που κατάγεται αυτός που την χρησιμοποιεί.. Εξ άλλου, δεν είναι όλοι οι στιχουργοί που γράφουν αγγλικό στίχο Άγγλοι ... ;) www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Επίσης υπάρχουν Άγγλοι που δε ξέρουν να γράφουν Αγγλικά, ή που ξέρουν χειρότερα από αρκετούς Έλληνες. Βγάλε άκρη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnyOh Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Are we human or are we dancer ??? ;) ;) ;) ;) www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
relayer Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 με ολο το σεβασμο,εχεις μπερδεψει τη βουρτσα με τη λουτσα και τον παστουρμα με τη λακερδα..... ο καλος στιχος ειναι καλος στιχος ειτε ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ,ειτε ειναι ΑΓΓΛΙΚΟΣ .ειτε ειναι ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΣ και δεν εχει καμμια σχεση αν "ντυνει" ροκ,σκυλαδικα,σαμπες,ρουμπες ή αριες.... καλα ξεμπερδεματα.... (εκτος και αν μιλας για αγγλικο στιχο που γραφεται απο Ελληνες οποτε φυσικα και θα ειναι αστειος & αρα συμφωνω μαζι σου και ...επαυξανω ;D) Έλα ρε superfunk άσε τώρα τους ουζομεζέδες στην άκρη είμαι πολύ συγκεκριμένος και καθόλου μπερδεμένος, είπα ότι ο Ελληνικός στίχος υστερεί σε σχέση με τον αγγλικό σε ότι αφορά το ΡΟΚ και όχι γενικά και αόριστα... Και είπα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων "δημιουργών" δεν ξέρει τι γράφει και γιατί το γράφει... Και -εδώ φοβάμαι ότι είσαι εντελώς OUT- έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ σημασία τι μουσική ντύνει ο εκάστοτε στίχος όσο καλός και να είναι, για φαντάσου να μιλάς για ρατσισμό και αστική βία σε ζεΪμπέκικο ή τσιφτετέλι!!!! Και ασφαλώς μίλησα και για αγγλικά γραμμένα από Έλληνες και μάλιστα με νοοτροπία friskies... Μην μου τη λες λοιπόν διότι κατά τα άλλα μοιάζεις να μην είσαι έξω από την πιάτσα και να ξέρεις τι παίζεται... Όσο για τα προηγούμενα posts κανείς δεν ακυρώνει ολόκληρη σκηνή εγώ τουλάχιστον μίλησα για την πλειοψηφία όχι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... Υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις που όμως δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα... YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
astraxan19 Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 S A G A P O Μπάτε να γιομίσω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2009 σε ότι αφορά το ΡΟΚ ποιο ροκ μωρε?υπαρχει ροκ στην Ελλαδα? ;D ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση