Προς το περιεχόμενο

Extraordinary Vinyls

ex-OurDarkness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ίδιο έχω διαβάσει κι εγώ αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος κατά πόσο υφίσταται κάτι τέτοιο. Φαντάζομαι ότι η χρωματική επεξεργασία ίσως να επηρρεάζει τα αυλάκια του δίσκου αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

Τα μονόχρωμα βινύλια δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η χρωστική που μπαίνει αλλάζει τα χαρακτηριστικά του βινυλίου μεν, αλλά τα αλλάζει ομοιόμορφα, οπότε αν ο μηχανικός κοπής (έτσι δεν λεγότανε;) ξέρει τι κάνει, αναπροσαρμόζει τις συσκευές του ώστε να έχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα υπάρχει με τα πολύχρωμα βινύλια: εκεί, κάθε χρωστική έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά του βινυλίου, αλλά όχι ομοιόμορφα πλέον. Οπότε είναι δυσκολότερο (αν όχι ακατόρθωτο) για τον μηχανικό κοπής να προσαρμόσει τις συσκευές του με ρυθμίσεις που να ισχύουν για όλη την επιφάνεια του δίσκου.

Θεωρητικά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν χρωστικές με απολύτως όμοια χημική συμπεριφορά, αλλά στη πράξη αυτό είναι πολύ-πολύ δύσκολο, οπότε είναι πολύ πιθανό ότι κάποια από τα πλουμιστά βινύλια δεν θα παίζουν και πολύ καλά (αν υποθέσουμε ασφαλώς ότι κάποιος έχει το πικαπ που θα τα αναδείκνυε αυτά τα προβλήματα).

Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που κάθε έκδοση πολύχρωμου βινυλίου, πάντα συνοδευόταν και από μία κανονική μαύρη έκδοση, καθώς επίσης και γιατί οι audiophile εταιρείες απέρριπταν μετά βδελυγμίας τέτοια πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταπληκτικά πράγματα!!

Ευχαριστούμε ourdarkness για το εξαιρετικά ενδιαφέρον λινκ.

εντύπωση μου έκανε που υπήρχε και μια έκδοση του Silver and gold των Asap (σελ 159), ενδιαφέρον πρότζεκτ του Adrian Smith των Maiden, που τους άκουγα πρόσφατα.... :)

Ένα ψιλο-σπάνιο (μάλλον) picture vynil είχε φέρει ο FatalV από παζάρι στην Ιταλία και ήταν μια βραζιλιάνικη έκδοση του Relics των Floyd:  http://gemm.com/q.cgi?rb=DAVECONN&artist=pink+floyd&title=relics προς το τέλος είναι

Βass is a state of mind...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το πρόβλημα υπάρχει με τα πολύχρωμα βινύλια: εκεί, κάθε χρωστική έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά του βινυλίου, αλλά όχι ομοιόμορφα πλέον. Οπότε είναι δυσκολότερο (αν όχι ακατόρθωτο) για τον μηχανικό κοπής να προσαρμόσει τις συσκευές του με ρυθμίσεις που να ισχύουν για όλη την επιφάνεια του δίσκου.

για κάτι τέτοιο μιλούσα κ εγώ.

Υπάρχει κάπου κάποιο βιβλίο ή κάτι που να εξηγεί/αναλύει το θέμα/φορμά βινύλιο;

φβ/snoozeloop

• Guru

Τι καταπληκτικο βιβλιο!. Πρεπει να το βρω να το αγορασω... Παιζει να το εχει κανα μαγαζι ελλαδα?

Φαντάζομαι ότι εννοείς Ελλάδα, και όχι μέσω Ιντερνετ (όπως άλλωστε λές), αλλά καλού κακού: http://www.amazon.co.uk/Extraordinary-Records-Magazine-Giorgio-Moroder/dp/3836507293/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1240871023&sr=1-1 . Με 17 λίρες και τα έξοδα αποστολής, δικό σου! :)

Φανταστικό βιβλίο, πράγματι! Κι εγώ σκέφτομαι να το πάρω.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου