Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται μετά απο ηχογράφηση στα 192 Khz ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού ενδιαφέρεσαι, σε ενημερώνω ότι τα άκουσα κατά τη διάρκεια της 14ετούς φοίτησής μου στο ελληνικό παράρτημα του "School Of Economic Science", κατά τη διάρκεια μελετών πολιτικής οικονομίας και φιλοσοφίας.

Ωραίος.. Όμως το φαντάστηκα ότι δεν τα σκέφτηκες μόνος σου σε επαφή με την φύση σου, γιατί πρόκειται για φοβιστικές γνώμες κι απορίες..

Όπως παρατηρήθηκε και από άλλο μέλος, το ζητούμενο στη τέχνη δεν είναι το "ακριβώς". Αυτή είναι ζητούμενο της επιστήμης. Εγώ δεν έγραψα το κειμενάκι για να προκαλέσω τον επιστήμονα αλλά για να δελεάσω τον καλλιτέχνη.

Δεν ισχυρίστηκα ότι η μαγεία χάνεται μέσα από την ηχογράφηση. Η διαφωνία μας έγκειται στο ότι εσύ σχετίζει την μαγεία με την ιδέα της εξέλιξης στα μέσα καταγραφής και αναπαραγωγής, ενώ εγώ όχι. Μπορεί αυτό να σου φαίνεται κωμικό ή περίεργο, αλλά θα αλλάξεις γνώμη αν ασχοληθείς με άλλες τέχνες όπως η γλυπτική ή η ζωγραφική ή η φωτογραφία, όπου αυτά που λέω δεν αμφισβητούνται από κανέναν

Έχω ασχοληθεί ενεργά με ζωγραφική, φωτογραφία και κινηματογράφο, επίσης με την ποίηση και την λογοτεχνία. Και;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάλι αποτυγχάνεις να προσλάβεις το νόημα αυτών που γράφω. Δεν "σχετίζω την μαγεία με την ιδέα της εξέλιξης", δεν είμαι teqno-freak, αντίθετα είμαι αρκετά πρωτόγονος, ζω χωρίς τηλεόραση κτλ. Απλά αντιμετωπίζω την τεχνολογία ανοιχτά. Αν κάτι με ενοχλεί το πετάω, αν κάτι το χρειάζομαι και μπορώ να το αποκτήσω το παίρνω, προσπαθώντας πάντα να είμαι ευσυνείδητος και κοντά στην φύση μου, οικολογικά κ οικονομικά (οικονομία, θεμελιακή έννοια στην φιλοσοφία της τέχνης).

Ποιες εταιρείες; Εγώ αναφέρω τρία κωμικά-ονόματα παραδείγματα.

Αυτή η φράση είναι αδιάκριτη και αγγίζει τα όρια της προσωπικής επίθεσης. Ουδείς μίλησε για αγιότητα ή οποιοδήποτε άλλο θρησκευτικό όρο. Ανέφερα τον όρο "Κύριος" σαν σύμβολο για οτιδήποτε καθένας μας θεωρεί πλαίσιο αναφοράς. Πέραν αυτού, το να σαρκάζεις τις πιθανές θρησκευτικές πεποιθήσεις ανθρώπων δεν ενδυναμώνει τη θέση σου.

Φυσικά δεν "σαρκάζω" τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός. Μόνο υπερασπίζομαι ακέραια τις δικές μου, από τα δόντια των άλλων.

Ανέφερες το όρο Κύριος μαζί με λόγια γεμάτα στόμφο.

"Αποτελεί ύβρι προς τον ύψιστο Κύριο, όπως και αν τον αντιλαμβάνεται ο καθένας, το να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι που να ανταγωνίζεται τον φυσικό κόσμο. Είναι αυτή ακριβώς η ύβρις που γεννά και συντηρεί θλιβερές παρεξηγήσεις"

Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι με το οποίο τα έχω σπάσει χρόνια τώρα..

Αν με ενδιέφερε η καλλιτεχνική αλλά κ τεχνολογική "ηθικη" που προτείνεις δεν θα είχα κάνει τίποτα από αυτά που δίνουν νόημα στην ύπαρξη και την συνέχιση, και συνεπώς και την εξέλιξη. "Εν tuttis" τα παγκόσμια παράπονα περί κοσμητικής ιατρικής και φυτοφαρμάκων και τραπεζών κτλ. έχουν χάσει πια το νόημα τους γιατί τό ίδιο άρρωστο σύστημα που είναι υπεύθυνο τα διαδίδει και βρίσκει λύσεις πολλές φορές εξίσου απάνθρωπες.

Και οι υπολογιστές, και οι γυναίκες, και η θάλασσα, και η φωτιά, και τα πάντα εγκυμονούν κινδύνους.

Απλά δεν καταφέρνεις να με τρομάξεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τώρα βέβαια πως ένα θέμα που έχει να κάνει με το sampling rate πεέρασε στις διάφορες πολιτικοθρησκευτικές δοξασίες του καθενός (και να ανάβουν σιγά σιγά τα αίματα), μόνο στο νοιζ!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Zestair, με κάνεις και νοσταλγώ τις προ-ίντερνετ εποχές, όπου κάποιος μπορούσε να διατυπώσει γραπτά μία άποψη, χωρίς να υποχρεωθεί να ευτελίσει κατόπιν το ίδιο του το γραπτό, μόνο και μόνο για να παράσχει διευκρινήσεις σε αναγνώστες που επιδιώκουν τη διαφωνία για τη διαφωνία. Ας περιοριστούμε εδώ, γνωριστήκαμε δικτυακώς, σχηματίσαμε άποψη ο ένας για τον άλλο, δεν υπάρχει λόγος για περισσότερες διαφωνίες.

Πάντως, εφ' όσον δεν ενδιαφέρεσαι για το φιλοσοφικό σκέλος της συζήτησης, καλό θα ήταν να προχωρήσεις στην παροχή πληροφοριών για το τεχνικό μέρος της συζήτησης, ώστε να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι - τουλάχιστον εκεί - μπορείς να είσαι συγκεκριμένος και ότι τα χρόνια απαξίωσης απόψεων για τον Κύριο σε ωφέλησαν ως επιστήμονα.

Τώρα βέβαια πως ένα θέμα που έχει να κάνει με το sampling rate πεέρασε στις διάφορες πολιτικοθρησκευτικές δοξασίες του καθενός (και να ανάβουν σιγά σιγά τα αίματα), μόνο στο νοιζ!

Καμία συζήτηση τεχνολογικού περιεχομένου δεν έχει νόημα αν δε συνοδεύεται από μία αίσθηση σκοπού. Η ερώτηση "τι γίνεται μετά από ηχογράφηση στα 192 KHz" είναι ερώτηση καμωμένη για να απαντηθεί από ανθρώπους που έχουν καταπιεί αμάσητη την ιδέα ότι αυτοί οι τεχνολογικοί ακροβατισμοί έχουν κάποια σπουδαιότητα.

Ο SF (ως παλιά καραβάνα) την έριξε αμέσως την πρόκα: άκουσε ο φίλος ΜΕΓΑΛΗ διαφορά; Ναι, βέβαια, ούτε συζήτηση... τόσο μεγάλη που είναι να εκπλήσσεται κανείς για το ότι κάποιοι εξακολουθούν να γράφουν σε οποιαδήποτε χαμηλότερη δειγματοληψία... (σαρκάζω προφανώς).

Αμέσως μετά ακολούθησε άνθρωπος με το επικό παράδειγμα της σωλήνας. Ε, είπα και εγώ ότι ΤΟΣΗ επιστήμη, μήπως βαρυστομαχιάσουμε, οπότε για χατήρι όσων εξακολουθούν να ψάχνουν ΛΟΓΟΥΣ για να ασχοληθούν με αυτά τα πράγματα, έδωσα μερικές πληροφορίες, με όσο καλύτερη φρασεολογία μπορούσα.

Προς Eyeprotocol: (με διάθεση να χαλαρώσουμε...)

Πως τα καταφέρνεις κάθε φορά και "μαλώνεις" με κάποιον? Ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία του Μ-Πάοκ δεν τα καταφέρνει έτσι

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Zestair, με κάνεις και νοσταλγώ τις προ-ίντερνετ εποχές, όπου κάποιος μπορούσε να διατυπώσει γραπτά μία άποψη, χωρίς να υποχρεωθεί να ευτελίσει κατόπιν το ίδιο του το γραπτό, μόνο και μόνο για να παράσχει διευκρινήσεις σε αναγνώστες που επιδιώκουν τη διαφωνία για τη διαφωνία. Ας περιοριστούμε εδώ, γνωριστήκαμε δικτυακώς, σχηματίσαμε άποψη ο ένας για τον άλλο, δεν υπάρχει λόγος για περισσότερες διαφωνίες.

Πάντως, εφ' όσον δεν ενδιαφέρεσαι για το φιλοσοφικό σκέλος της συζήτησης, καλό θα ήταν να προχωρήσεις στην παροχή πληροφοριών για το τεχνικό μέρος της συζήτησης, ώστε να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι - τουλάχιστον εκεί - μπορείς να είσαι συγκεκριμένος και ότι τα χρόνια απαξίωσης απόψεων για τον Κύριο σε ωφέλησαν ως επιστήμονα.

Eye. Φιλοσοφώ, βέβαιως δεν αμπελοσοφώ. Μήπως δεν το βλέπεις γιατί δεν αντέχεις την διαφωνία; Μήπως οι ιδέες (το ξαναλέω και το παραδέχτηκες πριν) δεν είναι δικές σου; Εγώ δεν σχημάτισα καμία απολύτως άποψη για σένα, και είμαι σίγουρος ότι αν βρισκόμασταν από κοντά, παρά τις διαφωνίες, θα βρίσκαμε ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε.

Eye. Μακάρι να μην ήσουν ευπρόσβλητος, το έχω παρατηρήσει κ σε άλλες συζητήσεις σου (π.χ. με blueslick). Δεν είναι καλό αυτό που κάνεις, σε κρατάει παγιδευμένο. Λες: "να περιοριστούμε εδώ". Γιατί; Εγώ είμαι ανοιχτός. Δεν σε φοβάμαι και δεν πρέπει κι εσύ να φοβάσαι αυτά που λέω.

Eye. Επίσης δεν είμαι "επιστήμονας" αλλά καλλιτέχνης και δη βιολονίστας και συνθέτης. Για μένα η επιστήμη δεν έιναι αυτοσκοπός, αλλά ένα ακόμα εργαλείο για την κατάκτηση της αλήθειας και των οραμάτων μου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθος αποκαλώντας με επιστήμονα και αφιλοσόφητο.

Eye. Σ' αγαπώ, κι ας μην πιστεύω στο "Κύριο". Γι αυτό ασχολούμαι μαζί σου. Εσύ δεν μ'αγαπάς κι ας τον επικαλεισαι γεμάτος στόμφο...

Eye....

Καμία συζήτηση τεχνολογικού περιεχομένου δεν έχει νόημα αν δε συνοδεύεται από μία αίσθηση σκοπού. Η ερώτηση "τι γίνεται μετά από ηχογράφηση στα 192 KHz" είναι ερώτηση καμωμένη για να απαντηθεί από ανθρώπους που έχουν καταπιεί αμάσητη την ιδέα ότι αυτοί οι τεχνολογικοί ακροβατισμοί έχουν κάποια σπουδαιότητα.

Περισσότερο με ενδιέφερε αυτό που έγραψα στην παρένθεση. Δηλαδή σε κάποιο θέμα, το οποίο επιδέχεται άκρως αντικειμενικών ερμηνειών κι έπειτα βλέπαμε και τα φιλοσοφικά παρελκόμενά του με μεγάλη ευχαρίστηση, να ανάβουν τα αίματα στο δευτερεύων της κουβέντας.

Τες πα, έχει καλό καιρό και ήρθα για λίγο στην πρωτεύουσα, οπότε μια συμβουλή έχω. Φευγάτε από την πόλη όσο είναι νωρίς ;D ;D

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Eye. Φιλοσοφώ, βέβαιως δεν αμπελοσοφώ. Μήπως δεν το βλέπεις γιατί δεν αντέχεις την διαφωνία; Μήπως οι ιδέες (το ξαναλέω και το παραδέχτηκες πριν) δεν είναι δικές σου; Εγώ δεν σχημάτισα καμία απολύτως άποψη για σένα, και είμαι σίγουρος ότι αν βρισκόμασταν από κοντά, παρά τις διαφωνίες, θα βρίσκαμε ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε.

Βεβαίως θα είχαμε. Απλώς αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσω του thread, διότι οι υπόλοιποι δε φταίνε σε τίποτε. Είμαι όμως υποχρεωμένος να κάνω ένα σχόλιο ακόμη, σε σχέση με τον υπαινιγμό περί του αν οι απόψεις είναι δικές μου ή όχι.

Φαντάζομαι ότι δε ζεις με τη ψευδαίσθηση ότι οι απόψεις που εκφράζεις εσύ (τουλάχιστον αυτές που διαβάσαμε εδώ) είναι δικές σου.. Διότι αν είναι δικές σου, παραμένει ανερμήνευτο το πως γίνεται να τις έχω ακούσει τόσες πολλές φορές από τόσα διαφορετικά σημεία.

Προσωπικά, δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις, ούτε κομπλάρω να αναπαράγω μία άποψη της οποίας δεν έχω την πατρότητα, διότι οι ιδέες λειτουργούν με αυτόν ακριβώς το τρόπο.

Αυτά

Eye για ποιο λόγο τάσσεσαι πάντα κατά του high end εξοπλισμού?

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο high end εξοπλισμός αποτελεί τροχοπέδη στην δημιουργία και την δημιουργικότητα?

Είναι κάτι που το καταδικάζεις συχνά και αναφέρεσαι σε αυτό πολλάκις με την πρώτη ευκαιρία κι πάντα με αρνητική διάθεση.

Θαρρείς πως η τάση για απόκτηση τέτοιου εξοπλισμού δεν συμβαδίζει απλά κι μόνο με την διάθεση για πρόοδο, βελτίωση,

αναβάθμιση, προκοπή, το ένα βήμα παραπέρα κι παραπάνω που λέμε ?

Πιστεύεις πως δεν υπάρχουν άνθρωποι -ερασιτέχνες και μη- που το έχουν ανάγκη, ή που στα χέρια τους δεν θα τύχει ανάλογης

και ικανής αξιοποίησης  χρήσης και αποτελεσματικότητας?

always friendly

Αν κατάλαβα καλά, o eye τάσσεται κατά του edge of technology just for the sake of it από τους χρήστες της τεχνολογίας (και όχι αυτούς που την αναπτύσσουν). Όπως το GAS αποτελεί εφαπτόμενη της κάψας του καλλιτέχνη να εκφραστεί, έτσι και το techspecing σιγά σιγά αποσπά μεγάλο μέρος του δημιουργικού οίστρου μιας και είναι αρκετά πιο "απτό".

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου