trolley Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2005 Start ---> Control Panel ----> Administrative Tools ----> Computer Management -----> Disk Management Εκεί τον βλέπεις τον δίσκο? Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2005 Το bios του PC μου είναι AMI και έχει κάποιες διαφορές απο το δικό σου. Αυτο που εγω έκανα, και ίσως να σου δώσει καμμιά ιδέα γιατι ολα αυτα μοιάζουν, είναι το εξής Πήγα στην επιλογή OnChip IDE Configuration και έβαλα ATA Configuration = P-ATA Only S-ATA = Enabled S-ATA Port = P0-3rd, P1-4th σε όλες τις άλλες επιλογές δεν δούλευε. Επίσης η ASUS έχει πολυ καλό forum, ίσως να βρείς κάτι εκει πέρα. Επίσης δοκίμασε οτι λέει ο Wow! και επίσης με δεξί κλίκ στην επιλογή disk management κάνε rescan disks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 OP Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Eyeprotocol ουτε εκεί τον βλέπει τον δίσκο :( Angelos θα δοκιμάσω και αυτό που είπες και θα επανέλθω You are wrong f**ked and overatted... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Αυτο που εγω κατάλαβα, αφού παιδευτηκα 2 μέρες, είναι οτι απο την στιγμή που έχεις 1 δισκο στο πρώτο κανάλι και 2 cd στο δευτερο, ο δισκος sata πρέπει να είναι το τρίτο λογικό κανάλι. Αν βρείς τρόπο να το πεις αυτο στο bios θα λυθεί το πρόβλημα, απλά δεν ξέρω αυτό το bios καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Angelos έχεις δίκιο, αλλά κάτω από κανονικές συνθήκες (δηλαδή να μην έχει πειράξει κανείς το bios δίχως να ξέρει τι κάνει), δεν υπάρχει καμία δυσκολία με τους SATA δίσκους. Απ΄την άλλη, ο Janick λέει ότι ο δίσκος εμφανίζεται στο Bios αλλά όχι στο Disk Management, το οποίο είναι πρωτοφανές. Τέλος πάντων, είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο εξ' αποστάσεως. Το καλύτερο είναι να το δει το μηχάνημα κάποιος επαγγελματίας. Πάντως ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι αν τρέχει Windows XP SP2, τότε δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης κανενός driver. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
metalash Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Να το ξαναπω αλλη μια φορα...πριν παει το μηχανημα του σε επαγγελματια κ πληρωσει το φορματ χρυσο ας κανει μονος του φορματ κ να τα ξαναπερασει απο την αρχη...Πιστευω οτι ειναι αλλη μια κομπλα των xp κ τιποτα παραπανω..Συμβαινουν αυτα..Δεν χρειαζεται να δυσκολευει αλλο τη ζωη του.. f you don't want it you won't do it Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δεν χρειάζεται φορματ για να δει τον δίσκο !!! Απλώς είναι δυστροπο το bios για να δει τον sata σαν τρίτο κανάλι. Ενα πράγμα που βοηθάει είναι να κάνει clear την cmos area με το jumper που συνήθως υπάρχει στο motherboard. Ετσι όταν ξαναξεκινήσει το PC βλέπει τα περιφεριακά απο την αρχή. Εχει τουλάχιστον το SP1 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Εγώ δεν είπα να πάει στο μάστορα για να του κάνει φορμάτ. Εγώ είπα να πάει στο μάστορα επειδή λέει ότι τον βλέπει τον δίσκο το Bios (άρα τα σενάριο ότι φταίει το bios μάλλον δεν παίζει) αλλά δεν τον βλέπουν τα windows. Εμείς οι τρεις (metalash, angelos, εγώ) φαίνεται να έχουμε αρκετές γνώσεις, αλλά ο φίλος μας ο janick έχει κολλήσει. Τι να του προτείνω; Στο πρώτο-πρώτο ποστ του λέει ότι "στις αρχικές οθόνες" (δηλαδή το Bios) τον βλέπει, αλλά δεν τον βλέπουν τα windows. Ας του απαντάμε πάνω σε αυτή τη βάση. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Aiolos Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Εμενα μου ειχε συμβεί αυτό ακριβώς το πρόβλημα και ανακάλυψα πως εφταιγε το καλώδιο σύνδεσης του ΣΑΤΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 OP Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Λοιπόν παίδες συνέβησαν τα εξής.SP1 δεν υπάρχει καταρχήν.Δεύτερον στο BIOS δεν βρήκα κάτι ανάλογο απο αυτό που μου έγραψες Angelos το μόνο σημείο που έμοιαζε ήταν το Onchip SATA Bootrom το οποίο είχε επιλογές enabled και disabled που απο ότι κατάλαβα δεν έχει να κάνει με την περίπτωση. Γιατι ούτε η εγκατάσταση των XP τον βλέπει(δοκίμασα να βάλω XP στον SATA βγάζοντας τους άλλους δίσκους). Τελικά είπα να δοκιμάσω να εγκαταστήσω τους drivers για RAID Controler να δώ μήπως γίνει κανένα θαύμα και τελικά έκπληκτος ανακαλύπτω ότι ο δίσκος αναγνωρίστηκε απο το λέιτουργικό,εμφανίστηκε στο Disk Managment και όλα μέλι γάλα. :D Το θέμα είναι όμως ότι θεωρητικά το κανονικό κανάλι SATA δεν έχει να κάνει με τα RAID έτσι δεν είναι; Μέσα το manual αναφέρει βέβαια για SP1 αν είχα όμως μόνο τον SATA και κανένα λειτουργικό εγκατεστημένο και ήθελα να εγκαταστήσω τα WIN-ΧΡ απο την αρχή τί θα γινόταν; You are wrong f**ked and overatted... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση