omkara Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Καλημερα! Πραγματικα χρειαζομαι την βοηθεια σας γιατι ειμαι εντελως μπερδεμενη. Θέλω να ασχοληθω με μουσικη τεχνολογια. Το βασικό προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω απο μουσικη κτλ δηλαδη δεν γνωριζω καποιο μουσικο οργανο. Σε οσους απευθυνθηκα ειπαν οτι δεν παιζει προβλημα γιατι οι γνωσεις που χρειαζονται ειναι ελαχιστες. Απευθυνθηκα και στη ΣΑΕ που διαβαζοντας απο δω ειδα οτι ειναι κορυφη απ'οτι καταλαβα. Απλά επειδη ξεκινουν απο Μαη και δεδομενου οτι δεν γνωριζω μουσικη απευθυνθηκα και σε ωδειο οπου μου ειπαν οτι μπορω να διδαχτώ απο τον καθηγητη της μ.τεχν. για να προετοιμαστω για το νέο ετος. Καταρχην ηθελα να ρωτησω μπορω χωρις καθολου γνωσεις να ακολουθησω μουσικη τεχνολογια, επισης τελικα ΣΑΕ, ΙΕΚ ή καποιο ωδειο?, μετα τι διεξοδοι υπαρχουν για εργασια, αναγνωριζονται τα πτυχια? ή ειναι χαμενα λεφτα ( τα οποια δεν μου περισσευουν κιολας ). Ευχαριστω εκ των προτερων :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Σημασια εχει ΕΣΥ τι θελεις να κανεις στη ζωη σου?Θες να ασχοληθεις με την ΗΧΟΛΗΨΙΑ?Τοτε δεν ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να εισαι μουσικος (βεβαια βοηθαει παρα πολυ αλλα δυστυχως μουσικος γεννιεσαι δεν γινεσαι....),θες να ασχοληθεις με την συνθεση ηλεκτρονικης μουσικης (η γενικα μουσικης με χρηση κομπιουτερ)?τοτε ναι ΠΡΕΠΕΙ να εισαι μουσικος . Τα πτυχια και τα αλλα "χαρτια" ειναι παντελως αχρηστα στην Ελλαδα και θα γινουν ακομα πιο αχρηστα οσο συρικνωνεται η τοπικη δισκογραφια και επεκτεινεται η δουλεια σε home studios,εξω θα εχεις πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες εργασιας μια και οι αγορες ειναι πολυ μεγαλυτερες....(& εκει βεβαια η κριση και το κυριοτερο ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ειναι μεγαλα) Ενημερωσου λοιπον ΣΩΣΤΑ και ΠΛΗΡΩΣ για το ΤΙ ακριβως ειναι το αντικειμενο που θες να μαθεις (μουσικη τεχνολογια) και μετα αποφασιζεις. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
omkara Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 καταρχην ευχαριστω για την απαντηση. το ξέρω οτι για την ηχοληψια δεν χρειαζονται και πολλες γνωσεις σιγουρα (και ειναι η δευτερη επιλογη μου, αφου εχασα τα χρονια με αχρηστες σπουδες) , αλλα για την μουσικη με H/Y που ενδιαφέρομαι άμεσα εχεις δικαιο οτι πρεπει να ξέρω μουσικη, το προβλημα μου ειναι αν μπορω τωρα πια να μάθω, γιατι θεωρω οτι για να πει καποιος οτι ξέρει μουσικη πρέπει να ασχολειται χρόνια.( βεβαια δεν εχω σκοπο να γραψω τραγουδια αλλα να μπορω να κατανοω τα προγραμματα), γι'αυτο μου φανηκε παραξενο οταν μου ειπαν οτι για την μουσικη τεχνολογια δεν χρειαζονται ιδιαιτερες γνωσεις μουσικης και τα παντα γινονται μεσω pc, ηδη αρχισα να δουλευω ενα προγραμμα και μου φανηκε σχετικα δυσκολο απο την αποψη οτι δεν ξέρω νοτες για να χρησιμοποιησω και κατι δικό μου, γι'αυτο θεωρησα οτι οκ ετσι το λένε ( ωδεια, ιεκ) για να ξεκινησω.Αν και στα ιεκ την μουσικη τεχνολογια δεν της δινουν την εννοια της συνθεσης μουσικης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 δεν ξερω τι εννοια δινουν τα εγχωρια ΙΕΚ,ΜΙΕΚ στην μουσικη τεχνολογια,αλλα απο τη στιγμη που θες να γραψεις ΜΟΥΣΙΚΗ πρεπει να ΞΕΡΕΙΣ και 5-6 ΒΑΣΙΚΑ πραγματακια,δεν ειναι αναγκη να γινεις και ο...Μοτσαρτ αλλα τις βασικες γνωσεις γυρω απο το ρυθμο και την στοιχειωδη μουσικη θεωρια πρεπει να τα εχεις.....βεβαια αυτο που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορεις να αποκτησεις σπουδαζοντας ειναι συνθετικο ΤΑΛΕΝΤΟ με το οποιο δυστυχως η γεννιεσαι ή δεν γεννιεσαι.....δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αν το ειχες μεσα σου θα το ειχες ανακαλυψει απο παρα πολυ μικρη...μη περιμενεις να στο ...φερει στην επιφανεια καποιο...ΙΕΚ. βεβαια δεν εχω σκοπο να γραψω τραγουδια αλλα να μπορω να κατανοω τα προγραμματα Το λες και η ιδια βεβαια απλα I was just making sure.... :) απο εκει και περα το να μαθεις να χρησιμοποιεις 4-5 προγραμματα δεν ειναι και τιποτα..απο τι στιγμη που εγω ο παλιογερος ;D τα εμαθα μεσα σε 1 μηνα (δουλευω ψηφιακα μονο 5-6 χρονια τωρα πριν δουλευα μονο αναλογικα) και τωρα...πετάω πανω στη...κομπιουτα ;D δεν ειναι και τιποτα...προσεξε ομως για να βγαλεις και ΚΑΛΟ ηχο απο τα...μαραφετια αυτα πρεπει να εχεις και ΓΕΡΕΣ γνωσεις ηχοληψιας,οποτε κανε την αποκτηση τους προτεραιότητα σου... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
omkara Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 κοιτα η αρχικη μου σκεψη ηταν να μάθω τα βασικα απο την αποψη της μουσικης σε καποιο ωδειο αν ειναι εφικτο για να μπορεσω να ξεκινησω τουλαχιστον απο τη νεα χρονια και να προσπαθησω μονη μου να δουλεψω καποια προγραμματα , αλλα μετα υστερα απο συζητησεις με ειδικους απο ιεκ, σχολες ( οπως ανεφερα) σκεφτηκα να ξεκινησω κατευθειαν για να μην χάνω χρόνο, αφου με διαβεβαιωσαν οτι δεν ειναι απλα ενα χομπι δηλ, χασιμο χρηματων αλλα μπορω να το ασκησω και επαγγελματικα αφου και καλα μπορω να εργαστω σε: * Δισκογραφία* Μουσικοί Οίκοι* Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα* Κινηματογραφική, Τηλεοπτική, Ραδιοφωνική Παραγωγή* Στούντιο Επεξεργασίας Ήχου* Εταιρίες μουσικής παραγωγής, ( και καλα λεμε τώρα) ,αλλα τώρα υστερα απο αυτα που μου ειπες που σιγουρα ξέρεις καλα πως λειτουργουν , με βοηθησες ωστε να ξεκαθαρισω καποια πραγματα τουλαχιστον ( και δεδομενου οτι στην φαση που ειμαι δεν μου περισσευουν και τα φραγκα και γι'αυτο ειχα και περισσοτερους ενδοιασμους), μαλλον θα παω αρχικα σε καποιο ωδειο. Τουλαχιστον μπορεις να μου προτεινεις καποιο ευκολο προγραμμα, ενας φιιλος μου εγκατεστησε το fruity loop ( και αυτος ασχετος ειναι αλλα αυτο ειχε ακουσει απο γνωστους) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Administrator Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Η Μουσική τεχνολογία (σαν σειρά μαθημάτων) αφορά μουσικούς που θέλουν να μάθουν τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν για να γραφουν και να αναπτύσουν τις μουσικές τους ιδέες. Αν θες να χρησιμοποιείς προγραμματα για να ηχογραφείς, γίνε ηχολήπτης. Αν θες να μάθεις μουσική πήγαινε σε ωδείο. (αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο) Αν μέχρι τώρα (πόσο χρονων είσαι; ) δεν σε έχει τριβελήσει να μάθεις 2-3 ακόρντα σε ένα όργανο, πολύ πιθανό να μην είναι η στόφα σου. Εν κατακλείδι: Τα προγράμματα δεν θα κάνουν μουσική για σένα. Θα σε βοηθήσουν όμως να την συνθέσεις (εφ'όσον ξέρεις να παίζεις καποιο όργανο) και να την ηχογραφήσεις. Το ότι πατας ένα κλικ και ακούς ένα drum loop, (ένα ρυθμό) ή ένα bassline δεν συνεπάγεται σύνθεση. Θα χρειαστεί να γραψεις κουπλέ, ρεφραιν, γέφυρα, κλπ. Μην αυταπατάσαι από αυταπατημένους. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
omkara Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 Το οτι δεν ασχοληθηκα μεχρι τωρα με την μουσικη μπορει για σένα να σημαινει κατι, αλλα πολλες φορες διαφορες δυσκολίες δεν σε αφηνουν, τλσ δεν θα απολογηθω γιατι δυστυχως δεν ασχοληθηκα με κατι που ήθελα, και φυσικά δεν είπα οτι πιστευω οτι θα συνθεσω ή οτι θα μπορεσω να κανω το τελειο κομματι ( για ονομα, δεν ζω με αυταπατες). Απλά η απορία μου ήταν αν χωρις να εχω γνωσεις μουσικής μπορω να ασχοληθω με την μουσικη τεχνολογια γιατι ετσι μου ειπαν, τουλαχιστον και οπως ανεφερα δεν εδωσαν την εννοια της συνθεσης στην μουσικη τεχνολογια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 Νομιζω οτι αυτο που σε εχει μπερδεψει ειναι η εννοια της "μουσικης τεχνολογιας" μια και η....ταμπελολογια ειναι το εθνικο μας σπορ (υπευθυνο και για τα επιστημονικα και πολιτιστικα μας χαλια... ::)) κανεις δεν σου ζητησε να απολογηθεις ;) για να σε βοηθησω λοιπον,η μονη σου ελπιδα να βγαλεις ΛΕΦΤΑ απο τη μουσικη τεχνολογια δεδομενου οτι δεν εισαι μουσικος ειναι να γινεις ενας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ηχοληπτης (σπουδαζοντας και αποκτωντας και εργασιακη εμπειρια) και παλι ομως θα εχεις να αντιμετωπισεις ΚΤΗΝΩΔΗ εγχωριο ανταγωνισμο μια και η εγχωρια αγορα εργασιας ειναι λιλιπουτεια και συρικνωνεται συνεχως. το να μαθεις απλα να χειριζεσαι καλα το SONAR ή τα PRO TOOLS σε λίγο καιρο (αν οχι ηδη τωρα) θα ανηκει στην κατηγορια του "σιγα τα αυγα για προσοντα" μια και ενα 10χρονο μπορει μεσα σε 1 μηνα να τα μαθει....(σχεδον ΟΛΟΙ εδω μεσα ξερουν να τα χειριζονται με εξαιρετικη ανεση αλλα ελαχιστοι βγαζουν χρηματα απο αυτο και οσοι βγαζουν ειναι ειτε μουσικοι,ειτε ηχοληπτες,ειτε παραγωγοι (ειτε και τα 3 μαζι που ειναι και το πλεον συνηθες) Οποτε ΤΙ ακριβως θελεις να κανεις? www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
omkara Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 αυτο ακριβως γιατι ενω ξεκινησα με άλλους στοχους και σκεψεις η "ταμπελολογια " της που σωστα ονομάζεις με μπερδεψε παρα πολυ και θεωρησα οτι η μουσικη τεχνολογια ειναι κατι "αναλογο" αλλα οχι τοσο διευρυμενο σε γνώσεις οσο η ηχοληψια και επειδη μου αρεσει και οκ να στο πω καθαρα ηταν πολυ πιο ευκολο για μένα ( απο αποψη χρηματων ) και αφου ισως θα μπορουσα και να μαθω τα βασικα απο θεμα ήχου( ωστε να εργαστω αναλογα κάπου) και ισως να ασχολουμαι ερασιτεχνικα προσπαθωντας με την μουσικη σπιτι. Οσο για την ηχοληψια σιγουρα αν ειχα τα φραγκα θα τα εκανα και τα δυο. Επισης δεν φανταστηκα ποτε οτι θα βγάλω λεφτα και για μένα τα λεφτα ( οσο αναγκη και αν τα εχω, όπως ο καθενας αλλωστε) δεν σημαινουν τπτ σε σχεση με το τουλαχιστον να κάνω κατι που μου αρεσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2009 τοτε δεν υπαρχει προβλημα απλα μας μπερδεψες και εσυ με αυτο μετα τι διεξοδοι υπαρχουν για εργασια, αναγνωριζονται τα πτυχια? www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση