takis Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 θα βρισκεις απο ενα σταθερο να παρεις ρε.. :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 και γιατι δεν αγοραζε το βιβλιο ο τσιφουτης?? :D προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δηλαδή σαν να λέμε, θα πάω στον ΜΑΚΑ πχ θα ανοίξω το βιβλίο με tabs των τραγουδιών του Χαριτοδιπλωμένου (:lol:) και θα πω στον πωλητή (κρατώντας το βιβλίο στο χέρι): "Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σταθερό σας λίγο"; Λες να πιάσει; :D:D www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 και γιατι δεν αγοραζε το βιβλιο ο τσιφουτης?? :D Όντως :D:D:D Φταίω εγώ τώρα που έχω ένα βιβλίο του ... φωτοτυπημένο????:lol: www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 θα παρεις μια φωτογραφικη μηχανη σε σχημα στυλο "my name is bond...james bond"και θα τραβας φωτο τα licks :D :D αν δεν σου αρεσουν τελικα (οταν τα παιξεις στο σπιτι) βαλτους μια βομβα σε σχημα πενας και φευγοντας πες τους "see you in hell"..thomann rules!! :D :D προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
opengrave Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Συμφωνώ και εγώ ότι η καλύτερη μέθοδος είναι η "αυτιστική" χεχε. Στην αρχή κατέφευγα πολύ εύκολα και εγώ στις ταμπλατούρες αλλά τελικά κακό μου έκαναν. Το καλύτερο πιστεύω είναι αν δεν μπορείς να βγάλεις ένα κομμάτι αν θες συμβουλέψου μια ταμπλατούρα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και την ταμπλατούρα ένας από μας την έγραψε (ίσως με καλύτερο αυτί). Σε όποιο σημείο δεν ακούς κάτι καθαρά και δεν μπορείς να το βγάλεις, προσπάθησε να παίξεις κάτι που είναι όσο πιο κοντά γίνεται, δεν είναι κακό. Σημειώστε ότι η χρήση του δευτέρου ενικού είναι τυχαία, προφανώς δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
wasted Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Και η παρτιτούρα και η ταμπλατούρα έχουν τη δικιά τους ξεχωριστή χρησιμότητα. Η παρτιτούρα σε βοηθάει στις αξίες, οι οποίες δε φαίνονται από την ταμπλατούρα. Επίσης είναι πιο ευανάγνωστη, αλλά για να λειτουργήσει σωστά η παρτιτούρα πρέπει οι θεωρητικές σου γνώσεις να είναι άνω του μετρίου. Η ταμπλατούρα πάλι λύνει ζητήματα τεχνικής τα οποία δε φαίνονται σε μια παρτιτούρα πχ Θέμα από "over the hills and far away". δηλ Ε F# G κλπ. Ξεκινάμε από 7ο τάστο της A, ή από 2ο της D? Έχει σημασία για τη χροιά και τις αρμονικές της φράσης. Όταν βγήκε το Supernatural έιχε ένα slow μέσα που η μελωδία της κιθάρας Ξεκίναγε από G. Όλο το θέμα το είχα βγάλει με το αυτί από D 5ο τάστο, αλλά ενώ ήταν σωστό κάτι δε μου κόλλαγε. Όταν αγόρασα την ταμπλατούρα είδε ότι ο Santana το έπαιζε από Α 10ο τάστο, καί όλο το θέμα μετά ήταν ένα κομμάτι χαλβάς (a piece of cake). Τέτοια θέματα λύνουν οι ταμπλάτουρες , ιδιαίτερης τεχνικής. Πράγματα δηλαδή που ενώ τα ακούς σωστά δεν ξέρεις ακριβώς πως να τα παίξεις για να αγγίξεις το πρωτότυπο. Κατά τη γνώμη μου ενώ η παρτιτούρα είναι απαραίτητη για τη θεωρητική σου κατάρτιση, η ταμπλατούρα λύνει διάφορα, μικρά ή μεγάλα, ζητήματα τεχνικής πάνω στην ταστιέρα. Και τα δυό είναι χρήσιμα. Εννοείται βέβαια ότι όσο προοδεύεις, ακούς σωστά, καταλαβαίνεις τα μυστικά της κιθάρας, και σε ποιό σημείο της βγάζει το σωστό ηχόχρωμα, τόσο πιο άχρηστη θα σου είναι η ταμπλατούρα. Σίγουρα όμως είναι ένας καλός μπούσουλας. Συμβουλή: ότι κι αν αποφασίσεις αγόραζε τις επίσημες εκδόσεις, γιατί αυτά που κυκλοφορούν στο νέτι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι αναξιόπιστα, και θα σου κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Empty Rooms Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 σημείωση: παίζει να πέταξα μπαρούφα σχετικά με τον Παπαθανασίου: He began composing when 4 years old' date=' and is largely a self-taught musician. He refused to take traditional piano lessons, and throughout his career did not have substantial knowledge of reading or writing musical notation.[/quote'] πάντως η έκφραση "δεν ξέρει να διαβάζει νότες" είναι λίγο υπερβολική, έτσι; ειδες τι παθαινεις οταν ..διαφωνεις με τους γεροντες! :lol: σοβαρα τωρα επειδη ειχα την τεραστια τυχη να τον γνωρισω & να τον ρωτησω προσωπικα ΔΕΝ διαβαζει παρτιτουρες (& βεβαια δεν τις χρησιμοποιει) το score writing του το κανουν επαγγελματιες (υπαρχει αλλωστε τετοιο επαγγελμα)...τις νοτες στο..πενταγραμμο εννοειται οτι τις ξερει αλλα αλλο αυτο & αλλο το ...διαβασμα... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gangster Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Συγγνώμη ρε μάστορα που ρωτάω! Η ειδική σημειολογία ποια είναι;Διαφορετικά κλειδιά ή κάτι άλλο; λοιπόν... μάστορα... οι τέσσερις πρώτες νότες παίζονται οκτάβα πάνω: τόσο απλά... Και για το πόσο εύκολα βρίσκεις παρτιτούρες επέτρψέ μου να αμφιβάλλω...Υπάρχει περίπτωση να βρω παρτιτούρα πχ για τους ...And you will know us by the trail of dead;Μάλλον όχι!Στο net όλο και κάτι υπάρχει.Αν όχι τελείως αξιόπιστο' date='συνήθως είναι ένας καλός μπούσουλας. Εγώ πάντως προτιμώ τα powertabs που έχουν χρόνους,αξίες,παύσεις και νότες από πάνω.Μάλιστα σε αυτές πο βρίσκονται σε "χαμηλά" τάστα έχει αμέτρητες βοηθητικές γραμμές,γι' αυτό ρωτάω...[/quote'] δε θέλω να μειώσω την αξία της ταμπλατούρας... προφανώς και είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις... αλλά με αυτό που είπες πριν φάνηκε λες και δεν κυκλοφορούν παρτιτούρες για ροκ/μέταλ κιθάρα (υπάρχουν άπειροι τίτλοι... ακόμα και από συγκροτήματα που θεωρείς underground... βασικά, ακόμα και για τους AYWKUBTTOFD βρήκα κάτι σε ένα compilation βιβλίο Για να ξέρουμε τι λέμε... εγώ έχω πτυχίο πιάνου από ωδείο. Παράλληλα, επειδή μου άρεσε έμαθα και κιθάρα μόνος μου (είμαι ψιλοανάπηρος βέβαια... :p ... και γενικά δεν το κατέχω το όργανο!). Οπότε, έχω δει και τις δύο πλευρές... και έχω ψάξει στο net για μεταλοtabs (πράγματι, το powertabs είναι πολύ καλό), και έχω κάτσει και έχω γράψει tabs (όπως αυτή ;)) και προφανώς έχω διαβάσει άπειρες παρτιτούρες. Οπότε, είναι καλό να μη σνομπάρουμε κανένα από τα δύο μέσα... το καθένα έχει τη χρήση του... μάστορα... :P Οκ!Ευχαριστώ πολύ!Δεν το είχα ξαναδεί! Εννοείται πως και τα δύο είδη είναι χρήσιμα,αλλά νομίζω πως η πρώτη επαφή που έχει κάποιος με την κιθάρα θα ήταν καλύτερο να είναι μέσω των tabs. Αν πρέπει πρώτα να μάθει τις νότες,αξίες κλπ για να μάθει να παίζει,είναι πιθανότατο να βαρεθεί/κουραστεί.Σιγά-σιγά,αν θέλει,θα το κάνει και αυτό... one colour: black - and shades of grey Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gangster Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 15 Σεπτεμβρίου 2005 Μια και τόσος λόγος γίνεται για το "αυτί" να πω και γω τον πόνο μου: Είμαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ατάλαντος στο συγκεκριμένο θέμα.Θυμάμαι τον καιρό που πήγαινα ωδείο (πολύυυ παλιά) όταν κάναμε σολφέζ έπιανα μερικές νότες μόνο από τύχη. Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω κάπως την κατάσταση;Αν μπορώ,δηλαδή... one colour: black - and shades of grey Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση