Προς το περιεχόμενο

Θέλω Χειροποιητες κιθαρες!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ειχε στειλει καποιος  σε αλλο θεμα ,ενα linκ για ενα Πολωνο? που εφτιαχνε κιθαρες και φαινοταν καλος , αν θυμαται κανεις και μπορει να το στειλει ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ξαναπει οτι δεν υπαρχουν ακριβα κ "σπανια" ξυλα!(τουλαχιστον οχι οπως τα παρουσιαζουν οι περισσοτεροι οργανοποιοι!)

ας σταματισει επιτελους αυτη η ιστορια!  ;)

Blueslick,αφου το εχεις ξαναπει κιολας,μαλλον φαινεται οτι ξερεις την αγορα ξυλειας καλυτερα...  8)

Να σου συμπληρωσω μονο,(το'χω ξαναγραψει) οτι καποιες "ριζες" δεν πωλουνται,αλλα βγαινουν σε

δημοπρασια "σε κλειστο κυκλο",με αρχικη τιμη αναλογως μεγεθους,ειδους,σπανιοτητας,και ομορφιας.

Καποια κομματια για πχ καπακι ηλ/κης,μπορει να φτασουν και τα 3000$....

Και φυσικα αυτοι που τα αγοραζουν δεν απευθυνονται σε "τσιφουτηδες" πελατες... ;D

Καλώς σε βρήκα Yann και χαίρω πολύ για τη γνωριμία.Ωραία όργανα βλέπω.

Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί δε βγάζεις το "your space" πιο έξω και πρέπει να το ψάξουμε απ΄το προφίλ σου;

Ομολογώ επίσης πως δεν κατάλαβα ότι έτυχα καλύτερης μεταχείρησης απο ότι εσύ,αφού μόλις εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκες στη συζήτηση.Άλλοστε μόνο ο marathon με τον οποίο γνωριζόμαστε έγραψε κάτι για μένα.

Τέλος πάντων όλοι ξηγιέστε site  και my space κι εγώ αισθάνομαι τελείως βλάχος μιας και δεν έχω τίποτα .Ελπίζω οτι θα έχω σε λίγες μέρες.Ευχαριστώ πάντως τον marathon που μου πρότεινε να με φιλοξενήσει στο site του.

Μιάς όμως και αρχίσατε με τις φωτογραφίες ,να βάλω κι εγώ κάποιες απο τις 2 τελευταίες ηλεκτρικές μου.

Η δεύτερη λουστράρεται.

Επισης,ΑΒ!

-Κρατιεμαι οσο γινεται "low profile"...! ;D Στο myspace μπηκα γιατι βρηκα παλιους φιλους (και στο youtube..)

O λογος ειναι οτι δεν εχω ακομη εναρξη επαγ/τος,(ετοιμαζεται) αλλα δουλευω για τριτους

ετοιμαζοντας παραλληλα το (επαγ/κο,γιατι ερασ/κο υπηρχε ηδη) εργαστηριο.

Επισης,δεν θα αναλαμβανα ποτε πελατες απο ενα φορουμ οπου ειμαι μελος,(δεν ειμαι εδω γι'αυτο)

αν πρωτα δεν ημουν διαφημιζομενος του (θα γινει αν το διαφημιστικο τμημα του noiz δεν..."κοβει κ*λους".. ;D ;D

-Δες παλιοτερα θεματα που εχω συμμετασχει...(η γραψει...) η υποδοχη δεν εχει να κανει με αυτη τη συζητηση,

αλλα με την εισοδο στο φορουμ γενικοτερα.Οταν μπηκα,φαινεται οτι ημουν ο πρωτος μαστορας,και το πρωτο που

αντιμετωπισα ηταν η αμφιβολιες για το αν ειμαι οποιος λεω (αφου δεν ειμαι "ονομα" στην αγορα...)

και για πολλους ημουν εδω για "αγρα πελατων",και δεν αρεσε αυτο,καταλαβα...

(ειμαι myspace πανω απο 1 1/2 χρονο,δεν υπαρχει καποιος να πει οτι προσπαθησα να τον κανω πελατη,ουτε να με

κατηγορισει για spam εστω...) 8)

Καποιοι δεν καταλαβαινουν οτι οι "χειροποιητοι" δεν χρειαζομαστε αγρα...

Οπως και οτι μεταξυ μας δεν υπαρχει ανταγωνισμος,αφου οι λογοι που μας επιλεγει ο πελατης μας,

ειναι προσωπικοι και δεν υπαρχει αλλο μετρο συγκρισης μας απο την "καθαρη δουλεια".

Μολις μπεις "myspace",στειλε ενα add!

Μήπως ενοείς να σταματήσουμε να τα υπερκοστολογούμε; Γιατι η λέξη απομυθοποίηση δε μου έκατσε καλά διοτι δεν νομίζω οτί τα καλά ξύλα είναι μύθος. Το λέω αυτό γιατι κάποιοι λένε οτι τα ξύλα δεν παίζουν κανένα ρόλο στον ήχο του οργάνου. Εγώ είμαι στην απέναντι όχθη, γιατί ως λάτρης των passive ηλεκτρηκών πιστεύω οτι τα ξύλα είναι το 80% του ήχου μου το λιγότερο.

Aυτο με τα ποσοστα κυριαρχουσε για μεγαλο διαστημα στην Ελλαδα...

Ηλιθιες γενικοτητες και ημιμαθεια εμπορων και πωλητων που αργοτερα αναθεωρησαν,

(αφου ελαβαν τις νεες οδηγιες του μαρκετινγκ των εταιριων που αντιπροσωπευαν)...

Θυμαμαι κατι σαν..50% ξυλα,25% μαγνητες,και 25% χορδες... ;D ;D ;D ;D

Με την απομυθοποιηση ο ΑΒ εννοει αυτα τα..."rosewood καλο για μεταλ" κτλ.

Και συμφωνω πως εχει δικιο! 8)

Η κοστολογηση δεν εξαρταται απο οργανοποιους,ουτε απο τους "μεσαζοντες ξυλεμπορους",

αλλα απο την "πηγη": εκεινους που αξιολογουν,και κοβουν τους οποιους κορμους,σε οποιο πριονιστηριο..

Εκεινους δηλαδη που εκμεταλλευονται τα οποια δαση...

Τα διαμαντια ειναι αυτο που ειναι λογω ιδιοτητων και σπανιοτητας...

Τα ξυλα το ιδιο,μονο που ειναι φθηνοτερα απο διαμαντια,ασχετα αν σε καποιους δινουν την ιδια αισθηση... ;D

Στις φωτο δυο "ξυλινα διαμαντια"...

:)

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Η κοστολογηση δεν εξαρταται απο οργανοποιους,ουτε απο τους "μεσαζοντες ξυλεμπορους",

αλλα απο την "πηγη"...

Και όμως, μπορείς να βρείς πολύ ωραία ξύλα, σε λογικές (κατά τη γνώμη μου) τιμές

http://www.exoticwoods.com/home.php

Δεν ξέρω ποιά είναι η γνώμη σας Yann και ΑΒ για τον συγκεκριμένο...

ενα τέτοιο με ψήνει ας πούμε...

http://www.exoticwoods.com/product.php?productid=1475&cat=682&page=1

Ας μην ξεχνάμε, ότι ένα custom handmade, αξίζει ένα παραπάνω κόστος από ένα μαζικής παραγωγής.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

πιστεύω οτι τα ξύλα είναι το 80% του ήχου μου το λιγότερο...

Φτιάχνω μια Tele και έχω τα πάντα εκτός από ηλεκτρικά...θέλεις να πείς ότι εαν βάλω χορδές, έχω κατα 80% κιθάρα? Και με καθορισμένο ήχο? Καθορισμένη συμπεριφορά (λόγω είδους μπράτσου, ξύλου σώματος...) ναι, καθορισμένο ήχο όχι.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ για να πάρεις tele, είτε εμπορίου είτε custom  ;D

φυσικα και ΔΕΝ πρεπει να πληρωσεις...ειναι τοσο μαπα που ολοι αυτοι τις πηρανε ΤΖΑΜΠΑ ;D

90108e1566.jpg

gattonbanner2ok9.jpg

Keith_Richards.jpg

jim68_telecaster.jpg

albert%20collins%2001.jpg

james-burton-live-271x300.jpg

robben%2520ford.jpg

Cropper_1.jpg

GIANT_TOP_BillFrisell_03.jpg

tele_84.jpg

stern_mike_450p.jpg

αντε τωρα να πιεις το ΓΑΛΑ σου μικρε! ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ? βάλε κανένα συγχρονο κιθαρίστα...τότε που έπαιζαν αυτοί δεν είχε ανακαλυφθεί ο γραφίτης...ούτε οι ESP!!!

Ήρθαν τα Steinberger tuners για την Tele μου...Τhanks πολύ Superfunk...είναι διαστημικά!

Ποιός γραφίτης; Αναξιόπιστες φήμες αναφέρουν ότι τον τροχό τον ανακάλυψε ένας συμμαθητής του ΣουΦου.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

καλα,καλα....κοροϊδευετε εσεις τα περηφανα γερατεια.....ο καιρος γαρ εγγυς.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Blueslick,αφου το εχεις ξαναπει κιολας,μαλλον φαινεται οτι ξερεις την αγορα ξυλειας καλυτερα...  8)

Να σου συμπληρωσω μονο,(το'χω ξαναγραψει) οτι καποιες "ριζες" δεν πωλουνται,αλλα βγαινουν σε

δημοπρασια "σε κλειστο κυκλο",με αρχικη τιμη αναλογως μεγεθους,ειδους,σπανιοτητας,και ομορφιας.

Καποια κομματια για πχ καπακι ηλ/κης,μπορει να φτασουν και τα 3000$....

Και φυσικα αυτοι που τα αγοραζουν δεν απευθυνονται σε "τσιφουτηδες" πελατες... ;D

την ξερω αρκετα καλα την δουλεια κ ολη την κατασταση που επικρατει.

το μονο πραγματικα που στοιχιζει σε μια ηλεκτρικη κιθαρα ειναι το hardwear k οι μαγνητες. μετα πληρωνεις την μαγκια κ την δουλεια του κατασκευαστη!

(το χειροποιητο ειναι λιγο σχετικο γιατι ολα με ρουτερ κ φορμες γινονται)

το να ζητας για μια κιθαρα 200 κ 300 euro παραπανω για να βαλεις flame maple EINAI ΚΛΕΨΙΜΟ! γιατι πολυ απλα με λιγο ψαξιμο βρισκεις πανεμορφα κοματια Flame με 80euro απο τα οποια βγαζεις 2 κ 3 οργανα!

επισης ολα τα Flame (η σγουρα οπως τα λεμε εδω στο ελλαντα) ειναι παντελως αχρηστα για κατασκευαστες επιπλων γιατι δουλευονται πιο δυσκολα επειδη ειναι σκληρα οποτε τα ΠΕΤΑΝΕ. Αμα πας κ τους ζητησεις να στα δωσουν τοτε θα σε ευχαριστησουν που τα ξεφωρτοθηκαν!

επισης μου την σπαει αυτο το παραμυθει με τον εβενο (τον μαυρο χρυσο οπως τον αποκαλουν πολυ!) το ποσο ανεβαζει ενα οργανο το κοστος επειδη αντι τριανταφυλλο θα βαλεις εβενο ενω η διαφορα στην τιμη τους δεν ειναι κ καμια τεραστια.ταστιερα εβενο Α ποιοτητας εβρισκες με 15 euro.

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου