Προς το περιεχόμενο

Το αγιο δισκοποτηρο της απηχησης. Χωραει η πρωτοπορια;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ο κίνδυνος να μείνεις με πολλές ημιτελείς αλλά "πρωτοποριακές" ιδέες είναι τρομαχτικότερος, και η κατάσταση αυτή πιο μίζερη από την πεντατονία

Γι αυτό μη μασάς

Γράψε ότι σου βγαίνει

Και το πρωτοποριακό θα βγει κι αυτό με τη σειρά του

κι αν δεν βγει...

...κι έτσι καλά είναι

Eχεις δικιο. Κατι ολοκληρωμενο και χειροπιαστο ειναι προτιμοτερο απο απλα μια καλη ιδεα. Thanx.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ζητημα λοιπον ειναι το εξης απ'τη μια θα' θελα πολυ να μπορουσα να φτασω σε ενα σημειο να φτιαχνω τραγουδια που εχουν απηχηση σε πολυ και διαφορετικο κοσμο αλλα απ'την αλλη θελω να ειμαι ειλικρινης με τον εαυτο μου μιας και ξερω ποσο πολυ μου αρεσει η εξερευνηση νεως μουσικων τοπιων/δυνατοτητων και δε θα μπορουσα ποτε να ευχαριστηθω μια σκηνη οπου ενα μεγαλο κοινο να ζητοκραυγαζει για ενα τραγουδι μου που θα ξερω πως ειναι ενα ac/dc hard rock κλωνος, η ενα αδειο χιλιοπαιγμενο pop σκουπιδι με ενα μοναδικο δυνατο hook. Απλα θα ενιωθα μιζερος.

αυτά τα λόγια μου φαίνονται πολύ αληθινά. Καλή τύχη!

Και για να απαντήσω στο ερώτημα σου. Νομίζω πως άγιο είναι το δισκοπότηρο της διαχρονικότητας και όχι της απήχησης. Και σε αυτό, χωράει ίσως η πρωτοπορία, αλλά χωράει σίγουρα η γνησιότητα.

Άν γράφεις πάντως σε δωδεκάφθογγο συγκερασμένο σύστημα, θα είναι δύσκολο να "πρωτοπορήσεις". Αν χρησιμοποιείς και επτάτονες ή πεντάτονες κλίμακες ακόμα πιο δύσκολο. Αν και η αρμονία σου περιορίζεται σε τρίφωνα ακόρντα με extensions τότε ξανά και ακόμα πιο δύσκολο  ;D. Και αν ο στόχος σου είναι να γράψεις τραγούδια, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς δομής, ε, τότε είναι σχεδόν αδύνατο  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου