Προς το περιεχόμενο

H αξία μιας Gibson λόγω "ονόματος" & οι εναλλακτικές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

[...]αλλά σε περίπτωση που θα χρειαστεί να την πουλήσεις θα πάρεις τα.....(ΜΠΙΠ)..... απλά δεν το κάνεις, δεν είναι κι έξυπνο δηλαδή.

Εξηγήστε ρε παιδιά και σε μένα γιατί θα πρέπει το εμπορικό trick της "μεταπωλητικής αξίας" να μας κουμαντάρει τα γούστα...

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 191
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εξηγήστε ρε παιδιά και σε μένα γιατί θα πρέπει το εμπορικό trick της "μεταπωλητικής αξίας" να μας κουμαντάρει τα γούστα...

Γιατί όταν δεν αγοράζεις Τσέχες με 100-200-300 ευρώ, πρέπει να το σκέφτεσαι και αυτό.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Γιατι οποτε μας συμφερει επικαλουμαστε μπιζνες (συνηθως προς τους τριτους) και οποτε μας συμφερει επικαλουμαστε πλεζουρ (συνηθως προς τον εαυτο μας). Και τα δυο ομως δεν γινεται να συνυπαρχουν για πολυ στα χομπι. Αργα η γρηγορα πρεπει να διαλεξουμε στρατοπεδο: παιδι με παιχνιδια (αδιαφορο ποιας μαρκας) που τα λιωνει σα να μην υπαρχει αυριο η κατοχος αφυγραντηρα και συλλεκτικων μπαρμπι οσο πιο καλλοχτενισμενων γινεται που τις κραταει επειδη υπαρχει αυριο. Κανενα απο τα δυο δεν ειναι κακο. Απλα διαφορετικοι κοσμοι.

My love for you is ticking clock, Berserker

παιδι με παιχνιδια αδιαφορης μαρκας που τα λιωνει η κατοχος αφυγραντηρα και συλλεκτικων μπαρμπι οσο πιο καλλοχτενισμενων γινεται.

Eσύ τώρα τα λές όπως σε συμφέρει. Ξεχνάς άλλη μια κατηγορία (από τις πολλές)

παιδι κατοχος αφυγραντηρα και συλλεκτικων μπαρμπι οσο πιο καλλοχτενισμενων γινεται που τα λιωνει...και μετά πέρνει άλλη...μας ακούει και ο ffmakis...

Eσύ τώρα τα λές όπως σε συμφέρει. Ξεχνάς άλλη μια κατηγορία (από τις πολλές)

παιδι κατοχος αφυγραντηρα και συλλεκτικων μπαρμπι οσο πιο καλλοχτενισμενων γινεται που τα λιωνει...και μετά πέρνει άλλη...μας ακούει και ο ffmakis...

Θα ελεγα οτι ως θεωρητικη κατασταση μπορει να υπαρξει, αλλα πρακτικα δεν μπορεις να ευχαριστηθεις την Μπαρμπι σου αμα παραλληλα προσπαθεις να την κρατησεις κτενισμενη.

ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ: ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΜΠΙ ΜΑΣ ΧΤΕΝΙΣΜΕΝΕΣ Η ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΞΕΠΛΕΚΑ ΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ? ΑΠΟΧΟΡΟ.

Γιατι οποτε μας συμφερει επικαλουμαστε μπιζνες (συνηθως προς τους τριτους) και οποτε μας συμφερει επικαλουμαστε πλεζουρ (συνηθως προς τον εαυτο μας). Και τα δυο ομως δεν γινεται να συνυπαρχουν για πολυ στα χομπι. Αργα η γρηγορα πρεπει να διαλεξουμε στρατοπεδο: παιδι με παιχνιδια (αδιαφορο ποιας μαρκας) που τα λιωνει σα να μην υπαρχει αυριο η κατοχος αφυγραντηρα και συλλεκτικων μπαρμπι οσο πιο καλλοχτενισμενων γινεται που τις κραταει επειδη υπαρχει αυριο. Κανενα απο τα δυο δεν ειναι κακο. Απλα διαφορετικοι κοσμοι.

Δατς δε σπίριτ. ;) :-*

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Φίλε μου Evris, με τις φτηνές Τσέχες πάντα κάτι θα σου φταίει (και δεν θα ξέρεις τί) και θα ψάχνεσαι και θα χτενίζεσαι και θα αναμαλιάζεσαι. Γι αυτό άλωστε έχεις 13 συναλλαγές ενώ εγώ καμμία (και δεν έχω και μαλλιά, άρα είμαι πάντα "χτενισμένος")!!!!

Υ.Γ Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί μια ακριβή κιθάρα, δεν πρέπει να παίζεται για να μην χαλάσει το λούστρο (βρές μια άλλη δικαιολόγία, σαν την κληρονομία στα παιδιά ας πούμε)...έτσι κι αλλιώς, δεν χάνει την αξία της.

Φίλε μου Evris, με τις φτηνές Τσέχες πάντα κάτι θα σου φταίει (και δεν θα ξέρεις τί) και θα ψάχνεσαι και θα χτενίζεσαι και θα αναμαλιάζεσαι. Γι αυτό άλωστε έχεις 13 συναλλαγές ενώ εγώ καμμία (και δεν έχω και μαλλιά, άρα είμαι πάντα "χτενισμένος")!!!!

Μα ρε συ τα χουμε πει. Θελω πολλα παιχνιδια. Και μου χαλανε. Και μου φταινε. Και ζηλευω και αλλα. Και αλλα. Και αλλα. Οχι για τα παιδια μου. Για μενα. Εγω ειμαι το παιδι.

Αντε, καλες χωριστρες ρε!  :P

(Στο θεμα δεν μπορω να εχω αποψη, το offtopic της σατυρας περι μεταπωλητικης αξιας το σταματω εδω...)

Μα ρε συ τα χουμε πει. Θελω πολλα παιχνιδια. Και μου χαλανε. Και μου φταινε. Και ζηλευω και αλλα. Και αλλα. Και αλλα. Οχι για τα παιδια μου. Για μενα. Εγω ειμαι το παιδι.

Αντε, καλες χωριστρες ρε!  :P

Και τι σε πειράζει, να είναι ακριβά τα παιχνίδια? να ευχαριστιέσαι και λίγο ήχο, παίξιμο...εκτός εάν αρχίσουμε να συγκρίνουμε το τσέχικο μπράτσο σου με το γραφιτένιο moses μου...όλοι παιδιά είμαστε (γι αυτό μας βρίζουν οι γυναίκες μας)

Και μην αρχίσεις πάλι για το παιχτικό σου επίπεδο, γιατί θα σου ξαναπώ για τα Lacoste...δεν νομίζω να οδηγάς Υougo...

Είδες τι θα χάσεις αύριο?

Και για να πώ και την "κατασκευαστική"μου γνώμη. ΚΑΜΜΙΑ κιθάρα δεν αξίζει πάνω από 1500 ευρώ (βάσει των ξύλων, εξαρτημάτων, λούστρων). Όταν υπερβαίνει αυτό το ποσό, πάμε κατευθείαν στην λογική της μεταπωλητική αξίας.

εννοώ ότι αν δεν ύπάρξει μια κιθάρα που θα κοστίζει το 1/3 από μια καλή gibson vos LP, έστω και ως mint μεταχειρισμένη, αλλά και θα έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ήχο μιας vos LP, όπως συμβαίνει σήμερα ανάλογα με τις fender (το παράδειγμα στο προηγούμενο post), δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικός ανταγωνισμός για την εταιρεία, ούτε και δικαιώνονται αυτοί που μιλάν για headstock.

Γιατί αν είναι να πάρεις μια κιθάρα με λίγα ευρώ λιγότερα που θα πάιζει έστω το ίδιο με μια Gibson, άλλα σε περίπτωση που θα χρειαστεί να την πουλήσεις θα πάρεις τα.....(ΜΠΙΠ)..... απλά δεν το κάνεις, δεν είναι κι έξυπνο δηλαδή.

Συγγνώμη αλλά η σκέψη αυτή είναι υπεραπλουστευμένη, αποπροσανατολιστική, και κάνει ορισμένες παραδοχές που δεν στέκουν. Εσύ αναφέρεσαι στα γνωστά φαινόμενα "η φτήνια τρώει τον παρά" του Νεοέλληνα, υπονοώντας ότι ψάχνει να αγοράσει κιθάρα που θα ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πχ. μια VOS 1960 Standard, κοστίζοντας το 1/3 αυτής (1460 ευρώ). Δεν είμαστε όλοι έτσι... δεν ψάχνουμε όλοι το "υποκατάστατο της VOS"!

Πρώτα απ'όλα, γιατί να ακούγεται ακριβώς? Εμένα (και άλλους ίσως) αυτό δεν με ενδιαφέρει καν. Με ενδιαφέρει να μου αρέσει, και δεν με ενδιαφέρει ούτε ποια VOS ρεζιλεύει, ούτε πόσο τρέντι φαίνεται το headstock, oύτε η μεταπωλητική της αξία (ποτέ δεν αγοράζω μουσικό όργανο σκεπτόμενος πόσα θα πιάσει αργότερα, γιατί απλούστατα σχεδιάζω να το κρατήσω - αν δεν το σχεδίαζα για ποιο λόγο να το αγόραζα ιν δε φέρστ πλέις?)

Δεύτερον, εγώ όπως κι άλλοι πολλοί δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που κυνηγούν το λόττο της φτήνιας που τρώει τον παρά και παλεύουν με χαρτί και μολύβι να δουν ποιες και πόσες άλλες κατατροπώνει η επιλογή τους. Παίζουν μια κιθάρα, τους αρέσει, την αγοράζουν, end of story. Δεν ξημεροβραδιάζονται ονειρευόμενοι VOS. Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει, η μόνη λύση είναι να μαζέψουν τα χρήματα και να πάνε κατευθείαν και χωρίς πολλά-πολλά να την αγοράσουν, χωρίς να αναζητούν αυτοεπιβεβαίωση και επιβράβευση από τους γύρω τους για το πόσο τρομερή επιλογή έκαναν, απλά γνωρίζοντας όμως ότι ικανοποίησαν αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε "γκάβλα", που όπως και να το κάνουμε είναι σημαντικότατος παράγοντας (ίσως και ο σημαντικότερος όλων).

Τρίτον, αυτοί που μιλούν για το headstock δεν έχουν την ανάγκη να επαληθευτούν (τουλάχιστον εγώ). Έχοντας κάνει ορισμένες προσωπικές συγκρίσεις, τους αρκεί που ορισμένα όργανα από τις 2 εταιρίες των μαζών (Gibson και Fender) δεν επιθυμούν να τα κατέχουν γιατί στην ίδια τιμή έχουν βρει κάποια άλλα που έχουν πολύ ωραιότερο ήχο και κατασκευή. Δεν τους απασχολεί να δουν τις απόψεις τους να αποκτούν κάποιο "πιστοποιητικό εγκυρότητας", πολύ απλά γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, και ούτε πρόκειται. Και δεν επιθυμούν να τα κατέχουν επίσης επειδή δεν θέλουν να είναι "άλλος ένας τύπος που παίζει με Gibson" (προσωπικά απεχθάνομαι τέτοια κλισαρίσματα, και θεωρώ πολύ μεγαλύτερη μαγκιά να δω κάποιον να παίζει με μια ψαγμένη κιθάρα παρά τα σέιμ ολ, σέιμ ολ - ΕΛΕΟΣ πια...)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου