Προς το περιεχόμενο

Διαμορφωση control room

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πρακτικους και ακουστικους λογους θα ηθελα εναν τροπο να χωρισω ενα κομματι απο τον ενιαιο χωρο που ζω για control/mixing room.Ετσι θα ειναι σιγουρα πιο ευκολο να το διαμορφωσω ακουστικα πιστευω, απο το να διαμορφωσω εναν ενιαιο χωρο 130 τ.μ. Το booth ειναι ηδη κατασκεασμενο, οποτε σκεφτομαι να εκμεταλλευτω μερικα τετραγωνικα μπροστα απο αυτο για να κανω τις μιξεις μου.Ο σημαντικος περιορισμος που για καποιους ασχετους λογους τιθεται στην περιπτωση μου ειναι οτι δεν μπορω να κανω κατι μονιμο,εννοω χτισιμο ή γυψοσανιδα, οποτε ψαχνω εναλακτικες προτασεις για απομονωση του συγκεκριμενου χωρου.

Δεν με απασχολει το θεμα ηχομονωσης,απλα ηχοδιαμορφωσης και σωστης ακουστικης.

Θα  μπορουσε μια βαρια κουρτινα να κανει δουλεια?

Θα χαρω να ακουσω τις συμβουλες σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι που θελω πολύ πολύ να κάνω κάποια στιγμή, και διαβάζοντας στο site του ethanwiner, έχει φοβερές οδηγίες για διαμόρφωση control room. (έχει και forum)

Εδώ, δες τις λεπτομέρειες που έχω παραθέσει...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=165391.msg291498#msg291498

Your Ear Rulez!

Χωρίς να είμαι ειδικός, (ευτυχώς έχει αρκετους το noiz!! :D) αλλά επειδή το ψάχνω με την ακουστική των χώρων (και πάλι σου λέω, αν δείς posts αυτών που ξέρουν, θα δείς κάτι συναρτήσεις κτλ :-[) το μόνο που θα σου προσφέρει η κουβέρτα είναι -φυσικά όχι ηχομόνωση-, αλλά θα απορροφήσει τις υψηλές συχνότητες και μόνο.

Δηλ. πίσω από την κουρτίνα θα ακούς τον ήχο, αλλά πιο μουντό, (dull, αγγλιστί)

Η δική μου γνώμη είναι να φτιάξεις κινητες ηχοπαγίδες με φύλλα υαλοβάμβακα, και να τις βάλεις στη μέση του δωματιου όποτε τις χρειαζεσαι. Ετσι θα απομονώνεις καπως τους δύο χώρους

θα παραθέσω μερικες ιδέες που έχω δει στο νετ

π.χ. ενα βιντεο για panels:

φιλικά

ΥΓ. Ααα, δες και εδώ στο τελεταίο μου post που μόλις ανέβασα:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=165391.msg325438;topicseen#msg325438

Your Ear Rulez!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου