Superfunk Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 και πώς θα παίζω στο φλατ (απάρτμεντ που λένε και οι αμερικάνοι); :'( :'( αμα ειναι να μη μπορεις να παιζεις ουτε με τον Princeton,τοτε παρε το πιο φτηνο πεταλι που μπορεις μια & σε τοσο χαμηλες εντασεις με οτι πεταλι & να παιξεις δε νομιζω να ακουσεις διαφορα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mastixas Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Για να μην ανοίγω νέο θέμα και επειδή πιστεύω ότι κολλάει κάπου εδώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Ο παρακάτω ήχος του Frusciante δεν χαρακτηρίζεται καθαρός αλλά ελαφρά βρομικος,ε? 1)Πιστεύετε ότι προέρχεται απο κάποιο πεταλάκι overdrive? 2)Είναι καθαρά Marshallίστικος ήχος? (Αν ναι, πως τον πετυχαίνω στον πεντακάθαρο Twin Reverb?) 3)Προέρχεται απο τις υψηλές εντάσεις του ενισχυτή και έτσι παραμορφώνει? Αν θέλουμε τέτοιο ήχο στο σπίτι, πως το πετυχαίνουμε χωρίς έξωση? ;D 4)Οι μαγνήτες επιβάλλεται να είναι low output για καλύτερη επίτευξη αυτού του ηχοχρώματος? και ένα άλλο ΘΕΛΩ τέτοιο ήχο (πολλά θέλω, το ξέρω ;D). Μου κάνει εντύπωση που μέσα απο τόσα πετάλια o Frusciante βγάζει αυτόν τον τόνο και όχι μόνο.. Άρα πεταλάκι overdrive ή ενισχυτής σε αυτήν την περίπτωση ? ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 1)Πιστεύετε ότι προέρχεται απο κάποιο πεταλάκι overdrive? εγω ακουω ΔΥΟ ηχους,εναν καθαρο (που ειναι ο ενισχυτης) και εναν λιγο βρωμικο που ειναι πεταλι . 2)Είναι καθαρά Marshallίστικος ήχος? (Αν ναι, πως τον πετυχαίνω στον πεντακάθαρο Twin Reverb?) ο Marhsall που χρησιμοποιει για καθαρα ο Frusciante (200αρης Major του 70) http://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_Major ειναι ΠΟΛΥ πιο καθαρος απο τον Twin πιστεψε με... ;D (& γενικα τα καθαρα των παλαιων Marshall ειναι ΘΕΪΚΑ),αυτο που ακους ομως ειναι και τα τονισμενα χαμηλο μεσαια που δινουν η διαφορετικη (κλειστη) καμπινα & το διαφορετικο μεγαφωνο (αυτο που ακους βεβαια ειναι μονο ενα μεγαφωνο μικροφωνισμενο απο κοντα με ενα 57αρι). 3)Προέρχεται απο τις υψηλές εντάσεις του ενισχυτή και έτσι παραμορφώνει? Αν θέλουμε τέτοιο ήχο στο σπίτι, πως το πετυχαίνουμε χωρίς έξωση? Grin Οι Marshall του Frusciante (Major 200 & MARSHALL JUBILLE 25/50 (αν και αυτους τους εχει πιο πολυ για να αποδεικνυει οτι παρολο που τους χρησιμοποιει & ο Slash βγαζουν και διαφορετικο ηχο... ;D ;D (με αλλα λογια τους εχει ισα ισα για να ακουγονται μια και ο Major "παιζει μπαλλα συνηθως")) ΔΕΝ παραμορφωνουν με ΚΑΜΜΙΑ Παναγια (οπως αλλωστε και του Χεντριξ),τους εχει παντα καθαρους & βρωμιζει τον ηχο του με πεταλια (η παπαρια που πολλοι τσαμπουνανε "οι Marshall δεν εχουν καλα καθαρα" προερχεται απο ανθρωπους που δεν εχουν παιξει ποτε τους με εναν καλο MONOKANAΛO vintage ΜARSHALL ή ακομα και με εναν silver jubille οπως του Frusci.) 4)Οι μαγνήτες επιβάλλεται να είναι low output για καλύτερη επίτευξη αυτού του ηχοχρώματος? ναι. Μου κάνει εντύπωση που μέσα απο τόσα πετάλια o Frusciante βγάζει αυτόν τον τόνο και όχι μόνο.. μα για αυτο εχει τοσα εφε για να ανοιγοκλεινει κατα βουληση,αν δεν θελει εφε απλα τα...κλεινει :o (εκτος αν αναφερεσαι σε ιστοριες για αγριους τυπου True by pass & signal degrading και αλλα τετοια ευτραπελλα που καποιοι εχουν αναγαγει ως το holly grail του ηχου για να τα κονομανε... ;D,μη σκας μεχρι να ερθει οι μοδα των boutique pedals & του tbp ΟΛΟΙ οι μεγαλοι κιθαριστες με BOSS,MXR & EH χωρις tbp επαιζαν και σκορδοκαϊλα τους για τον.....Pure ηχο ;D ;D ) απο οτι βλεπεις ο Frisciante δε πολυσκαει για λεπτομερειες οπως το tbp & ο..pure tube ;D ηχος... ;D πεφτει το BOSS,IBANEZ,DOD & MXR .... συννεφο ;D ;D (α,ΟΛΑ τα πεταλια του λειτουργουν με ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ τις οποιες βεβαια ο σκλαβος του αλλαζει πριν απο καθε show) τελος παντων,αν εισαι αξιοπρεπης κιθαριστας βγαζεις ανετα τετοιον ηχο απο το σετ απο αυτο ,αν βεβαια εισαι genius οπως ο Frusciante τον βγαζεις και απο κονσερβοκουτι (εχω ενα cd του που το εχει γραψει με POD & εχει τον ιδιο ηχο). δυστυχως το μεγαλυτερο ποσοστο του ηχου ενος κιθαριστα βγαινει ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ (το αντιστοιχο του "τουσε" στο πιανο) οποτε η το εχεις ή δεν το εχεις... ξεκινα παντως χρησιμοποιωντας ΠΟΛΥ λεπτες πενες (ο Frusciante χρησιμοποιει 0,60) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Άψογη σελίδα: http://www.jftab.com/htm/john-frusciante-gear-effects.html Yπάρχουν και εφφέ του που δεν παίρνουν μπαταρίες, όπως πχ. το Guyatone Tremolo, τα Moog, το Line6 κλπ. δυστυχως το μεγαλυτερο ποσοστο του ηχου ενος κιθαριστα βγαινει ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ (το αντιστοιχο του "τουσε" στο πιανο) οποτε η το εχεις ή δεν το εχεις... +50000... ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια έκφραση που είχα χρησιμοποιήσει σε μια συζήτηση παλιότερα, αν και όχι πιανίστας όπως εσύ! ;D :P Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 ξεκινα παντως χρησιμοποιωντας ΠΟΛΥ λεπτες πενες (ο Frusciante χρησιμοποιει 0,60) Και απαλες? Επισης νομιζεται οτι ο Frusciante αντεγραψε καποιον για να βρει τον ηχο του. Γιατι κατι μου λεει πως ακολουθησε τα αυτια του? Γι'αυτο θα επρεπε για να εχει καποιος τον ηχο του Frusciante πριν βαλθει να αγορασει τις κιθαρες, ενισχυτες, εφφε του να παρει τα... αυτια του. ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 ακριβως ;) και φυσικα το "λεπτες πενες" το εγραψα για να δουμε ποσο τελικα παιζει ρολο η προσωπικοτητα και το στυλ καθε κιθαριστα (εμενα ας πουμε αν μου εδινες αυτες τις πεννες θα ακουγομουν τελειως μαπα (οχι πως τωρα ακουγομαι καλυτερα ;D ;D),ο Fruci ομως βγαζει υπεροχο ηχο..... ;D) για αυτο ΠΟΤΕ δεν πρεπει να ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ή να ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ να "πιασουμε" τον "ηχο" ενος κιθαριστα για τον πολυ απλο λογο οτι ΠΟΤΕ δεν θα τα καταφερουμε αλλα και θα εχουμε χασει & το χρονο μας μια και ΣΙΓΟΥΡΑ ο ....κοσμος ΔΕΝ χρειαζεται ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ Frusciante (Malmsteen,Vai,SRV κτλ) εκτος βεβαια του οτι ΠΟΤΕ δεν μπορουμε να ξερουμε ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ηχος του (εκτος κι αν πινουμε μπυρες μαζι του & κανουμε προβες μαζι του ;D) μια και το μονο που "ακουμε" ειναι η "μεταφραση" ενος ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ μπροστα απο ενα ΜΕΓΑΦΩΝΟ (και ολα αυτα βεβαια περασμενα μεσα απο κονσολες,κομπρεσορες,εφε,convertors κτλ,κτλ) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mastixas Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Κατατοπιστικότατοι όλοι σας στις απαντήσεις! :D +1281415 Φυσικά και δεν θα πρέπει να αντιγράφουμε τους ήχους των άλλων, αλλά θέτουμε πάντα καποιον στο μυαλό μας ως βάση και πάνω του χτίζουμε τον δικό μας. Στην περίπτωση του Τwin για να πλησιάσω όσο γίνεται σε αυτήν την "αγριάδα" του ήχου και να ξεφύγω απο το καθαρό τι χρειάζομαι τελικά? έχετε κάτι κατα νού? κάποιο πετάλι? *εχω την Μ13 της line 6 αν αυτό βοηθάει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 εχω την Μ13 της line 6 αν αυτό βοηθάει.. βαλε ενα low gain od (tube screamer π.χ) απο τα πολλα που εχει με λιγο gain και θα εισαι οκ. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
allobarr Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2009 βαλε ενα low gain od (tube screamer π.χ) απο τα πολλα που εχει με λιγο gain και θα εισαι οκ. ακριβώς.. :) και αν θέλεις κάποιο πετάλι που να κάνει αυτό αλλά και πολλά άλλα, θα σου πρότεινα κάτι από sansamp.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mastixas Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2009 Για τον Frusciante, το MXR micro amp τί προσφέρει? Οι ενισχυτές είναι όπως είπαμε πολύ δυνατοί.. Τους ανεβάζει ένταση κάτι σαν boost? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση