Προς το περιεχόμενο

H αξία μιας Gibson λόγω "ονόματος" & οι εναλλακτικές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οdis

kαλη η σκεψη σου , αλλα σε θεωρητικο επιπεδο ....

Μου κανει εντυπωση η σιγουρια σου για το αποτελεσμα σε Α/Β/Γ τεστ σε πρακτικο επιπεδο.

Mα το εχω κανει, εξου και η σιγουρια μου. Γιατι τουλαχιστον για εμενα, το αποτελεσμα ηταν αυτο που εγραψα πιο πανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 191
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το θεμα ειναι να παιξεις με μερικες les paul που να σηκωνει η τσεπη σου και να διαλεξεις ποια θα παρεις, ειτε θα ειναι epiphone 'καλο κομματι' των 400 ευρω ειτε tokai των 800 ή των 1500. Αν δεν γουσταρεις πχ τους μαγνητες της τους αλλαζεις (150 ευρω το πολυ ειναι) πετας πανω και το logo που σε 'απενοχοποιει' και δεν ξαναμπλεκεις σε τετοιες συζητησεις...

Το θεμα ειναι να παιξεις με μερικες les paul που να σηκωνει η τσεπη σου και να διαλεξεις ποια θα παρεις, ειτε θα ειναι epiphone 'καλο κομματι' των 400 ευρω ειτε tokai των 800 ή των 1500. Αν δεν γουσταρεις πχ τους μαγνητες της τους αλλαζεις (150 ευρω το πολυ ειναι) πετας πανω και το logo που σε 'απενοχοποιει' και δεν ξαναμπλεκεις σε τετοιες συζητησεις...

Το μονο που δε μ αρεσε στην προταση σου ειναι αυτο (τα αλλα καλα τα πες  :P :P)

東海は十分だ = Only a Tokai is good enough!

Ή απλά παίρνεις ότι σου γουστάρει και αντέχει η τσέπη σου χωρίς να δίνεις σημασία στο τι νομίζουν όλοι οι υπόλοιποι.  :)

+1 και ας μην εχεις τον αυθεντικο ηχο gibson και το logo, ας υπαρχουν πολυ καλυτερα value for money.

Συγνωμη παληκαρια αλλα η επικεφαλιδα γραφει "Gibson" οχι "Gibson studio"

οπως εγραψα και παραπανω , δεν εχω προσωπικη αποψη για τις studio.

Οταν λεω Gibson εννοω standard.

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Το μονο που δε μ αρεσε στην προταση σου ειναι αυτο (τα αλλα καλα τα πες  :P :P)

Mη μου πεις οτι το εννοεις. Εκτος και αν εδωσα ποτε την εντυπωση οτι μιλαω σοβαρα ;D.

Συγνωμη παληκαρια αλλα η επικεφαλιδα γραφει "Gibson" οχι "Gibson studio"

οπως εγραψα και παραπανω , δεν εχω προσωπικη αποψη για τις studio.

Οταν λεω Gibson εννοω standard.

Η συζητηση ειχε ξεκινησει απο αλλο θεμα οπου γινοταν λογος για studio, για αυτο το λογο μιλησα για studio και τα παραδειγματα που εφερα ηταν σε αυτη τη χρηματικη κατηγορια (+- 1000).

Και για να μη ισοπεδωσουμε τα παντα, δε θεωρω οτι μια tokai των 600 ευρω ειναι καλυτερη απο standard. Θεωρω ομως οτι ειναι το ιδιο καλη και συχνα καλυτερη απο μια studio. Τη Standard θα την κοντραρω με αλλα παρομοια οργανα σε εκεινη περιπου την κατηγορια τιμης (που και σε εκεινη την κατηγορια υπαρχει ανταγωνισμος, οχι βεβαια ομως στο επιπεδο ρεζιλεματος που υπαρχει στην studio).

Δηλαδη μιλαμε για 2πλασια τιμη εκκινησης.

Κι εγω παντως για standard μιλαω παντα , μιας και "studio" μοντελο δεν υπαρχει σε αλλη εταιρια (απλα μπηκε η studio στη συγκριση με τη μουφα).

Και ακομα να παρω απαντηση :

Τι δε μπορει καποιος να αντιγραψει απο μια Gibson?

PS: Να μην ξεχνιομαστε οτι το θεμα ειναι για το αν πληρωνεις το ονομα και ποσο, και στην πορεια ειπωθηκαν οτι οι αλλες ακουγονται "φθηνοκιθαρες". Ρωταω λοιπον ΓΙΑΤΙ?

Τελικά δεν έχω καταλάβει. Οι standard και οι classic "παίζουν" ΟΛΕΣ (σε ποσοστό μεγλύτερο του 99%) ή παίζει μια στις 20? Η μήπως μια στις 30?

Είναι η γεωμετρία της κουφάλας στο μαχόγκανι? Αυτό είναι?

Και αυτο εδω ακομα να του το απαντησει κανεις του ανθρωπου!  ::) ::)

Οσοι ειναι "φαν" της Gibson πιστευουν οτι οι Standard ειναι καλες (αξιζουν τα λεφτα τους) επισης οι VOS ειναι καλες (αξιζουν τα λεφτα τους) ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου