Προς το περιεχόμενο

Ποια ειναι η καλη Les Paul?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αλήθεια είναι οτι σαν τις LP των 60's δεν είναι καμία....Ισως να είναι μια δύο που θα τύχει και θα μοιάζουν στον τόνο των παλαιών...Ψηφίζω Studio γιατί οι ηχητικές διαφορές με τις υπόλοιπες είναι πολύ μικρές!Και η εμφάνιση είναι υποκειμενική (Μιας και η studio είναι πιο ταπεινή)....

Γλυτώνεις και φράγγα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 249
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Η αλήθεια είναι οτι σαν τις LP των 60's δεν είναι καμία....Ισως να είναι μια δύο που θα τύχει και θα μοιάζουν στον τόνο των παλαιών...Ψηφίζω Studio γιατί οι ηχητικές διαφορές με τις υπόλοιπες είναι πολύ μικρές!Και η εμφάνιση είναι υποκειμενική (Μιας και η studio είναι πιο ταπεινή)....

Οντως η στουντιο ειναι φθηνοτερη και δεν εχει και τεραστιες διαφορες,εμενα παντως μου αρεσε αρκετα η les paul standard 2009 την στιγμη που καμια αλλη ΛΠ δεν με συγκινουσε,με αυτη κατι ενιωσα.Οχι οτι αυτο σημαινει οτι θελω να την αγορασω... ;D

life is like a dick.When it gets hards...FUCK IT!

Αυτή με τους P-90. Τέλος.

φίλε μου παίζοντας για χρόνια μόνο με les paul (αφού πρώτα ξεπαραδιάστηκα παίζοντας πραγματικά με σχεδόν ότι υπάρχει) το μοναδικό λαθάκι που σου αναγνωρίζω είναι η φράση "για να παίζω όταν βαριέμαι να πιάσω την strato". Η διαφορά είναι ότι με μια καλή les paul ποτέ δεν βαριέσε!!! Φιλικά πάντα ;)

Το σημαντικότερο πράγμα μου το είχε πει ένας τύπος στα εξάρχεια όταν έψαχνα γα κιθάρα....Δέν ήξερα τι να διαλέξω Strat ή LP.Μου είπε πάρε αυτή που σου λέει "παίξε με"!!!!!Αν λοιπόν σου αρέσουν οι LP γουστάρεις να παίζεις με LP και δέν βαριέσαι και αντίστοιχα για κάθε κιθάρα....Τώρα μεταξί των LP οι διαφορές διορθόνωναι ανάλογα με τον ενισχυτή.Αυτή είναι η γνώμη μου βέβαια ;)

Η αλήθεια είναι οτι σαν τις LP των 60's δεν είναι καμία....Ισως να είναι μια δύο που θα τύχει και θα μοιάζουν στον τόνο των παλαιών...Ψηφίζω Studio γιατί οι ηχητικές διαφορές με τις υπόλοιπες είναι πολύ μικρές!

Μικρές για ορισμένους, χαοτικές για πολλούς άλλους! Να ρωτήσω επίσης αν έχεις παίξει ο ίδιος με κάποια LP των 60s ή αν αναπαράγεις αυτά που λένε όσοι έχουν παίξει? Γιατί με παραξενεύει που υπάρχει κάποια σύγκριση με την Studio... απλά γιατί από αρκετούς (ανάμεσα σε αυτούς και μένα) θεωρείται σαν το κατώτατο όριο στις Gibson LPs...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

απλά γιατί από αρκετούς (ανάμεσα σε αυτούς και μένα) θεωρείται σαν το κατώτατο όριο στις Gibson LPs...

ΕΙΝΑΙ το κατωτατο οριο στις gibson lp, για αυτο...κατι λιγες ποιο φτηνες απο αυτες συνηθως ειτε προσφερουν κατι διαφορετικο (vixen, menace) οποτε αξιζουν απο αυτη την αποψη, είτε ειναι καλυτερες (πχ η faded με τους burstbuckers, junior)

Μικρές για ορισμένους, χαοτικές για πολλούς άλλους! Να ρωτήσω επίσης αν έχεις παίξει ο ίδιος με κάποια LP των 60s ή αν αναπαράγεις αυτά που λένε όσοι έχουν παίξει? Γιατί με παραξενεύει που υπάρχει κάποια σύγκριση με την Studio... απλά γιατί από αρκετούς (ανάμεσα σε αυτούς και μένα) θεωρείται σαν το κατώτατο όριο στις Gibson LPs...

δεν έχω ακούσει απο κοντά απλά αναπαράγω αυτά που λένε ΠΟΛΛΟΙ....Δεν συγκρίνω τις παλιές Gibson με τη Studio αλλα σε σχέση τιμής-απόδοσης η Studio είναι η λογικότερη επιλογή για κάποιον που θέλει LP...Και αν θές το κάτι παραπάνω την ψάχνεις με μαγνήτες (αν και δέν χρειάζεται)....

δεν έχω ακούσει απο κοντά απλά αναπαράγω αυτά που λένε ΠΟΛΛΟΙ....

Φίλε μου, χωρίς καμία επιθετικότητα ή διάθεση για διαμάχες σε ρωτάω... πιστεύεις ότι μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά μια άποψη που εκφράζεται με την πρόταση "η αλήθεια είναι..." και στη συνέχεια γίνεται εμφανές ότι δεν στηρίζεται καν σε προσωπική εμπειρία, παρά μόνο σε γνώμες άλλων; Ειδικά όταν κρίνεις κάτι που είναι τόσο υποκειμενικό;

Και συγγνώμη αλλά όντως συνέκρινες τις παλιές με τις καινούριες LP με το παρακάτω:

Η αλήθεια είναι οτι σαν τις LP των 60's δεν είναι καμία....Ισως να είναι μια δύο που θα τύχει και θα μοιάζουν στον τόνο των παλαιών...

Yes it is!!!

Aυτά που λένε "πολλοί" δεν είναι ότι τα παλιά καλά χρόνια έπαιζαν με τις τάπες ωλ ντέι λονγκ και άφηναν τις ωραίες LP να ωριμάσουν δίπλα στον Μισισίπι. Λένε κάτι που ισχύει για όλες τις κιθάρες εκείνης της εποχής, κι όχι μόνο για τις LP: ότι ήταν δραματικά inconsistent (πώς το λένε αυτό στα ελληνικά?!? ;D) στην ποιότητά τους και στον ήχο τους, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα (φευ, στις υψηλές κατηγορίες τιμής όμως).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου