Προς το περιεχόμενο

Powermac G5 case moding

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την έκανες που την έκανες την αρχή στο G5.

Ό,τι έχεις κάνει μέχρι στιγμής, αν το ποστάρεις και στο InsanelyMac Forum / Discuss and Learn / Mods and Overclocking, μόνο κερδισμένος πιστεύω θα βγείς (on-off button, ψύξη, DVD-Drive).

ήθελα να το βγάλω τις προηγούμενες μέρες, αλλά το site έβγαζε πρόβλημα Database, με το επικό "dont worry we have a group of a 1000 monkeys working on it"  ;D ;D

on off κουμπάκι μπήκε, ανεμιστηράκια μπήκαν σήμερα (2 πίσω 9αρια να σπρώχνουν αέρα μέσα και 1 12άρι μπροστά να τον βγάζει) και πανε ρολόι. Αθόρυβα και λειτουργικά. Το dvd με ψιλοχαλάει που χάσκει συνέχεια απο μπροστά, αλλά νταξ και τί έγινε.... Θα το ποστάρω πάντως να δώ τι θα πουν και τα αρχιμαστόρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ήθελα να το βγάλω τις προηγούμενες μέρες, αλλά το site έβγαζε πρόβλημα Database, με το επικό "dont worry we have a group of a 1000 monkeys working on it"  ;D ;D

on off κουμπάκι μπήκε, ανεμιστηράκια μπήκαν σήμερα (2 πίσω 9αρια να σπρώχνουν αέρα μέσα και 1 12άρι μπροστά να τον βγάζει) και πανε ρολόι. Αθόρυβα και λειτουργικά. Το dvd με ψιλοχαλάει που χάσκει συνέχεια απο μπροστά, αλλά νταξ και τί έγινε.... Θα το ποστάρω πάντως να δώ τι θα πουν και τα αρχιμαστόρια.

Για το DVD, μάλλον σου λείπει αυτό:

cdromtray-800.jpg

Με λίγη προσπάθεια, μπορείς να περάσεις ένα τέτοιο: http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=82&cl_index=2&sc_index=6&ss_index=38

C-01-b.jpg

Ghen

Πιο πολύ η φασαρία του (απο το να το βρείς μέχρι να το βάλεις) παρά το καλό του μου φαίνεται ότι είναι αυτό ghen!

Επισυνάπτω όπως υποσχέθηκα, ένα screenshot απο το hackint0sh σύστημα το οποίο στα 64 bit βγάζει άκουσον άκουσον: 10172 πόντους στο geekbench!

Ενδεικτικά αναφέρω ότι σύμφωνα με τους πίνακες του geekbench οι mac pro του 2008 βγάζουν μέχρι και 9032 στα 3.2 GHZ και οι νέοι mac pro 2009 ξεκινάνε απο 8144 μέχρι 14909.

http://www.primatelabs.ca/blog/

Αν σκεφτεί κανείς ότι το κόστος τους είναι πολλαπλάσιο απο αυτά που ξόδεψα για το pc, τότε νομίζω ότι η apple μας πιάνει κορόιδα, πουλώντας hardware pc σε τιμές ...mac!

Μάλλον δεν έχεις δει τα 16 cores στους macpro 09` πως δουλεύουν..

Όπως και να έχει μπράβο για την προσπάθεια,έτσι ξεκίνησα και εγώ,quad core με kalyway 10.5.5. το πούλησα όμωθ

:)

Ωραια δουλεια αν και 120 ευρω για κουτι προσωπικα τα θεωρω πολλα.

Χωρις να εχω ιδεα για το τι ειναι αυτα τα benchmarks, κατεβασα ενα τεστακι απο το link σου και μου εβγαλε 5173.

Ειναι πολυ λιγο για 3 μηνων μηχανημα ή οχι?

Μάλλον δεν έχεις δει τα 16 cores στους macpro 09` πως δουλεύουν..

Όπως και να έχει μπράβο για την προσπάθεια,έτσι ξεκίνησα και εγώ,quad core με kalyway 10.5.5. το πούλησα όμωθ

O 16πύρηνος στα 2.26 βγάζει 11803 και κοστίζει γύρω στα 4000 ευρώ.

Αν με ρωτάς οι καινούριοι mac pro είναι αποτυχία σε σχέση με το κόστος τους.

Προκειμένου η apple να έχει χαμηλές τιμές, ξεκινάνε απο 2.26ghz τους 16πήρυνους και απο 2.66 ghz τους 8πήρυνους. Είναι δυνατόν να πουλάς mac pro στα 2.26 Ghz 4000 ευρώ? Ασχέτως πόσοι πυρήνες είναι, η χαμηλή συχνότητα ρίχνει τις επιδόσεις στις περισσότερες εφαρμογές.

Ωραια δουλεια αν και 120 ευρω για κουτι προσωπικα τα θεωρω πολλα.

Χωρις να εχω ιδεα για το τι ειναι αυτα τα benchmarks, κατεβασα ενα τεστακι απο το link σου και μου εβγαλε 5173.

Ειναι πολυ λιγο για 3 μηνων μηχανημα ή οχι?

Σε mac το έκανες ή σε windows? Δεν ξέρω αν αντιστοιχούν οι βαθμοί.

Σε vista home basic 32αρια. Επεξεργαστη εχω εναν Phenom 2 quad core 2.8ghz και μνημη 2x4gb ddr2 στα 800mhz. Σχετικα οικονομικη συνθεση, αλλωστε δεν εχω απαιτησεις. Απλα μου φανηκε εξωφρενικη η διαφορα σε σχεση με τα νουμερα που ειδα πιο πανω, Αffinity απεναντι σε American deluxe φαση... που παω ο Καραμητρος?  ;D

Παιδιά, μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Σε ένα Mac πληρώνεις το hardware ακριβότερα αλλά το θέμα είναι ότι δεν πληρώνεις μόνο αυτό. Κυρίως πληρώνεις το σχεδιασμό, την άψογη συνεργασία hardware-software, το OSX και το γεγονός ότι κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη μέχρι αηδίας.

Δεν ξέρω αν αξίζουν όλα αυτά τα ομολογουμένως πολλά λεφτά που στοιχίζει ένα Mac συγκριτικά με ένα PC αντίστοιχων προδιαγραφών σε hardware αλλά ας γνωρίζουμε τί πληρώνουμε.

Φίλε bihlas87, ο Phenom 2 έχει μια μικρή διαφορά σε σύγκριση με τον Core i7, όπως και οι μνήμες DDR2 σε dual channel σε σύγκριση με τις DDR3 σε triple channel. Και σε απόδοση αλλά και σε κόστος ;)

Επίσης, δεν είναι 16-πύρηνοι οι Mac Pro, ούτε 8-πύρηνα τα PC, είναι ακριβώς τα μισά (8 και τα 4 αντίστοιχα). Αυτά τα νούμερα οφείλονται στο virtualization που έχουν οι επεξεργαστές γενιάς Nehalem και είναι ελαφρώς πλασματικό γιατί δεν διπλασιάζουν την απόδοση, παρά μόνο βελτιώνουν το multithreading και μάλιστα όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Yes it is!!!

Φίλε bihlas87, ο Phenom 2 έχει μια μικρή διαφορά σε σύγκριση με τον Core i7, όπως και οι μνήμες DDR2 σε dual channel σε σύγκριση με τις DDR3 σε triple channel. Και σε απόδοση αλλά και σε κόστος ;)

Σαφως και εχει, μου εκανε ομως μεγαλη εντυπωση το γεγονος οτι μεσα σε μια γενια διπλασιαζεται η επεξεργαστικη ισχυς (εκτος και αν δεν καταλαβα τι σημαινει το τεστ).

O 16πύρηνος στα 2.26 βγάζει 11803 και κοστίζει γύρω στα 4000 ευρώ.

Αν με ρωτάς οι καινούριοι mac pro είναι αποτυχία σε σχέση με το κόστος τους.

Προκειμένου η apple να έχει χαμηλές τιμές, ξεκινάνε απο 2.26ghz τους 16πήρυνους και απο 2.66 ghz τους 8πήρυνους. Είναι δυνατόν να πουλάς mac pro στα 2.26 Ghz 4000 ευρώ? Ασχέτως πόσοι πυρήνες είναι, η χαμηλή συχνότητα ρίχνει τις επιδόσεις στις περισσότερες εφαρμογές.

Επισυνάπτω ένα screencapture για να δείτε τα αποτελέσματα.Επίσης κοστίζει 2800€ στο macuniverse η 3100€ από Ελληνικό κατάστημα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου