Προς το περιεχόμενο

ερωτήσεις για το tech21 psa-1 και όχι μόνο...


samoth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Η σκέψη μου είναι η εξής: Επειδή παίζω μπάσο και κιθάρα σε 2 διαφορεικές μπάντες, και μου είναι πολύ δύσκολο οικονομικά να αγοράσω ενισχυτή και για τα δύο όργανα, σκέφτομαι να φτιάξω σιγά σιγά ένα ευέλικτο rack, το οποίο να αποτελείται από τα παρακάτω:

 

1) tech21 psa-1

2) Έναν solid state τελικό όπως προτείνει η tech21. Σκέφτομαι τον καινούριο behringer a500, 500W, είναι αρκετά κ για μπάσο?

3) Ενα eq, δεν έχω ιδέα ποιο, περιμένω αξιοπρεπεις προτάσεις (ει δυνατο κ οικονομικές)

4) Αργότερα κάποιο noisegate, περιμένω επίσης προτάσεις αν κ δε βιαζομαι.

 

Παίζω metal, όχι τόσο 80's maidenίστικο ήχο, αλλά βαρύ κ συμπαγή.

 

Σκέφτηκα συν τοις αλλοις οτι επειδή σκέφτομαι να πάρω και monitor, αντί να πάρω active, να πάρω passive για χρήση με τον ίδιο τελικό, αφού το rack εκτός απο τις πρόβες και τα live θα κάθεται. Κυρίως για οικονομικούς λόγους το σκέφτηκα (πολύ περιορισμένο budget βρε αδερφέ). Θα είμαι οκ ή δε λεει?

 

Τέλος, το psa-1 για μπάσο όντως αξίζει όπως έχω διαβάσει? είναι όσο καλό είναι το bass driver di της tech21? Έχετε υπόψιν κάποιον που να πουλάει κανένα μεταχειρισμένο?

 

Αυτά. Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Γιατί είσαι ανυπόμονος; :)

Πολύ καλή περίπτωση μου ακούγεται έτσι όπως τα σκέφτηκες τα πράγματα. Θα έχεις ένα ελβετικό σουγιά.

Κι εγώ κάτι παρόμοιο διαθέτω.

Το EQ δεν νομίζω να σου χρησιμεύσει σε κάτι, καθώς αυτό που διαθέτει το psa-1 είναι θανατηφόρο!

Ο ήχος του μπάσου για μένα ήταν πάντα αυτό που ήθελα και δεν θα αγόραζα άλλη ειδική συσκεύη.

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ noise gate, γιατί παίζω με καλούς humbuckers και λίγο delay ενώ οι solid state ενισχυτές είναι αθόρυβοι. Ταυτόχρονα χρειάζομαι όλη τη δυναμική περιοχή που μπορεί να κόψει ένα gate.

Εσύ ξέρεις όμως πόσο σου χρειάζεται από την αλυσίδα εφέ και μαγνητών που διαθέτεις.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για τα monitor... Εννοείς στούντιο monitor?

Πάντως θα χρειαστείς και καμπίνα/ηχείο (στα 8Ω αν πάρεις το συγκεκριμμένο ενισχυτή).

Εκεί θα είναι τα δύσκολα καθώς το θέλεις και για μπάσο... τα μεγάφωνα θα πρέπει να είναι 12" για να'χεις και μπάσα.

Θα πρέπει να προσέξεις την κατασκεύη της καθώς δεν είναι ότι καλύτερο ο συνδιασμός μπάσου και κιθάρας. 'Ισως να χρειαστείς 2.

Μια για μπάσο και μια για κιθάρα αφού θα παίξεις live.

Η δε λύση που δίνει η Tech21 Power engine δεν είναι καθόλου κακή αν και πάλι δεν πιάνεις μ'ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μια fernandes Revolver και της έχω βάλει έναν sd invader, ο οποίος αντίθετα μ'αυτά που μου είπανε εδώ είναι αρκετά αθόρυβος. Μπάσο το edb600 της ibanez. Για monitors ναι εννοώ studio monitors. Όσο για το eq, διάβασα κάπου οτι καλύτερα για το psa-1 είναι τα full range ηχεία κ οτι καλό είναι να κόψεις μεσαίες αν θες να το βάλεις σε κανονική καμπίνα (κιθάρας ή μπάσου) και γι' αυτό το σκεφτόμουν. Το psa-1 μου φαίνεται δεν έχει mid cut. Το λέω γιατί όντως το σκέφτηκα για τις καμπίνες και σκέφτομαι αρχικά να χρησιμοποιώ την καμπίνα του club. Αργότερα σκέφτομαι για δύο καμπίνες με full range. Μια για υψηλές κ μια για χαμηλομεσαίες. Αλλά αυτό είναι ακόμα λίγο μακρυά. Ευχαριστώ πάντως πολύ για την απάντηση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
Όσο για το eq' date=' διάβασα κάπου οτι καλύτερα για το psa-1 είναι τα full range ηχεία κ οτι καλό είναι να κόψεις μεσαίες αν θες να το βάλεις σε κανονική καμπίνα (κιθάρας ή μπάσου) και γι' αυτό το σκεφτόμουν. [/quote']

Ενδιαφέρουσα και αστήριχτη και πολύ μπερδεμένη άποψη για τις μεσαίες...

Επειδή το psa-1 έχει amp/speaker simulator μπορεί να παίξει σε full range ηχεία χωρίς πρόβλημα. Όχι ότι θα έχει πρόβλημα με καμπίνα κιθάρας... (που απλά δεν διαθέτει ψηλές συχνότητες,)

Το λέω γιατί όντως το σκέφτηκα για τις καμπίνες και σκέφτομαι αρχικά να χρησιμοποιώ την καμπίνα του club.

Ποιά καμπίνα; Του PA; Αυτή οδηγείται από άλλο ενισχυτή. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειαζεσαι ενισχυτή. Δίνεις από το PSA direct στην κονσόλα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλό είναι και το Bass Attack της Hartke και κάνει μονο 100 ευρώ. Είναι προενισχυτής και DI. Tο χρησιμοποιώ για μπάσο κατευθείαν στην κονσόλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά με ενδιαφέρει πολύ η επιλογή ενισχυτή. 500w θα ειναι αρκετά και για μπάσο ή να πάω γι παραπάνω. Ψιλομπερδεύομαι μ'αυτά, γιατί ας πούμε η behringer δεν γραφει πουθενά για W RMS. Αν στη συνέχεια θέλω να οδηγήσω 2 ηχεία με τον ίδιο ενισχυτή τι παίζει?΄Θα είναι πολύ λίγος? Ρωτάω για το μπάσο κυρίως γιατί για την κιθάρα πιστεύω οτι θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα από τον τάφο..

Το psa-1 το έχω εδώ και ενάμιση μήνα και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Η απορία μου τώρα είναι σε σχέση με τον τελικό ενισχυτή. Επανέρχομαι με μια σκέψη προς behringer, αλλά τον ep1500 αυτήν τη φορά. Τι λέτε? Σκέφτομαι επίσης να φτιάξω 2 καμπίνες, από 2 παλιά μεγάλα ηχεια που δε δουλεύουν και σκοπεύω να "γδύσω". Έτσι όπως είναι χωράνε 2 12'' ή 2 10'' το καθένα (επιφυλάσσομαι για 3 10'', παίζει να χωράει). Τι ηχεία να βάλω? Παίζω κυρίως metal. Το κόστος είναι σοβαρός περιοριστικός παράγοντας. Αυτά!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου