Προς το περιεχόμενο

Απαιτήσεις Laptop & MacBook για μουσική επεξεργασία και ηχογράφηση


sub8routine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την ευκαιρία του σχολίου για το θόρυβο, μια εμβόλιμη πληροφορία που έμαθα χθες και μπορεί να ενδιαφέρει όσους χρησιμοποιούν laptop : αρκετές μάρκες προσφέρουν πλεον ενα απλό controller interface για τον ανεμιστήρα που δίνει συνήθως τρεις επιλογές λειτουργίας:

 

a) silent

b) auto

c) always on

 

Επιτέλους μπορούμε να ελέγξουμε και τον ανεμιστήρα χωρίς αλχημείες  ;D

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια χαρά!

Το θέμα που με απασχολεί είναι η μουσική επεξεργασία και ηχογράφηση σε φορητό υπολογιστή. Ψάχνοντας στα θέματα που υπάρχουν αλλά και & γενικότερα στο internet κατάλαβα πως πλέον μπορείς να κάνεις την δουλεία σου είτε με Laptop είτε με Mac.

 

Πολύ σωστά

 

Η απόφαση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάποιος, αλλά για να φτάσεις στο ποσό θεωρώ πως πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τις απαιτήσεις από τον υπολογιστή, τα λειτουργικά συστήματα, να ορίσεις τις ανάγκες κλπ.

 

Σωστό και αυτό . Προφανώς οι μάκ δεν στοχεύουν χρήστες που αναζητούν τον πιο οικονομικό υπολογιστή.

 

Έτσι μετά τον πρόλογο μπαίνω στην κύρια ερώτηση:

Ποιές είναι οι απαιτήσεις σε περίπτωση Laptop με Windows (hardware αλλά και λειτουργικό) και αντίστοιχα σε Mac και γιατί?

 

Πολυ δύσκολη ερώτηση. Αλλά γενικά το λειτουργίκο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που θες να δουλέψεις.

 

ΠΧ ένα VA , physical modeling etc soft synth , εύκολα μπορει να στραγγίξει τον επεξεργαστή  σου. Ενώ ενα rompler, sampler εύκολα μπορεί να στραγγίξει την μνήμη σου.

 

Υπάρχουν οστώσο πολλέ τεχνικές που μπορούν να κάνουν ακόμα και σχετικά αδύναμο υπολογιστή να φαίνεται παντοδύναμος.

 

Επιτρέψτε μου να επιμείνω στο γιατί. Θα βοηθήσει πάρα πολύ (όχι μόνο εμένα αλλά και πολύ κόσμο εδω μέσα) να καταλάβουμε πως καθορίζονται οι απαιτήσεις από το να φτιάξουμε μία λίστα με αυτές.

Περιμένω τις απόψεις σας!

 

γενικώς τις απαιτήσεις θα τις καθορίσει η τσέπη σου, αγοράζεις τον καλύτερο υπολογίστη που αντέχει η τσέπη σου χωρίς να ματώσει και απο εκεί και πέρα υπαρχούν διάφοροι τρόποι να αποφύγεις τους διάφορους περιορισμούς.

 

Μην σε αγχώνει πάντος το θέμα , δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

 

Φυσικά μιλάμε για δουλειά με ήχο και όχι με γραφικά. Στα παιχνίδια ξεκινάει ο ανεμιστήρας φυσικά.

 

Νομίζεις οτι ο ήχος δεν μπορεί να κάνει ακόμα και ένα οχταπύρινο να γονατίσει ? Πανεύκολο.

 

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενας δυνατος επεξεργαστης με μεγαλο cache , πολυ ram πανω απο 2GB σιγουρα, μια καλη ταχυτητα στο σκληρο σου, ενα καλο λειτουργικο που δεν θα αγκομαχει για να τα βγαλει περα και ενα πολυ καλο audio interface (φορητο για μεγαλυτερη χρησιμοτητα )αντε και καποια μικροφωνα . πλεον ειναι πολυ ευκολο με την τεχνολογικη προοδο μεσα σε ενα μηχανημα (Η/Υ) να φτιαξεις ενα αξιοπρεπες demo αλλα η ποιοτητα αυτη εξαρταται και απο σενα αλλα και απο τον εξοπλισμο που θα διαλεξεις.

τωρα επειδη ακουστηκαν πολλα η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ενα mac πλεον ειναι πολυ προσιτο και νομιζω οτι το λειτουργικο του ειναι 10 χρονια μπροστα απο τα windows και σαν μηχανημα ειναι πιο professional απο ενα personal computer (οποιος εχει κανει αυτο το αλμα στο χρονο ειμαι σιγουρος οτι με καταλαβαινει )συν επισης οτι οι περισσοτεροι επαγγελματιες (και οχι μονο του χωρου μας) το προτιμουν για 1000000 λογους. τωρα οσο αναφορα τον θορυβο το φουρφουρι την ψυξη κτλπ δεν εχουν να κανουν μιας και μια αξιοπρεπης ηχογραφηση vocals θα πρεπει να γινει και στο καταλληλο περιβαλλον (booth κ οχι δωματιο) κ προσωπικα μετα απο 4 μερες non stop recording , editing , rendering εικονας και ηχου δεν εχει ξεπερασει ποτε τους 42 βαθμους θερμοκρασια το mac μου με τη βοηθεια βεβαιως ενος cooling pad και δεν παρουσιασε το παραμικρο κολλημα προβλημα η οτιδηποτε. γενικα καποια λεφτα πρεπει να πεσουν στην υποθεση για να εισαι καλυμενος , τιποτα δεν ειναι τυχαιο ουτε υπαρχει καποιο μαγικο κουμπι για την καλυτερη ποιοτητα παρα μονο συμβιβασμοι ως προς αυτη και την τσεπη σου.

εκτοσ φασης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο γιατί γενικότερα έχουν ειπωθεί σωστές απόψεις για το θέμα αλλά στα παρακάτω υπάρχει κάποιο προβληματάκι.

 

ενα mac πλεον ειναι πολυ προσιτο

Δεν είναι ακριβώς προσιτό, είναι όμως πιο προσιτό σε σχέση με το παρελθόν.

 

σαν μηχανημα ειναι πιο professional απο ενα personal computer συν επισης οτι οι περισσοτεροι επαγγελματιες (και οχι μονο του χωρου μας) το προτιμουν για 1000000 λογους.

Η ίδια η Apple διαφημίζει επί χρόνια τους υπολογιστές της σαν αντικείμενα lifestyle και όχι προσανατολισμένα για επαγγελματική χρήση. Είναι εμφανές μάλιστα ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο μονοπώλιο των Mac στις επαγγελματικές εργασίες εδώ και αρκετό καιρό.

Γενικώς, η απόλυτη "επαγγελματικότητα" σε ένα εργαλείο όπως οι υπολογιστές είναι πολύ σχετικό ζήτημα και νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί κανείς να βρει μόνο σε μηχανήματα συγκεκριμένης κατηγορίας με το ανάλογο τίμημα (π.χ. Mac Pro και high-end branded workstation PCs τύπου Dell Precision).

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Βασικά, σε ένα "ερασιτεχνικών" προδιαγραφών iMAC λίγο παλιότερο από αυτό που κάνει 1150 Ευρώ παίζω 35-40 κανάλια στο logic με 2-4 εφφέ το καθένα, χωρίς να κάνω "freeze" κανένα, και ταυτόχρονα γράφω. Κι αν δεν χαλάσει από τυχαία βλάβη, θα κάνει αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια.

Το freeze δεν θυμάμαι πως το λένε στο logic. Nομίζω "lock". Ανεμιστήρα δεν νομίζω να έχει. Και να έχει δεν ξέρω πως ακούγεται. Η δεν έχει ανάψει ποτέ ή δεν κάνει θόρυβο.

 

 

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τις αμφιβολίες σας. Τα MAC είναι φτηνά. Και δεν εννοώ "φτηνά γι αυτό που προσφέρουν".... αλλά ΣΚΕΤΟ φτηνά. Αν σκεφτείτε τον υπολογιστή ως ένα είδος με περιορισμένη διάρκεια ζωής.....  you get the point. Προσωπικά, από τότε που άρχισα να αγοράζω MAC δίνω λιγότερα λεφτά για υπολογιστές γενικώς. Και το logic φτηνό είναι. (Ασε που οι περισσότεροι δεν το χρειάζονται και μπορούν να παίξουν μια χαρά με το (προεγκατεστημένο) garageband.)

 

Το μόνο πρόβλημα που έχουν τα MAC είναι η πολιτική της Apple (που μπορεί να ενοχλεί κάποιους) και η "δεξιίλα" που αποπνέουν ως μηχανήματα και ως gadgets (ας πούμε είναι κάτι σαν να φοράς lacoste  ;D  :P )

 

Ο μόνοι λόγοι που βλέπω στο να χρησιμοποιεί κάποιος PC είναι

1. Συνήθεια.

2. Υπάρχουσα επένδυση σε hardware

3. "Προίκα" σε software των windows

4. Απαίτηση για συγκεκριμένο (ή υφιστάμενο) hardware π.χ. κάποιες firewire κάρτες που δεν δουλεύουν σε MAC.

 

:)

   

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά, από τότε που άρχισα να αγοράζω MAC δίνω λιγότερα λεφτά για υπολογιστές γενικώς. Και το logic φτηνό είναι. (Ασε που οι περισσότεροι δεν το χρειάζονται και μπορούν να παίξουν μια χαρά με το (προεγκατεστημένο) garageband.)

Πές τα χρυσόστομε...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ανεμιστήρα δεν νομίζω να έχει. Και να έχει δεν ξέρω πως ακούγεται. Η δεν έχει ανάψει ποτέ ή δεν κάνει θόρυβο.

 

 

Και ανεμιστήρα έχει και θόρυβο κάνει αλλά απαιτεί ο υπολογιστής να δουλεύει στο μέγιστο για να θερμαίνεται ο επεξεργαστής τόσο ώστε να δουλεύει στο μέγιστο και ο ανεμιστήρας. Αν θυμάμαι καλά είναι περισσότεροι απο ένας.

 

Ειναι όμως λίγο δύσκολο να ακούσεις τον ανεμιστήρα , απαιτεί να βάλεις το αυτί σου πάνω στην οθόνη, πάντα κάνει ένα αναπαίσθητο ήχο σαν ελαφρό αεράκι. Αυτό όμως που ακούγεται ξεκάθαρα είναι ο σκληρός δίσκος.Αυτόν μπορείς να τον ακούσεις ξεκάθαρα ακόμα και από απόσταση μερικών μέτρων(2-3 μέτρα) αλλά μόνο αν δουλεύει ενταντικά , δηλαδή πχ αντιγράφει μεγάλο όγκο αρχείων ή όταν ξεκινάει το λειτουργικό . Και φυσικά για να τα ακούσεις όλα αυτά απαιτεί να μένεις σε αθόρυβη περιοχή.

 

Εγώ εύκολα θα αντάλλασα τον  αθόρυβο iMAC μου για μια εξίσου αθόρυβη Αθήνα.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

...που δίνει συνήθως τρεις επιλογές λειτουργίας:

 

a) silent

b) auto

c) always on

 

Επιτέλους μπορούμε να ελέγξουμε και τον ανεμιστήρα χωρίς αλχημείες  ;D

 

Μεταφράζω:

...που δίνει συνήθως τρεις επιλογές λειτουργίας:

a) Crash always: chernobyl mode

b) Crash randomly: Check temperature, if (temperature>To) then toggle fan randomly else toggle fan randomly)

c) Make weird noises: If sound level<-15dB then playmedia('Whitenoise.wav') else buzz randomly.

 

Επιτέλους έχουμε λάπτοπ που φυσάνε.  :)

 

 

Πλάκα κάνω, έχω δει καταπληκτικά PC.  8)

 

(Και τώρα πλάκα κάνω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε παιδιά... πάλι στα ίδια θα καταλήξουμε; Γιατί πάντα πρέπει να είναι PC vs. Mac και αντίστροφα; Το κάθε μηχάνημα έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του και εξυπηρετεί τους ίδιους ή διαφορετικούς σκοπούς με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Γιατί πρέπει με το ζόρι να είναι καλύτερο το ένα από τα δύο; Με το παραπάνω σκεπτικό προσπάθησα να τοποθετηθώ μερικά posts παραπάνω.

 

Η πρώτη ένστασή μου ήταν ότι τα Mac δεν είναι απόλυτα προσιτά, αφού το φτηνότερο Mac κοστίζει 1150 ευρώ, ποσό που προσωπικά θεωρώ σεβαστό και το οποίο πιστεύω ότι δεν μπορούν να διαθέσουν όλοι για να πάρουν υπολογιστή. Παρακαλώ να διαχωρίσουμε αυτό το γεγονός από την ενδεχόμενη διάρκεια ζωής του μηχανήματος, μιας και αυτό είναι ένα άλλο θέμα (εξίσου σημαντικό αλλά δεν βλέπω πού κολλάει στην προκειμένη περίπτωση).

 

Η δεύτερη ένστασή μου αφορούσε τον "επαγγελματικό" χαρακτήρα των Mac. Sorry κιόλας αλλά νομίζω ότι εν έτει 2009, με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η τεχνολογία των υπολογιστών και τις δυνατότητες που παρέχει ακόμα και ένα πάμφθηνο μηχάνημα, είναι ελαφρώς γελοίο να μιλάμε για "επαγγελματικά" μηχανήματα σε τέτοιες κατηγορίες τιμών.

Ξαναλέω ότι όντως υπάρχουν μηχανήματα που προορίζονται για επαγγελματίες αλλά θα πρέπει κανείς να δώσει πολλά χρήματα για να τα αποκτήσει, με αμφίβολο αντίκρισμα στις επιδόσεις και την ποιότητα εργασίας του. Με άλλα λόγια, ναι, μπορεί κανείς να κάνει άψογη δουλειά με το φτηνότερο iMac ή ένα PC του χιλιάρικου και να μη χρειαστεί σε καμία περίπτωση ένα αυστηρά επαγγελματικό εργαλείο.

 

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, από τη μεριά μου δε νιώθω την ανάγκη να πείσω κάποιον ότι το PC είναι καλύτερο του Mac και τούμπαλιν, καλύτερα να πάρει ο καθένας ό,τι του αρέσει και τον βολεύει και να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Αλλά προς Θεού, έχω βαρεθεί αυτή την κόντρα. Όλα καλά είναι, αρκεί να θέλεις και να ξέρεις να τα δουλεύεις. ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου