Προς το περιεχόμενο

Φήμη και πράξη (Απ: Αντίο στον Michael Jackson)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως δεν είπα τίποτε για "ευτελή".

Απλώς, οι τέσσερις "δισκάρες" του MJ είναι λιγότερες από τις 12 του Prince.

Τι να κάνουμε ρε παιδιά... οι δίσκοι είναι το μόνο αντικειμενικό τεκμήριο για τη προσφορά ενός μουσικού (μαζί με τα κινηματογραφημένα live). O μακαρίτης το είχε κόψει το άθλημα. Είχε - μάλλον - άλλα πράγματα να ασχοληθεί.

Mπορει ο Prince (τον οποιο εκτιμω ΠΑΡΑ πολυ) να εχει βγαλει 12 αλλα μεσα σε αυτα εχει ΤΟΣΕΣ ΣΟΥΠΕΣ που αν τα μαζευες ολα τα καλα ισως να μην εβγαζε ΟΥΤΕ 4. Fillers to the max. Οχι ομως και του MJ.

Τελος παντων, μην το μαμησουμε ΚΑΙ εδω.

Εγω απλα παραθεσα τα βιντεακια γιατι τοσα και τοσα χρονια ακουμε την μερια της Λαμπιρη και οχι την δικη του (βεβαια η συνεντευξη ειναι του '93)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ πάντως δεν είπα τίποτε για "ευτελή".

Απλώς, οι τέσσερις "δισκάρες" του MJ είναι λιγότερες από τις 12 του Prince.

Τι να κάνουμε ρε παιδιά... οι δίσκοι είναι το μόνο αντικειμενικό τεκμήριο για τη προσφορά ενός μουσικού (μαζί με τα κινηματογραφημένα live). O μακαρίτης το είχε κόψει το άθλημα. Είχε - μάλλον - άλλα πράγματα να ασχοληθεί.

Οκ, αλλά αυτοί οι 4 δίσκοι πόσα αντίτυπα πούλησαν παγκοσμίως απο τους 12 του Prince?

Νομίζω ότι και αυτό είναι αντικειμενικό κριτήριο οταν μιλάμε για μουσικούς παγκοσμίου επιπέδου.

Οκ, αλλά αυτοί οι 4 δίσκοι πόσα αντίτυπα πούλησαν παγκοσμίως απο τους 12 του Prince?

Νομίζω ότι και αυτό είναι αντικειμενικό κριτήριο οταν μιλάμε για μουσικούς παγκοσμίου επιπέδου.

φίλε έχεις μπλέξει την μουσική με κάποιο εμπορικό προϊόν όπως τα δημητριακά ή τα κινητά τηλέφωνα

η μουσική είναι ΤΕΧΝΗ

φίλε έχεις μπλέξει την μουσική με κάποιο εμπορικό προϊόν όπως τα δημητριακά ή τα κινητά τηλέφωνα

η μουσική είναι ΤΕΧΝΗ

Συμφωνώ 100%...Δεν μετριέται ούτε με δίσκους,ούτε με χρόνια.

φιλικά

Αρκετές απ'τις απόψεις που διαβάζω επιβεβαιώνουν για μένα την απόφαση να μην ενταχθώ στο star system και να παραμείνω ενας άσημος ημικαλλιτέχνης. Θα μπορούσα άνετα με τα χαρίσματα που διαθέτω να γίνω Κολπλέυς αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα που ο κόσμος δεν θα μπορούσε να καταλάβει, π.χ. τη συλλογή μου από κινέζικες και κορεάτικες κιθάρες κάτω του χιλιάρικου, το ότι στα φοιτητικά μου χρόνια έβλεπα Pokemon αντί για Sally Jessy Raphael την ώρα που μαγείρευα μετά τα απογευματινά εργαστήρια κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και η λίστα συνεχίζεται.

Επίσης, το παστίτσιο και ο μουσακάς είναι υπερεκτιμημένα φαγητά. Ψηφίζω γιουβαρλάκια any day.

Τελικά απ'τα θέματα που ανοίξαμε, συμπεραίνω ότι καλύτερος prog drummer είναι hands down o Portnoy.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

@playloud : Ο Prince δεν έχει βγάλει 12 δισκάκια, αλλά πολύ περισσότερα. Το "12" αφορούσε τις δισκάρες του.

@playloud + @Gommer

http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_discography

(όπου απαντιέται το ερώτημα για το αν έχει πουλήσει - καίτοι, συμφωνώ ότι δε μιλάμε για δημητριακά - άλλωστε το είπα πιο πάνω ότι αυτό δεν είναι καλλιτεχνικό κριτήριο)

@playloud

Τι εννοείς να μην το μαμήσουμε ΚΑΙ εδώ; Είμαστε υποχρεωμένοι δηλ. να συμμορφωθούμε προς κάποια καθώς-πρέπει άποψη; Μωρέ να λέτε ευτυχώς (ή μάλλον δυστυχώς) που δεν τον είχαμε πιάσει το Μιχάλη να τον συζητήσουμε ΠΡΙΝ πεθάνει - εκεί να δείτε χώσιμο που θα έτρωγε... αλλά - απ' την άλλη - αυτό ακριβώς είναι το κύριο επιχείρημά μου, ότι πριν πεθάνει δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΕ για να συζητήσουμε.

Ηθικό δίδαγμα : αλλοίμονο στους βασιλιάδες της ΠΟΠ που περιμένουν να πεθάνουν για να ειπωθεί κάτι γι' αυτούς....

:)

Επίσης, το παστίτσιο και ο μουσακάς είναι υπερεκτιμημένα φαγητά. Ψηφίζω γιουβαρλάκια any day.

Μεγάλη κουβέντα, μα η αλήθεια που κρύβεται σε αυτήν είναι ακόμα μεγαλύτερη herr Jasemeister.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

η μουσική είναι ΤΕΧΝΗ

Φίλε, έχεις μπλέξει λίγο τον ρομαντισμό της τέχνης, με την πραγματικότητα.Κάνεις δεν αμφισβητεί ότι η μουσική είναι τέχνη .Απλά εσύ αμφισβητείς την οικονομική αξία των τεχνών που είναι αδιαμφισβητητό γεγονός πολλούς αιώνες τώρα.Κι εγώ λέω ότι εάν ένας δίσκος πουλάει (ακόμα) παγκοσμίως ,εκατομμύρια αντιτυπα σημαίνει ότι έιναι αρεστός στο κόσμο γενικά άρα και επιτυχία.

Κι εγώ λέω ότι εάν ένας δίσκος πουλάει (ακόμα) παγκοσμίως ,εκατομμύρια αντιτυπα σημαίνει ότι έιναι αρεστός στο κόσμο γενικά άρα και επιτυχία.

δεν αμφισβήτησε κανείς πως ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ πετυχημένος

αν αυτο για σένα σημαίνει πως ήταν και τρομερά καλός μουσικός...

για να σε βοηθήσω να ξεμπλεχτείς:

τρομερά πετυχημένες ταινίες: Rocky, Rambo, Terminator, Star Wars

αυτές τις θεωρείς ποιοτικές ταινίες;

αν μου πεις "ναι", πέστο μου μαλακά-μαλακά μην πάθω τίποτε είμαι και σε ηλικία για έμφραγμα...

η μουσική είναι ΤΕΧΝΗ

Φίλε , δεν τα έχω μπλέξει καθόλου.Εννοείται πως γενικά η μουσική είναι τέχνη , αλλά τη σήμερον ημέρα καλώς ή κακώς αποτελεί και εμπορικό προϊόν.Γι'αυτό ακολουθεί τους κανόνες του μάρκετινγκ.Αυτό ισχύει εξ'ορισμού για την ποπ μουσική.Έτσι και σε περιπτώσεις τύπου ΜJ  εκτός από το όποιο ταλέντο τους , οφείλουν αυτήν την τεράστια επιτυχία και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα στον τρόπο που προωθήθηκαν αλλά και στη συλλογική δουλειά πολλών ατόμων , κάποιοι εκ των οποίων ίσως ήταν και "αφανείς ήρωες".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου