dr.peters Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 και φυσικα, ουτε λογος για τοοοοσα φραγκα. δεν θυμαμαι τωρα ποσα του ειχα δωσει , γιατι μου ειχε κανει και αλλες δουλειες, αλλα καμια σχεση με το ποσο που ειπες! σορυ για το δευτερο ποστ, αλλα δεν πατησα τροποποιηση απο ταχυτητα! πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
toneless Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 Πράγματι αυτό είναι το κόστος, την πάτησε γνωστός μου με διατριβή που δεν είχε κάνει ούτε ενα backup... :-X Συνήθως χαλάει μεγάλο μέρος της πλακέτας, οπότε με μια μεταφορά των δίσκων του "σκληρου" σε έταιρο σύστημα μπορεί να εμφανίσει τα σωσμένα αρχεία. Όπως ειπώθηκε, δίσκος αν χείρας και Στουρνάρη... :-\ Άκου να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν την ανάκτηση δεδομένων (ειδικά στο εξωτερικό) έχουν τεχνογνωσία, προσωπικό και εξοπλισμό που δικαιολογεί το κόστος που χρεώνουν στον πελάτη. Από εκεί και έπειτα, ο καθένας μας ξέρει κατά πόσο χρειάζεται τα περιεχόμενα του δίσκου του. Πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια, σε μία αντίστοιχη περίπτωση, είχα χάσει πάνω από 200 επεξεργασμένες φωτογραφίες, υλικό μίας μαθήτριάς μου, η οποία τις επεξεργαζόταν πέντε ολόκληρους μήνες. Επέλεξα να μη πληρώσω μία εταιρεία για την ανάκτηση δεδομένων, δοκίμασα όλα τα "γιατροσόφια" που άκουγα δεξιά και αριστερά και - τελικά - έχασα κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στο συγκεκριμένο πρόσωπο, η οποία από τότε δεν μου έχει ξαναμιλήσει. Κοινώς, τα δεδομένα είναι πιο πολύτιμα από τα χρήματα (Copyright: Wow!, 2009). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mikeK Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Ιουνίου 2009 πριν δεκα μερεσ περιπου,μεταφεραμε κατι υπολογιστες σε νεα γραφεια στην εταιρια οπου και εργαζομαι. ενασ δισκος απο εναν υπολογιστη του λογιστηριου,διαλυθηκε εντελως!ο δισκος ηταν ενασ 30gb western digital... τι καναμε??? τον δοσαμε στον τεχνικο που αναλαμβανει την υποστηριξη στο λογισμικο οπου χρησιμοποιουμε,παραγγειλε δισκο ολοιδιο απτο εξωτερικο,αλλαξε την κεντρικη πλακετα του δισκου,κατι ακομα ανταλακτηκα αλλαξε, και μασ πηρε 600 ευρω. το μεγαλο κοστος δεν ηταν η ανακτηση,αλλα το οτι παραγγειλαμε δισκο απο εξωτερικο,ανταλλακτικα,και φυσικα την τεχνογνωσια του τεχνικου..... αλλα,την δουλεια την εκανε ,και καλα μαλιστα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
riviera Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Φίλε μου σε νιώθω, έχω πάθει ακριβώς το ίδιο και την έχω γλυτώσει. Οι τιμές που σου ζητήσανε είναι αυτές που παίζουν αλλά μην απογοητεύεσαι υπάρχει κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις, εφόσον φυσικά ο δίσκος σου δεν έχει διαλυθεί σε επίπεδο hardware. Αυτό που περιέγραψες άνετα μπορεί να είναι και πρόβλημα σε επιπεδο software, δηλαδή να έπαιξε λάθος την στιγμή που το μηχάνημα έγραφε πάνω στον boot sector του δίσκου, κάνοντας το ουσιαστικά μη προσπελάσιμο απο το λειτουργικό. Σε συτή την περίπτωση ο δίσκος σου περιέχει ακόμη τις πληροφορίες αλλά είναι αδύνατο να τις βρείς. Εγώ τότε είχα βρεί μετά απο πολύ πολύ ψάξιμο το ontrack easy recovery το οποίο αναδομούσε τις πληροφορίες ενός καταστραμένου δίσκου χωρίς file system. http://www.ontrackdatarecovery.com/file-recovery-software/ νομίζω μπορείς με το demo να δείς εάν μπορείς να σώσεις τα δεδομένα σου απλά δεν σε αφήνει να το κάνεις, αν πάντως τα βρείς θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Ανέκτησα το 95% του υλικού μου και απο τότε κάνω BACKUP (πόσο έχει ένας εξωτερικός ρε άνθρωπε? 80 ευρώ?) Θα χρειαστείς έναν υπολογιστή που λειτουργεί κανονικά και έναν σκληρό με ελευθερο χώρο όσο η πληροφορία που σκοπεύεις να ανακτήσεις. Εάν δεν σου κάνει δουλειά αυτό δες το με έναν επαγγελματία αλλα προσοχή γιατί ένα σωρο λαμόγια εκεί έξω απλά κάνουν αυτό που σου προτείνω και σου ζητούν 1000 ευρώ. Εάν έχει διαλυθεί το hardware δεν μπορώ να σε βοηθήσω θα πρέπει μάλλον να την ψάξεις εξωτερικό. Καλή τύχη και συμπάσχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Αν έχω καταλάβει καλά μέχρι τώρα, ο σκληρός δεν παίρνει ρεύμα οπότε πρέπει να λύσει αυτό το θέμα πρώτα. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
riviera Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Απλά επειδή ο φίλος πιστεύει οτι έκαψε τον δίσκο δεν σημαίνει οτι αυτή είναι και η αλήθεια, τουλάχιστον εάν εξηγούσε τι σημαίνει το "δεν συμβαίνει τίποτα" να τον βοηθούσαμε καλύτερα. Απο προσωπική εμπειρία μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να κάψεις πραγματικά ένα δίσκο, είναι εξαιρετικά εύκολο όμως να του διαλύσεις το boot sector με τα ίδια περίπου αποτελέσματα. Anyway αν ο φίλος βάζει το ρευμα και δεν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος ή κραδασμός τότε πάω πάσο φυσικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bouzoukleri Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα. Ένας σκληρός δίσκος περιλαμβάνει ηλεκτρονικά και ηλεκτρομηχανικά μέρη. Ηλεκτρονικά είναι οι τυχόν πλακέτες που είναι υπεύθυνες για συνδέσεις και λειτουργίες οδήγησης μερών του. Ηλεκτρομηχανικά μέρη είναι οι κεφαλές και οι μαγνητικές επιφάνειες (στην ουσία αυτές είναι όντως δίσκοι). Επίσης ένας σκληρός δίσκος συνδέεται με μια συσκευή (ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων) με ένα ενδιάμεσο κύκλωμα που είναι υπεύθυνο να μεταφράζει-μεταφέρει εντολές και δεδομένα στο υπόλοιπο σύστημα. Από την μικρή εμπειρία που έχω ως επαγγελματίας στον χώρο. Οι σκληροί δίσκοι καταστρέφονται ολοσχερώς από βίαιη κρούση (τόσο απλά) υπερβολική ή "περίεργη" τροφοδοσία πάνω στην πλακέτα τους ή στην μητρική πλακέτα του υπολογιστή ή στο τροφοδοτικό που μοιράζει τάσεις στο κύκλωμα που ανήκει ο σκληρός δίσκος. Στην κρούση αν δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια στο κέλυφος ή στις πλακέτες σίγουρα παθαίνουν βλάβη τα κινητά μέρη (κεφαλές, μαγνητικοί δίσκοι). Στην κακή τροφοδοσία παθαίνουν ζημιά οι πλακέτες άμεσα. Αν είναι τόοοοοοσο ακραία η μεταβολή τάσης πάνω στον σκληρό κατά τη διαδικασία εγγραφής ή ανάγνωσης (ναι είναι καιρός να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας πως οι περισσότερες λειτουργίες στον υπολογιστή πλέον, γίνονται στη RAM) παθαίνουν βλάβη τα ηλεκτρομηχανικά μέρη λόγω αδράνειας. Θυμάστε στη φυσική που μας λέγανε πως τα μέρη ενός συστήματος προσπαθούν πάντα να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση τους, ε αυτό προσπαθεί να κάνει μια κεφαλή κατά την εγγραφή ή την ανάγνωση αν διακοπεί η τάση τροφοδοσίας. Αν δεν το καταφέρει έχουμε έναν κατεστραμένο σκληρό δίσκο.Δεν λέω διακοπή ρεύματος γιατί ρεύμα ζητά το κύκλωμα εκείνη την ώρα και το τραβά από όπου το βρεί. Οι μόνες πηγές τη δεδομένη στιγμή είναι όσοι πυκνωτές-συσσωρευτές είναι συνδεμένοι στο όλο κύκλωμα. Ένας ηλεκτρονικός μπορεί να το ερμηνεύσει καλύτερα. Άρα αν για κάποιο λόγο είμαστε σίγουροι για τη μη κρούση. Μας μένει ως λύση η αλλαγή πλακέτας με ίδιου σκληρου δίσκου με το ΙΔΙΟ product number. Με ένα απλό torx κατσαβίδι Τ6Χ50mm ή T8X50mm, ανάλογα τον κατασκευαστή, ξεβιδώνουμε με προσοχή και αντικαθιστούμε πλακέτες παρατηρώντας για αμυχές ή κιτρινίζουσες αποχρώσεις (υπολείματα υγρών πυκνωτών). Για κανένα λόγο δεν ξεβιδώνουμε τα καπάκια να έχουμε πρόσβαση στα κινητά μέρη. Η μοναδική περίπτωση που έχω ακούσει για αξιόπιστη επισκευή όχι επαναφορά , όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, (αυτό το κάνει και ο αϊτονύχης με το κρακαρισμένο turbo undeleter recoveroblaster) είναι για εταιρίες του εξωτερικού που παραλαμβάνουν το σκληρό δίσκο και τον αποσυναρμολογούν σε συνθήκες εργοστασιακές. Στην ουσία βάζουν στη γραμμή παραγωγής πάλι τη συσκευή. Κοστολόγια ανάλογα με τη χωρητικότητα ή το προσυμφωνημένο πριν την αποστολή. Τα νούμερα ήταν άνω των τριών μηδενικών . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση