Προς το περιεχόμενο

Η αρρώστια της Ρόκ Μπάντας (τα κορίτσια μιλάνε)

snare

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως τελικά έχει δίκιο η καρακάξα
Μια και ρώτησες' date=' όχι δεν έχει δίκιο η καρακάξα. Ο λόγος; Ότι δεν κρίνουμε μία κατάσταση παίρνοντας σαν δείγμα ότι χειρότερο έχει να προσφέρει αυτή η κατάσταση. Δεν ξέρω τι παρέες έκανε η κοπελιά (αν και μπορώ να φανταστώ) αλλά όλοι μας έχουμε γνωρίσει και ανθρώπους σαν αυτούς που περιγράφει, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους που δεν έμοιαζαν καθόλου με αυτούς που περιγράφει.

Πέραν αυτού, το να πάρεις ένα όργανο στα χέρια και να κάνεις μία μπάντα είναι [i']ένας[/i] τρόπος για να περάσεις από την εφηβεία στην ενηλικίωση (ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις μετά). Η εν' λόγω κυρία, τι ακριβώς προτείνει σαν εναλλακτική λύση; Τη συμμετοχή στο ελληνικό αθλητικό ιδεώδες; Την βαθμοθηρία των φροντιστηρίων και των ΑΕΙ; Την συμμετοχή σε (παρα)θρησκευτικές τελετές; Το επαγγελματικό καμάκι; Τον προσκοπισμό; Την συμμετοχή σε reality shows;

Κακά τα ψέμματα... Αν δεν είσαι πλούσιος και είσαι 18 χρονών τότε το να αρχίσεις να παίζεις μουσική δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Επειδή και άλλοι θα κάνουν το ίδιο, δεν είναι και τόσο απίθανο να βρεθείς σε μία ή περισσότερες μπάντες. Και ναι μεν ο Κιθαρίστας είναι εγωιστής, αλλά δεν είναι περισσότερο εγωϊστής από τους υποψήφιους μεγαλοδικηγόρους της Νομικής.

Eyeprotocol,φαντάζομαι ότι άποψή σου έχει να κάνει και με το γεγονός ότι αντιπαθείς την σάτυρα λόγω της αντιπαραγωγικής φύσης της.Ή μήπως κάνω λάθος;

Να πω την αλήθεια,εμένα μου άρεσε το κειμενάκι της (και κάποια άλλα που διάβασα).Ως επί το πλείστον καταγράφει σωστά τα φαινόμενα του χώρου.

Δεν έχει σκοπό ούτε να προτείνει,ούτε να δώσει λύσεις,απλά καταγράφει με μια δόση υπερβολής και καυστικότητας....

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Eyeprotocol' date='φαντάζομαι ότι άποψή σου έχει να κάνει και με το γεγονός ότι αντιπαθείς την σάτυρα λόγω της αντιπαραγωγικής φύσης της.Ή μήπως κάνω λάθος;[/quote'] Αντιπαθώ τη σάτυρα σαν εθνικό προϊόν. Στους έλληνες αρέσει να κοροϊδεύουν πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Στις ελληνίδες ακόμη περισσότερο. Δεν είναι απλά αντιπαραγωγικό, είναι αήθες.

Mea Culpa

Παντως γραφει καλα και με πολυ σωστα ελληνικα!

Eye μηπως εισαι λιγο αυστηρος?Μη ξεχνας οτι αν δεν υπηρχε η "εγγενης" αυτη σατυρα στους Ελληνες (η οποια ξεκιναει απο τηνε ποχη του Αριστοφανη) μαλλον δεν θα ειχαμε ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ σαν λαος (οπως εχουμε επιβιώσει τελος πάντων...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πριν από κάποιους μήνες είχα πάει σε μία έκθεση υψηλής τεχνολογίας στο εξωτερικό. Μία πολύ γνωστή εταιρεία είχε μόλις παρουσιάσει ένα πολύ γνωστό μηχάνημά της και (όπως συνηθίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις) είχαν στήσει μία μικρή παράσταση για το εντυπωσιακόν της υπόθεσης. Εκείνη τη στιγμή ήμουν ο μόνος έλληνας στο κοινό των 30 ατόμων (η μικρή παράσταση επαναλαμβανόταν κάθε μία ώρα), οπότε ήμουν και ο μόνος που κοκκίνισε (από οργή και ντροπή) όταν είδα ότι η υπόθεση του σκετς ήταν ότι (και καλά) μία ελληνίδα μπαίνει σε ένα μαγαζί και ο υπομονετικός υπάλληλος της εξηγεί ότι ακόμη και αυτή θα μπορέσει να χειριστεί αυτό το μηχάνημα. Γύρω μου γελούσαν ή χαμογελούσαν γερμανοί, ιάπωνες, γάλλοι και εγγλέζοι.

Η ιδέα ήταν ότι "ακόμη και αν είσαι τόσο άσχετος όσο ένας έλληνας, τότε ακόμη και εσύ θα καταλάβεις πως δουλεύει αυτό το υπέροχο μηχάνημα".

Εκείνο το μεσημέρι ήμουν από την άλλη πλευρά της σάτυρας και δεν μου άρεσε καθόλου - όπως δεν θα αρέσει σε κανέναν από έδώ μέσα αν βρεθεί στη θέση μου, και σίγουρα δεν θα αρέσει ούτε στην κοπελιά που σπεύδει να σατυρίσει πράγματα που (όπως είπα) δεν καταλαβαίνει.

Κατά τα άλλα, το ξέρω ότι γράφει καλά ελληνικά, το ξέρω ότι αυτά που λέει σε πολλές περιπτώσεις ισχύουν. Απλώς δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να σατυρίζει λες και ο ίδιος δεν έχει συμμετοχή στις καταστάσεις που σατυρίζει. Για παράδειγμα, και σόρυ αν θα γίνω λίγο πέρσοναλ, αν υπάρχουν μπασίστες που ασχολούνται με το άθλημα για να πηδήξουν και να τονίσουν τον υπερφίαλο εγωϊσμό τους, αυτό συμβαίνει ακριβώς διότι υπάρχουν βλαμένες πρόθυμες να πηδηχτούν με τέτοιους κόπανους. Η φίλη μας, όπως παραδέχεται και η ίδια, είναι τόσο ένοχη όσο και ο μπασίστας που την ενέπνευσε.

Πάντως έχεις δίκιο. Δεν θα συνεχίσω την αυστηρή αυτή κριτική, διότι δεν έχει νόημα. Εκτός αν κάποιος κάνει τον κόπο να της συστήσει το noiz οπότε θα έχει την ευκαιρία να δει τον αντίκτυπο των απόψεών της έξω από το στενό (τι κάνουμε απόψε κορίτσια;) περιβάλλον. Τι διάολο, και εγώ καλά ελληνικά μιλάω... :)

Mea Culpa

Συμφωνω,αλλα μη ξεχνας οτι η ΠΡΑΓΑΜΑΤΙΚΗ σατυρα συμπεριλαμβανει ΠΡΩΤΑ απο ολα τον ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ!!(αλλοιώς γινεσαι τυπικος νεο-ελληναρας!!! :lol: )

Ενδιαφερον παντως αυτο που ειπες για τους "χαζους ελληνες" τοσα χρονια στο εξωτερικο δεν συναντησα καποια τετοια "αξιολογηση" για την φυλη μας,"απατεωνισκοι" ναι,"κακομοιρηδες" ναι,"πονηροι" ναι, "απεριτμητοι" ναι,"φωνακλαδες" ναι,αλλα "χαζοι" οχι (το αντιθετο μαλιστα ...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ξέρετε πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα για τους έλληνες?

αφού κάθε μέρα λαμβάνει ο Θωμάς δεκάδες μαιλ απο Ελλάδα για το πόσο κοστίζουν τα ταχυδρομικά ενώ τα λέει ξεκάθαρα στο site του..

(για να στείλεις μαιλ σημαίνει πως γνωρίζεις την επιχείρηση, η συγκεκριμένη επιχειρήσει υπάρχει μόνο στο νετ οπότε έχεις μπει στο site...) :twisted: :twisted: :D :D

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

ξέρετε πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα για τους έλληνες?

αφού κάθε μέρα λαμβάνει ο Θωμάς δεκάδες μαιλ απο Ελλάδα για το πόσο κοστίζουν τα ταχυδρομικά ενώ τα λέει ξεκάθαρα στο site του..

(για να στείλεις μαιλ σημαίνει πως γνωρίζεις την επιχείρηση' date=' η συγκεκριμένη επιχειρήσει υπάρχει μόνο στο νετ οπότε έχεις μπει στο site...) :twisted: :twisted: :D :D[/quote']

Μπααα... Δε νομίζω να τα λέει και τόσο ξεκάθαρα...

Eδώ γράφει 23¤ για Ελλάδα, ενώ τελικά είναι 20¤...

Εγώ πάντως είναι ένας από τους "χαζούς" που το διευκρίνησαν μέσω mail... Sorry guys αν μείωσα τη νοημοσύνη της Ελληνικής φυλής (με το δυνατό σπέρμα γιατί, μη ξεχνάμε: ΚΑΙ ο Thomann είναι ελληνικής καταγωγής...) :lol::lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου