Προς το περιεχόμενο

Eνα απλο και καλο booster για solos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

κοιτα και τα catalinbread. μικρα και αρκετα οικονομικα...

εχουν δυο booster

http://www.catalinbread.com/SerranoPicoso.html

http://www.catalinbread.com/SuperChiliPicoso.html

επειδη το εχω το rc booster, ωραιο ειναι, αλλα στην πραξη το eq ειναι συνηθως αχρειαστο - το χρησιμοποιω μονο σε πολυ extreme καταστασεις, σε κανα χωρο που εχει πολυ δυσκολη ακουστικη, η οταν παιζω direct καμμια φορα.. βεβαια το να εχεις και volume και gain controls ειναι ωραιο..

παντως αν θελεις ΜΟΝΟ παραπανω ενταση για τα σολος, κοιτα για clean boost .. νoμιζω οτι τα πεταλακια eq ειναι ευκολο να σου χαλασουν τον ηχο, η να κανουν περιπλοκα τα πραγματα (πολλα ρυθμιστικα που προσπαθουν να κανουν την ιδια δουλεια ενισχυτης-overdrive-eq)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δες και την περίπτωση του Hydra Boost της Carl Martin. Πήρε σε όλα άριστα (gold award) σε πρόσφατη δοκιμή στο Guitarist, και η τιμή του είναι δελεαστικότατη. Δεν το έχω ακούσει το συγκεκριμένο, αλλά ότι έχω δοκιμάσει από αυτήν την εταιρία ήταν εξαιρετικό. ;)

http://www.carlmartin.com/product%20hydra%20boost.htm

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Χρειαζομαι ενα booster το οποιο θα μπει μετα το sansamp.

Kαταλαβαινω οτι δεν υπαρχουν κανονες,αλλα τα boosters συνηθως δεν μπαινουν πριν την κυριως παραμορφωση?

Αν ειναι για μετα κι εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα EQ.

• Moderator

Kαταλαβαινω οτι δεν υπαρχουν κανονες,αλλα τα boosters συνηθως δεν μπαινουν πριν την κυριως παραμορφωση?

Αν ειναι για μετα κι εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα EQ.

Συμφωνώ κι εγώ για το eq αν η παραμόρφωση σου προέρχεται αποκλειστικά από πετάλι. Τα boosters κυρίως προορίζονται για να σπρώχνουν ενισχυτή.

Κατά τ' άλλα αν και ο κανόνας είναι τα boosters να μπάινουν μετά από τα dist/od, στην πράξη έχει να κάνει με το πιό πετάλι "φορτώνει" καλύτερα ή αν θέλεις "δέχεται" καλύτερα το επιπλέον σήμα για μπεί μετά στο chain.

Ένα καθαρό booster μπορεί κάλλιστα να κάνει τη δουλειά "πάρε ό,τι έχω φτιάξει και ανέβασέ του τα volume levels", αρκεί να μπει στο τέλος (προσοχή όμως γιατί από τα εκατοντάδες boosters που κυκλοφορούν λίγα είναι "καθαρά").

Την δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει κι ένα eq με ανεξάρτητο διακόπτη για το volume, που μάλιστα σαν λύση θα είναι ίσως και πιο ευέλικτη γιατί θα επιτρέψει την "γλυπτική" στο τελικό αποτέλεσμα, που αν απλά το πάρεις και το "σηκώσεις" μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να μην σου αρέσει διότι ο ενισχυτής θα αρχίσει να υποφέρει (ακόμη περισσότερο) λόγω του ισχυρότερου σήματος εισόδου. Εγώ για τέτοιες δουλειές έχω στο τέλος της αλυσίδας ένα παραμετρικό φίλτρο (κάτι σαν eq, εν πάσει περιπτώσει). Δουλεύει μια χαρά και το ρυθμίζω να ανεβάζει λίγο τα μεσαία μαζί με την ένταση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Εκει που κατεληξα βεβαια ειναι να κρατησω το MXR 10Band καθως ειναι το μονο που μου εκανε τη δουλεια οπως την ηθελα...(κι ας εχει το 18V Γ@Μ&&%^$#$$%#)

Ας μην παραπονιέσαι για τα 18V γιατί αυτά είναι ακριβώς που του δίνουν headroom και ποιοτικό, πιο "ευρύ"(s) ήχο. Είναι προτέρημα και όχι μειονέκτημα. Παίρνεις το κατάλληλο τροφοδοτικό και καθάρισες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αυτες.Πραγματικη βοηθεια.

Σπυρο, για μια ακομα φορα ησουν κατατοπιστικοτατος !!  ;)

Αρα,ετσι οπως το καταλαβαινει το μυαλο μου και λεει η λογικη,κανω το εξης:

1) παιρνω το mxr 6 band eq για να συνεργαστει με το GT2 και να μου κανει scooped τα μεσαια του ( τι μαλ@κια να πρεπει να πληρωσω για αλλο ενα πεταλι που θα πρεπει να μου κανει αυτη την δουλεια,ενω θα μπορουσε καλλιστα να μου την εκανε το ιδιο το GT2 με καποιο extra switch..)

2) παιρνω το mxr 10 band eq για να μπει μετα απ'τον παραπανω συνδιασμο (GT2 + 6 band eq) ,προκειμενου να φτιαξω τον solo ηχο μου ετσι οπως πρεπει να ακουγεται με το υπολοιπο rig.

Κριμα,και το hydra boost φανταζε μια φθηνη καλη και οικονομικη λυση.

... και ολα αυτα για μια κωλο μεταλ pedalboard, αντι να τα χωσω εκει που πραγματικα χρειαζεται ( στην αλλη pedalboard -vintage/rock ,Jam pedals και τετοια) την ''ακριβη'' της παρεας,οπου το σημα και ο τελικος ηχος παιζει τον σημαντικοτερο ρολο...

Αλλα δεν φταει κανας αλλος.Εγω φταιω που ειμαι τελειομανης,ο ηλιθιος.

Δεν γινομουν ντραμερ καλυτερα να τελειωναμε..

Αί σιχτηρι

Αλλα δεν φταει κανας αλλος.Εγω φταιω που ειμαι τελειομανης,ο ηλιθιος.

Δεν γινομουν ντραμερ καλυτερα να τελειωναμε..

Αί σιχτηρι

Psihiatros χρειάζεσαι ένα ειδικό (συνάδελφο σου) να σε κοιτάξει..  :P

• 3 χρόνια αργότερα...

Γεια χαρα παιδια... χρειαζομαι ενα πεταλι για για να ακουγομαι στα σολο. μπορω να βρω κατι οικονομικο για να κανω τη δουλεια μου? εχω εναν bugera 6262 και μια epiphone goths . δοκιμασα να χαμηλωσω την ενταση απο τη κιθαρα και να την τσιτωσω στα σολο , αλλα δεν ηταν ικανοποιητικο το αποτελεσμα. ευχαριστω προκαταβολικα  8)

*sÞea®head™³ '00

Γεια χαρα παιδια... χρειαζομαι ενα πεταλι για για να ακουγομαι στα σολο. μπορω να βρω κατι οικονομικο για να κανω τη δουλεια μου? εχω εναν bugera 6262 και μια epiphone goths . δοκιμασα να χαμηλωσω την ενταση απο τη κιθαρα και να την τσιτωσω στα σολο , αλλα δεν ηταν ικανοποιητικο το αποτελεσμα. ευχαριστω προκαταβολικα  8)

Ο ενισχυτης σου νομιζω οτι εχει σειριακη λουπα.

Αν συνδεσεις εκει ενα volume pedal με το οποιο θα χαμηλωσεις ως το σημειο που θελεις τα ρυθμικα σου,ωστε οταν το πατας μπροστα να ερχεται στην κανονικη ενταση ο ενισχυτης σου (που θα εχεις ρυθμισει στα επιπεδα που σου αρεσει για σολο),θα εισαι μια χαρα.

Παιζοντας με booster (ή με το volume της κιθαρας) πριν την εισοδο του ενισχυτη,η διαφορα που θα εχεις (στα βρωμικα) θα ειναι περισσοτερο σε ποσοστο "βρωμας-γκαζιου" παρα σε ενταση.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου