Προς το περιεχόμενο

Roland JC-120 Θαυμα?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ή υπάρχει καλύτερος clean στα ίδια?...

φυσικα και υπαρχει.

ΟΛΟΙ οι πραγματικοι ενισχυτες κιθαρας (δηλ.οι ΛΑΜΠΑΤΟΙ) της προκοπης τον τρωνε για πρωϊνο στα καθαρα,ειδικα αν ΔΕΝ χρησιμοποιεις κιθαρα σκαφος με διπλους...αν κοτσαρεις μια tele η μια strat πανω σε αυτο το....πραμα θα ακουσεις κατι τετοιο...

IcePick-Logo.jpg 

;D ;D

καποια εποχη (82-88) ηταν πολυ της μοδας στα live και απο τοτε οποτε τους βλεπω...τρομοκρατουμαι  ;D ;D...ειναι πρακτικα αδυνατον να βγαλεις ηχο με αυτα τα κατασκευασματα (καλα δεν μιλαμε καν για το πως ακουγονται τα πεταλια od μπροστα τους....σκετη πανωλεθρια... ;D)

τωρα αν εχεις καμμια es175 & παιζεις μονο το Autumn Leaves καλοι ειναι..... ;D (αλλα και παλι αν ζουσε ο Wes ή ο Grant Green & του εδινες αυτο το πραμα αντι για τον Twin reverb του μαλλον θα το πλακωνε στις κλωτσ(ι)ες ;D ;D) ή κλασσικοι ηχοι τζαζ που ολοι μας ακουμε ΔΕΝ εχουν γραφτει με ss amps αλλα με ωραιους λαμπατους ενισχυτες (ουτε καν τεραστιας ισχυος οπως πολλοι νομιζουν),απλά επειδη πολλοι jazz fusion κιθαριστες χρησιμοποιουσαν τον (απαισιο κατα τη γνωμη μου) chorused ηχο του συγκεκριμενου ενισχυτη  στα 70s & 80s τον λεμε και καλα "jazz" ενισχυτη....(βεβαια οι περισσοτεροι απο αυτους εχουνβαλει μυαλο απο τοτε,ακου ας πουμε τον τωρινο εκπληκτικο ηχο του Scofield που παιζει με VOX & Boogie & ακου και τον ψιλοφρικτο ηχο που ειχε στα 70s & 80s που επαιζε με ss)

τον ...καταπληκτκο ;D καθαρο ηχο του σε...rock εφαρμογες......αλλωστε μπορεις να τον ακουσεις στις....παραγωγες των Duran-Duran ,Spandau Ballet & Kajakookoo που ταλαιπωρουσαν τα αυτακια μας στα 80s..... ;D ;D

επισης ειναι εξαιρετικοι αν σου αρεσουν τα πλαστικα γεματα chorus καθαρα τυπου Metallica ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως πρωην κατοχος του JC (μαζι με ενα alesis quadraverb  :) :) :) ) οφειλω να πω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο ωραια και ροδινα. Μερος της φημης του κατα τη γνωμη του οφειλεται στο βομβαρδισμο clean chorused ηχων των 80's κατα τη διαρκεια των οποιων ηταν ενας απο τους πλεον πολυχρησιμοποιημενους ενισχυτες, ακριβως λογω του καπως clinical clean ηχου του και τους τονους (αρκετα καλου) chorus που ειχε, καθως και λογω της χρησιμοποιησης του στο χωρο της jazz αν και οπως ειπωθηκε νομιζω οι περισσοτεροι προτιμουσαν τους polytone τους και τους twin τους.

Δεν μου πολυαρεσε αφενος λογω του clinical ηχου στα καθαρα που ανεφερα και παραπανω αλλα κυριως λογω του οτι θα πρεπει να ψαξω παρα πολυ στη μνημη μου για να θυμηθω χειροτερα od/dst.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

βασικα μ'αρεσουν τα καθαρα των μεταλλικα, μ'αρεσει που εχουν ογκο και πλαστικιζουν. Γενικα μαρεσει ο ηχος του st.anger και στα βρωμικα και στα καθαρα και τον θεωρω πρότυπο ηχου στο ειδος αυτης της μουσικης. (ο μπαρμπαjames απo οτι ξερω ηχογραφει τα βρωμικα με τον diesel vh4 και τα καθαρα με τον roland)

τρομερος ενισχυτης αλλα βαρυς!!

superfunk ειπες πολλα που δεν ισχυουν αλλα θα μεινω σε ενα

κλασσικοι ηχοι τζαζ που ολοι μας ακουμε ΔΕΝ εχουν γραφτει με ss amps αλλα με ωραιους λαμπατους ενισχυτες

θελεις να αρχισεις να μου λες τζαζ κιθαριστες που επαιζαν με λαμπατους και εγω με κιθαριστες που επαιζαν με τρανζιστορατους να δουμε ποιος θα τελιωσει πρωτος?

να το θεσω αλλιως: ξερεις να μου πεις απ εξω ονοματα δεκα τζαζ κιθαριστων (χωρις να κοιταξεις στο google ;D ;D)

φιλικα ;)

φιλικα

Τωρα εμενα κοροϊδευεις ή τον εαυτο σου με το..."φιλικα"? ;D

Αφου ξερω οτι θες να με δεις νεκρο και με το σπιτι μου καμμενο,ενω γυρω απο τον ξεκοιλιασμενο σκυλο μου,τις σπασμενες τελε μου και τους καρβουνιασμενους Boogie μου θα  χορευουν εξαλλα μεταλλαδες και τζαζιστες παιζοντας καταιγιστικα αρπισματα σε Ibanez με λαιμους μπουζουκιων και JC120 με το chorus στο 10... ;D ;D

να το θεσω αλλιως: ξερεις να μου πεις απ εξω ονοματα δεκα τζαζ κιθαριστων (χωρις να κοιταξεις στο google Grin Grin)

μπορω να κοιταξω τη...δισκοθηκη μου?? ;D ;D

για να δουμε λοιπον:

1.Wes (μια και εισαι ειδικος στη τζαζ δεν γραφω επιθετο :))

2.Charlie Christian

3.Joe Pass

4.Grant Green (του οποιου τον ηχο θεωρω απλα ως ΤΟΝ ηχο αναφορας για τζαζ) 

5.Tal Farlow

6.Howard Roberts

7.Ed Bickert

8.Kenny Burell

9.Herb Ellis

10.Jim Hall

αντε τωρα ..σειρα σου..και οποιος πει τους περισσοτερους κερδιζει τραντζιστορακι.. ;D ;D

A,αν μπορεις θυμησε μου ποιος εισαι γιατι πρεπει να εχουμε πιει πολλες μπυρες μαζι για να με γνωριζεις τοσο καλα ωστε να ξερεις τις γνωσεις μου γυρω απο την jazz... ;D,αφου ειμαστε τοσο καλοι φίλοι στην πραγματικη ζωη γιατι να μενουμε δυο..ιντερνετικοι αγνωστοι?

βασικα μ'αρεσουν τα καθαρα των μεταλλικα, μ'αρεσει που εχουν ογκο και πλαστικιζουν.

τοτε παρτον,τετοια καθαρα με λαμπατο ΔΕΝ μπορεις να βγαλεις. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

να το θεσω αλλιως: ξερεις να μου πεις απ εξω ονοματα δεκα τζαζ κιθαριστων (χωρις να κοιταξεις στο google ;D ;D)

Κι εγώ που παίζω χριστιανικό ροκ ξέρω να σου πω..  >:(

Αφου ξερω οτι θες να με δεις νεκρο και με το σπιτι μου καμμενο,ενω γυρω απο τον ξεκοιλιασμενο σκυλο μου,τις σπασμενες τελε μου και τους καρβουνιασμενους Boogie μου θα  χορευουν εξαλλα μεταλλαδες και τζαζιστες παιζοντας καταιγιστικα αρπισματα σε Ibanez με λαιμους μπουζουκιων και JC120 με το chorus στο 10... ;D ;D

:o :o :o ωρέ superfunk μας έσκισες πρωί-πρωί..καμιά ταινία τρόμου έβλεπες χθες μωρε?

καλημέρα παρεπιπτόντως :) :)

Πάντως ο εν λόγω ενισχυτής χρησιμοποιήται (κυρίως παλιότερα) κι από τζαζ βιολονίστες. Καλά τα 2 12άρια αλλά τα 35 κιλά του είναι too much!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου