darshan Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2009 Ποιά η γνώμη σας γι'αυτό το πετάλι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Ψάξε λίγο στο φόρουμ, έχει συζητηθεί (κυρίως από μένα). Μαζί με το παλιό Echoplex, το Roland Space Echo και το Fulltone Tube Tape Echo, είναι το καλύτερο delay/echo που έχω ακούσει ποτέ (και τολμώ να πω ότι έχω παίξει & ακούσει πάρα πολλά, εκτός των περίφημων Korg SDD-3000 που χρησιμοποιούσε ο Edge και Rockman Stereo Echo). Iδιαίτερα δυσεύρετο. Αυτό της φωτό είναι το παλιό μοντέλο. H δεύτερη έκδοση έχει δυο διακόπτες, το on/off και το slam που χωρίς να κάτσω να το αναλύσω ιδιαίτερα, το "τρελαίνει" λίγο και αρχίζει να τσιρίζει - κάτι σαν παράλληλη ελαχιστοποίηση του χρόνου του delay και μεγιστοποίηση του feedback. Το "slam" υπάρχει και στο solid state echo της Sib, το Mr. Echo, το οποίο διατίθεται κανονικά και μπορείς να βρεις σε μαγαζί του κέντρου της Αθήνας. Επίσης, το πιο προηγμένο μοντέλο δέχεται και expression pedal για έλεγχο του χρόνου του delay. Είναι αυτό: Η παραγωγή του είχε διακοπεί για ένα φεγγάρι, και μετά αναγγέλθηκε ότι θα ξαναξεκινήσουν να το φτιάχνουν, μάταια όμως μιας και περιμένουμε εδώ και δυο χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς καμία ανταπόκριση από την εταιρία (με φήμες από φόρα της Αμερικής να λένε ότι αποκλείεται να ξαναβγεί). Διαθέτει μια λυχνία 12AX7 σε διάταξη Class A και είναι ψηφιακό. Ακόμη σπανιότερο και ακριβότερο στο Ebay είναι το αδελφάκι του με μπλε χρώμα, το οποίο επίσης διαθέτει λυχνία αλλά είναι αναλογικό. Σε παράλληλη και ιδιαίτερα προσεκτική σύγκριση και των δυο από μένα και διάφορους άλλους, το κόκκινο αποδείχθηκε σαφώς καλύτερο. Ένα πετάλι που το πλησιάζει σε ηχητικό χαρακτήρα αλλά δυστυχώς δεν το φτάνει είναι το Guyatone Tube Echo, το οποίο πάντως παράγεται κανονικά σήμερα: Ένα μικρό δείγμα χαμηλής ηχητικής ποιότητας από το Guyatone: Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zappa Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Εξαιρετικό πετάλι, σίγουρα το πιό γεμάτο delay που έχω παίξει. Το μπλέ δεν είχα την τύχη να το ακούσω και δεν μπορώ να γνωρίζω τις διαφορές τους. Δυστυχώς και εγώ πιστεύω οτι δεν θα ξαναβγεί, αν θές κάτι τόσο γεμάτο το deep blue είναι μια πολύ καλή επιλογή. www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
allobarr Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 το έψαχνα και εγώ κάποτε αυτό το πετάλι..με αποθάρρυναν ωστόσο οι πολλές αρνητικές κριτικές που διάβασα σχετικά με την αξιοπιστία του και ειδικά στο slam switch.. δεν ξέρω κατα πόσο είναι αξιόπιστες αυτές οι κριτικές γι αυτό καλό θα ήταν τα παιδιά που το έχουν να εκφράσουν άποψη.. αυτή τη στιγμή ένα υπάρχει στο e-bay και αυτό έχει πρόβλημα στο slap switch.. ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 thanx guys, έτυχε και έπεσε στα χέρια μου το πρώτο (χωρίς το slap switch) και εντυπωσιάστηκα με τον ζεστο ήχο που βγάζει. Και λυχνία, και ψηφιακό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Slam λέγεται το διακοπτάκι, όχι slap! O Χwstas69 σας έβαλε να το λέτε έτσι?? ;D ;D :P Για τα προβλήματα αξιοπιστίας δεν γνωρίζω περισσότερα... αν και έχω δει μερικά να θέλουν ένα ρεκτιφιέ, γενικά πάντως είναι φτιαγμένα σαν τανκ. Οι διακόπτες όμως είναι γεγονός ότι είναι το σημείο ενός πεταλιού που καταπονείται περισσότερο. Το Mad Professor Deep Blue, σαν προσωπική άποψη, μου φάνηκε όχι κάτι ιδιαίτερο και αρκετά πίσω από το έξοχo, διαχρονικό και αγαπημένο μου Deluxe Memory Man. Ο συνδυασμός της λυχνίας με τον ψηφιακό έλεγχο είναι τέλειος γιατί ο "κορεσμός" του σήματος προέρχεται από τη λυχνία ενώ ο έλεγχος του χρόνου από το ψηφιακό κύκλωμα. Το μπλε που ήταν αναλογικό ήταν ωραίο μεν αλλά υπέρ του δέοντος "μουντό", κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο πετάλι είναι καλύτερο να δίνεις στη λάμπα ψηφιακό & κρυστάλλινο σήμα και αυτή να το "βρωμίζει" δεόντως αφού περάσει από το φίλτρο αποκοπής των υψηλών συχνοτήτων παρά αναλογικό που είναι ήδη από τη φύση του "θολό". Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Guru Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 υποτιθεται οτι θα ξαναρχισει η παραγωγη του echodrive συντομα http://www.sibfx.com/products.html YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Άλτερ από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί... Πριν από 2 χρόνια και κάτι το σάιτ έλεγε ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει πάλι (μαζί με άλλα κλασσικά και σούπερ λαμπάτα σχέδια όπως το FatDrive) το καλοκαίρι του 2007. Χαρά, σαμπάνιες, ρέιβ πάρτι εγώ κλπ κλπ... ;D Πέρασε ο καιρός και μετά την απόλυτη σιγή ιχθύος, το μόνο που έκαναν είναι να... βγάλουν το "resuming production at summer of 2007" και να το αντικαταστήσουν με το σκέτο "resuming production, more details soon". Φέξε μου και γλίστρησα. Ακόμη και στην TGP έχω κάνει έκκληση αλλά κι εκεί νέκρα (φαντάσου...) Θα πάρω το Guyatone από ένα μαγαζί εδώ κοντά να πνίξω τον πόνο μου. Αυτό ή το ουίσκι. Ή τον Χώστα69 να πετάγεται μέσα από τούρτα γενεθλίων. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση