Προς το περιεχόμενο

Φήμη και πράξη (Απ: Αντίο στον Michael Jackson)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Μην αρπάζεστε ρε, κουβέντα κάνουμε για την (όποια) χαρά της κουβέντας. Δεν είναι δικαστήριο εδώ.

+1 anybody?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

+1 anybody?

Eσύ τι μπλέκεσαι τώρα? Δε πα να παίξεις πιάνο?...άσε να δούμε θα παίξει ο Eye με τον Κώστα playmobill χωρίς να μαλώσουν!!!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ασχέτως του thread, να υποθέσω ότι δεν είσαι του νομικού χώρου.....

Eye, πάλι προσφεύγεις στην ισοπέδωση/απαξίωση με την οποία ούτε σύ δε νομίζω ότι συμφωνείς. Με το posting πληρώνεσαι;  ;D  ;)

Υποθέτεις λάθος φίλε audiokostas αλλά παρ' όλα αυτά δε μίλησα με νομικούς όρους απλά απευθύνθηκα στην κοινή λογική του μέσου ατόμου την οποία δείχνεις να μην κατέχεις...

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Υποθέτεις λάθος φίλε audiokostas αλλά παρ' όλα αυτά δε μίλησα με νομικούς όρους απλά απευθύνθηκα στην κοινή λογική του μέσου ατόμου την οποία δείχνεις να μην κατέχεις...

Η κοινή λογική (όπως και αν την αντιλαμβάνεσαι) relayer, δεν έχει απαραίτητα να κάνει με τις επιχειρηματικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται σε συνάρτηση πολλών παραμέτρων που συζητώνται από αρκετούς, συμπεριλαμβανομένων κάποιων corporate δικηγόρων.

Εάν είσαι του νομικού χώρου και θεωρείς de facto την ενοχή οιουδήποτε που καταφεύγει στον συμβιβασμό, εκπλήσσομαι.

Επιπροσθέτως, θα εκτιμούσα εάν παρέμενες στα επιχειρήματά σου χωρίς να με προσβάλλεις πολλώ δε μάλλον όταν δεν είμαι φίλος σου.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Η κοινή λογική (όπως και αν την αντιλαμβάνεσαι) relayer, δεν έχει απαραίτητα να κάνει με τις επιχειρηματικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται σε συνάρτηση πολλών παραμέτρων που συζητώνται από αρκετούς, συμπεριλαμβανομένων κάποιων corporate δικηγόρων.

Εάν είσαι του νομικού χώρου και θεωρείς de facto την ενοχή οιουδήποτε που καταφεύγει στον συμβιβασμό, εκπλήσσομαι.

Επιπροσθέτως, θα εκτιμούσα εάν παρέμενες στα επιχειρήματά σου χωρίς να με προσβάλλεις πολλώ δε μάλλον όταν δεν είμαι φίλος σου.

Δε μίλησα για ενοχή audiokostas αλλά για ένδειξή της ειδικά όταν τα $ του συμβιβασμού είναι ΥΠΕΡΟΓΚΑ... Αν και πάλι δεν το καταλαβαίνεις αυτό και συνεχίζεις να εκπλήσσεσαι τότε δεν σε προσβάλλω εγώ... Τέλος εάν δε γουστάρεις το χαρακτηρισμό "φίλε" έστω και τυπικά τότε είσαι πολύ μυγιάγγιχτος σαν τον MJ...

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Guys, guys... Oταν εχουμε διαφωνιες, οι προσπαθειες μας πρεπει να ειναι στο να συγκλινουμε καπου, εσεις κανετε το αντιθετο, σε καθε ποστ απομακρυνεστε πιο πολυ με αποτελεσμα να δημιουργειται τεταμενο κλιμα για το τιποτα. Εξαλλου, μπουκωσα με τοσο ποπ κορν που τρωω στις τελευταιες σελιδες. Αντε, να πεσουν οι υποτιτλοι...

Εγώ πάντως δεν είπα τίποτε για "ευτελή".

Απλώς, οι τέσσερις "δισκάρες" του MJ είναι λιγότερες από τις 12 του Prince.

Τι να κάνουμε ρε παιδιά... οι δίσκοι είναι το μόνο αντικειμενικό τεκμήριο για τη προσφορά ενός μουσικού (μαζί με τα κινηματογραφημένα live). O μακαρίτης το είχε κόψει το άθλημα. Είχε - μάλλον - άλλα πράγματα να ασχοληθεί.

Άρα ο Beethoven είναι αντικειμενικά λίγος μπροστά στον Mozart; Ή ο Mahler μπροστά στον.... Βοσκόπουλο;

Ο Jackson διαφέρει από τον Wonder στο εξής σημείο: ο δεύτερος συνέχισε να προσπαθεί και να εργάζεται, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει πλέον σημαντική εμπορική επιτυχία. Άστο.. ατυχές το παράδειγμα.

Καλά δηλαδή που συνεχίζουν οι Scorpions, κ ας έχουν γίνει ανέκδοτο κ δεινόσαυροι...

Φίλε μου, αντί να θυμάσαι αυτό που γράφεις (και το οποίο δεν σε αφορά καθόλου, παρά μόνο στο συναισθηματικό επίπεδο, που ήδη ανέφερα), καλύτερα να θυμάσαι κάτι άλλο : ότι ίσως ο μακαρίτης πέρασε δύσκολη παιδική ηλικία ΑΛΛΑ είχε σταματήσει να περνάει δύσκολα από τα είκοσί του, ενώ ΕΣΥ, ΕΓΩ και το 99,999% όσων διαβάζουν το thread θα περνάμε δύσκολα μέχρι τα 50, 60, 70,80 μας. Δεν έχω πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό του Wonder, αλλά ο Beefheart που ανέφερα είναι ΧΑΛΙΑ, έχει κάποια μορφή σκληρυνσης κατά πλάκας, δηλαδή είναι άρρωστος (και μάλιστα με ασθένειες που ΔΕΝ προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, επειδή δεν είχε τι να κάνει με τα λεφτά του).

Επίσης, εγώ (και εσύ και πολλοί άλλοι) εργαζόμαστε και προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στον εαυτό μας και τους άλλους, παρά τα όποια (επιπόλαια ή σοβαρά) προβλήματα υγείας μας και (πω,πω...) χωρίς εκ/ρια δολλάρια στη τράπεζα και το κάθε θηλυκό του πλανήτη να θέλει να μας γλύψει.

Σοβαρευτείτε επιτέλους. Σιγά μη λυπηθώ το Jackson επειδή όταν ήταν μικρός ο μπαμπάς του τον έκανε ντα-ντα. Έλεος (και άσχετο με τη συζήτηση, βέβαια).

Δεν είσαι σωστός. Πρώτα απ'όλα ένα παιδί που από τα ΠΕΝΤΕ του ουσιαστικά έχει full-time job καταλαβαίνεις ότι δε μεγαλώνει φυσιολογικά, και αν όντως ο πατέρας του ήταν τόσο αισχρό τυπάκι όσο λένε, καταλαβαίνεις ότι αυτό έπαιξε ρόλο στον χαρακτήρα τελικά που διαμόρφωσε το παιδί του. Εκτός αν εσύ κάνεις παιδί και το στείλεις να δουλεύει ενώ τα άλλα παιδιά παίζουνε και το σαπίζεις στο ξύλο και το φωνάζεις αράπακλα. Υποθέτω ότι ο λόγος που δε θα το κάνεις (εκτός από το τελευταίο που έχει πρακτικούς λόγους ;D) είναι ότι καταλαβαίνεις πως αυτό δε βοηθάει ακριβώς. Άλλωστε η λογική πριν τα 20/μετά τα 20, είναι σαν να μου λες ότι "έβαλε το χέρι του στην πρίζα, αλλά μετά το έβγαλε. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κουνιέται." ;) Το πρόβλημα που έχει προκληθεί από κάτι δεν είναι πάντα αναστρέψιμο μόλις το αρχικό αίτιο πάψει να υφίσταται.

Επιπλέον, είτε ήταν άγγελος είτε κάθαρμα στην προσωπική του ζωή, ΣΙΓΟΥΡΑ οφείλουμε να δεχθούμε πως ήταν ένας καλλιτέχνης που μέσω της τέχνης του ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να είναι χρήσιμος. Μην ξεχνάς campaigns που έκανε για το περιβάλλον και για τα παιδιά όλου του κόσμου. ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι έκανε στην προσωπική του ζωή, αλλά ως δημόσιο πρόσωπο έκανε ΠΟΛΛΕΣ κινήσεις που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μην ξεχνάμε επιλεκτικά. ;)

Πέραν αυτού:

1. +1 στον blue. Δε γίνεται να μπλέκουμε τη χρήση ναρκωτικών (κάνει κακό στον εαυτό σου) με την παιδοφιλία ή τον βιασμό, ή ακόμα και την οδήγηση υπό μαστούραν.

2. Ο άνθρωπος δεν καταδικάστηκε ποτέ για παιδοφιλία. Πιθανώς και να ήταν όντως ένοχος, πιθανώς όμως και να ήταν αθώος. Μην ξεχνάτε ότι έχουν υπάρξει άπειρες περιπτώσεις διασήμων που έχουν αδίκως λασπολογηθεί. Δε με εμποδίζει κανείς να ισχυριστώ ότι ο Yameth μου έβαλε χέρι στην μπυροποσία! Και προφανώς αν αυτό βγει σε κανάλια και εφημερίδες θα στιγματιστεί ο άνθρωπος επειδή εμένα μου ήρθε να πω μια μαλακία - για λόγους φήμης, απολαβών ή και απλής χαζομάρας μου κλπ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. Ας μην παριστάνουμε ότι ξέρουμε.

3. Δε θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά ας κρατάμε παντού ίδια μέτρα και σταθμά. Δε γίνεται όταν συλλαμβάνουν κάποιον φοιτητή να είμαστε σίγουροι ότι δεν έκανε τίποτα και όταν βγαίνει βρώμα για κάποιον πολιτικό να θεωρούμε βέβαιο ότι είναι ένοχος.

4. Η συζήτηση δε γίνεται για να συμφωνήσουμε ή να έρθουμε πιο κοντά. Γίνεται για να πει ο καθένας τη γνώμη του και να πούμε ίσως 5 επιχειρήματα που θα πείσουν κάποιον, ή να ακούσουμε 5 που ίσως πείσουν εμάς. Δε γίνεται για να κάνουμε εκπτώσεις και να καταλήξουμε στο μέσο όρο, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα όπως βιασμοί και παιδοφιλία. Ούτε υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να δεχθώ την καταδίκη κάποιου χωρίς στοιχεία για "να μην τσακωθούμε". Υπάρχουν κάποια priorities για τον καθένα μας, και καλό είναι (γνώμη μου) η ηθική και η δικαιοσύνη να βρίσκονται on top of the list.

ο Yameth μου έβαλε χέρι στην μπυροποσία!

;D

Έχω μπόλικο φωτογραφικό υλικό που δεν έχει δημοσιευτεί, δέχομαι προσφορές  :D

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Administrator

Προφανως το θεμα παιζει full time στα media και σίγουρα όχι μονο εδώ.

Αυτό λοιπόν απο μονο του είναι δείγμα του πόσο εντυπωση έκανε στο κοινό.

Επίσης δείτε πόσο χρειάστηκε για να "πέσει" το Ιντερνετ... Ο θανατος του M. Jackson.

Το αν εγω εκτιμώ ότι ο θανών ήταν μια πορδή, αλλο τόσο πορδή είναι και η δική μου γνώμη συγκριτικά με την επίδραση που είχε το γεγονός. Who cares τι λέω εγώ ο ανύπαρκτος που βρηκε βημα για να μιλήσει χωρίς να διακυβεύσει κατι!

Αυτό που θελαμε να κουβεντιάσουμε είναι τι ειναι αυτό που μενει τελικά στην ιστορία από έναν καλλιτεχνη. Η ζωη ή το έργο του;

Οι προσωπικές μας (πολλές φορές αστηρικτες) και απόλυτα υποκειμενικές τοποθετήσεις, δεν μας αφήνουν να αναπτυξουμε μια τετοια κουβεντα.

Η κουφή λεοπάρδαλη είπε τον σοφότερο λόγο. (και όμως...)  ;)

Σε ένα ανοιχτο φόρουμ ο καθενας έχει την ελευθερια να τοποθετηθει ελεύθερα, χωρίς να προσβάλει τον συνομιλητή του.

Συνήθως περιμενουμε να ακουσουμε κατι σοφο και έγκυρο από καποιους μεγαλύτερους και το φόρουμ προσπαθεί να τους υποδεικνύει. Δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται πάντα με τις απόψεις τους όμως. Και καποιες φορές κατακεραυνώνουμε νεώτερους για την αυθάδεια τους. Κανείς δεν λέει όμως ότι δεν γίνεται και το αντίθετο. Ανθρωποι είμαστε και όλοι εχουμε άποψη. Η διαφορά σε ένα φόρουμ όπου τα γραπτά μενουν, είναι το πόσο αντικειμενικά τεκμηριωμένη είναι αυτη η άποψη. Από εκεί κρίνει ο αναγνώστης και συνήθως οι εμπειρώτεροι το αποδεικνύουν στο μεγαλύτερο μερος της συμμετοχής τους.

Ισως το σωστότερο θα'ταν να γράφουμε επώνυμα.

Ετσι θα ξέραμε ότι ο ταδε μαθητης συζητά με τον καθηγητη του με ίσους όρους. Και θα δίναμε και την ανάλογη βαρύτητα. Τοτε θα ξεραμε τι καταλαβαίνει ο συνομιλητής μας αλλά και πως να το πλασάρουμε για να γινουμε κατανοητοί. Και τότε θα σεβόμασταν και την υστεροφημία μας.

Στην πράξη όμως δεχόμαστε αυτό που διαβάζουμε από ενα ψευδώνυμο.

Και άλλο τόσο δεχώμαστε και την άποψη του για τον οποιοδήποτε Michael Jackson.

Το μόνο όπλο της άποψης αυτής, η καταλληλα αναπτυγμένη τεκμηρίωση.

Δύσκολο για όλους μας, και ιδιαίτερα όταν προσπαθείς να ξεκαθαρίσεις τη ματιά σου από τη λάσπη και την ημιμάθεια που απλώχερα προσφέρεται. Κανείς δεν ξέρει 100%

και ιδιαίτερα σε αμφιλεγώμενα θέματα πέρα από την τεχνολογία. Εκεί μια κουβεντα με καλή πρόθεση μπορεί να γίνει και τίποτα παραπάνω. Απαντήσεις δεν δίνονται γιατί δεν υπάρχουν. Είμαστε θεατές και αμπελοφιλοσοφούμε.

Σορι για το οφ-τόπικ, αλλά νομίζω ότι έπρεπε να τα γραψω καπου αφού βλέπω ότι υπάρχουν εντάσεις, ενώ πρέπει να γίνεται μια απλή κουβέντα.

ΥΓ Ωρα είναι να μας βγάλεις στη φόρα menelaos.  ;D

Live and let Live.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου