Προς το περιεχόμενο

Τα αγγλοφωνα γκρουπ απο την Ελλαδα μπορουν να πανε Νο.1 στο UK!

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 265
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να διαβάζουμε

......για μένα......το καλύτερο Ελληνικό συγκρότημα ....... είναι αυτό που δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ καριέρα στο εξωτερικό και το ήξερε. Οι Μουσικές Ταξιαρχίες.-

Μήπως, λέω εγώ τώρα, γιατί ήταν βασισμένοι στον κατ΄αποκλειστικότητα Ελληνικό τους στίχο; 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να διαβάζουμε

Μήπως, λέω εγώ τώρα, γιατί ήταν βασισμένοι στον κατ΄αποκλειστικότητα Ελληνικό τους στίχο; 

Sorry διάβασα λάθος στην αρχή.

Όπως και να χει το ερώτημα μου παραμένει.

Ολίγον τι αυτονόητο είναι, δεν βλέπω γιατί παραμένει το ερώτημα...

Θα ήθελα πολύ να ήξερα αυτοί που πιστεύουν ότι τα Ελληνικά συγκροτήματα αξίζουν έξω που αποδίδουν τις ευθύνες.

Δεν μπορεί τοοοσα χρόνια προσπαθειών άξιων (γι αυτούς) συγκροτημάτων να μην έχει γίνει τίποτα. Κάποιος/Κάτι θα φταίει. Ποιός/τί είναι αυτό(ς)?

Αυτήν την αποροία εννοώ.

"Αξία" όπως την λες δεν υπάρχει. Potential ναι. Από κει και πέρα αν αυτό το δυναμικό αξιοποιηθεί καταλλήλως, τότε μετατρέπεται σε κάτι με αξία.

Το δυναμικό των περισσότερων γκρουπ εν Ελλάδι ήταν ελάχιστο. Μεγάλο μειονέκτημα η αδυναμία σωστής προφοράς στον αγγλικό, όπως και η "χωριατίλα" που μας δέρνει.

The rest is just talk.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Με εγκαλεί ο animae:

1.Ποιο πράγμα γίνεται "γενικά"; Η μπουρδολογία; Ασφαλώς και γίνεται γενικά, αλλά πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς; Δεν επικαλέστηκα εγώ καμία απόλυτη ή γενική αλήθεια. Επικαλέστηκα μόνο το ιστορικό δεδομένο το οποίο το ξέρουν όλοι και βρίσκεται σε απόλυτη ισχύ και σήμερα. Αν όχι, ας βγει κάποιος από το noiz να πει ότι ξέρει κάτι άλλο.

2.Καλά ρε animae, κάθε φορά που συζητάμε θα φέρνουμε και γλωσσολόγους στη συζήτηση. Τι είναι αυτές οι τρεις ερωτήσεις; Δεν ξέρεις τι σημαίνει "κανένα"; Δεν ξέρεις τι σημαίνει "επιτυχία";

3.Κατ' αρχήν, την ημέρα που θα πείσεις κάποιον από τους Socrates να παραδεχθεί ότι παίζει μέταλ (που δεν παίζουν), θα βγεί νέο τεύχος του ΠΟΠ και ΡΟΚ. Σαλάτα τα έχετε κάνει - άκου... μέταλ οι Socrates...

4."Διεθνής καριέρα" είναι όρος με πολύ συγκεκριμένο και παγκοσμίως αποδεκτό περιεχόμενο, δεν χρειάζεται να το ορίσουμε εμείς... Οι Socrates (που μάλιστα αναρρωτιέσαι αν τους ξέρω....) δεν έκαναν καμία διεθνή καριέρα. Προσπάθησαν να κάνουν βγάζοντας ένα δίσκο με το όνομα Plaza, ο οποίος (συνοδευόμενος με αμετροεπείς συνεντεύξεις) πήγε άπατος (μάλλον μόνο εγώ τον πήρα). Εκ' τοτέ εμφανίζονται ως μπάντα σε διάφορα συνοικιακά σινεμά, και γράφουν τραγούδια για το Λέκκα και την Αλεξίου. Ξεκόλα.

5.Ισχυρίζομαι ότι τη δεκαετία του 80 (όπου εγώ άκουγα ροκ μουσική) οι ελληνικές μπάντες ήταν αισθητά κατώτερες από οποιοδήποτε καλό αγγλικό ή αμερικανικό σχήμα. Ισχυρίζομαι ότι τη δεκαετία του '90 συνέβαινε το ίδιο. Δεν ισχυρίζομαι ότι συμβαίνει και σήμερα, διότι δεν παρακολουθώ τη σκηνή, αλλά σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η πιθανότητα διεθνούς καριέρας περνάει αποκλειστικά και μόνο από το κόσμο της ποπ. Όμως - όπως έχω ξαναπεί στο thread με τους Coldplay - οι έλληνες δεν ξέρουν καν τι ΕΙΝΑΙ η ποπ μουσική, πόσο μάλλον να την γράψουν κιόλας, πόσο μάλλον να πείσουν, πόσο μάλλον να την πουλήσουν σε ξένους.

Οπότε:

6... ακριβώς αυτό είναι το κίνητρό μου. Μην ξεχνάς animae ότι και εγώ ψωνάκι είμαι: και τα πλήκτρα μου χαϊδεύω, και λεφτάκια χώνω, και την ιδέα ότι κάποτε θα μου πουν ένα "μπράβο" την έχω... ΑΛΛΑ όχι εις βάρος περισσότερο εφικτών και ρεαλιστικών στόχων ζωής.

:)

Kαταρχάς συγνώμη αν πάω λίγο πίσω το θρεντ, αλλά τώρα βρηκα χρόνο για να απαντήσω:

1.Στο πρώτο συμφωνούμε. Το να υπάρχει μια ελπίδα (πχ οι sugah galore θα μπορούσαν να κάνουν μια α επιτυχία στο εξωτερικό) δεν είναι κατ ανάγκην μπουρδολογία. Το να μην έχει ο άλλος τα μυαλά του στο κεφάλι, προφανώς.

2.Δεν το είπα για γλωσσολόγο προφανώς. Για μουσική μιλάμε, οπότε το επιτυχία εσύ μπορεί να το ορίζεις ότι τους ξέρει κάποιος κόσμος και στο εξωτερικό ή μπορεί να το ορίζεις ως ότι θα πρέπει να χει πουλήσει 100.000 δίσκους. Για αυτό σε ρώτησα.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε τον πρώτο ορισμό, τότε υπάρχουν ελληνικές μπάντες οι οποίες έχουν κάνει επιτυχία στο εξωτερικό. Θα σου πω 4 που μου έρχονται σε μυαλό.

Rotting Christ, Septic Flesh, Nightrage, Firewind.

Προφανώς εδώ μιλάω για μεταλ, αλλά δεν μου φαίνεται αυτό να ακυρώνει κάτι.

Για μουσική μιλάμε, μουσική είναι και αυτή.

3.Δεν με κατάλαβες. Δεν ισχυρίστηκα σε καμία περίπτωση ότι παίζουν μέταλ. Απλά έτυχε να είναι η παρένθεση μετά από αυτήν την λέξη. Θα ήμουν τρελός ή κουφός αν έλεγα κάτι τέτοιο.

4.Οκ, δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσω αυτά που λες. Αλλά γιατί να ξεκολλήσω? Με βλέπεις κολλημένο με κάτι?

5.Αν αναφέρεσαι σε ποπ μουσική, προφανώς συμφωνούμε. Το είπα και στο προηγούμενο ποστ μου όμως, γιατί το προσπέρασες?

6.Δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει εχέφρων ανθρωπος δεν θα συμφωνήσει με αυτό. Το να παρατήσεις τα πάντα για την μουσική με την ελπίδα ότι στην ελλάδα θα γίνεις ροκ/ποπ/δενξερωκαιγωτι σταρ, ε είναι τουλάχιστον ηλίθιο.

;)

Κill the wise one!

ναι οσο ελληνας ειναι ο..Ζαππα και ο Keidis... ;D ;D

ουτε ΛΕΞΗ ελληνικα δεν μιλανε.. ;)

Ο keidis καταγεται απο Λιθουανία μεριά! O Kapranos των Franz F. εχει μιλήσει λίγα σπαστά ελληνικός. Τον έχω ακούσει σε συνεντευξη! Νοιώθουμε ολοι υπερήφανοι??? (ουυυυ αμε :-Ρ)

γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η καριέρα στο εξωτερικό?

μήπως γιατι εκεί μονο θα "καταλάβουν" αυτά που παίζουμε, γιατί εκεί είναι τα φράγκα, γιατί εκεί είναι πιό ωραία, γιατί εμείς, αχ, εμείς ήμασταν για άλλα, γιατί εκεί η κοκα-κολα έχει πιό ωραία γεύση, και το μνι είναι οριζόντια, καπνίζει και μασάει τσίχλα...

Γιατί είναι τόσο σημαντικό πράγμα αυτή η εθνική περιφάνια? Πήραμε το Euro, πήραμε την Eurovision, να πάρουμε και τα charts. (Αχ, βρε Doukakis, τι μας έκανες βρε, πολύ στεναχωρεθήκαμε τότες που δεν έγινες πρόεδρος των ΟΥ.Σ.Α.).

London calling, στις επάλξεις ο Μήτσος και ο Κίτσος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου