Goatbarber Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 1ον) Έψαξα στο φόρουμ για κάποιο παρόμοιο θέμα, αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει. 2ον) Έψαξα στο διαδίκτυο για κάτι παρόμοιο αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πιο είναι το σωστό σχεδιάγραμμα. Και όπως θα καταλάβατε κάτι ψηλά, θέλω αν έχει κάποιος κάποιο λινκ με σχεδιαγράμματα, ώστε να συνδέσω το Push-Pull ποτενσιόμετρο που πήρα στην στρατοκάστερ μου βάση των παρακάτω δεδομένων. λαιμός => τέξας σπέσιαλ μεσαίος => τέξας σπέσιαλ γέφυρα => Seymour Duncan Little '59 ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ποτενσιόμετρο της έντασης αλλάζουμε ή του τόουν??? ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι 250Κ ή 500Κ (λογικά 250Κ) ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν είναι της έντασης πρέπει να είναι διαφορικό και αν είναι του τόουν πρέπει να είναι αναλαγικό? Υ.Γ. Αν μπορείτε να μου απαντήσετε γρήγορα μπας και έχω κάνει κάποιο λάθος στην παραγγελία από Θωμά, να την αλλάξω... "Simplicity is gold" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/ .......... under Stratocaster. Πιθανόν το http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=1h_2s_1v_2t_5w_pp Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Mερικες διευκρινησεις: τι εννοεις αναλογικα και διαφορικα ποτενσιομετρα? Επιπλεον προκειμενου καποιος να σου υποδειξει συνδεσμολογια χρειαζεται να αναφερεις τι θελεις να πετυχεις με αυτην. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 υπαρχουν γραμμικα ή λογαριθμικα ποτενσιομετρα (μεταξυ αλλων...) Στις κιθαρες βαζουμε λογαριθμικα (audio taper) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Επιπλεον προκειμενου καποιος να σου υποδειξει συνδεσμολογια χρειαζεται να αναφερεις τι θελεις να πετυχεις με αυτην. Υπέθεσα ότι θέλει να σπλιτάρει τον 59 στη γέφυρα με το P/P Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ποτενσιόμετρο της έντασης αλλάζουμε ή του τόουν??? τη στιγμη που ολα ειναι 250Κ audio (τουλαχιστον αν θελεις να κανεις αυτο που λεει ο audiokostas) μπορεις να το βαλεις οπου θελεις. Αλλα για να μην μπλεχτεις, καν'το οπως στο σχεδιαγραμμα του Duncan. wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Goatbarber Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 υπαρχουν γραμμικα ή λογαριθμικα ποτενσιομετρα (μεταξυ αλλων...) Στις κιθαρες βαζουμε λογαριθμικα (audio taper) Αυτό εννοούσα... έκανα λάθος με τα αναλογικά και τα διαφορικά.... Κάπου είδα καθώς έψαχνα ότι στην ένταση βάζουμε λογαριθμικά 500Κ και στο τόουν γραμμικά 250Κ... Υπέθεσα ότι θέλει να σπλιτάρει τον 59 στη γέφυρα με το P/P Ναι, αυτό θέλω να κάνω.... Και αν γίνεται να αφαιρέσω λίγα πρίμα από τον Seymour Duncan Little '59 γιατί να πω την αλήθεια μου δε μου αρέσει και πολύ.... Υ.Γ. Συγνώμη για τις καθυστερημένες απαντήσεις. (δεν έχω πισί στο σπίτι, μόνο από δουλειά επικοινωνώ) http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/ .......... under Stratocaster. Πιθανόν το http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=1h_2s_1v_2t_5w_pp ΝΑΙ..... ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!! (είδες πόσο στόκος είμαι?? ;D δεν το σκέφτικα να μπω στο σάιτ της Seymour Duncan) "Simplicity is gold" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Κάπου είδα καθώς έψαχνα ότι στην ένταση βάζουμε λογαριθμικά 500Κ και στο τόουν γραμμικά 250Κ... μπαααα.... ολα audio το 500αρι στο volume μπορει να ταιριαζει λιγο παραπανω με τον 59 οντας humbucker, αλλα ειδες που τελικα στην πραξη σε ξυριζει? Tone εχει στον bridge ή ειναι τελειως ξερος? (αλλος λογος που ξυριζει) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Goatbarber Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Tone εχει στον bridge ή ειναι τελειως ξερος? (αλλος λογος που ξυριζει) Έχει βέβαια.... Κλασσική στρατ... (Και αν μειώσω λίγο το τόουν του bridge, χάνεται το "ξύρισμα" αλλά μουντένει αρκετά... :( Μιλάμε για το τόουν στο 8,5-8 όχι παρακάτω...) ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν βάλω 500Κ ποτενσιόμετρο στην ένταση, δεν θα κοπούν πρίμα και στους άλλους μαγνήτες?(εκτός από το bridge) ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει ο πυκνωτής (και προφανώς η χωρητικότητά του) στον ήχο?? μπορούμε κάπως μέσω αυτού να βοηθήσουμε τον bridge και να του κόψουμε λίγο πρίμα?? "Simplicity is gold" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Έχει βέβαια.... Κλασσική στρατ... (Και αν μειώσω λίγο το τόουν του bridge, χάνεται το "ξύρισμα" αλλά μουντένει αρκετά... :( Μιλάμε για το τόουν στο 8,5-8 όχι παρακάτω...) αυτο συμβαινει γιατι ο ΗΒ θελει κανονικα 500αρια. Με το 250αρι tone δεν εχεις πολλη αποκοπη του πυκνωτη με αποτελεσμα ακομα και στο 10 να "διαρρεουν" πριμα προς τη γη... ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν βάλω 500Κ ποτενσιόμετρο στην ένταση, δεν θα κοπούν πρίμα και στους άλλους μαγνήτες?(εκτός από το bridge) Αν βαλεις 500αρι Volume ο ΗΒ θα το δεχτει πολυ ωραια, αλλα οι singles θα ξυριζουν χωρις νερο... :o ειναι και Texas specials, οποτε ετοιμασε τα ξυραφια σου (καθοτι εισαι και του επαγγελματος.../Barber γαρ) ;D ;D ;D ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει ο πυκνωτής (και προφανώς η χωρητικότητά του) στον ήχο?? μπορούμε κάπως μέσω αυτού να βοηθήσουμε τον bridge και να του κόψουμε λίγο πρίμα?? Ο πυκνωτης ειναι ολα τα λεφτα για το Tone. Η τιμη του πρωταρχικα, καθως και αλλοι παραγοντες επηρεαζουν τον ηχο του οργανου, ακομα και με το Tone στο 10. Διαβασε εδω ενα σχετικο θεμα που ειχα κανει καποτε. Μπορεις να 'αφιερωσεις' το ενα tone μονο για τον bridge, και να βαλεις ενα 500αρι audio με εναν 0.022μF ή εναν μεγαλυτερο (0.047) για να εξισορροπησει την μεγαλυτερη τιμη του ποτενσιομετρου με την τιμη του πυκνωτη. Αυτο βεβαια θελει ψαξιμο... Μηπως οπως το εχεις τωρα ο Bridge παιζει σπλιταρισμενος και σου ξυριζει ετσι?... Απ την αλλη, θα μπορουσες να βαλεις 500αρι Volume και να βαλεις εναν μεγαλυτερο πυκνωτη στο πρωτο Tone (οπου θα συνδεσεις τους δυο Texas) ετσι ωστε να τους "γλυκανεις" λιγο, γιατι οπως ειπαμε το 500αρι με τους singles θα ξυρισει. Αν παρεις ενα τυχαιο CTS (δηλαδη οχι "μετρημενο" απο RS κλπ) το πιθανοτερο θα ειναι να εχει τιμη γυρω στα 400Κ οποτε πλησιαζουν οι δυο "κοσμοι"... (singles + HB) 8) Γενικως θελει ψαξιμο για να παντρεψεις δυο (πολυ) διαφορετικες "σχολες". Κατι ηξερε ο Leo και εφτιαξε τις Strat με 3 singles... ;D αν μπερδευτηκες... ξαναρωτα ;) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση