Marillion Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Απο την πρωτη στιγμη που πηρα αυτο το ενισχυτακι ημουνα σιγουρος πως καποια μερα θα το ''ξεκοιλιαζα'' κ οτι εβγαινε!! Μου αρεσε πολυ η εμφανιση του κ πιο πολυ η τιμη του. Πολλοι παραπονεθηκαν κ οχι αδικα πως ναι μεν δινει το ηχοχρωμα της λαμπας αλλα με μια μουνταδα κ χωρις bite! Ξεκινησα λοιπον αλλαζοντας το μεγαφωνο με ενα jensen 8''. Σιγουρα προσ το καλυτερο αλλα οχι αυτο που ηθελα. Αρχισα αλλαγες στο κυκλωμα φερνοντας τον ηχο μια προς fender μια προς marshall. Μεγαλη αλλαγη η καταργηση του tonestack. Το παραδοξο ειναι πως ενω το ρυθμιστικο ειναι tone το κυκλωμα ειναι tonestack marshall με αρκετο gain loss αλλα κυριως με χασιμο ζωντανιας κ καθαροτητας. Γι αυτο εβαλα ενα απλο tone φιλτρο που εχει πολυ μικρη απωλεια σηματος κ σου δινει την δυνατοτητα μιας στοιχειωδους συχνοτικης ισοσταθμισης. Εβαλα ομως κ ενα διακοπτακι για να το κανω bypass κ να εχω τον pure ηχο της κιθαρας μου. Βαλε το ενα ομως κ βγαλε το αλλο βιδωνα κ ξεβιδωνα το pcb κ ειχα βαρεθει την ζωη μου! Οποτε πηρα την αποφαση να τον κανω point to point. Παντα εχω καποια εξαρτηματα καβατζα οποτε εγινε η δουλεια σχετικα γρηγορα. Ομως ειχα ψηθει πολυ για OCTAL κατασταση οποτε αλλαξα παλι καποιες τιμες εξαρτηματων για να κολλησω την 6V6πανω κ να παω σε fender champ υλοποιηση.Το μονο που εκοψα απο το pcb ηταν το κυκλωμα ανορθωσης των νηματων . Εδω το dremleraki εκανε καλη δουλεια!!! Δεν εδωσα κ τοση σημασια στην ''οπτικη'' τακτοποιηση γιατι αλλαζα συνεχεια εξαρτηματα δοκιμαζοντας διαφορετικες τιμες. Ο πιο σιγουρος τροπος να βγει κατι κουρδισμενο με τα αυτια σου!!! :D :D :D Τωρα ημουνα πιο κοντα σε αυτο που ειχα φανταστει αλλα η μεγαλη διαφορα ηρθε οταν αλλαξα τον μετασχηματιστη εξοδου. Που να παραγγελνω απο εξω , βρηκα τον Γιατρα στην Καλλιθεα κ με 60 ευρω εφτειαξα εναν καταπληκτικο μετασχηματιστη αλλα το παραεκανα στα watt k βγηκε λιγο γομαρακι!!! Πολυ μεταλλο που λεει κ ο φιλος μου audiokostas!! Και φυσικα που λογος να χωρεσει στο σασσι!! Βολευτηκε στα πλαινα με εξτρα καλωδιωση!!! Αλλα ο ενισχυτης απεκτησε σφιχτα μπασα οσο τα ηθελα , καθαροτητα κ headroom!! Αφου εκανα το biasing λιγο cold παιζοντας με τις τιμες των αντιστασεων βρηκα επιτελους εναν αξιοπρεπη ηχο για τον μικρο πρωην '' Ηarley Benton" γιατι τελικα δεν εμεινα κ τιποτα απο τον original!!! Το κυκλωμα του Fender Champ ειναι αρκετα κοντα στην υλοποιηση που εκανα αν εξαιρεσουμε το tonestack που το παρεκαμψα τελειως αν κ νομιζω οι πρωτοι Champ δεν ειχαν tone control. Εδω ειναι κ το ''χειρουργειο'' που μαστορευω οταν κοιμουνται τα γυναικοπαιδα!!! Μια ζεστη γωνια στην σοφιτα με ολα τα καλουδια για καθε ειδους επεμβαση!!! Κ ενα μικρο δειγμα απο το τελικο ηχητικο αποτελεσμα αν κ το volume οπως θα δειτε ειναι ας πουμε στο ενα περιπου μιας κ ηταν περασμενη η ωρα!!! Αυτη ηταν η μικρη μου ευχαριστη περιπετεια με τον μικρο ΗΒ 5w , δεν ηθελα να κουρασω με αναλυτικες τεχνικες λεπτομερειες αν ομως καποιος φιλος DIYer θελει κατι πιο συγκεκριμενο να ρωτησει ειμαι στην διαθεση του να μοιραστω οτι αποκομισα απο το μικρο αυτο πειραματακι! keep on rocking φιλοι μου!!! Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Mε καλυψε ο earendil νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
DaveMurrayJr Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'( :'( :'( Και ξανα, Respect... What frequency are YOU getting? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Ευχαριστω αδελφιααααα!!!!!! Να ειστε καλα!!!!! :) :) :) :) Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
wacko Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Εξαιρετικη δουλεια και ποστ μπραβο φιλε και το ηχητικο τελικο αποτελεσμα πολυ ενδιαφερον και παλι μπραβο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2009 Εξαιρετικη δουλεια και ποστ μπραβο φιλε και το ηχητικο τελικο αποτελεσμα πολυ ενδιαφερον και παλι μπραβο Να εισαι καλα φιλε , σε ευχαριστω! Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
billpos Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2009 Marilion, έκανες πολύ καλά που τον χειρούργησες τον ΗΒ, το ίδιο έκανα κι εγώ με τον GA15. Κλασικό ενισχυτάκι για μόντες μαζί με τον valve junior. Κατα σύμπτωση κι εγώ του έβαλα το Alnico της Jensen (ω ρε vintagίλα...) Ο μετασχηματιστής εξόσδου πολύ μεγάλος, θεωρώ ότι στον έφτιαξαν έτσι υπολογίζοντας και το DC ρεύμα για να μην κορώνει ο πυρήνας. Αν θές στο μέλλον να τον αντικαταστήσεις με κάτι που να σου χωράει στο σασί, κοίτα τον 125CSE ή τον 125DSE της Hammond, που έχει πυρήνα με Μ6 ελάσματα και air gap. Εδώ τους φέρνει ο www.diyaudio.gr (όπως και λυχνίες JJ και άλλα). ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ !!! (Κι εγώ αυτή την εποχή τελειώνω ένα princeton clone απ' το μηδέν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stavrilian Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2009 Πολυ πολυ respect!!! Το εκανες super λεμε το ενισχυτακι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cyclo Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2009 :P μπράβο ρε Γιώργη=) Κατασκευή ιστοσελίδων[ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση