Προς το περιεχόμενο

Ποιος ειναι ο 'aetoulis' ρε παιδια? Preamp στο Ebay για 1 εκ.$?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια τοσο παραλογο ειναι να εκανε οντως λαθος? Εμενα παντως η περιγραφη δε μου φανηκε κουφη...αν καποιος γνωστης του αντικειμενου, Νικοδημος πχ μπορει να μας διαφωτισει σχετικα με την αξια/σπανιοτητα του ενισχυτακου νομιζω θα λυθουν πολλες αποριες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οdis, ένα από τα ακριβότερα outboard που ξέρω (σαν vintage κομμάτι) είναι ο Fairchild 670 tube mastering compressor, o oποίος (αν τυχόν βρεθεί και είναι σε καλή κατάσταση) κάνει τουλάχιστον 30 χιλιάδες δολλάρια. Ένας ακριβής του κλώνος, ο Anthony Demaria 670, κάνει 18μισι και στην Βρετανία υπάρχει μόνο ένας. Άλλο παράδειγμα: μια παλιά κονσόλα Neve μπορεί να φτάσει στα 250 χιλιάδες δολλάρια (μεγάλο ποσό - πιο φυσιολογικές τιμές είναι στα 80 χιλιάδες δολλάρια).

Μου φαίνεται λίγο κωμικό να συζητάμε αν ο τύπος σοβαρολογεί, εκτός κι αν θέλετε να... πετάξετε γύρω από τη γη όπως ισχυρίζεται ότι θα κάνει το κομμάτι που "πουλάει". Εκτός κι αν υπήρξε πράγματι τέτοιο κειμήλιο, που τότε θα είχε γεμίσει φωτό το listing και ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν την γνησιότητα. Πιθανολογώ ότι μάλλον αδυνατεί να το κάνει τώρα γιατί πρέπει να βρίσκεται στο νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού από τα πολλά γέλια. Ευτυχώς που εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα.

Διαβάστε επίσης (αυτό που έλεγε ο Roy προηγουμένως):

I was thinking that one of us slutz should bid on it, preferably someone who doesn't care if they end up getting an unpaid item strike against them.

Then that poor dumbass seller (or scammer), who probably thinks he's being funny, will instantly owe ebay $10,037.10 USD in final value fees.

When the seller gives you an unpaid item strike so he can have his fees refunded, then you must call ebay personally and insist that you DID pay and that you want your item which you did not receive!

Any deadbeat bidders out there willing to give it a go?

Take into consideration that bidding will potentially enter you into a legally binding contract and the seller might sue you for a million bucks, but the odds are he won't, because to collect he will need to hand over the preamp which he probably doesn't even have. Even if he DOES have it, the item has been horribly misrepresented, so I doubt he'll have any recourse against you.

Any takers?

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Μα η τιμη που λεει οτι ηθελε να βαλει ειναι 1000 δολαρια, σιγα το πραμα. Αυτο εννοω, οτι πιθανον οντως να ειχε το πληκτρολογιο στις χιλιαδες και γραφοντας 1000 να εβαλε 1 εκατομυριο.

Μα η τιμη που λεει οτι ηθελε να βαλει ειναι 1000 δολαρια, σιγα το πραμα. Αυτο εννοω, οτι πιθανον οντως να ειχε το πληκτρολογιο στις χιλιαδες και γραφοντας 1000 να εβαλε 1 εκατομυριο.

δεν έχεις καταλάβει ότι τους δουλεύει?

Δουλεμα ειναι και κατα την γνωμη μου, απλα συνυπολογιζω την εστω και μικρη πιθανοτητα να συμβαινει το παραπανω.

Και ισως αυτος να τους δουλευει γιατι και αυτοι (που κανουν τις ερωτησεις) τον δουλευουν.

Ξαναλεω οτι τονιζω αυτο το ενδεχομενο απλα επειδη ο τυπος εχει πολυ καλο feedback με πολλες πωλησεις και το μονο πραμα που δεν κολαει ειναι η τιμη, για την οποια εδωσε μια πιθανη/απιθανη εξηγηση. Δεν πουλαει και κανα airguitar ή καμια διπλη sg που εχει γινει καυσοξυλο...

Δουλεμα ειναι και κατα την γνωμη μου, απλα συνυπολογιζω την εστω και μικρη πιθανοτητα να συμβαινει το παραπανω.

Και ισως αυτος να τους δουλευει γιατι και αυτοι (που κανουν τις ερωτησεις) τον δουλευουν.

Ξαναλεω οτι τονιζω αυτο το ενδεχομενο απλα επειδη ο τυπος εχει πολυ καλο feedback με πολλες πωλησεις και το μονο πραμα που δεν κολαει ειναι η τιμη, για την οποια εδωσε μια πιθανη/απιθανη εξηγηση. Δεν πουλαει και κανα airguitar ή καμια διπλη sg που εχει γινει καυσοξυλο...

μπα μωρέ.. "πήγα να γράψω 1000, καταλάθος πάτησα άλλα 2, πήγα να τα σβήσω αλλά το del ήταν κοντά στο 0 και πάτησα άλλα 00000000..."

ο τύπος την έχει δει ιστορία, και αντιμετωπίζει αυτούς που τον ρωτάν για τον προενισχυτή σαν $$$$ :D :D

αν τους ψαρώσει μπορεί να κερδίσει όχι όλα τα μηδενικά του αλλά κανα δυό..

εγώ πάντως θα του ευχόμουν καλή τύχη..

οταν το εκανα ποστ δεν ειχε πει οτι εκανε λαθος οποτε δε μπορω να ξερω.

Αυτο που ξερω ομως ειναι αυτο...

"This great preamplifier with perhaps the smoothest sound mankind had the chance to taste

comes at the price of a small airplane."

w.

• Guru

.....ίσως αποτελεί κομμάτι της "κονσόλας" που είχε "φτιάξει" ο magic Alex  ;D ;D ;D

......αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε για ένα line amp, κομμάτι ενός echo chamber ή κάτι τέτοιο

...απ'όσο έχω διαβάσει τα line amps στις REDD κονσόλες της ΕΜΙ τουλάχιστον έως τα μέσα του 60 ήταν βασισμένα (ή αυτούσια) στα γερμανικά V72 της Telefunken, Siemens κλπ κλπ

Δεν ξέρω τι αξία μπορεί να έχει ένα αντικείμενο που το έχει κατουρήσει ο Τζον Λέννον ή το έχει χαιδέψει η Γιόκο Όνο και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το άθλημα.......ξέρω όμως πως σε ότι αφορά λειτουργικούς vintage preamps ο απόλυτος "βασιλιάς" (και όχι άδικα) είναι ο V76 (TAB, Siemens, Telefunken) και η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 3000 με 5000 ευρώ (πάνω κάτω και ανάλογα με τον τύπο, την κατάσταση, το ρακάρισμα κλπ).

....by the way όλα τα recording forums ασχολούνται με το συγκεκριμένο "θέμα" και έχω την εντύπωση ότι πολλοί στο εξωτερικό έχουν για εμας μια εικόνα αντίστοιχη σχεδόν με τα γνωστά "Nigerian scam emails"

check my website
https://www.mixingnik.com

.ξέρω όμως πως σε ότι αφορά λειτουργικούς vintage preamps ο απόλυτος "βασιλιάς" (και όχι άδικα) είναι ο V76 (TAB, Siemens, Telefunken)

αυτο ειναι πολυ καλο 'point'

....by the way όλα τα recording forums ασχολούνται με το συγκεκριμένο "θέμα"

αυτο δε το ηξερα. εγω το ειδα σ'αυτο το καταραμενο φορουμ ποθ λεγαμε την αλλη φορα  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου