bloody_sunday Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Ας συνεχίσω την συζήτηση περί "αντιγραφών", αν και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με το πόσο καλές/μάπα είναι, ή το αν είναι πράγματι αντιγραφές ή μια διαφορετική οπτική πάνω στα κλασσικά σχέδια. Γιατί κολλάμε τόσο στην καραμέλα της "μαϊμούς"? Στα ψεύτικα διλήμματα μεταξύ της "Les Paul του φτωχού" και του "real thing"? Έλεος πια!!!!! ::) ::) Το θρεντ αποκόπηκε πριν από 3 μέρες από ένα άλλο. Μέσα σε αυτές πήγε από 1 ανάγνωση στις... 2620. Μου κάνει εντύπωση η τόσο επίμονη προσπάθεια της κάθε πλευράς να αποδείξει κάτι κατά της άλλης. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν δηλαδή? Η παράθεση αυτού του λινκ πιο πάνω όχι μόνο δεν αποδεικνύει ότι δεν αντιγράφεται, αλλά αντιθέτως υπονοεί το ακριβώς αντίθετο, ότι δλδ αντιγράφεται, και ότι η μόνη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αντιγραφής και real thing είναι η ταμπελίτσα με την τιμή. Με μένα δεν συμβαίνει. Πάρε για παράδειγμα ένα από τα χόμπι μου: τα single malts ουίσκι. Έχω πιει σπανιότατα και πανάκριβα, όπως επίσης και φτηνά blends. Ποτέ δεν κόλλησα στην τιμή για να πω αν μου αρέσει ή όχι. Υπάρχουν μερικά από τα δεύτερα που τα προτιμώ χίλιες φορές από τα πρώτα. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
St4rg4z3r Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Αυτό ακριβώς είναι το point μου. Η φράση μου που προηγείται της παράθεσης του link έχει καυστικό-χιουμοριστικό χαρακτήρα (απλά ξέχασα να βάλω emoticon). Για 'μένα, η ουσία είναι οτι ο μεν κάτοχος gibson είναι ευτυχής καθ'ότι έχει το real thing το οποίο είναι ανυπέρβλητο (τρόπος του λέγειν), ο δε έχων καποια εναλλακτική λύση, είναι πάλι ευτυχισμένος γιατί με τα μισά και λιγότερα χρήματα κάνει τη δουλειά του. Τώρα το γιατί κονταροχτυπιούνται οι μεν και οι δε, έχει να κάνει με το φαινόμενο της γνωστικής ασυμφωνίας όπως γραφω παραπάνω. Ad astra per alia fideles... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Για 'μένα, η ουσία είναι οτι ο μεν κάτοχος gibson είναι ευτυχής καθ'ότι έχει το real thing το οποίο είναι ανυπέρβλητο (τρόπος του λέγειν), ο δε έχων καποια εναλλακτική λύση, είναι πάλι ευτυχισμένος γιατί με τα μισά και λιγότερα χρήματα κάνει τη δουλειά του. Ναι αλλά δεν έβαλες μια ακόμη κατηγορία πέρα από αυτές τις δυο. Αυτό που μάταια λέω είναι ότι για ορισμένους (συγγνώμη για τα κεφαλαία) αποτελεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να ΜΗΝ πάρουν Gibson, και ότι αυτό το πράττουν όχι απλά για να "κάνουν τη δουλειά τους" αλλά επειδή για τον Α ή Β λόγο (δεν τα ξαναγράφω γιατί γίνομαι κουραστικός) προτιμούν κάτι διαφορετικό. Και όχι, δεν γλυκοκοιτάνε την Gibson του γείτονα ούτε είναι τρόφιμοι ψυχιατρείου! Υπάρχουν ανάμεσά μας!! Στεντ απ εντ μπι κάουντεντ, γκαντ ντέμιτ! ;D ;D ;D Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Κανείς δεν αμφισβητεί ότι όλοι (αλλά σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας) έχουν αντικειμένικά αισθητηριακά κριτήρια. Τα κριτήρια αυτά "εκπαιδεύονται", ευαισθητοποιούνται και εξειδικεύονται ανάλογα με την εμπειρία μας και το βαθμό της ενασχόλησής μας με το αντικείμενο (ακρόαση και χαρακτηρισμός ήχου, γεύσης, εικόνας κλπ). Κάποτε παρέλαβα ένα καινούριο ζευγάρι γυαλιά από ένα κατάστημα οπτικών. Τα φόρεσα (μπροστά σε αυτόν που τα έφτιαξε) για 3 δευτερόλεπτα, τα έβγαλα, τα περιεργάστηκα άλλα 10 δευτερόλεπτα και του είπα ότι έχει γίνει λάθος 15 μοίρες στον άξονα του αστιγματισμού στο αριστερό μάτι. Μέτρησε, συνέκρινε με τη συνταγή το παραδέχθηκε και συμφώνησε να το ξαναφτιάξει. Αυτό συνέβη γιατί ξέρω πολύ καλά την ποιότητα της εικόνας που περιμένω να σε κάθε μάτι, και ξέρω αν κάτι δεν πάει καλά με τα γυαλιά μου πως αυτό θα μου επηρρεάσει την όραση (την αίσθηση δηλαδή). Στην προκειμένη περίπτωση πράγματι, εύκολα θα προτιμούσα ακόμη και πολύ φτηνότερα γυαλιά αν ήταν σωστότερα φτιαγμένα. Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι κάποιοι άθρωποι έχουν αντίστοιχα οξεία και εξειδικευμένη ακουστική αντίληψη, ιδιαίτερα αν ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο (όπως π.χ. ο makam) ή αν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα όπως π.χ. ο Bloody_Sunday. Η εργασία δεν δείχνει την απουσία αντικειμενικού αισθητηριακού κριτηρίου. Δείχνει την επίδραση των "υψηλών προσδοκιών" στην αξιολόγηση πανομοιότυπων ερεθισμάτων, και αποδεικνύει ατό που όλοι υποψιαζόμαστε. Ότι όταν οι αντικειμενικές διαφορές είναι πολύ μικρές (ή ανύπαρκτες) το μυαλό μας γέρνει την πλάστιγγα προς την πλευρά του "ονοματος", του κύρους, της παράδοσης, της κουλτούρας και (προφανώς!) της τιμής. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα εκπαιδευμένο αυτί μπορεί να καταλάβει και να εκτιμήσει μικροδιαφορές σε όργανα οι οποίες στην πράξη όμως ικανοποιούν ως επι το πλείστον τους ίδιους και τον προσωπικό τους ενθουσιασμό γι αυτό που κάνουν και σε πολύ μικρότερο βαθμό (αν όχι καθόλου) το ακροατήριό τους. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι ότι για τη χρήση την οποία κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς (λίγο compression, λίγο distortion, λίγο delay κλπ και μείξη με άλλα 5 όργανα) οι διαφορές αυτές εξανεμίζονται. Γιατί μπορεί κάποιος έμπειρος σε καθαρό ενισχυτή ή unplugged να ακούσει τις ιδιαιτερότητες μιας LP VOS έναντι μιας (π.χ) LP studio, αλλά σε ένα mix με λίγο fuzz, πιστεύω ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί με σιγουριά να ξεχωρίσει LP VOS από ... partscaster strat. Προσωπικά πήρα μια LP VOS. τη διάλεξα ανάμεσα σε 6-7 custom shop και όντως με βόλευε περισσότερο, ήταν λίγο πιο ελαφριά από το μέσο όρο και μάλλον ακουγόταν και λίγο πιο λαμπερή. Ισως να ήταν και οι χορδές.... ίσως και το ύψος των μαγνητών... ίσως και η ιδέα μου. Η VOS μου παίζει ΠΟΛΥ ωραία, αλλά ξερω πολύ καλά ότι υπάρχουν και πολύ φτηνότερες κιθάρες που παίζουν εξίσου ωραία. Δεν με πολυ ενδιαφέρει. Μου αρκεί που μου γαργαλάει και λίγο τον εγκέφαλο κάθε φορά που την κρατάω. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Δηλ. κι αν μια κιθάρα δεν είναι καλά σεταρισμένη και δεν αποδώσει στο Unplug είναι κουπί???? κι αν σεταριστεί καλά μετά???? ΕΛΕΟΣ..... (Γεωργιου speaking). Έχω παίξει με 3745 Gibson LP και σπίτι μου έχω 3502030 κιθάρες και τις περισσότερες από αυτές ψάχνω να βρώ μικρούς κιθαρωδούς να τις χαρίσω διότι δεν γράφουν Gibson στο Headstock...... Το σκεπτικό της δημοσίευσης είναι ότι "μπορεί να μην έχω στο κρεβάτι μου την μόνικα, όμως και η Βίκη Καγιά καλή είναι". ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 κατάλαβες, κύριε? 20 σελιδες θέμα και έρχεται ο harilatron και τους συμφιλιώνει όλους!! ;D :) μου άρεσε ιδιαίτερα η τιμιότητα αυτής της παραγράφου: Προσωπικά πήρα μια LP VOS. τη διάλεξα ανάμεσα σε 6-7 custom shop και όντως με βόλευε περισσότερο, ήταν λίγο πιο ελαφριά από το μέσο όρο και μάλλον ακουγόταν και λίγο πιο λαμπερή. Ισως να ήταν και οι χορδές.... ίσως και το ύψος των μαγνητών... ίσως και η ιδέα μου. Η VOS μου παίζει ΠΟΛΥ ωραία, αλλά ξερω πολύ καλά ότι υπάρχουν και πολύ φτηνότερες κιθάρες που παίζουν εξίσου ωραία. Δεν με πολυ ενδιαφέρει. Μου αρκεί που μου γαργαλάει και λίγο τον εγκέφαλο κάθε φορά που την κρατάω. :) +1 a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frail Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Προσωπικά πήρα μια LP VOS. τη διάλεξα ανάμεσα σε 6-7 custom shop και όντως με βόλευε περισσότερο, ήταν λίγο πιο ελαφριά από το μέσο όρο και μάλλον ακουγόταν και λίγο πιο λαμπερή. Ισως να ήταν και οι χορδές.... ίσως και το ύψος των μαγνητών... ίσως και η ιδέα μου. Η VOS μου παίζει ΠΟΛΥ ωραία, αλλά ξερω πολύ καλά ότι υπάρχουν και πολύ φτηνότερες κιθάρες που παίζουν εξίσου ωραία. Δεν με πολυ ενδιαφέρει. Μου αρκεί που μου γαργαλάει και λίγο τον εγκέφαλο κάθε φορά που την κρατάω. :) +1000 Η πιο ψυχραιμη σοβαρη και προσγειωμενη αποψη που διαβασα ;D ;D 東海は十分だ = Only a Tokai is good enough! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
skantzos Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2009 Τελικά η γκίμπσον είναι ομάδα, όπως Ολυμπιακός Παναθηναϊκός, Αεκ, κλπ. Και οι οπαδοί δεν αλλάζουν. ΕΛΕΟΣ, Γεωργίου σπηκινγκ που είπε και κάποιος παραπάνω. Η Ηλεκτρική Κιθάρα είναι πολύ πρόσφατο όργανο. Πολλά πράγματα έχουν γίνει κατά τύχη. Η Λες Πολ δεν είναι του Λες Πολ, και η Τελε δεν ήταν κιθάρα αλλά εργαλείο δοκιμής μαγνητών. Οι 10άρες χορδές είναι 13άρες που πετάξαμε τη ΜΙ μπάσα και με την σολ μονίμως ημιξεκούρδιστη. Δεν υπήρχε σχέδιο πίσω από κάποιες καλές κιθάρες του 59 ή του 62, έτυχε. Αν έχετε ανάγκη από θεό, πηγαίντε στην εκκλησία. Για ηλεκτρική κιθάρα πάνω από 1-2 βασικούς μισθούς είναι θρησκευτικό συναίσθημα που έχασε το δρόμοτ του. Έτσι κι αλλιώς, σκοπός είναι η μουσική. :-* "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2009 Για ηλεκτρική κιθάρα πάνω από 1-2 βασικούς μισθούς Αν το καλοσκεφτείς, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλότερος απ'ότι πρέπει ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2009 Για ηλεκτρική κιθάρα πάνω από 1-2 βασικούς μισθούς είναι θρησκευτικό συναίσθημα που έχασε το δρόμοτ του. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ατάκα!!! ;D ;D ;D www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις