Προς το περιεχόμενο

Ροκ και στίχος

Yannis Methenitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα τη γνώμη σου στο παρακάτω...

Στο ωδείο στη σύνθεση (ανωτερα θεωρητικά)  στο μάθημα της οργανογνωσίας ο καθηγητής μας εξήγησε και επιστημονικά γιατί δεν ταιριάζει το ηχόχρωμα του ελληνικού στίχου με το ηχόχρωμα του ροκ σαν ύφος , χροιά και απόδοση των εννοιών των λέξεων...δηλαδή με λίγα λόγια η ελληνική γλώσσα δεν είναι η κατάλληλη εξ ορισμού για να ταιριάξει με το ροκ ηχόχρωμα και να αποδοθούν όλα εκείνα τα συναισθήματα που πρέπει...συμφωνείς με αυτή την άποψη? εγω ναι...(με την έννοια οτι και η γλώσσα είναι στην ουσία και αυτή ένα όργανο από μόνη της)

Φιλικα

+ 100000.

Τα ελληνικα ειναι μαθηματικα, φωνηεν-συμφωνο-φωνηεν-συμφωνο-φωνηεν-σιγμα-φωνηεν-σιγμα-φωνηεν-συμφωνο-κ.ο.κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 200
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

+ 100000.

Τα ελληνικα ειναι μαθηματικα, φωνηεν-συμφωνο-φωνηεν-συμφωνο-φωνηεν-σιγμα-φωνηεν-σιγμα-φωνηεν-συμφωνο-κ.ο.κ.

Σκρόφα γλώσσα άθλια,

σπέρνεις μυστικά που άλλοι τα γνωρίζουν

και στο μυαλό μου αλάνια δίφθογγοι

όλο στριφογυρίζουν

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

ήταν μουσικό ορόσημο το  666. παπαθανασίου ρούσσος είναι πιο διάσημοι απο τον strummer πλέον

Ναι λεμε οτι ηταν μουσικο οροσημο επειδη ηταν ελληνες..  αμα ηταν σουηδοι δε νομιζω να τους πολυσυζηταγαμε τωρα.. αν μιλησεις και με ξενους ροκαδες, ακομα και φανς του progressive rock δεν υπαρχει περιπτωση να σου βαλουν τους aphrodite's child στην ιδια κλαση με king crimson - pink floyd - genesis - yes κλπ. οσοι το ξερουν θα σου πουν "ναι, οκ, καλο αλμπουμ το 666" αλλα ας ειμαστε ειλικρινεις: η progressive rock θα ηταν μια χαρα πληρης και αν οι aphrodite's child δεν ειχαν υπαρξει ποτε. πως να το κανουμε τωρα, με καθε σεβασμο στην ιστορια τους, δεν ηταν sgt peppers το 666. Απλως ηταν ενα καλο progressive album, το οποιο κιολας βγηκε πριν 40 χρονια..

σε ευχαριστω πολυ για τη... πληροφορια.... ;D ;D ειναι απολυτα φυσιολογικο μια μουσικη που προερχεται απο δυο χωρες με....400.000.000 κατοικους να βγαλει...περισσοτερα .....αριστουργηματα... ;D στον ερωτικο στιχο  απο μια χωρα με 10.000.000....και τι μ'αυτο? και περισσοτερους τονους......γαλα  ;D παραγουν .....  ποσοτικο ειναι το θεμα?

ναι εχεις απολυτο δικιο ....ολη μου η σκορδοκαϊλα ειναι να ...επιδειξω σε εσενα τις γνωσεις μου περι μουσικης...ευτυχως που το καταλαβες....

αν εγραφες με λιγο περισσοτερη σαφηνεια θα σε καταλαβαινα και καλυτερα... ::)

πλακα μας κανεις ρε μαγκα? :o τι διαφορα εχει το "ειμαι ασχετος γυρω απο  την ιστορια του ζεϊμπεκικου" με το "ειμαι ασχετος απο ζεϊμπεκικο"? Αφου ετσι κι αλλοιως απο τα γραφομενα σου ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ οτι δεν εχεις ιδεα απο ελληνικη μουσικη εκτος απο τα χιτακια που ακους "ξωφαλτσα" στο ....ραδιο......(και πολυ καλα κανεις αφου υποτιμας το ειδος και δεν σου αρεσει προσωπικα,αλλο αυτο ομως και αλλο να γραφεις ακυρα περι ανωτεροτητας της ..αγγλικης γλωσσας στη....ροκ στιχουργικη...... ;D ;D,αν ειναι δυνατον δηλαδη.....)

εδω ,μια και δεν...καταλαβαινω εννοεις απο οτιδηποτε ελληνικο ...ΡΟΚ.. ;D η γενικα απο οτιδηποτε...Ελληνικο..στιχουργημα γενικα?  :o

anyway δεν νομιζω να συνενοηθουμε εμεις οι δυο οποτε αστο καλυτερα..... ::)

Ποια ΙΣΤΟΡΙΑ??Την ..ελληνικη ιστορια του ροκ?? ;D

Γιατι δεν νομιζω να εχω διαβασει ποτε σε ξενο εντυπο το ονομα των...Socrates διπλα σε αυτο των....Stones.....η εστω των...Kajagoogoo ;D (γενικα δεν το εχω διαβασει διπλα σε κανενα ονομα  αλλα λεμε τωρα ..... :) :))

οι......APHRODITE'S CHILD βεβαιως ως ενα απο τα μεγαλυτερα γκρουπ του παγκοσμιου στερεωματος (εχουν ξεπερασει σε πωλησεις ακομα και τον Μιχαλη τον Τζακσον).......ειναι οντως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ..αγγλοφωνο γκρουπ που εκανε...χιτ σε ΜΙΑ ξενη,ΜΗ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ  ;D χωρα το.... 1821 (και σαν γνησιοι ελληναρες θεωρουμε οτι ειναι μια απο τα ιδια με τους Beatles ;D ;D,& οτι μια και συνεβει αυτο ΜΙΑ φορα εχουμε και....παραδοση στο ροκ...(που ροκ ετσι κι αλλοιως δεν ηταν αυτο το πραμα... ;D )

α,ενταξει αφου ειναι...ποιοτικο πιασε δυο κιλα (και σε ενα αλλο χαρτακι τυλιξε μου 400 γραμμαρια μυτζηθρα...) ;D

ποιο Strummer ....μεχρι & τον Obama εχουν ξεπερασει...... ;D ;D

Είναι και ποσοτικό το θέμα δεν έχει σημασία ΠΟΣΑ καλά τραγούδια γράφονται και ΠΟΣΑ ηλίθια??? Και στο φινάλε ρε μόρτη για στίχο δε μιλάμε??? Ε, υπάρχει μπόλικος για όλους...

Δεν με συγκινούν οι δικές σου τουλάχιστον μουσικές γνώσεις η επίδειξη γίνεται γενικά όχι προς εμένα...

ΑΚΥΡΑ??? Ναι βέβαια δε με συγκινεί το ζειμπέκικο ούτε το Ελληνικό γενικά πλην εξαιρέσεων αλλά ΑΣ ΤΟ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το έφερα απλά ως παράδειγμα το οποίο παρεξήγησες... Όσο για την ανωτερότητα της Αγγλικής γλώσσας στη ροκ μουσική είναι τόσο αυταπόδεικτη που πρέπει να είσαι κουφός για να μην την καταλαβαίνεις αφού υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ροκ απόπειρες σε άλλες γλώσσες και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη...

Εννοώ από οτιδήποτε Ελληνικό στιχούργημα αλλιώς θα το προσδιόριζα (σίγουρα πήρες 19 στην Έκθεση???)

Οι Socrates είναι μεγάλο όνομα και πολύ καλοί μουσικοί, εννοείται ότι δεν είναι Rolling Stones σε πωλήσεις και δημοτικότητα, για τα Ελληνικά δεδομένα που τόσο καλά κατέχεις μια χαρά είναι...

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι έχουμε παράδοση στο ροκ απλά ότι υπάρχουν κάποια πολύ καλά γκρουπ (κι αυτά εξαίρεση είναι...) όμως δεν υπάρχει ροκ παιδεία και επομένως και ευρύ κοινό για να τα ακούσει για αυτό και τα περισσότερα δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους...

Με όλα τα ψώνια που έκανες φίλε superfunk (λακέρδες, παστουρμάδες, μυτζήθρες και τα 2 κιλά ποιότητα) σου εύχομαι καλή όρεξη γιατί όντως δε συνεννούμαστε, άσε που ξεφύγαμε από το κυρίως θέμα από την πρώτη σου απάντηση...

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Παράθεση

APHRODITE'S CHILD βεβαιως ως ενα απο τα μεγαλυτερα γκρουπ του παγκοσμιου στερεωματος (εχουν ξεπερασει σε πωλησεις ακομα και τον Μιχαλη τον Τζακσον)

Καλά μην τρελαθούμε τώρα  8)

Σκρόφα γλώσσα άθλια,

σπέρνεις μυστικά που άλλοι τα γνωρίζουν

και στο μυαλό μου αλάνια δίφθογγοι

όλο στριφογυρίζουν

Τα συνεχομενα συμφωνα δεν ειναι μουσικα. Γκρτσκα (= ελλαδα στα βουλγαρικα).

Τα ελληνικα ειναι γεγονος πως δεν εχουν συχνα συνεχομενα φωνηεντα, και οταν εχουν τα λεμε γρηγορα. "Αλανια" και οχι "αλανι-α", "ομορφ(χ)ια" και οχι "ομορφι-α", "τι θα π(χ)εις" και οχι "τι θα πι-εις?"

Τα αγγλικα εχουν περισσοτερα φωνηεντα και περισσοτερα απαλα συμφωνα (μπ, γκ, ντ, sh) εναντι των σκληρων (π, κ, τ, ς).

Σμοουκ ον δε ουoτερ

Εντ φαϊε(ρ) ιν δε σκαϊ

Αϊ κεντ γκετ νοου (τα ρα ρααα)

Σατισφακτshον

Εννοώ από οτιδήποτε Ελληνικό στιχούργημα αλλιώς θα το προσδιόριζα

ωραια με καλυψες απολυτα τωρα.

και φυσικα διαφωνω (κατα τη ταπεινη μου γνωμη μονο ενα 1% των "ξενων" στιχουργων μπορει να φτασει το μεγαλειο μια Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλους,ενος Τσιτσανη ή ενος Βαμβακαρη,ειναι βλεπεις η γλωσσα μας τοσο απιστευτα ανωτερη απο την αγγλικη (εχω ζησει χρονια στις ΗΠΑ και ευτυχως τη γνωριζω πολυ καλα) που ειναι πανευκολο να τους ριχνουμε στα αυτια στιχουργικα...μια και την εχουμε.....μεγαλυτερη ;D ;D (τη γλωσσικη κουλτουρα & ιστορια εννοω ;D))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Παράθεση

APHRODITE'S CHILD βεβαιως ως ενα απο τα μεγαλυτερα γκρουπ του παγκοσμιου στερεωματος (εχουν ξεπερασει σε πωλησεις ακομα και τον Μιχαλη τον Τζακσον)

Καλά μην τρελαθούμε τώρα  8)

Όπως συνηθίζω να λέω, η ειρωνεία έχει νόημα όταν υπάρχουν αποδέκτες να την αντιληφθούν.  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Καλα Audiokosta δεν το περιμενα ποτε αυτο απο εσενα...

ειναι δυνατον να μη γνωριζεις οτι οι A.C εχουν πουλησει...20 εκ.δισκους στη ΓΑΛΛΙΑ?

αρα σε ολα τα Γαλλικα σπιτια υπαρχει το αλμπουμ τους.

εγω δεν το ηξερα αλλα σε ενα παλαιοτερο Thread εδω μεσα το εμαθα.

να φανταστεις ..παλαια μαζι με το κρουασαν στις..boulangeri σου εδινε ο φουρναρης και δωρο μια πειρατικη κασσετα τους.... ;D

για να μιλησουμε & χωρις χιουμορ,προσωπικα αναγνωριζω οτι ηταν ενα πολυ καλο γκρουπ,πρωτοποριακο ισως για τη χωρα μας,αν και το ειδος αυτο με αφηνει παγερα αδιαφορο ως γνησιο τεκνο του πανκ ;D,αλλα καλο ειναι να βαζουμε τα πραγματα στις πραγματικες τους διαστασεις,ουτε παγκοσμιο οροσημο στη μουσικη ,ουτε διεθνης πρωτοπορια ουτε τιποτα παραπλησιο δεν ειναι,ενα απο τα 100αδες τεχνοροκ γκρουπ των 70s ειναι που στο εξωτερικο δεν τα θυμαται ουτε η μανα τους (μια αναζητησ στο google το επιβεβαιωνει αλλωστε πανευκολα αυτο) ,μονο τον Ρουσσο ξερουν στη Γαλλια με τη μεγαλη του επιτυχια "Ντριγκι,ντριγκι,ντριγκι μανα μου" (χωρις πλακα με τετοια τραγουδια εκανε ΟΝΤΩΣ ο ιδιος ΜΕΓΑΛΗ προσωπικη καρριερα ισως τη μοναδικη "διεθνη" μαζι με αυτη της Μουσχουρη ) & φυσικα ολοι γνωριζουν τον Παπαπθανασιου που με ορχηστρικη μουσικη σαρωσε στο εξωτερικο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου