alderbody Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 διαβασα τα κλασσικα παλια (και ultra επεξηγηματικα) θεματα : Μεγάφωνα και watt... Alnico VS Ceramic Speakers και μπλεχτηκαααα.... Θελω μεγαφωνα για τον twin μου. Τωρα εχει ενα σετ Eminence Legend απο τα οποια εχω τα εξης παραπονα. 1) τα πριμα ειναι μεταλλικα και Harsh και 2) οταν παιζω, ειναι σαν να βγαινει απο μεσα ενα μπαρμπαδακι και να μου βαζει κερι στα αυτια... ;D Αυτο το δευτερο δεν το ειχα διαπιστωσει μεχρι που αναβαθμισα (και αναβαθμιζω ακομα) τον ενισχυτη και εχοντας την καμπινα πανω σε καρεκλα, τα ακουω In the face και μοιαζουν μερικες φορες σαν να εχω επανω την κλασσικη μαλλινη βρεμενη κουβερτα... τωρα πως γινεται να εχω ξερα και ασχημα πριμα και θολη εικονα?... μαλλον αυτο σημαινει budget speakers... Σιγουρα οι αναφορες του SF στα Tonker και Delta Pro με δελεαζουν πολυ, αλλα φοβαμαι μην την ξαναπατησω και δεν μπορω να μαζεψω την πριμαδουρα, αλλα ουτε και να τα χασω γιατι μου χρειαζονται. Μ' αρεσουν τα πριμα, αλλα τα θελω singing και οχι piercing και metallic/harsh. Μ' αρεσει ο ηχος του Vaughan κυριως απο τις παλιοτερες ηχογραφησεις, τρελαινομαι για τα μεστα, παχια και ζεστα πριμα του Buchanan (αν και δεν επαιζε με twin), το εκπληκτικο twang του ...Robert Smith (early Cure/επαιζε με twin), και ο μαγικος ηχος του The Wind Cries Mary αν και δεν νομιζω να γραφτηκε με twin... Απλα παραθετω μερικους ηχους που ...με σημαδεψαν! ;) OK, μπασα εχει ο ενισχυτης σε ...περισσεια, αλλα ολα διορθωνονται. Καναδυο (3D ;D) πυκνωτακια αν αλλαχτουν, προσαρμοζεται το bass content. Βοηθηστε μερες που' ναι να επενδυσω... ;) 8) (και να εν-δυσω θα ηθελα με λευκο tolex και oxblood grill, αλλα αυτο ειναι πιο ...wet dream :D ) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 και ο μαγικος ηχος του The Wind Cries Mary αν και δεν νομιζω να γραφτηκε με twin και ομως με twin γραφτηκε :) (μεχρι και το 69 ο Hendrix επαιζε μονο με Fender ενισχυτες). ολα αυτα που γραφεις (με εξαιρεση των Buchanan ) με EV (SRV),JBL cast (Hendrix) μεγαφωνα γραφτηκαν οποτε πας καρφι για τα Delta Pro ;) τα EV & DELTA PRO ειναι ΜΑΓΙΚΑ μεγαφωνα και τα περι πριμαδουρας και harshness ειναι παραμυθια της χαλιμας (η λαθος eq και χρηση) ;),ισα-ισα εχουν πολυ γεματο και ζεστο ηχο ;) (θυμηθηκα μια παλαιοτερη κουβεντα που καποιος με ειχε ρωτησει αν θα τα εβαζα σε VOX AC30 και του ειχα απαντησει,παρασυρμενος απο... φημες... ;D ;D οτι δεν θα το εκανα μια και θα..."εξυναν",ομως ο Peter Buck τα ειχε βαλει στον δικο του AC30 & σε διαβεβαιωνω οτι μονο...ξυσιμο δεν ακουγα... ;D ;D) τα Eminence legend (δεν ξερω αν εχεις τα 120 αρια η τα μικροτερα) ειναι αξιοπρεπη μεγαφωνα αλλα σιγουρα υπαρχουν και καλυτερα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Όπως πολλοί, προτείνω το Tonker... έχω φτάσει σε σημείο να το προτιμώ περισσότερο και από το παλιό Electrovoice EV12L. Πιο ωραία και γεμάτα μπάσα, πιο "ζεστός" και γλυκός ήχος, ωραιότερα και λιγότερο "σκληρά" καθαρά, και μάλιστα χωρίς τη χειρουργική ακρίβεια στην απόδοση των μεσαίων και ψηλών συχνοτήτων που μου αφήνει σαν εντύπωση το Electrovoice... Το EV βέβαια δεν σε αφήνει ποτέ θαμμένο σε ένα mix αλλά αν δεν αντιμετωπίζει κάποιος τέτοια προβλήματα, ίσως να μην του λείψει... Τι εννοώ; Μου φαίνεται ότι το EV δεν συγχωρεί ατέλειες στα καθαρά μια κιθάρας, ενώ το Tonker είναι πιο επιεικές, αν και για να αναδείξει τα ωραία του ψηλά πρέπει να "φωνάξει" πολύ (κάτι που αν γίνει στο σπίτι θα χρειαστείς έναν καλό δικηγόρο). Μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν η ταυτόχρονη χρήση και των δυο, κάτι που σχεδιάζω να κάνω πάρα πολύ σύντομα... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Θα είμαι γραφικός και κολλημένος αν προτείνω Jensen P12N; ;D Οκ, εννοείται τον SF θα ακούσεις που ξέρει πολύ καλύτερα δεν έχω άλλη εμπειρία επί του θέματος εκτός του ότι έχω τα αμερικάνικα Jensen τα οποία μπορεί να μη μοιάζουν και καθόλου με τα τωρινά ιταλικά οπότε... 12" legend υπάρχουν στα 50, 75, 120 και 150W. Ποιά έχεις εσύ τώρα; Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 ...πας καρφι για τα Delta Pro ;) θυμαμαι που εγραψες οτι με τετοια μεγαφωνα "ακους" τον ενισχυτη... Μια και κανω καποιες καλες μοντιντσες στο κυκλωμα απο ιδεες του φιλου jc maillet που τονιζουν τις αρμονικες των 6L6, μου μοιαζει ως η πιο συμφερουσα λυση... ...και ελπιζω να ακουστουν και οι διαφοροι 3D πυκνωτες μου... ;D ;D ;D wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Απλα να πω οτι τα Delta Pro ειναι πιο "γλυκα" απο τα EV (και βεβαια ακομα πιο γαϊδουρια) :) Τωρα αν δεν θελεις το μεγαλο βαρος και τα Tonker/Swamp Thang ειναι μια χαρα. Τα Jensen P12N ειναι επισης ωραιοτα μεγαφωνα για "αμερικανικο alnico ηχο" (βεβαια δεν εχουν ακριβως τον ηχο των ΘΕΙΚΩΝ παλιων alnico JBL αλλα ειναι ωραια) Τωρα αν εχεις ΠΟΛΛΑ λεφτα και δυο ALNICO FANE να βαλεις θα εχεις σιγουρα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ηχο (θα πρεπει να γινει και ντετεκτιβ για να τα βρεις γιατι ειναι σχεδον αδυνατον), http://www.thomann.de/gr/fane_axa_12.htm καλα λογια ακουγονται και για τα copies τους που βγαζει τωρα η Jensen http://www.thomann.de/gr/jensen_blackbird_ljep_12_100_8_ohm.htm www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Όπως πολλοί, προτείνω το Tonker... έχω φτάσει σε σημείο να το προτιμώ περισσότερο και από το παλιό Electrovoice EV12L. Πιο ωραία και γεμάτα μπάσα, πιο "ζεστός" και γλυκός ήχος, ωραιότερα και λιγότερο "σκληρά" καθαρά, και μάλιστα χωρίς τη χειρουργική ακρίβεια στην απόδοση των μεσαίων και ψηλών συχνοτήτων που μου αφήνει σαν εντύπωση το Electrovoice... Το EV βέβαια δεν σε αφήνει ποτέ θαμμένο σε ένα mix αλλά αν δεν αντιμετωπίζει κάποιος τέτοια προβλήματα, ίσως να μην του λείψει... Τι εννοώ; Μου φαίνεται ότι το EV δεν συγχωρεί ατέλειες στα καθαρά μια κιθάρας, ενώ το Tonker είναι πιο επιεικές, αν και για να αναδείξει τα ωραία του ψηλά πρέπει να "φωνάξει" πολύ (κάτι που αν γίνει στο σπίτι θα χρειαστείς έναν καλό δικηγόρο). Μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν η ταυτόχρονη χρήση και των δυο, κάτι που σχεδιάζω να κάνω πάρα πολύ σύντομα... αυτο με την αυξηση της εντασης με προβληματισε πολυ, Σπυρο... :-\ wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 (μεχρι και το 69 ο Hendrix επαιζε μονο με Fender ενισχυτες). Ζητώ συγνωμη για το off topic αλλα αυτο ειναι ανακριβές... Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Θα είμαι γραφικός και κολλημένος αν προτείνω Jensen P12N; ;D Οκ, εννοείται τον SF θα ακούσεις που ξέρει πολύ καλύτερα δεν έχω άλλη εμπειρία επί του θέματος εκτός του ότι έχω τα αμερικάνικα Jensen τα οποία μπορεί να μη μοιάζουν και καθόλου με τα τωρινά ιταλικά οπότε... 12" legend υπάρχουν στα 50, 75, 120 και 150W. Ποιά έχεις εσύ τώρα; νομιζω ηταν ειτε τα 120, ή τα 150... :-\ Ζητώ συγνωμη για το off topic αλλα αυτο ειναι ανακριβές... οταν προκειται για Hendrix σε δικα μου threads δεν τιθεται θεμα... ;) κι εγω θεωρω το πεδιο λιγο θολο πανω στο θεμα, αλλα στο συγκεκριμενο κομματι ο ηχος ειναι πολυ twin... το σιγουρο ειναι οτι ειναι μα γι κος... :) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2009 μη φοβασαι το Delta Pro "πριμαρει" μια χαρα και χαμηλα (στο σπιτι με αυτο παιζω και γραφω ;)) Ζητώ συγνωμη για το off topic αλλα αυτο ειναι ανακριβές.. http://www.jimihendrix.dk/index.php?lang=en&page=gear oυσιαστικα το 68-69 το γυρισε ΕΝΤΕΛΩΣ στη Marshall,παντως το wind cries Mary ειναι καρατσεκαρισμενα Fender Twin ;Dμεχρι τοτε ηχογραφουσε μονο με Fender & επαιζε live με Fender/Sunn (Fender ειναι ουσιαστικα και αυτοι ;D ;D) και στις αρχες του 68 Marshall,παντως μια και μιλαμε για STUDIO/RECORDING ειναι ασφαλες να πουμε οτι ο ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ Hendrix μεχρι και το 68 ειναι Fender. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση