Προς το περιεχόμενο

...να βαψω το Tolex μου?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δε βαφεται δυστυχως,παρε μερικα μετρα tolex απο εδω και θα εισαι οκ (το ...re-tolexing ειναι πανευκολο,σιγουρα πολυ λιγοτερο... μανουριαρικο απο τη βαφη) ;)

http://www.tubeampdoctor.com/index.php?cPath=25&language=en&osCsid=72c9feb0a987a01990f6bb11ea1ffa6b

λες, εε?...  εγω ειχα σταμπαρει λευκο τολεξ απο τον Banzai, αλλα αυτοι οι δυο εχουν και αλισβερισια μεταξυ τους...

παντως ο δικος μου ειναι σιγουρα βαμενος απο πανω. Αφου ο απροσεκτος "πρωην" εβαψε και λιγο απο τις βασεις του strap.

για re-tolexing ομως πρεπει να παρω και κολλα (αραγε "πετανε" αυτες ή θα τις στειλουν Ground?).

Ξερεις ποσο περιπου χρειαζεται για να ντυθει ενας twin?

παλι σε μπελαδες θα μπω...    ::)

δεν κανεις καμια ερωτηση κ τον Telegun ρε σ Alder

θα τον ρωτησω και το Μητσο, σιγουρα...

παντως αν επιμενεις να το ..βαψεις οι κανονικες μπογιες δεν κανουν.Θα χρειαστεις σπρεϋ με τα οποια βαφουν ταπετσαριες ή ταμπλω αυτοκινητων,ρωτα σε τετοια μαγαζια να σου πουν που μπορεις να τα αγορασεις,"κανονικες" μπογιες και πινελλα ειναι αδικος κοπος (θα παει τα chipping συννεφο.... ;D)

ναι οντως, θελει κατι ελαστικο και οχι σκληρο...

Αγαπητέ κατά την γνώμη μου είναι άλλο να ρίξεις λίγο μαύρο επάνω σε μαύρο ή σκούρο tolex και άλλο να ρίξεις ανοιχτό μπέζ ή τάν επάνω σε μαύρο.Επειδή θα το κάνεις εσύ, μάλλον αισθητικά θα πετύχει.Αλλά το tolex παραείναι στιλπνό και λίγο λίγο το χρώμα θα φεύγει όσο τον δουλεύεις και τον μεταχειρίζεσαι.

Και στην τελική πότε σε σταμάτησε η μανούρα ενός project?Άντε γδάρτον και ντύσε τον από την αρχή.Και τράβα και πολλές φωτογραφίες! ;)

χεχε...  σιγουρα θα παιξει φωτογραφηση, οτι κι αν γινει!  ;)

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι κιόλας ότι θα θέλεις να τον...χαϊδεύεις...

κατι ξερεις εσυ...  ;D

Πάντως δοκιμάζεις και βλέπεις, αν δεν κάτσει βαφή το ξηλώνεις και βάζεις καινούριο  :)

αυτο ειναι οντως ενα option και το σκεφτηκα, απλα θα ειναι ψιλοδιπλη δουλεια...

...αλλα ως γνωστον η δουλεια κανει τους αντρες!  ;D  :-*  ;D  :-*

wood matters

Υποθετω φιλε Alderbody για να θελεις να τον ''ντυσεις'' βανιλλια πως η εγχειρηση που μας ειχες περιγραψει σε αλλο topic εχει πετυχει κ εχει στρωθει πλεον εε??? Καλωπισμος μεσα κι εξω λοιπον!!!

Lets ...Rock!

Υποθετω φιλε Alderbody για να θελεις να τον ''ντυσεις'' βανιλλια πως η εγχειρηση που μας ειχες περιγραψει σε αλλο topic εχει πετυχει κ εχει στρωθει πλεον εε??? Καλωπισμος μεσα κι εξω λοιπον!!!

ε ειπα να κανω πιο ολοκληρωμενη δουλεια μια και ειναι ανοιχτος τοσο καιρο...  ;)

δεν ξερω αν θα το κανω τελικα, αν και ψηνομαι πολυ...

Σιγουρα πρωταρχικος στοχος ηταν η ομαλη λειτουργια, ο δευτερος ο βελτιστος ηχος και τριτος η εξωτερικη εμφανιση.

Θεωρω οτι ο 1.5 στοχος επετευχθη καθοτι ακομα θελει λιγη "μετεγχειρητικη παυση" και μετα θα μπορω να πω αν το πιασαμε το 2/3...

...ειμαι αισοδοξος για την εκβαση της υποθεσης  ;D

Πριν λιγη ωρα εκανα κι ενα μικρο πειραμα βαφης...

Πηρα ενα μικρο κομματακι απο το εσωτερικο της καμπινας (ενα περισσευμα) και το εβαψα με ενα απλο σπρευ που ειχα απο βαφη πεταλιου (OCD)

Οντως η μπογια "λημναζει" αμεσως στα grooves  8) του Tolex και προεξεχουν πολλα μαυρα "φιορδ"...  Μαπα, κοινως...  :-[

Απλα θα περιμενω να στεγνωσει καλα και θα το υποβαλω σε "stress and strain tests" για να δω αν αντεχει...

Οποτε οι επιλογες περιοριζονται σε δυο: 1) Re-Tolex,

2) γδυσιμο, τριψιμο και ειτε βαψιμο, ειτε λουστραρισμα/λαδωμα(clear).

Ναι ...εχω μια μικρη μανια να τα πειραζω ολα, κακο ειναι?  ;D

wood matters

Φιλτατε Alderbody, αντι να παιδεύεσαι με βαφες με αμφιβολο αποτελεσμα, θα προτεινα κατι ποιο ευκολο.

Στου Ψυρη στον κεντρικο δρομο υπαρχουν δυο μαγαζια που πουλανε tolex. εχω βρει διαφορες ποιοτητες tolex και σιγουρα εχει cream σε πολυ καλη ποιοτητα και σε πολυ καλυτερη τιμη απο τους ξενους. πχ βρηκα tolex purple colour για marshall με 10 € το μετρο, βρηκα tolex που βαζουν σε mesa με 12 € το μετρο..

Κανε μια προσπαθεια και ριξε μια ματια..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου