Προς το περιεχόμενο

κάρτες ήχου και audio/midi interfaces? Ονόματα εταιρειών;

Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Λοιπόν, θα αγοράσω ΠΟΛΥ σύντομα καινούριο interface, αφου η παλιά μου Lynx επουλήθει!

Έχω στο μυαλό μου 2-3 πράγματα και ονόματα, αλλά μπορεί να ξεχνάω κάποια, και έτσι να μην κάνω ολοκληρωμένη (κατα το δυνατόν) έρευνα για την αγορά.

Η τιμή δεν είναι θέμα (μπορώ να δώσω και *αχεμ* 1000 ευρώ (ας πούμε) αν αξίζει τον κόπο).

Εταιρίες και ονόματα:

RME,

Lynx

MOTU

Apogee (μόνο Mac γενικά)

Φτηνές επιλογές απο M-audio, Edirol κλπ δεν με ενδιαφέρουν.

Υπάρχει κάποια άλλη/αλλες εταιρία/ες που μου διαφεύγουν, ή να στρέψω κατα μέτωπο στις παραπάνω; Αν υπάρχουν και links (αλλά και το google δεν έχει ελλατώματα, θα τα βγάλω πέρα), καλό θα ήταν.

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας.

Νικόλας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Τι λειτουργικό και τι προγράμματα τρέχεις;

- Πόσες εισοδοεξόδους χρειάζεσαι;

- Από τι μόνιτορ ακούς;

- Ασχολείσαι κυρίως με ηχογράφηση, μίξη ή mastering;

- To midi interface πόσες εισοδοεξόδους πρέπει να έχει;

- Χρειάζεσαι προενισχυτή ακουστικών και πόσες εξόδους για ακουστικά;

Επίσης (πολύ σημαντικές ερωτήσεις):

- Γιατί παιδάκι μου έδωσες τη Lynx;

- Τι εννοείς όταν λες ότι δε σε ενδιαφέρουν οι φθηνές λύσεις; Έχεις κάποιο τεκμήριο αξιοσύνης που σχετίζεται ευθέως με την τιμή; Ποιο είναι;

• Guru

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έχε υπόψην σου ότι δεν ζήτησα συγκεκριμένο μοντέλο, παρα μονάχα ονόματα εταιριών (με λίγα λόγια τις παρακάτω ερωτήσεις τις είχα στο μυαλό μου (εκτώς αυτής περι ακουστικών ομολογώ) και θα τις απαντούσα μόνος μου βλέποντας τον κατάλογο των εν λόγω εταιριών. :) (<-EDIT ήταν αυτό)

Έλα μ'ντε... Ένα μυαλό τα ξέχασα... Δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι όλα, αλλά...

- Τι λειτουργικό και τι προγράμματα τρέχεις;

Windows XP (64-bit), Cubase, EW XP pro, Symphonic Choirs, Garritan Steinway, Pianoteq, Drumkit from hell και άλλους ήχους.

- Πόσες εισοδοεξόδους χρειάζεσαι;
εξόδους 2 για την ώρα. Εισόδους 4 θα ήταν καλό, και 2 είναι αποδεκτό, πάνω απο 8 όχι.

- Από τι μόνιτορ ακούς;
PMC TBA κατι...

- Ασχολείσαι κυρίως με ηχογράφηση, μίξη ή mastering;
mixing και Midi κατα κύριο λόγο, αλλά ΘΑ αρχίσω να χρησιμοποιώ και μικρόφωνα.

- To midi interface πόσες εισοδοεξόδους πρέπει να έχει;
In/OUT μια, είμαι εντάξει.

- Χρειάζεσαι προενισχυτή ακουστικών και πόσες εξόδους για ακουστικά;
Αυτό είναι μία πολύ καλή ιδέα, δεν το είχα σκεφτεί. ΑΜΕ! ;)

- Τι εννοείς όταν λες ότι δε σε ενδιαφέρουν οι φθηνές λύσεις; Έχεις κάποιο τεκμήριο αξιοσύνης που σχετίζεται ευθέως με την τιμή; Ποιο είναι;
Εννοώ ότι, αν γνωρίζω καλά φτηνές "κάρτες" τύποθ M-Audio Και Edirol δεν έχουν και τους καλύτερους converters, και ψάχνω για κάτι αρκετά καλύτερο.

Αν θέλεις ντε και καλά να πληρώσεις αρκετά χρήματα ώστε να πάρεις κάτι πολύ καλό - αν και με τις εισόδους/εξόδους που ζητάς δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ ακριβή η κάρτα ήχου - επέλεξε μεταξύ των εταιριών RME, MOTU, ή ακόμα και μία Metric Halo ή μία Apogee.

Από τη στιγμή όμως που τώρα δουλεύεις σχεδόν αποκλειστικά με VST instruments, δεν παίζει τόσο μεγάλο και συνταρακτικό ρόλο τόσο το τι converters θα έχει η κάρτα ήχου (ίσως μόνο τα converters των εξόδων, ώστε να έχεις καλή απόδοση στα monitors και στα ακουστικά), αλλά η σταθερότητα και το latency που θα προσφέρει, ώστε να έχεις καλό timing στο realtime παίξιμο των libraries που έχεις. ;)

...Drumkit from hell και άλλους ήχους.

Τώρα το είδα, βρε αθεόφοβε, γράφεις κλασικικά και συμφωνικά πράγματα και βάζεις Drumkit from hell? Μήπως είσαι από αυτούς τους...punk και δεν σε έχουμε καταλάβει????

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Τώρα το είδα, βρε αθεόφοβε, γράφεις κλασικικά και συμφωνικά πράγματα και βάζεις Drumkit from hell? Μήπως είσαι από αυτούς τους...punk και δεν σε έχουμε καταλάβει????

Τεντυμπόυς, τσ τσ τσ...  ;D

Εννοώ ότι, αν γνωρίζω καλά φτηνές "κάρτες" τύποθ M-Audio Και Edirol δεν έχουν και τους καλύτερους converters, και ψάχνω για κάτι αρκετά καλύτερο.

μη πετας τα λεφτα σου σε..."ακριβες" καρτες μια και αυτο

Από τη στιγμή όμως που τώρα δουλεύεις σχεδόν αποκλειστικά με VST instruments, δεν παίζει τόσο μεγάλο και συνταρακτικό ρόλο τόσο το τι converters θα έχει η κάρτα ήχου (ίσως μόνο τα converters των εξόδων, ώστε να έχεις καλή απόδοση στα monitors και στα ακουστικά), αλλά η σταθερότητα και το latency που θα προσφέρει, ώστε να έχεις καλό timing στο realtime παίξιμο των libraries που έχεις

ισχυει απολυτα.

ετσι κι αλλοιως απο τις "ακριβες" εταιρειες που αναφερεις μονο της APOGEE τους κονβερτορες θα ΑΚΟΥΣΕΙΣ πραγματικα ως "καλυτερους"  (& φυσικα η Lynx που εδωσες εχει εξαιρετικους κονβερτορες ετσι κι αλλοιως)

προσωπικα επειδη η σταθεροτητα,η αντοχη και ο εξαιρετικος ηχος (ειδικα στις "ρεαλιστικες" working conditions που δουλευω δηλ. οχι σε κανονικο στουντιο) ειναι τα ζητουμενα, επιλεγω ΧΑΛΑΡΑ τις M AUDIO,η  νεα σειρα της μαλιστα εχει σημαντικες βελτιωσεις και .."καλυτερους" convertors. :)

mixing και Midi κατα κύριο λόγο,

αρα τι να την κανεις την πανακριβη καρτα με τους....εξωτικους κονβερτορες?

αλλά ΘΑ αρχίσω να χρησιμοποιώ και μικρόφωνα.

προσωπικα χρησιμοποιω ΜΟΝΟ μικροφωνα και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος με την M AUDIO,ειδικα παρακαμπτωντας τους προενισχυτες της και χρησιμοποιωντας εναν ΚΑΛΟ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ (οπου ΟΝΤΩΣ εκει ΠΡΕΠΕΙ να δωσεις λεφτα)

εν κατακλειδι...παρε την M AUDIO 610...και μαμω τις καρτες ναουμ... :) :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

προσωπικα επειδη η σταθεροτητα,η αντοχη και ο εξαιρετικος ηχος (ειδικα στις "ρεαλιστικες" working conditions που δουλευω δηλ. οχι σε κανονικο στουντιο) ειναι τα ζητουμενα, επιλεγω ΧΑΛΑΡΑ τις M AUDIO,η  νεα σειρα της μαλιστα εχει σημαντικες βελτιωσεις και .."καλυτερους" convertors. :)

εν κατακλειδι...παρε την M AUDIO 610...και μαμω τις καρτες ναουμ... :) :)

Κι εγώ σκεφτόμουν για την 610. Καταπληκτική κάρτα, αλλά δεν μου έφταναν οι είσοδοι που προσφέρει, γι'αυτό και πήρα την Focusrite Saffire Pro40 που έχει μπόλικες.

& εμενα εχουν αρχισει και μου...τελειωνουν οι εισοδοι οποτε παω για αυτη

http://www.thomann.de/gr/maudio_profire_2626.htm

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

& εμενα εχουν αρχισει και μου...τελειωνουν οι εισοδοι οποτε παω για αυτη

http://www.thomann.de/gr/maudio_profire_2626.htm

Πολύ καλό μηχάνημα. Απλά δε μου αρέσει που έχει κάποιες από τις συνδέσεις της σε breakout box (MIDI, SPDIF, word clock). Κατά τα άλλα πολύ δυνατή συσκευή. :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου