Προς το περιεχόμενο

ετοιμαζω καστομια ..βοηθεια και συμβουλες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προς rock καταστασεις θα ελεγα εγω........εξαλλου το  output  και των δυο ειναι  medium...... μα εντελως medium...

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/

(offtopic) αυτη εδω παντως μονο αποκλειστικα για rock καταστασεις δεν ειναι με 2 59's ;)

http://www.thomann.de/gr/jackson_mark_morton_wd.htm 

επισης επειδη σε βλεπω τσιτωμενο για active emg να ουμε κ τσιτα τα γκενια κ τα γκαζια...δεν παει να πει οτι επειδη θα βαλεις τον active τον μαγνητη θα χεις κ το καλυτερο αποτελεσμα...εχω ακουσει samples απο μια jackson Κιθαρα που στην αρχη ειχε πανω emg κ μετα επαιζε με εναν seymour d. jb κ πραγματικα ο ηχος ητανε κλασης ανωτερος(του seymour εννοω)....οποτε πριν αρχισεις τα σκαψιματα για μπαταριες και διακοπτες τσεκαρε αν θες και δε βαριεσαι παντα κ καναν αλλο μαγνητη εκτος αν εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος για τον ηχο σου ωστε να θεωρεις τους emg αναποσπαστο κομματι...good luck!

ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΜΑΙ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν αποφασίσεις για custom τελικά να προσέξεις πολυ (κατα την γνώμη μου) όχι τόσο τους μαγνήτες (αυτούς τους αλλάζεις αργότερα αν θές) αλλά το μπράτσο που θα επιλέξεις. Μερικέ θέματα που κατα την γνώμη μου πρέπει να δείς είναι:

1) το πάχος του μπράτσου (αλλούς βολευούν τα λεπτά αλλούς τα χοντρα)

2) πολυ συμαντικό κατα την γνώμη μου είναι τα τάστα(υπάρχουν πολλές επιλογές για τάστα όπως medium jumbo, jumbo, λεπτά και ψηλα κτλ)

3)η ταστιερα αν θές να ειναι rosewood ή maple (εχουν διαφορα στην τονικότητα- πιστεύω για ποιο rock-metal ταιριαζει το rosewood)

πληροφορίες για τα παραπάνω μπορείς να βρείς στο www.warmoth.com ή στο enigma.gr

Τελος ειναι πιστεύω σημαντικό για να παίζεις ευκολα solo το σώμα να είναι λεπτοτερο στο σημείο που ενώνεται με το λαιμο.

3)η ταστιερα αν θές να ειναι rosewood ή maple (εχουν διαφορα στην τονικότητα- πιστεύω για ποιο rock-metal ταιριαζει το rosewood)

Βρε βρε τι μαθαίνει κανείς...... ;D ;D ;D ;D......

Μίλα με κανα μάστορα (όχι ποσο λέτε ρε παιδιά..πάρτον τηλέφωνο ),δώσε budget πρίν ξεκινήσεις την κουβέντα,και θα σου λυθούν όλες οι απορίες...

Ζήτα και ένα κουρδιστήρι για μπράτσα...

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

εχει δικιο ο FritzBlackLP.μη σου πω να βαλεις ενσωματωμενο κουρδιστηρι στην ιδια τη κιθαρα γιατι καποιες ταστιερες ατιμες αλλαζουν τονικοτητα την ωρα που παιζεις  ;D

φανταζεσαι στην μεση του σολο σου,και ενω το κομματι ειναι πχ μι μινορε η ταστιερα να "κουρδιστει" αποτομα σε ντο διεση ματζορε?ασε που αν δεν ειναι rosewood μπορει και στυλιστικα να ξεφυγει το θεμα και να σου βγει το σολο ...country  :P :P

ξερω εναν τυπο στη NASA που κουρδιζει ταστιερες για ολα τα ειδη μουσικης.για απλο μεταλ παει 3000$ + μεταφορικα....

http://www.thomann.de/gr/schecter_diamond_pt_deluxe_bk.htm

Ετοιμος...Έχουμε και μετράμε...

375 η κιθάρα

70 ο emg

5 ευρώ ο στόκος

+  20 ευρώ οι μπογιές

470 σύνολο...

(αν και η προσωπική μου γνώμη είναι να το ξανασκεφτείς. Καλύτερα να έχεις 2 κιθάρες στα λαιβ για να έχεις τον ήχο που θες παρά ΕΝΑΝ και ΜΟΝΟ ήχο παντού...)

LA ROJΑ ARMADA

Sorry παιδια μπερδευτικα . απλα πιστευω ότι το rosewood εχει περισσότερα μπασα από ότι ένας αντίστοιχος maple λαιμός (απο την μικρή μου εμπιρία αυτό έχω καταλάβει), αλλα σε rock και metal θα προτημούσα rosewood λαιμό.

Το πως ξεχωρίζετε το rosewood απ'το maple κάτω απ'όλο το gain, τα εφφέ και την επεξεργασία είναι απορίας άξιο...

Χρυσόστομε...και με διαφορετικούς δε μαγνήτες, και διαφορετικούς ενισχυτές, και σε διαφορετικούς χώρους, και με διαφορετικά setup, και με διαφορετικές χορδές, και σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας...

συνεχίζω... και με διαφορετικούς παίχτες, με διαφορετικές πένες....

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Sorry παιδια μπερδευτικα . απλα πιστευω ότι το rosewood εχει περισσότερα μπασα από ότι ένας αντίστοιχος maple λαιμός (απο την μικρή μου εμπιρία αυτό έχω καταλάβει), αλλα σε rock και metal θα προτημούσα rosewood λαιμό.

καλύτερα κοίτα τί σου κάθεται καλύτερα στο χέρι..μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν..

μην ξεχνάς ότι και ο ενισχυτής ή τα πεταλάκια έχουν treble, mid, bass οπότε.. ;)

εμένα πάντως μου κάθεται το rosewood..

Το πως ξεχωρίζετε το rosewood απ'το maple κάτω απ'όλο το gain, τα εφφέ και την επεξεργασία είναι απορίας άξιο...

Καποτε δοκίμασα δυο ιδιες strat (ιδους μαγνήτες-ιδιο ξύλο στο σώμα κτλ αλλα η μία με rosewood η αλλη με maple) me τις ιδιες ρυθμίσεις στον ενισχυτές και μου στο δικό μου αυτί μου φάνηκε λίγο ποιο μπασα η rosewood. Τωρα δεν ξέρω μπορεί να ήταν και ιδέα μου.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου