Προς το περιεχόμενο

Τα αγγλοφωνα γκρουπ απο την Ελλαδα μπορουν να πανε Νο.1 στο UK!

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

.Διαφαινεται απο καποιες αποψεις σαν να πειραζει που δεν μπορουμε να αντιγραψουμε το αγγλικο στυλ,περιγραφοντας το ρομαντικα (ανηλιαγα σοκακια Λονδινου ,μπλα ,μπλα) εν αντιθέσει με τη μιζερια της ελληνικης πραγματικοτητας (φραπες,μπλα ,μπλα). Ας μην ειμαστε αντιξενοφοβικοι Grin Grin Grin.Xωρις πλακα ειναι ρατσιστικο αυτο..Οι μεγαλες προσωπικοτητες ειναι μεγαλες προσωπικοτητες και τελειωνει εκει.

παντως αν αναφερεσαι σε εμενα..προτιμω 1000 φορες τον φραπε απο το να εχω αλκοολικο wife beater ανθρακωριχο πατερα (οπως οι πατεραδες των Oasis π.χ) απο τα...ανηλιαγα σοκακια..του...Μαντσεστερ...

και εχω πει 1000 φορες εδω μεσα οτι ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το "σωστο" ειναι να παιζουμε...."ροκ".....και οχι τη δικη μας μουσικη ;)

.Οι μεγαλες προσωπικοτητες ειναι μεγαλες προσωπικοτητες και τελειωνει εκει

σε ευχαριστω τεκνον μου που μου το αναγνωριζεις... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 265
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το "σωστο" ειναι να παιζουμε...."ροκ".....και οχι τη δικη μας μουσικη ;)

μπράβο ρε superfunk.

H οποία δίκη μας μουσική, μπορεί να περιέχει στοιχεία και απο ροκ, και από τζαζ, μεταλ, φανκ, κλασσικη, τουρκικη, αραβικη, ινδική, αλλά στον πυρήνα της θα είναι η δική μας μουσική.

And here comes the million dollar question: Και ποιά είναι η δική μας μουσική? Στην ουσία, αυτός είναι ο προβληματισμός όλων, η έλλειψη ισχυρής ταυτότητας, η οποία δεν εκδηλώνεται μόνο στις μουσικές αναζητήσεις των Ελλήνων, αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είμαστε λίγο "χώρα του απροσδιόριστου".

Στα πιό απλά: Γιατί πχ, στο Noiz, υπάρχουν κυρίως κλιπάκια (από καλούς παίκτες και μουσικούς), όπως blues jam, funk jam, και όχι karsilamas jam, tsamiko jam, tsiftenteli jam? Η παράδοση δεν έχει θέση στην νέα μουσική τεχνολογία? Ή δεν την αναζητά?

Eδω υπεισερχεται αλλος ενας παραγοντας, η διεστραμενη αντιληψη οτι η παραδοση ειναι κατι που ΔΕΝ εξελισσεται αλλα κατι μουσειακου ενδιαφεροντος, που (κατα την ταπεινη μου γνωμη) ειναι αρκετα διαδεδομενη στην Ελλαδα.

Να εξηγησω...πριν απο 500 (τυχαιο νουμερο) χρονια οι Ελληνες ειχαν μια α παραδοση. Η παραδοση που εχουμε τωρα ειναι αρκετα διαφορετικη απο αυτο που αντιλαμβανονταν οι συντοπιτες μας ως παραδοση πριν απο 500 χρονια, γιατι απλουστατα σε αυτο το χρονικο διαστημα τα πραγματα αλλαξαν και η παραδοση εμπλουτιστηκε με νεες ιδεες τροπους ζωης κλπ.

Σημερα, για καποιο περιεργο λογο αποφασισαμε οτι παραδοση γιοκ, δεν εξελισεται, δεν εμπλουτιζεται με νεα στοιχεια, ειναι ως εχει και τη διατηρουμε μη σαπισει. Παω στοιχημα οτι ο μεσος νεοελληνας θα ηταν ικανοποιημενος αν σε 500 χρονια απο τωρα οι τοτε ανθρωποι οριζουν ως παραδοση ακριβως οτι οριζουμε και εμεις σημερα, ενω (κατα τη γνωμη μου) θα επρεπε η παραδοση να εξελισεται ωστε να συμβαδιζει με τις νεες εποχες.

Παραμενει ομως ιδια, διχως εξελιξη και μετα απορει ο κοσμος γιατι η νεολαια ολο και απομακρυνεται απο την παραδοση.

Σχεδον ολες οι χωρες που εχουν εντονη παραδοσιακη μουσικη σκηνη, παραδοσιακη μουσικη μπολιασμενη με αλλα νεα ειδη (πχ jazz, rock, οτιναναι) εχουν και μια παραδοση η οποια εξελισσεται. Η δικια μας ειναι ακομη στην καταψυξη.

Εν ολιγοις, ετσι οπως τα καναμε, αφου εδω στην Ελλαδα δεν πιανει τοπο η δικη μας μουσικη, περιμενουμε να πιασει στο εξωτερικο? Εδω μπαντες οπως οι mode plagal που συνδιαζουν την παραδοση με το μοντερνο και αποτελουν μια εξελιξη και τους ξερουν μονο οι "ψαγμενοι" ενω αν ηταν σε καμια γειτονικη χωρα ειμαι σιγουρος πως θα τους ειχαν σαν θεους...

Ειναι αυτο που λεει και ο darshan αποπανω: καταφεραμε να αποξενωσουμε την παραδοσιακη μας μουσικη απο εμας, κανοντας την εκθεμα μουσειου και προσπαθουμε να παιξουμε ροκ στους αγγλοσαξωνες...

Ελα παππου να σου δειξω τα αμπελια σου...

Και ποιά είναι η δική μας μουσική? Στην ουσία, αυτός είναι ο προβληματισμός όλων, η έλλειψη ισχυρής ταυτότητας, η οποία δεν εκδηλώνεται μόνο στις μουσικές αναζητήσεις των Ελλήνων, αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είμαστε λίγο "χώρα του απροσδιόριστου".

Δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρο ποια είναι η δική μας μουσική. Τα ρεμπέτικα και τα λαικά. Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μπέλου, Χιώτης και τόσοι άλλοι. Άσχετα που έχουν τις ρίζες τους σαν μουσικές. Ούτε τα Rock "φυτρώσανε".

Τhe two million dollar question είναι πού πάει η δική μας μουσική? Και αναφέρομαι στο μοντέρνο λαικό και σκυλάδικο.

Δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρο ποια είναι η δική μας μουσική. Τα ρεμπέτικα και τα λαικά. Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μπέλου, Χιώτης και τόσοι άλλοι.

Βαλε και σε αυτα και τη δημοτικη μουσικη και ειμαστε ψιλοκομπλε. Ε σε αυτες τις μουσικες, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, οτι παιζαμε τη δεκαετια του 50 παιζουμε και τωρα.

Eδω υπεισερχεται αλλος ενας παραγοντας, η διεστραμενη αντιληψη οτι η παραδοση ειναι κατι που ΔΕΝ εξελισσεται αλλα κατι μουσειακου ενδιαφεροντος, που (κατα την ταπεινη μου γνωμη) ειναι αρκετα διαδεδομενη στην Ελλαδα.

αντίληψη του κοινού ή των μουσικών?

Δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρο ποια είναι η δική μας μουσική. Τα ρεμπέτικα και τα λαικά. Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μπέλου, Χιώτης και τόσοι άλλοι. Άσχετα που έχουν τις ρίζες τους σαν μουσικές. Ούτε τα Rock "φυτρώσανε".

Τhe two million dollar question είναι πού πάει η δική μας μουσική? Και αναφέρομαι στο μοντέρνο λαικό και σκυλάδικο.

Βαλε και σε αυτα και τη δημοτικη μουσικη και ειμαστε ψιλοκομπλε. Ε σε αυτες τις μουσικες, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, οτι παιζαμε τη δεκαετια του 50 παιζουμε και τωρα.

Συμφωνώ, αυτή είναι η δική μας μουσική, μαζί και τα βυζαντινά (η gospel soul μας :)). 

το μοντέρνο λαικό έχει καλές στιγμές, όπως και το μοντέρνο έντεχνο, θυσιάζονται όμως στον βωμό της τηλεοπτικής/διαφημιστικής υπερκατανάλωσης. Και έτσι μένουν μόνο στο επιφανειακό.

το σκυλάδικο θέλει ψυχιατρική ανάλυση νομίζω. Αναρωτιέμαι, αν κάθε βράδυ άφηναν τους μουσικούς να παίξουν μία ώρα ότι γουστάρουν, αντί να μοστράρουν το νέο άφωνο κορμί, τι θα γινόταν?

το σκυλάδικο θέλει ψυχιατρική ανάλυση νομίζω. Αναρωτιέμαι, αν κάθε βράδυ άφηναν τους μουσικούς να παίξουν μία ώρα ότι γουστάρουν, αντί να μοστράρουν το νέο άφωνο κορμί, τι θα γινόταν?

Πενταήμερη στην Ρόδο, πριν από αρκετά χρόνια, κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε το σκυλάδικο για βραδυνή εξόρμηση. Πριν αρχίσει το κυρίως πρόγραμμα (τραγούδαγε ο ... sakis-wannabe-τριαντάφυλλος) οι μουσικοί άρχισαν να τζαμάρουν σε τζαζο-φιουσιονο κλίμακες. Πραγματικά τους λυπήθηκα. Ήπια απίστευτες αλκοόλες αυτό το βράδυ για να απαλύνω λίγο το πολιτισμικό σοκ.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

τα σκυλάδικα μου θυμίζουν μία ατάκα του Ιατρόπουλου που μου είχε φανεί πετυχημένη: "Άντε, χύστε να τελειώνουμε!" (sorry modulators, είμαστε και στην πρωινή ζώνη 8)).

Επιτελους!

Και 5 ανθρωποι που εχουν ΣΩΣΤΑ ξεκαθαρισει στο μυαλο τους ΠΟΙΑ ειναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσικη!Μπραβο ρε μαγκες πραγματικα χαιρομαι! ;) :)

Οπως πολυ σωστα ειπατε ολοι ελληνικη μουσικη ειναι τα λαϊκα & τα δημοτικα (ολο το φασμα και των 2 απο "σκυλαδικα" μεχρι ρεμπετικα και απο νησιωτικα μεχρι κλαρινα) αντε και καποια ψιγματα του παρελθοντος (απο βυζαντινη & αρχαια ελληνικη μουσικη τα οποια ομως ετσι κι αλλοιως εχουν περασει στα δυο παραπανω αναφερομενα ειδη).

Ο μουσικος πλουτος αυτος (ναι κατα πλειοψηφια προερχομενος απο την ΑΝΑΤΟΛΗ και καλα κανει) μπορει ΑΝΕΤΑ να σταθει "εξω" αν μπολιαστει σωστα με τις ηλεκτρικες μουσικες που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στον πλανητη φτανει αυτο να γινει με τον σωστο τροπο (και ΕΧΕΙ γινει κατα καιρους)...

Επιτελους ειπαμε και κατι συγκεκριμενο (και ουσιαστικο) επι του θεματος...

Επισης θα ηταν καλο να μην αναφερομαστε σε ολα τα μοντερνα λαϊκα ως "σκυλαδικα" γιατι και αδικο ειναι αλλα και εξαιρετικα προσβλητικο για ανθρωπους που τη σημερινη εποχη παραγουν εξαιρετικο λαϊκο τραγουδι σε μοντερνες ομως φορμες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Επισης θα ηταν καλο να μην αναφερομαστε σε ολα τα μοντερνα λαϊκα ως "σκυλαδικα" γιατι και αδικο ειναι αλλα και εξαιρετικα προσβλητικο για ανθρωπους που τη σημερινη εποχη παραγουν εξαιρετικο λαϊκο τραγουδι σε μοντερνες ομως φορμες.

Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι σε εμάς που σε ξέρουμε... ;D ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου