Προς το περιεχόμενο

H αξία μιας Gibson λόγω "ονόματος" & οι εναλλακτικές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το κατασκευαστικο προβλημα του κινεζου ειναι ο μαγνητης του???

Παντως με κιθαρα τοσο χαμηλου κοστους πλεονεκτημα μου φαινεται ετσι ωστε να κρατηθει χαμηλα το κοστος και να τον αλλαζεις ευκολα βαζοντας αυτον της επιλογης σου .

Δεν είπα τη λέξη πρόβλημα. Αλλά σίγουρα κάνει διαφορά δεν νομίζεις?

Τώρα εάν πιάσουμε να αλλάζουμε...σου εγγυώμαι ότι θα αλλάζεις και θα αλλάζεις μέχρι να φτάσεις τη τιμή μιας κανονικής...άσε που εάν έφτιαχνες μία από την αρχή θα είχες ελεγχόμενο κόστος (και ηχητικό αποτέλεσμα)...αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 191
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Είπα γω να μη φτιάξει Fender replicas ο κινέζος; Ας φτιάξει όσα θέλει και ας τα πουλήσει όσο θέλει. Που μπήκε ο κινέζος σ'αυτό που είπα εγώ;

Δεν διαφωνώ με αυτό που είπες....

Απλά επισημαίνω ότι είμαστε έτομοι να δεχθούμε ως boutique κάτι που κάνει 1500 Euros ενώ κάτι κινέζικο όχι.

Είτε το θέλουμε είτε όχι.... για τις κιθάρες ΔΕΝ μετράνε τα specs.

Αν μετρούσαν οι προδιαγραφές και μόνο, όλες οι κιθάρες του ίδιου τύπου θα είχαν την ίδια (πάνω-κάτω) τιμή.

Η τεχνογωσία και το όνομα προσθέτουν υπεραξία. Αλλες φορές επι της ουσίας και άλλες μόνο για τη μόστρα.  

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ.... κι εγώ έχω πληρώσει headstock και "όνομα" και όχι με μοναδικό κριτήριο το αυτί.

Δεν διαφωνώ με αυτό που είπες....

Απλά επισημαίνω ότι είμαστε έτομοι να δεχθούμε ως boutique κάτι που κάνει 1500 Euros ενώ κάτι κινέζικο όχι.

Αν μετρούσαν οι προδιαγραφές και μόνο, όλες οι κιθάρες του ίδιου τύπου θα είχαν την ίδια (πάνω-κάτω) τιμή.

Η τεχνογωσία και το όνομα προσθέτουν υπεραξία. Αλλες φορές επι της ουσίας και άλλες μόνο για τη μόστρα.  

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ.... κι εγώ έχω πληρώσει headstock και "όνομα" και όχι με μοναδικό κριτήριο το αυτί.

Α οκ τώρα σε έπιασα, συμφωνώ  :)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

κατά τη γνώμη μου, τα σπεκς υπάρχουν μόνο για να "δικαιολογηθούν" οι (αλόγιστες κατ'εμέ) διαβαθμίσεις τιμών που βάζουν εταιρίες όπως η γκιμπσον.

Τώρα εάν πιάσουμε να αλλάζουμε...σου εγγυώμαι ότι θα αλλάζεις και θα αλλάζεις μέχρι να φτάσεις τη τιμή μιας κανονικής...άσε που εάν έφτιαχνες μία από την αρχή θα είχες ελεγχόμενο κόστος (και ηχητικό αποτέλεσμα)...αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις.

δε καταλαβαίνω τι μπορεί να αλλάξει κάποιος σε μια κιθάρα που απο τα 1500 που την πήρε (μιλάω για μια VOS tokai που έχω παίξει) να φτάσει τα 3k που ζητάει η gibson.

εντάξει, σε όσους αρέσουν τα λούσα, γιατί περί λούσων πρόκειται, με γειά τους με χαρά τους, να δώσουν και 4 χιλιάρικα για μια huber πχ και αν τους αρέσει πραγματικά, θα ευχαριστηθούν και το τελευταίο ευρώ που δώσανε.

αλλά ας μην μετατρέπουμε τις διαφορές τιμής σε διαφορές ποιότητας και πολύ περισσότερο διαφορές ποιοτητας ήχου.  ::)

a classic player now...

δε καταλαβαίνω τι μπορεί να αλλάξει κάποιος σε μια κιθάρα που απο τα 1500 που την πήρε (μιλάω για μια VOS tokai που έχω παίξει) να φτάσει τα 3k που ζητάει η gibson.

εντάξει, σε όσους αρέσουν τα λούσα, γιατί περί λούσων πρόκειται, με γειά τους με χαρά τους, να δώσουν και 4 χιλιάρικα για μια huber πχ και αν τους αρέσει πραγματικά, θα ευχαριστηθούν και το τελευταίο ευρώ που δώσανε.

αλλά ας μην μετατρέπουμε τις διαφορές τιμής σε διαφορές ποιότητας και πολύ περισσότερο διαφορές ποιοτητας ήχου.  ::)

Mα κανείς (τουλάχιστον εγώ) δεν μιλάει διαφορές ποιοτητας ήχου.

Έχω πεί πολλές φορές σε αυτό το forum ότι με τη σημερινή τεχνολογία, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εάν παίζει κιθάρα ή πλήκτρο...αλλά...επαναλαμβάνω...

Aυτό που θέλω να πώ είναι ότι και το όνομα, ο μύθος που το περιβάλλει, η ιστορία που φέρει, έχει την αξία του σαν κόστος αγοράς και σαν κόστος μεταπώλησης. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει. Κάποιοι δέχονται να το πληρώσουν. Κάποιοι άλλοι ψάχνουν δικαιολογίες.

..Marathon, τον μύθο και την ιστορία κάποιοι δέχονται να τον πληρώσουν, κάποιοι ψάχνουν δικαιολογίες για να μην τον πληρώσουν και κάποιοι δεν ενδιαφέρονται να τον πληρώσουν.. :)

..Marathon, τον μύθο και την ιστορία κάποιοι δέχονται να τον πληρώσουν, κάποιοι ψάχνουν δικαιολογίες για να μην τον πληρώσουν και κάποιοι δεν ενδιαφέρονται να τον πληρώσουν.. :)

Συμφωνούμε απόλυτα

Εγώ είμαι Πόντιος και πληρώνω  ;)

Οταν είσαι μπροστά σε κάποιον καλό ενισχυτή και παίζεις με διαφορετικές κιθάρες,

καταλαβαίνεις και την ποιότητα και όλα τα σχετικά.

Εγώ είμαι Πόντιος και πληρώνω  ;)

Και οι άλλοι που αγοράζουν από εσένα...Πόντιοι είναι? ;D ;D ;D

Πόντιοι μην μας την πέσετε, πλάκα κάνουμε...

Και οι άλλοι που αγοράζουν από εσένα...Πόντιοι είναι? ;D ;D ;D

Πόντιοι μην μας την πέσετε, πλάκα κάνουμε...

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί πού αγοράζουν και έχουν χρήματα δηλαδή να αγοράσουνε,

Ξέρουν τι θέλουν.

Και την ποιότητα βλέπουν και την διαφορά στον ήχο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου