Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια Guitar Studio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπών...

ο υπάρχον "εξοπλισμός" είναι μια Audigy 2 zs platinum pro, και ενα sm57. Έτσι ηχογραφώ κιθάρες. Το αποτέλεσμα είναι καλό αλλά πιθανότατα όχι ότι καλύτερο. Από Software δουλεύω το cubase sx3, με πολλα και βαρια vst.

Σκοπός μου είναι να ηχογραφήσω το καινούργιο μου Instrumental δισκάκι.

Με μια πρώτη σκέψη μου έρχονται στο μυαλό....

Προενυσχιση (τουλάχιστον 3 εισόδους, θέλω να μπορώ να ηχογραφώ 3 πήγες ταυτόχρονα)

Μικτής? (είναι απαραίτητος? θα έχω κάποιο πλεονέκτημα απ το να κάνω το mix από το cubase με το mouse?)

Monitor

Καρτα ήχου (οχι usb) (πως συνδεεται με την προενυσχιση?)

Δεύτερο μικρόφωνο (έχω ήδη ένα sm57 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, τι προτείνετε από Mic που θα έδινε και κάτι διαφορετικό?)

Midi πεταλιερα για χειρίζομαι τα "play rec undo Κτλ" με το πόδι διότι δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράμα απ το να αφήνεις την κιθάρα ενώ είσαι ένα click πριν το τέλειο take και να ψάχνεις το ποντίκι.

Επισης : Midi in/out = απαραιτητα.

και τελος : πως μπορω να δινω το σημα της κιθαρας μου ταυτοχρονα σε δυο ενυσχιτες? τι χρειαζομαι?

Τώρα όσο αναφορά τον εξοπλισμό που θα προτείνετε, λάβετε υπ όψιν ότι δεν είμαι πλούσιος.

Αν κάτι απ αυτά που αναφέρω το βρίσκετε περιττό η πολυτέλεια, μπορείτε να το παραλείψετε στις προτάσεις σας.

Δεν θέλω να πάω πάνω από 1500ευρω.

Είμαι ολίγον τι αρχάριος όσο αναφορά το θέμα, οπότε συγχωρέστε πιθανόν άκυρα που μπορεί να ρωτάω.

Ευχαριστω.  :)

Come to the dark side, we have cookies!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κάρτα ήχου θα σου έλλεγα να κοιτάξεις την Focusrite Saffire Pro 40 ή την M-audio Profire 2626

καθώς και οι δύο έχουν πολλες εισόδους αλλά και αρκετά ποιοτικούς προενισχυτές μικροφώνου ώστε να

μην χρειαστείς αυτόνομο προενισχυτή μικροφώνου.

(αυτό νομίζω οτι εννοούσες - Προενυσχιση (τουλάχιστον 3 εισόδους)-)

Μίκτη δεν χρειάζεσαι. (μάλλον μειονέκτημα θα έχεις εκτός από το feel των fader που αν δεν το έχεις συνηθίσει δεν σου λείπει κιολας)

Midi πεταλιέρα δεν ξέρω πολλά και δοκιμασμένα μοντέλα αλλα μια φθηνή που πιθανώς να σου κάνει

είναι η behringer FCB

Δεύτερο μικρόφωνο φαντάζομαι όχι μόνο για ηχογράφηση ενισχυτή αλλά για όλες τις δουλειές

θα σου πρότεινα ένα πυκνωτικό όπως το Rode NT1A ή NT1000

Για τους δυο ενισχυτές φαντάζομαι θα χρειαστείς ενα Guitar splitter σαν αυτό

http://www.dv247.com/invt/61420/

Για μόνιτορ έχεις πολλές επιλογές αλλα θα σου πρότεινα να δωσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα ζευγάρι καλά ενεργά μονιτορ με 6άρι woofer τουλάχιστον όπως αυτά

http://www.dv247.com/invt/38072/

ή με λιγότερα χρήματα αυτά http://www.dv247.com/invt/45349/

Όλα αυτά θα σου βγούν πάνω κάτω 1500 ευρώ και θα κάνεις την δουλειά σου τέλεια.

Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα  ;)

(εννοείται ότι όλα τα παραπάνω μόνο γνώμες και πρότασεις είναι , πρέπει να το ψάξεις

και εσύ αρκετά για να δεις τι σου κάνει και σε καλύπτει πριν προβεις σε αγορές)

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Για κάρτα ήχου θα σου έλλεγα να κοιτάξεις την Focusrite Saffire Pro 40 ή την M-audio Profire 2626

καθώς και οι δύο έχουν πολλες εισόδους αλλά και αρκετά ποιοτικούς προενισχυτές μικροφώνου ώστε να

μην χρειαστείς αυτόνομο προενισχυτή μικροφώνου.

(αυτό νομίζω οτι εννοούσες - Προενυσχιση (τουλάχιστον 3 εισόδους)-)

Ωραια αλλα αυτο πως και που συνδεεται? υπαρχει και Pci καρτουλα μαζι? ειναι firewire? Μπορω να την χρησιμοποιησω σαν απλη καρτα ηχου στα Windows π.χ να παιξω ενα mp3 απο winamp? η να συνδεσω τα 5.1 ηχεια μου? Η μηπως θα ηταν καλη ιδεα να κρατησω και την παλια γι αυτες τις χρησεις?

Κυριες πηγες, 3 μικροφωνα για 2 ενυσχυτες και για ενα τον χωρο του δωματιου.

Μίκτη δεν χρειάζεσαι. (μάλλον μειονέκτημα θα έχεις εκτός από το feel των fader που αν δεν το έχεις συνηθίσει δεν σου λείπει κιολας)

Ωραια...

Midi πεταλιέρα δεν ξέρω πολλά και δοκιμασμένα μοντέλα αλλα μια φθηνή που πιθανώς να σου κάνει

είναι η behringer FCB

Οκ, αυτο ειναι κατι απλο, σιγουρα κατι παρομοιο θα ειναι μια χαρα.

Δεύτερο μικρόφωνο φαντάζομαι όχι μόνο για ηχογράφηση ενισχυτή αλλά για όλες τις δουλειές

θα σου πρότεινα ένα πυκνωτικό όπως το Rode NT1A ή NT1000

ringer FCB

Το 2ο mic θα ειναι παλι για ενυσχυτη.... κατα 99%

Για τους δυο ενισχυτές φαντάζομαι θα χρειαστείς ενα Guitar splitter σαν αυτό

http://www.dv247.com/invt/61420/

Ωραια καλο φενεται, απλα να ξαναρωτησω, αυτο μοιραζει το σημα συγχρονος? η ειναι επιλογεας που θα στειλει?

Για μόνιτορ έχεις πολλές επιλογές αλλα θα σου πρότεινα να δωσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα ζευγάρι καλά ενεργά μονιτορ με 6άρι woofer τουλάχιστον όπως αυτά

http://www.dv247.com/invt/38072/

ή με λιγότερα χρήματα αυτά http://www.dv247.com/invt/45349/

Τα woofer πωλουντε ξεχωριστα?  υπαρχει καποιο "σετακι" που να με προβληματισει λιγοτερο στο "ζευγαρωμα" με τα Monitor?

Όλα αυτά θα σου βγούν πάνω κάτω 1500 ευρώ και θα κάνεις την δουλειά σου τέλεια.

Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα  ;)

(εννοείται ότι όλα τα παραπάνω μόνο γνώμες και πρότασεις είναι , πρέπει να το ψάξεις

και εσύ αρκετά για να δεις τι σου κάνει και σε καλύπτει πριν προβεις σε αγορές)

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.

Infer,

η καρτα συνδεεται με τον υπολογιστη ειτε μεσω firewire ειτε μεσω usb2. Και τα 2 νομιζω οτι σου κανουνε μια χαρα τη δουλεια σου.

Οσο για να συνδεσεις 2 ενισχυτες υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ τροποι. Ο πιο απλος ειναι να εχεις ενα πεταλακι με stereo output (οπως ας πουμε ενα digital delay η ενα boss chorus). Μετα για να επιλεγεις αν θες καποιον απο τους 2 μπορεις να παρεις το "πολυεργαλειο" της boss Line selector που μπορεις να κανεις ΠΟΛΛΑ πραγματα και νομιζω μπορεις να τροφοδοτησεις και αλλα πεταλια (για ενδεχομενες αλλες καταστασεις)

Τα μονιτορ πωλουνται ΠΑΝΤΑ σετ, κι αν ειναι και αυτοενισχυομενα τοτε δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα. Δεν ξερω ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου, παντως, σκεψου το ενδεχομενο αγορας μονιτορ ακομα και με 8"woofer γιατι ισως με τα μικροτερα να σου λειπουν τα μπασσα. Εγω εχω τα Tascam vl-a5 που ειναι ακομη μικροτερο το woofer αλλα εχω και subwoofer οποτε ειμαι οκ.

Οσο για τον controller υποθετω οτι χρειαζεσαι κατι για να κοντρολαρεις το cubase οποτε δεν εξρω αν η fcb κανει γι αυτο καθοτι ειναι κυριως για κιθαρα και rack και επισης ειναι λιγο... δυσχρηστη. Δεν τα πολυξερω ομως αυτα τα πραγματα οποτε καλυτερα να σου πει αλλος.

Απο μικροφωνα κοιτα στον Θωμα και τα Tbone τα οποια θεωρω πολυ τιμια λυση. Εχουν μαμω τον ηχο.

Καλη συνεχεια

Make me fries...

Infer,

η καρτα συνδεεται με τον υπολογιστη ειτε μεσω firewire ειτε μεσω usb2. Και τα 2 νομιζω οτι σου κανουνε μια χαρα τη δουλεια σου.

Οσο για να συνδεσεις 2 ενισχυτες υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ τροποι. Ο πιο απλος ειναι να εχεις ενα πεταλακι με stereo output (οπως ας πουμε ενα digital delay η ενα boss chorus). Μετα για να επιλεγεις αν θες καποιον απο τους 2 μπορεις να παρεις το "πολυεργαλειο" της boss Line selector που μπορεις να κανεις ΠΟΛΛΑ πραγματα και νομιζω μπορεις να τροφοδοτησεις και αλλα πεταλια (για ενδεχομενες αλλες καταστασεις)

Τα μονιτορ πωλουνται ΠΑΝΤΑ σετ, κι αν ειναι και αυτοενισχυομενα τοτε δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα. Δεν ξερω ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου, παντως, σκεψου το ενδεχομενο αγορας μονιτορ ακομα και με 8"woofer γιατι ισως με τα μικροτερα να σου λειπουν τα μπασσα. Εγω εχω τα Tascam vl-a5 που ειναι ακομη μικροτερο το woofer αλλα εχω και subwoofer οποτε ειμαι οκ.

Οσο για τον controller υποθετω οτι χρειαζεσαι κατι για να κοντρολαρεις το cubase οποτε δεν εξρω αν η fcb κανει γι αυτο καθοτι ειναι κυριως για κιθαρα και rack και επισης ειναι λιγο... δυσχρηστη. Δεν τα πολυξερω ομως αυτα τα πραγματα οποτε καλυτερα να σου πει αλλος.

Απο μικροφωνα κοιτα στον Θωμα και τα Tbone τα οποια θεωρω πολυ τιμια λυση. Εχουν μαμω τον ηχο.

Καλη συνεχεια

Αυτο που θελω ειναι να δινω σημα σε 2 ενυσχυτες συγχρονος, οχι επιλογεα Α/Β.

Εχω ενα πεταλι Boss dd-6 που εχει stereo out, λες να δουλευει κι ετσι? χμ....

Εχω ενα πεταλι Boss dd-6 που εχει stereo out, λες να δουλευει κι ετσι? χμ....

ΦΥΣΙΚΑ και δουλευει ετσι αλλωστε για αυτο και εχει stereo out,ειναι σαφως η καλυτερη λυση μια και σου δινει και stereo delay που ειναι απλα υπεροχο.

Μικτής? (είναι απαραίτητος? θα έχω κάποιο πλεονέκτημα απ το να κάνω το mix από το cubase με το mouse?)

δεν τον χρειαζεσαι

Δεύτερο μικρόφωνο (έχω ήδη ένα sm57 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, τι προτείνετε από Mic που θα έδινε και κάτι διαφορετικό?)

πολλες οι επιλογες μια και πολλα μικροφωνα συνεργαζονται αψογα με το 57αρι.

δοκιμασε ενα Senheiser E906 πλαϊ-πλαϊ με το 57αρι αν θες εναν τεραστιο punchy in your face ηχο.

για πιο αερινα πραγματα δοκιμασε ενα ribbon mic μαζι με το 57αρι ή ενα πυκνωτικο (το RHODE NT1 δουλευει πολυ καλα μαζι του)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Τωρα οσο αναφορα γενικα τον εξοπλησμο...

Προενυσχυση/καρτα ηχου :

Μου αρεσε πολυ η FOCUSRITE SAFFIRE PRO 40 και απο τιμη, και συνδεσιμοτητα, εχει και Midi, firewire, μια χαρα.

Δευτερο amp mic

Ψαχνω ακομα...

Midi πεταλιερα

πιθανοτατα behringer

Μικτη δεν το βλεπω να χρειαζομαι, και οσο αναφορα το spliter o playloud μου εδωσε μια καλη ιδεα, ισως να γινεται ηδη με ενα πεταλι που εχω, θα το δοκιμασω.

Monitor

Κατι απ αυτα (?)

MACKIE MR8

KRK RP8 ROKIT G2

Mackie HR624MK2 (αν και λιγο ακριβα) Ξυπναει ο σκρουζ μεσα μου...

Επιπλεων πληροφοριες για το mic.

το Sm57 το εχω μπροστα σε μια 1x12 καμπινα του ενυσχιτη Α (γιατι ταιριαζει γαντι)

Ο ενυσχιτης Β ειναι αυτος που ψαχνει mic, και εχει μια 4χ12 καμπινα με celestion v30's, το sm57 παντα μου ακουγοταν πολυ bright σ αυτη την καμπινα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου